|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,49% |
osłabi |
87 | 59,18% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
24 | 16,33% |
Głosujących: 147. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez gizmowisla : 31.01.2021 o godz. 11:23.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Uryga od 1 lipca w Wisle.
Ciekawe czy ma warunek, ze Wisla musi sie utrzymc ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie podoba mi się pomysł powrotu Urygi. To ciągle bardzo przeciętny piłkarz, który dużo lepszy już nie będzie, zawsze pozostanie na poziomie zwykłego polskiego ligowca, nie wybije się ponad to. W Płocku grał, bo to po prostu słaba drużyna.
Nawet w sytuacji bardzo ograniczonych możliwości finansowych, z pewnością warto było poszukać kogoś lepszego lub przynajmniej bardziej perspektywicznego. To nie jest solidny obrońca. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Kibice oceniają transfery, czy to Kone czy Urygi zupełnie tak, jakby od nich miało się ustalać pierwszy skład.
Już raz zrobiliśmy błąd odpuszczając Uryge. Super że Alan wraca do domu. Jako 2/3 stoper będzie idealny. Umowa na 5 lat gwarantuje stabilność i dla niego i dla Wisły. Dawno nikt takiej umowy nie dostał. A przy aktualnej formie Frydrycha to nawet wyobrażalbym sobie parę Uryga- Mehremic. A Czech na ławce. |
|
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
Chyba że włączy mu się tryb Mariusza Jopa. Tyle że teraz w ostatniej kolejce prędzej zagramy o utrzymanie niż mistrzostwo. Cóż za czarny scenariusz właśnie nakreśliłem. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
Przyjdzie Uryga, pogra nawet srednio dwa sezony, a trzy będzie grał chujnie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 01.02.2021 o godz. 14:26.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Bardzo dobrze, że Alan wraca. To jest całkiem przyzwoity jak na nasze obecne możliwości STOPER.
Tylko, żeby go nikt nie próbował ustawiać na defensywnym pomocniku jak u nas na początku i wszystko powinno być OK. Poza zamaskowanym Bredzisławem chyba każdy zauważył, że Uryga zrobił znaczący progres w stosunku do tego co grał u nas. Dziennikarzyny z weszlo nawet się dziwią, że nie wolał iść za granicę tylko wybrał "słabą Wisłę". Ja od takiej optyki jestem daleki, ale uważam, że Alan się nam przyda.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 01.02.2021 o godz. 19:13.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Kiedy Alan opuszczał Wisłę to żegnałem go bez żalu. Piłkarz, który nigdy mnie nie przekonywał, chociaż z perspektywy czasu zauważam, że dużym błędem było próbowanie go w środku pola i robienie z niego Busquetsa z Krakowa. Uryga odszedł do Płocka i trzeba przyznać, że się wyróżnia, można o nim powiedzieć - solidny ligowiec - kiedy dodamy do tego, że to człowiek, dla którego gra w koszulce z Białą Gwiazdą będzie mieć szczególne znaczenie i każde spotkanie będzie wytyrane, to dla mnie na ten moment to transfer idealny. Zwłaszcza, że nie jest to transfer gotówkowy. Uryga w fajnym wieku i nie jest wykluczone, że zagra sezon, dwa i jeszcze pójdzie gdzieś w świat, gdzie my dostaniemy kilka srebrników. Dodatkowy szacunek, że on tu chciał wrócić bo zagraniczne oferty typowo for money na pewno miał (ponoć MLS).
Ostatnio edytowane przez X-Ray : 01.02.2021 o godz. 19:32.
![]()
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Uważam że pozyskanie Alana to dobry ruch. Sporo się poprawił na "zesłaniu" w Płocku. Teraz przyjdzie do nas w pełni ukształtowany piłkarz na poziomie solidnego ligowca. W dodatku Wiślak co też nie jest bez znaczenia. Patrząc po wczorajszych popisach naszych obrońców, wypada mi napisać, szkoda że nie teraz ale dopiero w lipcu.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Warto podkreślić, że przyjście Urygi to również rzadka sytuacja, że trafia do nas regularnie grajacy kapitan jakiegoś zespołu. Wcześniej kapiten w Slavii był chyba Frydrych, ale jak do nas trafiał to grał już malutko i nie byl już kapitanem. A takto sobie nie przypominam nikogo kto miałby cechy przywódcze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Uryga to przede wszystkim Wiślak, a kapitanem Płocka jest od niedawna. On raczej nie ma cech przywódczych to cichy i spokojny chłopak.
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Wachowiak to o tyle ciekawy transfer, że po pierwsze wzmacnia konkurencję na lewej obronie, a po drugie może też grywać jako lewy skrzydłowy. Zdarzało mu się nawet grywać na prawej flance, jako schodzący prawy napastnik. Powodzenia!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Offline |
|
Super, że już do nas przechodzi. Pytanie tylko jak z jego przygotowaniem, II liga rusza dopiero za 4 tygodnie więc pewnie jest dopiero na początkowym etapie przygotowań.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
On i tak nie przychodzi po to by grać od zaraz
.Jak go Hyballa weźmie w obroty to pewnie będzie do gry faktycznie za te 4-5 kolejek Póki co kontuzji w zespole brak, a Wachowiak to i tak melodia przyszłości. Nie wymagamy od niego zbyt wiele. |
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Niech wchodzi na końcówki, jak Starzyński z drugiej strony. Od lata w obroty i do pierwszego składu ;-)
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Mlynski, Sobol, Wachowiak, Szot, Plewka, Starzynski. Na drugim planie Szota, Hoyo, Gruszkowski. I pewnie jeszcze ktos z CLJ wskoczy do pierwszego zespolu.
Do tego Yaw, Sadlok, Frydrych, Zhukov, Savic, Kuveljic jak sie wykuruje, Uryga od lipca, Mehremic, ktory mam nadzieje, ze zostanie. Oby latem przyszedl kozak snajper i bramkarz i defensywny pomocnik i jest petarda. Jak mnie sie podoba ta filozofia transferowa. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
filozofia po prostu świetna, tylko wyniki od wielu lat marne ![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A od ilu lat stawia sie na mlodych w Wisle?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No cos tu nie halo z tym naszym potencjalem ...
..skoro od 3 lat juz nawet nie walczymy o srodek tabeli ,tylko interesuja nas zespoly typu Stal Mielec.Rok temu inetresowa nas Korona i Arka Gdynia.Jak juz pisalem to degrengolada na calego. trzeba w koncu dac pracowac temu trenerowi,znalesc jakis pilkarzy dajacych jakosc ,..a nie typu Fatos znalazl sobie u nas za darmo kuracje odchudzającą , i stworzyc jakis PLAN na ten klub bo z taka polityką to my bedziemy bic sie o utrzymanie w lidze co roku.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.02.2021 o godz. 19:50.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Online |
|
Z naszymi finansami, dlugami, i poziomem w tabeli to nic tylko stawiać na mlodzież i za 5-10 lat beda efekty. Inaczej się nie dorobimy i tak. Nie wyjdziemy z tych długów prędko, a żeby sprowadzać piłkarzy na poziomie za jaką konkretną kasę i im płacić tez kokretny hajs to jeszcze długo czegos takiego w Wiśle nie zobaczymy.
Dlatego lepiej wszystko dac na mlodziez, kto będzie rokował to go prowadzić konkretnie, później sezon w I lidze na wypozyczeniu niech się ogra i mamy gotowego piłkarza, z jakimś poziomem, potencjałem na gotowkowy transfer = wychodzimy z długów i budujemy zabezpieczenie finansowe. Lepiej tak niż ściągać z I ligi kopaczy... ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Patrząc na zmiany w klubie, Wisła obiera w końcu prawidłową drogę (stawiania na młodzież, obudowując ją solidnymi graczami), natomiast o te pół roku za późno. Z tej perspektywy niewytłumaczalne są transfery Abramowicza i Beqiraja. Resztę ruchów można jakoś uzasadnić.
Można tylko gdybać, czy gdyby nie Hyballa to Wisła poszłaby tak po rozum do głowy? Myślę że tak, ale przy okazji mamy w końcu kogos kto naprawdę potrafi pracować z młodzieżą i coś w tym aspekcie osiągnął, poza pięknym mówieniem. Z innej beczki podobno żegna się z nami Niepsuj i Mak. Czyszczenie magazynów ciąg dalszy. Powodzenia w dalszej karierze. |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Z piłkarzy bezproduktywnych to jeszcze Chuca, Buchalik i Beqiraj.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I mimo wszystko Carlos o ile w jego miejsce od razu bedzie szybki skrzydlowy w typie Yawa.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|