|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Chorwaci ich wytłukli jak chcieli. Grali dosłownie wszystko co chcieli. A Francja przegrała głownie sama ze sobą. Straty, niecelne rzuty obok bramki,faule w ataku. Jednym słowem mieli baaardzo zły dzień.
Niesamowicie mocni są Duńczycy. Zmasakrowali Węgrów. Dość długo walczyli Niemcy i polegli praktycznie przez samych siebie. Prowadzili grę, mieli ze 2 albo 3 kontry i wszystkie schrzanili. Do tego złapali kary indywidualne i było po ptokach. Najbardziej oczekiwałem meczu Słoweńców z Rosją i sie nie zawiodłem.Słoweńcy pokazali jaja, opanowanie i stalowe nerwy. Mistrzowie końcówek. No i ten bramkarz! Już namieszali, a mogą więcej. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
![]()
Przesłanie na nowy sezon para-ekstraklasy znalezione na innym forum po występach pucharowiczow:
Cytat:
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
Jakby im sie udało wygrać cały turniej to byłoby super gdyż po raz pierwszy w historii po polskich parkietach biegałoby 3 aktualnych Mistrzów Świata! (Cupic, Strlek i Musa; gdyby nie kontuzja na turnieju grałby również Buntic) ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Chorwacja - Hiszpania będzie w finale. Aż kusi obstawić półfinal Hrvatski z Danią po kursie 1.95
![]() ![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
O czym wy w ogóle mówicie. W polsce piłka ręczna leży, grają w nią właściwie tylko zapaleńcy, nie ma klubów nie ma szkolenia. W Krakowie nie ma jednego klubu piłki ręcznej z prawdziwego zdarzenia. To cud i zjawisko naukowo niewytłumaczalne, że mieliśmy taką generację piłkarzy ręcznych (która już niestety z każdym dniem jest coraz starsza i odchodzi powoli na emeryturę). Zdobyliśmy dwa medale mistrzostw świata, piąte miejsce na IO, czwarte na ME. Popatrzcie na Niemców, na to jak tam jest Handball popularny i na liczbę ich sukcesów w ostacnich latach.
Niestety, najgorsze jest to, ze sukces został niewykorzystany. Teraz nie ma zawodnika (moze oprócz Orzechowskiego) urodzonego po 88 roku, który dawałby nadzieję na sukcesy w przyszłości. Nie mówię już o 11-12 zawodnikach, z których możnaby strworzyć niezły team. A my nie mamy jednego! Niestety, brutalna prawda jest taka, że to jest łabędzi śpiew poslkiej piłki ręcznej na wysokim poziomie ... ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
![]() ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2010
Offline |
|
dokładnie trenowałem przez 7 lat w Kusy Kraków ( podstawówka+ gimnazjum+ 1 rok w liceum) po czym kasa się w klubie skończyła i nas kopnęli w dupę. Jako alternatywa powstała Wanda Kraków w której trenuje teraz około 30 zawodników od 18 latków po 40 latków, a gra i tak ta sama 12. Nie chce się chwalić ale jakieś osiągnięcia mieliśmy, bo v-ce mistrzostwo Polski, v-ce mistrzostwo Polski szkół gimnazjalnych plus ze 4 razy 1/2 mistrzostw Polski i w tak dużym mieście nie było sponsora. Nie było kogoś kto by chciał na to wyłożyć złotówkę choćby jedną. W Polsce piłka ręczna ma się dobrze tylko w małych miastach takich jak Świecie ( pochodzi z niego Paweł Paczkowski, mój rocznik )czy Końskie. Paradoksalnie w małym mieście łatwiej znaleźć sponsora, bo małe firmy robią sobie lokalna reklamę sponsorując młodzież którą zna każdy w mieście. To straszny wsytd że w mieście liczącym 700k ludzi nie ma choćby 1 ligi piłki ręczej.... ![]() "Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki." |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nudny, jednostronny finał, a tak ostrzyłem sobie zęby na ten mecz :/
Chyba jego przebieg zaskoczył wszystkich. ![]()
Przesłanie na nowy sezon para-ekstraklasy znalezione na innym forum po występach pucharowiczow:
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|