The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Reklama
Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1
Stary 14.10.2011, 16:11. Telewizja DVB-T, NC+, Cyfrowy Polsat, UPC, itp.
WITAM
14 darmowych kanałów na terenie KRAKOWA ;TVP1,TVP2,KRAKOW,KATOWICE,TVN,POLSAT,POLSAT SPORT INFO,TV4,PULS1,PULS2,TVP KULTURA,TVP HISTORIA,TV6
Odbior idealny cyfrowy ,antena koszykowa, telewizor z ...MPEG4 niestety dla tych co maja starsze odbiorniki.
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member
 
 
Od: 05.2011

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#2
Stary 14.10.2011, 16:17
Wystarczy mieć telewizor z MPEG4, czy trzeba podłączyć też antenę?
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#3
Stary 14.10.2011, 16:18
antena analogowa np; koszykowa
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#4
Stary 14.10.2011, 17:15
skąd jest sygnal nadawany?

edit: już znalazłem
http://www.telewizja-cyfrowa.com.pl/2011/10/490/

ktoś to odbiera w Krakowie? Jaka jakość i w jakim miejscu?
Ostatnio edytowane przez FraMat : 14.10.2011 o godz. 17:17.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#5
Stary 14.10.2011, 18:06
RONDO CZYZYNSKIE SUPER JAKOSC OBRAZ ITP
ale odbiera tez ludzia z poza ,wrzuce kilka wypowiedzi z forum SAT
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=373
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#6
Stary 14.10.2011, 22:36
Sygnał nadawany z Chorągwicy. Jakośc pierwsza klasa, znacznie lepsza niż przy obrazie analogowym. Póki co są to transmisje testowe. Jeśli chodzi o kanały te nie związane z TVP to można jest odbierać bez większego problemu, moc nadajnika wynosi 63 kW i całe okolice Krakowa mają zasięg. Jeśli chodzi o programy TVP to one są nadawane w MUX 3 którego moc nadawania wynosi tylko 2 kW i w dodatku sygnał jest kierunkowy (sygnał skierowany w stronę Krakowa), tak wiec problem z odbiorem może być znacznie większy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#7
Stary 14.10.2011, 22:40
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Sygnał nadawany z Chorągwicy. Jakośc pierwsza klasa, znacznie lepsza niż przy obrazie analogowym. Póki co są to transmisje testowe. Jeśli chodzi o kanały te nie związane z TVP to można jest odbierać bez większego problemu, moc nadajnika wynosi 63 kW i całe okolice Krakowa mają zasięg. Jeśli chodzi o programy TVP to one są nadawane w MUX 3 którego moc nadawania wynosi tylko 2 kW i w dodatku sygnał jest kierunkowy (sygnał skierowany w stronę Krakowa), tak wiec problem z odbiorem może być znacznie większy.
To już wiem dlaczego właśnie na TVP1 I TVP2 zdarzają się od czasu do czasu takie zacięcia emisji programu.
Ale ogólnie tak jak mówisz jakoś elegancka, komfortowo się ogląda pozostałe kanały.

A czy ktoś wie czy uruchomione zostaną też jakieś inne kanały
Gdzieś czytałem też o kanałach radiowych.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.




Kraków, 9 marca 2012.






Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#8
Stary 15.10.2011, 11:02
według planów wprowadzenie dvb-t w Krakowie miało nastąpic chyba w lipcu 2012 roku. Skąd więc jej obecność teraz? Czyżby tylko testy, które zakonczą się za kilka dni/tygodni?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#9
Stary 15.10.2011, 12:30
to nie test wszystko chodzi jak nalezy
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#10
Stary 15.10.2011, 12:56
Na poczatku to zawsze są testy ale już nie będzie wyłączenia transmisji tak jak to miało niemal dwa lata temu gdy włączyli sygnał cyfrowy na 2-3 miesiące a później go wyłączyli. A co do daty lipcowej roku 2012 to wówczas będą dostępne już wszystkie multiplexy i będzie jeszcze kilka dodatkowych kanałów z których jednak większość się będzie powtarzała a reszta to będą jakieś shity
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#11
Stary 15.10.2011, 12:58
MUX-3 (TVP1, TVP2, TVP Info Kraków, TVP Info Katowice, TVP Kultura, TVP Historia) powinien nadawać z normalną mocą bodajże od 27 października. MUX-2 działa jakoś od końca lipca. Tymczasem dziś zauważyłem, że te kanały działają u mnie (kilka km od Krakowa na północ) w bardzo dobrej jakości.

Natomiast do 31 maja przyszłego roku wystartuje jeszcze MUX-1, a programy, które tam będą to: TVP1, TVP2, TVP Info, Eska TV, U-TV, ATM Rozrywka i Polo TV. Więc bez szału. W lipcu 2012 TVP1, TVP2 i TVP Info znikną z MUX-3, TVP będzie mogła tam wrzucić inne kanały tematyczne, np TVP Sport albo TVP HD.
Ostatnio edytowane przez rav : 15.10.2011 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#12
Stary 17.10.2011, 20:57
ale docelowo troche tego bedzie,ciekawe co na to kablowki
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member
 
 
Od: 10.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#13
Stary 17.10.2011, 21:05
Szkoda że miejsca w tych MUXach pozajmowały sobie stacje typu TV6, U-TV, ATM Rozrywka czy Polo TV...
the end
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#14
Stary 21.10.2011, 20:27
CYFRA + w najblizszym czasie prawdopodobnie dokona fuzji z tv N ,Cyfra bedzie ta która wchlonie N
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=377
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#15
Stary 21.10.2011, 20:48


Cyfra+ z szansą na telewizję "n"?

Czy sprawdzą się spekulacje i na rynku medialnym dojdzie do fuzji satelitarnej Cyfry+ z telewizją "n"? Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że Vivendi w sojuszu z France Telecom jest poważnym kandydatem do przejęcia pakietu Grupy TVN.

Nie milkną echa dotyczące transakcji związanej z przejęciem od Grupy ITI większościowego pakietu Grupy TVN, nadawcy wielu kanałów telewizyjnych oraz właściciela portalu Onet.pl i satelitarnej telewizji "n". W mediach co pewien czas pojawią się nieoficjalne informacje w sprawie tej największej transakcji na polskim rynku medialnym.


Kilka dni temu rozpoczął się proces sprzedaży. Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że pełnomocnicy ITI zapytania ofertowe skierowali do Time Warner, Vivendi, Bertelsmanna czy Discovery. Jak podaje gazeta, z powodu obecności w regionie to właśnie Time Warner oraz Vivendi są najpoważniejszymi kandydatami do przejęcia TVN.

Najbliżej realizacji swojego planu może być Vivendi, w Polsce poprzez spółkę Canal+ Cyfrowy operator satelitarnej platformy Cyfra+ oraz nadawca kanałów telewizyjnych (m.in. Canal+, Ale kino!, Planete, MiniMini, Domo.TV czy Kucnia.tv). Dzięki przejęciu pakietu TVN przez Vivendi na rynku płatnej telewizji z pewnością doszłoby do konsolidacji (fuzja Cyfry+ z telewizją "n"), a Polsat doczekałby się poważnego konkurenta.

Transakcję przejęcia Grupy TVN przez Vivendi jest gotowy wesprzeć koncern France Telecom, właściciel Grupy TP, która od kilku miesięcy współpracuje z TVN w zakresie usługi telewizyjnej. Z informacji Rzeczpospolitej wynika, że ta zapowiedź francuskiego telekomu nie zaskoczyła Vivendi, więc gazeta spekuluje, że firmy mogły poczynić pewne ustalenia w tej kwestii.

Gdyby faktycznie doszłoby do fuzji Cyfry+ z telewizją "n", na rynku powstałaby platforma telewizji satelitarnej z liczbą około 2,4 mln abonentów, z bogatą ofertą piłkarską na wyłączność (m.in. T-Mobile Ekstraklasa, Liga Mistrzów, Liga Europejska, liga angielska, włoska, hiszpańska, francuska), z kolei do Canal+ mogłyby powrócić prawa filmowe utracone przez ostatnie lata na rzecz nFilm HD.
























Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member
 
 
Od: 06.2007
Skąd: z Honolulu

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#16
Stary 21.10.2011, 20:59
Cholera, odbiera mi tylko , tvp1, 2 , kulture, historie, tvp3krakow, katowice, zas kuzwa polsatu, tv4 tvnu nei chce, ciagle mam za slaba sile sygnalu...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !





Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#17
Stary 21.10.2011, 21:23
ja mam też tylko 6 kanałów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#18
Stary 21.10.2011, 23:49
To bardzo dziwne co piszecie bo sygnał tego muxa który odbieracie jest znacznie słabszy. Mux3 z kanałami tvp ma 2,5 kW a mux 2 z pozostałymi kanałami aż 63 kW
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Dogville

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#19
Stary 22.10.2011, 09:52
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Cholera, odbiera mi tylko , tvp1, 2 , kulture, historie, tvp3krakow, katowice, zas kuzwa polsatu, tv4 tvnu nei chce, ciagle mam za slaba sile sygnalu...
Ta przecież się tylko cieszyć.
Kultura i Historia zamiast polsatu i tvn.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#20
Stary 22.10.2011, 10:38
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
To bardzo dziwne co piszecie bo sygnał tego muxa który odbieracie jest znacznie słabszy. Mux3 z kanałami tvp ma 2,5 kW a mux 2 z pozostałymi kanałami aż 63 kW
ké?
A one są nadawane z tego samego nadajnika? Może to kwestia odwrócenia anteny?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#21
Stary 22.10.2011, 11:46
FraMat napisał(a):Wyświetl post
ké?
A one są nadawane z tego samego nadajnika? Może to kwestia odwrócenia anteny?
Oba sygnały są nadawane z Chorągwicy, przy czym charakterystyka MUX3 (tvp) jest kierunkowa, skierowana na Kraków, a MUX2 (pozostałe kanały) puszcza sygnał dookoła dlatego może się zdarzyć tak, że ktoś będzie odbierał kanały TVN, Polsat, itd ale nie będzie odbierał kanałów TVP, ale nie na odwrót.

Ciężko stwierdzić dlaczego nie odbierasz wszystkich kanałów, szczególnie biorąc pod uwagę to, że odbierasz sygnał o mniejszej mocy. Gdyby było na odwrót to można by obwiniać moc sygnału. Możesz sprobować raz jeszcze zrobić przeszukiwanie kanałów. Tylko trzeba zrobić pełne przeszukanie bo MUX2 i 3 znajdują się na różnych kanałach (różnych częstotliwościach)
Odpowiedz cytując
Raul TS
Member
 
Od: 11.2002
Skąd: z Santiago Bernabeu

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#22
Stary 22.10.2011, 11:55
Jeżeli odbieracie Mux 3 (k. 48, 690 MHz,) który nadaje z Chorągwicy z siłą 2kW to musicie odbierać Mux 2 który nadaje na 64 818Mhz z mocą promieniowania 63kW.
Jedna z przyczyn może być paradoksalnie za silny sygnał (w antenie wywalić wzmacniacz) albo macie antene która nie przepuszcza, okraja wysokie częstotliwości bo na takich jest Mux2 k.64 ,albo skierowana macie na inny nadajnik np. Katowice Kosztowy ale to mało prawdopodobne
Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#23
Stary 24.10.2011, 10:10
Jest ktoś z okolic Myślenic kto łapie mux3?
I podobne pytanie w sprawie okolic Bochni, ogólnie kierunek na Tarnów, są jakieś szanse?

Jeśli tak to jaką antenę macie?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#24
Stary 24.10.2011, 11:28
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jest ktoś z okolic Myślenic kto łapie mux3?
I podobne pytanie w sprawie okolic Bochni, ogólnie kierunek na Tarnów, są jakieś szanse?

Jeśli tak to jaką antenę macie?
Nie masz szans złapać mux3. Mux3 w okresie transmisji testowych sygnał nadawany jest kierunkowo w stronę Krakowa więc o Myślenice nie zahacza.

Tutaj więcej informacji mozna znaleźć
http://www.emitel.pl/telewizja/nazie...-cyfrowa-dvb-t
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła
 
 
Od: 11.2002

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#25
Stary 24.10.2011, 11:37
Jaka antene polecacie zeby odebrac sygnal ? Okolice Olszy. Mam tv z mpeg4
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 10.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#26
Stary 24.10.2011, 11:43
Ja mam na Bieżanowie na drugim tv podłączoną taką chyba badziewną pokojową z pseudo-wzmacniaczem i śmigą )))
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#27
Stary 24.10.2011, 12:03
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Nie masz szans złapać mux3. Mux3 w okresie transmisji testowych sygnał nadawany jest kierunkowo w stronę Krakowa więc o Myślenice nie zahacza.

Tutaj więcej informacji mozna znaleźć
http://www.emitel.pl/telewizja/nazie...-cyfrowa-dvb-t
Kurde liczyłem na jakąś kierunkową ze wzmacniaczem.

Stronkę Emitela znam,liczyłem na jakieś odbicie lub organoleptycznie czy ktoś to sprawdzi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member
 
 
Od: 07.2009
Skąd: Kraków/Tychy

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#28
Stary 25.10.2011, 11:41
Podkrakowski Giebultow - odbiera 14 kanalow, obraz jak zyleta na zwyklej antenie siatkowej.
Zeby bylo zabawniej to analogowo na tej samej antenie (ktora ma juz nascie lat) obraz na polsacie/tvn'ie sniezyl.
Odpowiedz cytując
tier
Junior Member
 
Od: 04.2005
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#29
Stary 25.10.2011, 12:17
Orientuje sie ktoś co może być przyczyną utraty obrazu na kanałach z MUX 2 (polsat, tvn etc) ? O ile pakiet TVP z MUX 3 śmiga bez zarzutu, o tyle na kanałach MUX 2 zdażają sie kilku godzinne przerwy w obrazie. Jedyne co można wyświetlić wówczas to informacje o kanale. Po jakims czasie obraz wraca i później znów to samo.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#30
Stary 25.10.2011, 15:24
tier napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktoś co może być przyczyną utraty obrazu na kanałach z MUX 2 (polsat, tvn etc) ? O ile pakiet TVP z MUX 3 śmiga bez zarzutu, o tyle na kanałach MUX 2 zdażają sie kilku godzinne przerwy w obrazie. Jedyne co można wyświetlić wówczas to informacje o kanale. Po jakims czasie obraz wraca i później znów to samo.
Sprawdź moc sygnału obu kanałów MUX
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:17.