|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 11.08.2016 o godz. 16:06.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Miałem się nie wypowiadać w tym temacie, bo osiągane tu są himalaje kretynizmu nieraz, ale .... mnie strzelił.
No i powiedz mi po .... wrzucasz takie zdjęcia? Bo można odnieść wrażenie, że ten upadek byłby Ci na ręke. Ustalmy jedno. Jest chujowo. Jest bardzo chujowo. Wisła, niewiadomo jakim cudem, wpadła w ręce jakiegoś podejrzanego typa z niejasymi biznesami i powiązaniami, z podrobioną maturą i z postępowaniem za wyłudzenia VAT na głowie. Ale co chuja pana, czy to oznacza że mamy się poddać? Nie wiem czy wiecie z czym się będzie wiązał upadek. W najlepszym razie wystartujemy od IV ligii. Piąty poziom rozgrywkowy. Kto będzie miał wtedy najwięcej do powiedzenia w klubie? A no właśnie. Wiadomo kto. Czy to będzie dobre wyjście? Niech każdy sobie odpowie na to pytanie. W dodatku to jest start od piątego poziomuy rozgrywkowego, czyli w najlepszym razie - Ekstraklasa w 2021 roku! To by byl totalny dramat, zarowno jezeli chodzi o klub jak i o sytuacje w mieście. Dlatego NASZYM OBOWIĄZKIEM jako kibiców Wisły Kraków jest niedopuszczenie do takiej sytuacji, jaka może mieć miejsce. Musimy być uważni, patrzeć na ręce, trzymać rękę na pulsie na tym co się dzieje w klubie, zdobywać informacje własnymi kanałami, chodzić na mecze w Ekstraklasie (na jaki sektor kto uważa). Nie możemy się poddać i zamiast działać wstawiać debilne obrazki na forum. Ja widzę kilka wyjść z sytuacji. 1. Meresiński da radę jakimś sposobem, pomimo swojej niejasnej przeszłości, skompletować zarząd i dopiąć budżet, wprowadzić jakichś sensownych ludzi do klubu i jakoś to ruszy - wg mnie nierealne. 2. Nie znamy umowy, nie wiadomo co się stanie gdy Mereś nie wpłaci kolejnych transz za zakup klubu. Może Cupiał zabezpieczył się umową zwrotną? Nie wiemy. W takiej sytuacji niezapłecenie przez Meresia następnych transz byłoby na rękę - tylko trzeba byłoby znowu liczyć na łaskę/niełaskę BC. Spekulacje. 3. Meresiński nie powołuje zarządu, nie ma pieniędzy na prowadzenie klubu, ale ma tyle honoru i szacunku do najstarszego polskiego klubu i mówi jak jest. Małopolski i krakowski biznes jest na tyle bogaty, że konsorcjum kilku firm uratowałoby klub. Tylko w tym celu musi być dobry lobbing, i szybkie ogarnięcie w w/w sytuacji. 4. Miasto. Dla mnie to by byl dramat, ale czy Majcher chciałby mieś stadion za 600mln pusty? Kraków to w ostateczności bardzo bogate miasto. Nie płakać. Trzymać rękę na pulsie. Wisła będzie na zawsze, wbrew niektórym. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
Otóż to... Zaświadczenie o niekaralności. Prosty dokument i ile by nieprzyjemności można było uniknąć. Ale za to powinien juz dostać w łeb ten co go rekomendował Bogusławowi. Teksty o winie Cupiała po tym jak przez 20 lat pakował kasę w klub to nic innego jak profanacja. Jeżeli jest ziarno prawdy w tym że Mereszynski miał jakiekolwiek dobre intencje to chcąc osiągnąć cokolwiek powinien wyjść do ludzi i mediów. Tak sam pozbywa się szansy na wybrnięcie z tego obłędu. A to, że o Wiśle piszą teraz więcej niż o Legii którą juz jednym poldupkiem jest w lidze mistrzów to też o czymś świadczy. Przy rozsądnym planie fa się to przekuć w sukces. Problem polega na tym , że z zewnątrz tego planu nie widać. A takie gesty jak pociski Bonkowi czy chowanie się przed awizem to takie kibice.net w kolnierzykach.
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Gdzie to widzisz? Akurat dziś daje wpisy na uspokojenie atmosfery. Napisał, że do końca przyszłego tygodnia ma nadzieje podać wreszcie jakies dobre wieści, bo zdają sobie dokładnie wszyscy w klubie z obecnej nagonki. A dwa, ze nie potwierdza informacji o zamrożeniu ruchów transferowych i apeluje o zachowanie spokoju. I ze ani nie zapowiadali ani nie zapowiadają żadnej walki o istnienie Wisły. Akurat rzecznika mamy spoko. Myśle ze chłop robi co moze. PS. Brawo fialo. Jak sie nie zgadzamy to tu masz racje. Zachowajmy jakiś umiar w tej dyskusji. |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Założyłem że zrobił to w wieku 18 lat, ma 30 więc 12 lat temu. A kiedy to się faktycznie wydarzyło to w sumie nie wiem. A co do chwili ogłoszenia wyroku... rozumiem że jakby się sąd wyrobił z ogłoszeniem wyroku dopiero, nie wiem, za 10 lat to dla ciebie sprawa podrobienia która wydarzyła się lata temu będzie dotyczyla przyszłości?
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
Problem prawdopodobnie jest taki, że sponsorzy się wycofali i nie ma kasy.
Pytanie tylko co to oznacza, nikt nie ma umowy przed oczami, więc ciężko powiedzieć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Wg dobrze poinformowanych Telefonika zostawił kasę na wypłatę. Ludzie nie dostali wypłat, a wpłynęła pierwsza rata...Wnioski są dosyć oczywiste. Nie ma sponsorów bo być nie może. Nie ma transferów bo być nie może. Właściciel kręci w głupich sprawach i najprawdopodobniej jest bez kasy. A co niektórzy pieprzą o jakimś dawaniu szans.Litości dzieci!!!
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
1. Wiadomo, że nie mogło się to wydarzyć 12 lat temu, ponieważ przedawnienie karalności przestępstwa fałszerstwa dokumentu następuje z upływem lat 10 od chwili jego popełnienia (nie wykrycia).
2. Jest nierealne, żeby sąd prowadził latami tak proste postępowanie, które kończy się wydaniem wyroku nakazowego. W takim wypadku nie przeprowadza się w ogóle rozprawy, lecz wydaje wyrok na posiedzeniu niejawnym - szybka sprawa. Dlaczego o tym wszystkim piszę? Dlatego, że akurat uważam za istotne czy to są "błędy młodości", czy też przestępstwo popełnione w wieku zapewne blisko 30 lat. O ile nikt rozsądny nie zamierza chyba wytykać zachowań Meresińskiego z okresu bycia nastolatkiem, o tyle w stosunku do w pełni dorosłej osoby można mieć jednak pewnego rodzaju oczekiwania. W szczególności, gdy zamierza ona zostać właścicielem dużego klubu. Takie zachowanie w tym wieku nie wystawia mu najlepszego, nomen omen, świadectwa. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Może trochę odbiegnę od tematu ale wrócę do Z.Kapki na którego sam najeżdżałem we wszystkich możliwych tematach na forum. Rozmawiałem z kilkoma osobami w klubie w ostatnim czasie i zawsze słyszę od nich "Co Wy wszyscy od niego chcecie?"
Mało tego jedna z tych osób powiedziała że jakby była właścicielem to byłaby to u niej najważniejsza osoba w klubie: -jest to ponoć jedna z nielicznych osób do której wszyscy piłkarze mają respekt -ma wtyki tu i ówdzie co czasami pomaga w dyscyplinie. Zwłaszcza z murzynami którzy co innego mówili co innego robili. Ponoć Zdziskowe pokazanie w których miejscach logował się ich telefon w danym czasie zawsze zamykało usta -jest jedną z nielicznych osób w klubie która ma chłodną głowę -ma zdolności negocjacyjne jak nikt (ponoć negocjacje z Załuską przejdą do Historii) -zna klub od podszewki Mało tego ponoć wcale nie pali się tak do pracy w klubie bo ma wszystkie papiery menadżerskie i mógby tam sobie działać. Jak jest naprawdę nie wiem. Piszę co o nim słyszałem... |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
MMiga pisze na TT, ze marketingiem ma zajmować sie Michał Gawior (nie znam), nie sprawdzałem tez.
Z tym Włochem niewiadomo co sie stało. Wyglada na to, ze przestraszyli sie ze bedą wszyscy prześwietlani tak jak JM i postanowili zmienić ludzi. Moze stad to opóznienie. |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Raczej może ten:
http://www.goldenline.pl/michal-gawior/ |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Brawo fialo za madre podejscie do tematu
![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Kibic Legii szefem marketingu Wisły
![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Nie no, jakieś tam doświadczenie w marketingu ma. Maturę chyba też zdał
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie Menagera
![]()
Ostatnio edytowane przez _al3x : 11.08.2016 o godz. 18:25.
![]()
Pieniądze są w sieci tylko trzeba wiedzieć jak po nie sięgnąć!!!
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jedyny blad jaki zrobil to niepotrzebnie startowal w wyborach z SLD jakies 15 lat temu - co z reszta rozpoczelo nagonke na niego. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Eventgarde
https://www.linkedin.com/in/michalgawior https://www.facebook.com/eventgardepl Wygląda cv ok. Szkoda ze strona firmy nie istnieje.
Ostatnio edytowane przez szczepans21 : 11.08.2016 o godz. 18:37.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czyli przynajmniej wie, jak zarządzać klubem. Może nawet znajdzie jakiegoś bramkarza. |
|
![]() ![]() |
Member
Od: 05.2010
Offline |
|
To pewnie jakiś kolega z siłowni Merasia
|
|
![]() ![]() |
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Meresiński posługiwał się fałszywym świadectwem w 2013 roku, gdy chciał złożyć dokumenty na uczelnię.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 11.08.2016 o godz. 19:06.
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|