|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Dla mnie sprawa niestety jest już oczywista, jeżeli w 21 wieku nie można się przez 2 dni z kimś skontaktować to albo Vanna Ly wykiwał współpracowników ( tylko po co wgl zaczynał tę próbę przejęcia ) albo ten brak kontaktu i oświadczenie Szweda są kolejnym etapem jakiegoś teatrzyku na zamówienie.
Co do Pani M.Sarapaty to ja jednak jestem zwolennikiem teorii rzadko tu przedstawianej albo zbyt cicho przedstawianej. Myślę, że wchodząc w ten interes wiedziała, że będzie musiała współpracować z groźnymi ludźmi, ale miała jakąś tam sympatię do Wisły i zależało jej na ratowaniu Wisły. Z czasem sprawa zaczeła się wymykać z pod kontroli i pewni ludzie stwierdzili jednak, że ich interes jest jednak ważniejszy niż klubu. Marzenie Sarapacie mogło się to nie spodobać, ale niestety nie mogła się już z tego tak po prostu wycofać, a reagować ostrzej wobec tych osób pewnie się bała. Nie wykluczam, że nawet była szantażowana, zastraszana przez niektóre osoby i dlatego bojąc się o swoje życie nie skomentowała reportażu Jadczaka tak jakby chciała. Także ja to widzę tak, że weszła w dziwny uklad świadomie, ale nie spodziewała się że to aż tak źle rozwinie, a teraz już jest za późno na ratowanie swojej twarzy, gdyż jest bojaźn przed mówieniem. Ktoś powie narazie byłaby bezpieczna, ale przecież nie wszyscy będą w więzieniu wiecznie a poza tym nie wszyscy siedzą... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
nie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Dalej podtrzymuje pytanie. Gdzie w poście zarzuciłem socjos brak transparentność. Już pomyślałem, popełniłem faux pas i socjos to klub, ale widzę jasno, że to stowarzyszenie.
Nie wiem na jakiej zasadzie i jaką logiką doszedłeś do tego, że pisząc o klubie miałem na myśli socjos. Jednoznacznie chodzi o Wisłę, co zawarłem w pytaniu retorycznym. Analogia. Kupuje buty w sklepie krzak, który prowadzi osoba skazana za oszustwa podatkowe. Płatność jest przez payU. Ja mówię, nie zapłacę sklepowi bo mu nie ufam. Według Twojego rozumowania, oznacza to, że nie ufam payU. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Brawo Wy! Cała medialna machina, bardzo nam nieprzychylna, rozegrała to perfekcyjnie. Totalnie nas skłóciła. W tej trudnej chwili, widać wyraźnie jak bardzo Wisła uwiera piłkarskie środowisko. Warszawa, Poznań, gorsza część Krakowa dała by wiele, aby spuścić nas na dno. Aby nas unicestwić. Na forum logują się setki parchatych żołnierzyków, udających kibiców Wisły. Obrażają wszystkich pracowników klubu, a Wy jeszcze z nimi polemizujecie, często też popieracie. Skompromitowani wielokrotnie dziennikarze, którzy za pisanie wielu sprzecznych bzdur, powinni już dawno stracić prawo wykonywanie zawodu, staja się dla Was idolami. Dajecie sobą manipulować jak marionetki. Ku uciesze naszych przeciwników. Nie jesteście w stanie poczekać kilku dni? Przecież sprawa się wyjaśni. Jeżeli w klubie odbywały się przekręty, prędzej czy później prokuratura się tym zajmie. Nie traktujcie swojego klubu jak dziennikarskie i parchate szmaty, żerujące na całym tym zamieszaniu, w którym biorą czynny udział.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
Socios nie da tak po prostu kasy klubowi, mając w dupie co się z tą kasą stanie tak jak robi to payU. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Ty sugerujesz ze weszła w środowisko dopiero po objęciu funkcji prezesa S.A. Nie kupie tego. OT/: Cytat:
![]() Edit: Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.12.2018 o godz. 14:21.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
@filipski
Co powiesz o tym co pisano tu wcześniej ? Chodzi dokładnie o tym, że TS nie dopełnił warunków umowy i PMS podpisywala jakieś niekorzystne umowy już po czasie w którym to mogła robić ? Prawda to ? Czy to to są te ruchy TS, które podważają nowi właściciele i to opóźnia przelew ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Laszi
analogia bardzo dobra, tylko czepiasz się kompletnie nie istotnych szczegółów. Ja do socios się nie zapiszę, tak samo jak nie pójdę na mecz dopóki TS rządzi Wisłą. Dla mnie TS = wpływy SKWK. Nie wiem czy ma dla Ciebie znaczenie argument "i mam znajomych co myslą tak samo", ale zakłamywanie rzeczywistości tu nic nie da. Brak transparentności klubu a dokładnie zarządu ma ogromny wpływ na wszytkie inicjatywy związane ze sportową działalnością klubu Wisła Kraków, także na socios. Zadam inne pytanie. Czy gdyby nie SKWK i dziąłania TS w socios byłoby więcej członków? |
|
![]() ![]() ![]() |
Ave Wisła!
Od: 09.2003
Offline |
|
.............
Powód: a bo tak
Ostatnio edytowane przez Snow : 30.12.2018 o godz. 14:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
Jako, że szambo wybiło to podzielę się z Wami informacją którą dostałem zaraz po fiasku rozmów od ludzi blisko związanych z panem Ziętkiem.
Ziętek od dłuższego czasu planował przejąć Wisłę i to z jego inicjatywy przyłączono do kupna pana Kwietnia. Przede wszystkim to Ziętek chciał pozbyć się gangsterki z trybun, ale był to też warunek inwestora z Nowego Sącza(FF) który wykładał 4 mln. Ziętek na to poszedł i wszystko zmierzało w dobrym kierunku, aż do momentu negocjacji. Nagle okazało się, że Sarapata chciała dodatkowego miliona za sprzedaż Wisły! na początku nie było mowy o czymś takim, poza symboliczną złotówką i spłatą długów. Co ciekawe, był na negocjacjach facet z NH który przejął schedę po miśku, widziano tą osobę pierwszy raz właśnie wtedy. Totalna patologia wyszła na negocjacjach. Widząc to wszystko Ziętek i spółka zrezygnowali z przejęcia Wisły. Niestety to się trochę pokrywa z tym o czym pisze Jadczak, którego nie darze sympatią... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() Ktoś potwierdzi?! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Cytat:
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Jakiegoś przygłupa z tt chcesz potwierdzać ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Potwierdzam, potwierdzam też trzy pierwsze transfery: Kluivert, Tristan, Mazilu.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Ciekawe jak to pozbycie się gangsterki według Ziętka miało wyglądać. Przecież żeby wyjebać kogoś z trybun ktoś musi zasłużyć sobie na zakaz stadionowy, a żeby zasłużyć sobie na zakaz stadionowy musi zrobić coś nie zgodnego z prawem na terenie stadionu. Wyrzucanie w inny sposób to czysta komuna. Więc jak Ziętek już z takim nastawieniem przychodził, to bardzo się ciesze że gość oddalił się, poza tym nie wiadomo czy reszta właścicieli miała podobny pogląd, na przykład Kwiecień ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Miałem juz nic nie pisać,ale....
Po pierwsze moj wywód (moze i kiepskawy) był skierowany ad persona do człowieka slepo wierzacemu kiepskiemu dziennikarzynie, ktory potrafi przeczyc sam sobie w kolejnych wynurzeniach i bardzo czesto mija sie z prawda (cos jak Boguś z przyjeciem piłki). Zostalem za to zwyzywany od ... (juz niepamietam) i bandytów, lol bo wspieram bandyterke -pozniej ten tekst ów debil edytował. Po drugie nigdy nie bylem czlonkiem SKWK , nie bylem rowniez czlonkiem zadnego gangu ,nie jestem takze rodzinnie, intelektualnie czy biznesowo powiazany z Sarapata,Dukatem itd. Po trzecie nigdy nie bronilem ludzi,ktorzy szkodzili Wiśle (okradali ja zarowno finansowo jak i wizerunkowo) Dlatego nie rozumiem tych wycieczek w kierunku Socios (bo ze jestem maluczkim jej trybikiem?) to tak jakby nazwanie Ciebie debilem obrażało wszystkich Polaków, a uwierz mi tego nie mialem na mysli. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Ly Vanna i Hartling nie posiadają większych środków finansowych i nie mają z czego przejąc Wisły i zrobić przelewu. Koniec tematu.
![]()
„Niech się dzieje wola nieba, z nią się zawsze zgadzać trzeba”...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
||
Cytat:
Ależ jest powiązanie, nie chcesz tego widzieć czy jak to rozumiec. Socios nie jest powiązanie finansowo, strukturalnie, może i personalnie. Ale działa dla Wisły zarządzanej przez TS i SKWK. No chyba, że nie wspieracie Wisły, ale czytam: Cytat:
A normalni ludzie nic z tym tworem nie chcą mieć wspólnego w obecnej postaci. |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
Na prawdę, nie wierzę w to, że wy nadal nie widzicie tej szopki. Cała ta maskarada i pokaz ma na celu jedno: oprócz chaosu, wprowadzić kompletną dezinformację. Podstawieni "byznesmeni" ( pisownia celowa żeby oddać obraz tych dżentelmenów ) mają odwrócić uwagę od tego co najważniejsze - wyprowadzenia reszty pieniędzy z klubu. Kapitan statku po wypłaceniu sobie i reszcie szajki ekwiwalentu, już się ulotniła z okrętu, który po zderzeniu z rzeczywistością nabiera co raz więcej wody i tonie. Wisła Kraków tonie i wkrótce będzie wrakiem na dnie, a wy dalej polemizujecie i dajecie się nabierać jak małe dzieci. Rozumiem miłość i przywiązanie do klubu, a do jasnej cholery zdrowy rozsądek poszedł na spacer czy tylko udajecie że nic się nie dzieje?
W rytm tej kapeli od siedmiu boleści, swój pokaz dają pseudo dziennikarze zwani inaczej intelektualnymi prostytutkami, którzy jak hieny szukają poklasku i resztek z tego, co może zostać. Ja mam jeszcze do was pytanie: kto może najwięcej zarobić na upadku Wisły Kraków? wróg jest tam, gdzie go się nikt nie spodziewa. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Cytat:
Nikt nie mówi o braniu za fraki i wyrzucaniu ze stadionu. Chciał pozbyć się ludzi którzy mają najmniejszy związek z rekinami itp szemranymi grupami, a to mogli bez problemu zrobić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
![]() ![]()
Probierz cwel! Ole ole ole! AUUU AUUU!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gizmo : 30.12.2018 o godz. 14:55.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Skończyłem z Tobą dyskusję. Myślałem, że mam do czynienia z poważnym człowiekiem. Żegnam |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ale, do cholery, to nie o moją opinię tutaj chodzi! Nie o moje zdanie, moje słowa, moje wnioski. Tu chodzi o opinię Was wszystkich - kibiców i kibicek. Cały czas powtarzam, że moim celem było, jest i będzie, abyście wszyscy mieli całkowitą i pełną jasność, co do tego, kto odpowiada za upadek Wisły. I że nie są to jacyś drobni cwaniacy, tylko zorganizowana grupa przestępcza. Że ludzie, którzy przez lata wycierali sobie mordy wiślackimi barwami, mają Wisłę jako klub i jako tradycję sportową w najgłębszym poważaniu. Że pod dachem naszego klubu dochodziło do rzeczy strasznych i to o nich, a nie o przejęciu Wisły przez Ly należałoby zrobić serial na Netflixa. Że nasz Klub - k***a mać, piłkarski Klub, który był dumą i chlubą Krakowa i Polski - stał się synonimem bandyterki, oszustwa, przekrętu i najgorzej pojętego cwaniactwa. Że naszym Klubem nie zajmuje się tylko komisja licencyjna ligi, ale też prokuratura. I nie jest to zasługą Ly i spółki. Kibice muszą sobie to wszystko uświadomić, jak i to, że przez lata żyrowali ten układ - przeważnie w dobrej wierze, ale jednak. Bo kibice są częścią rozwiązania tej sytuacji. Ktoś tutaj zarzucał mi, że stosuję socjotechnikę, manipuluję Wami, że ktoś mi za to płaci. Owszem, ma swój interes w przejęciu Wisły przez nowych inwestorów. Ale moja aktywność tutaj jest moją całkowicie prywatną inicjatywą, skierowaną tylko na to, o czym napisałem powyżej. Moją "zapłatą" są chociażby pierwsze "serdeczne pozdrowienia" od kumatych, które dostaję. Co więcej, narażam też ów wspomniany interes. Jednak dla mnie dziś ważniejsza jest Wisła. Każdy z Was tak ochoczo pisze, że Wisła ponad wszystko, wpisujecie sobie to w profilach na rozmaitych portalach, żyjecie tylko Wisłą, rytm kalendarza wyznacza Klub. Bardzo to szanuję. Mój rytm życia wyznacza co innego, ale moje uczucie do Klubu wyraża się właśnie tym: CHCĘ ZROBIĆ WSZYSTKO, CO W MOJEJ MOCY, ABY WISŁA UWOLNIŁA SIĘ OD LUDZI, KTÓRZY JĄ NISZCZĄ! Dlatego bardzo mnie cieszy, że od rana tutaj w końcu trwa dyskusja o sprawach, które są naprawdę ważne. W prawdzie moglibyście się przy tym wzajemnie nie obrażać, no ale to już chyba zbyt optymistyczne oczekiwania z mojej strony... W kwestii przejęcia - ktoś Was wszystkich - także dziennikarzy - pięknie wmanewrował w oczekiwanie na przelew i tylko o tym pisaliście, dyskutowaliście. I niestety, to nie byłem ja. Ja od początku piszę, że przelew jest rzeczą drugorzędną. Za jego zasłoną właśnie dzieje się bardzo dużo i jest bardzo gorąco. Ja po prostu trzymam kciuki, aby skończyło się to wszystko możliwie najlepiej dla Klubu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Cytat:
Chodziło mi o wywalenie osób z zarządu, ale co miał Ziętek w zanadrzu na rekiny, tego nie wiem. Chodziły różne plotki, ale to koniec informacji z mojej strony. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|