|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 25,00% |
osłabi |
86 | 59,72% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 15,28% |
Głosujących: 144. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Online |
|
To nie wiesz? Myślałem, że z Twoim profesjonalnym podejściem temat zgłębiłeś.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A widzisz, pewnie sam nie wiesz
![]() Profesjonalistą to ja jestem w innej branży, piłka to hobby i nie powaliło mnie jeszcze żeby śledzić arabskie zespoły. Jak wiesz to się pochwal ![]() A tak na serio to każdy piłkarz ma łzawą historię czemu gdzieś nie grał. Jeszcze żaden się nie przyznał że zachlał, spóźnił się na trening i zrzygał się w palmę przy porannym rozbieganiu ![]()
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2022 o godz. 15:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
To tak na wyluzowanie w temacie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Od ściągania hobby playerow jak Ondrasek gorsze jest to, ze za chwile w 1 składzie będziemy mieli 1-2 óch Polaków. Ktoś tu chyba nie wyciągnął żadnej nauki z tego ze wieża Babel w każdym klubie kończy się tragicznie. Będzie gorzej niż u sąsiadki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Wytłumacz mi proszę jaki sens jest kontraktować kolejnego dziada na 1,5 roku który da się lubić ale Wisła to nie przytułek. I gdzie patrząc na to wszystko albo jak, zarząd wyciąga wnioski ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ja osobiście nie uważam go za dziada - już to pisałem, pod kątem przygotowania fizycznego o niego akurat się nie martwię. Nie jest na wielkim kontrakcie, nie trzeba było za niego płacić. W teorii ma zastąpić w kadrze Forbesa, jak będzie w praktyce - zobaczymy. W klubie uważają, że może nam jeszcze przez jakiś czas pomóc. Czy to trafna ocena to już się okaże.
Jak wyciągają wnioski? Choćby zatrudniając dyrektora sportowego, który - co chyba każdemu umyka - dopiero zaczyna pracę. To jego pierwsze okno... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
Tak czytam te argumenty za Ondraskiem i jego 1,5 rocznym kontraktem (jest ambitny, swój chłopak, ma życie związane z Krakowem) a potem zdziwienie, że kadra ma 30 chłopa, a jak przychodzi co do czego to nie ma komu grać bo się wszyscy kopią po czołach
![]() Ale dla mnie najlepszy jest tekst, że gość przychodzi tutaj jako nr 3 do gry w ataku. Co prawda nie mamy na ten moment sensownego nr 1 i nr 2 ale ekipę na czwartoligowe rezerwy mamy już gotową ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Jak ktoś wcześniej na forum liczył, udaje nam się średnio jakiś 1 transfer na 5. Więc żeby zebrać 5 sensownych zawodników do gry, potrzebujemy ściągnąć 25 piłkarzy. Resztę uzupełniamy młodzieżowcami i jakoś się kręci ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
O, jeszcze nikt nie napisał.
Momo Cissé wypożyczony na 1,5 roku. 19 letni skrzydłowy z VfB Stuttgart. Ciekawy ruch. ![]()
Hristov:
" Nie chciałem iść do Cracovii, chciałem grać dla wielkiego klubu, takiego jak Wisła " ![]() |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
I zacznie się jazda.....Nie grał, kontuzje...
A ja Wam powiem....Mamy cynk od Daniela Obajtka, że będzie tarcza na PFRON. Więc melisa i spokojnego wieczoru. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
Ale to jest przecież norma w patologicznych klubach gdzie rozmaici menago upychają swoich niepełnosprytnych klientów: Lechia, Korona Kielce przed spadkiem i zmianą właścicieli, Zawisza za Osucha etc. Gigantyczne kadry gdzie jak przychodzi co do czego nie ma komu grać, dziwaczne egzotyczne transfery, często z jednej stajni menadżerskiej, kontraktowanie ogórów na pozycje gdzie jest już kilku piłkarzy. Pasieczny miał z tym skończyć, widzimy jak jest...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2022 o godz. 19:08.
![]()
Już za cztery lata,
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
@wolfy kilka stron wcześniej wrzucono pierwsze niepochlebne komentarze n/t Carlitosa zaraz po jego transferze, nim zaczął grać w meczach.
Proponuję sobie je odświeżyć i dać sobie deczko na wstrzymanie. Chyba że chcesz, by twoje za pół roku były podstawą do drwin. Już nie mówiąc o pi...sanu o 1 lidze, która bez jakiegoś kataklizmu raczej nam nie grozi. Z wszystkimi zespołami, które są za nami mamy jak na razie lepszy stounek wyników. W przypadku Zagłębia i BBT się to już nie zmieni. ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
Ależ tu się dno zrobiło..mało bardzo pisałem na forum, ale czytałem i byłem tutaj jeszcze w czasach pamiętników Planktona..nawet sama data rejestracji, to już prawie 20 lat..
Człowiek wyrobił sobie nawyk sprawdzania TWSD, sprawdzania forum, ale strona główna w zasadzie już nie istnieje, a forum służy wyłącznie do jechania po zawodnikach, trenerze i włascicielach. Nie bede osobistych wycieczek robił, nie chce z nikim wojny..po prostu smutno..ale widać takie są koleje losu i może generalnie idea "forum" odchodzi na rzecz mediów społecznościowych |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() Pisanie o pierwszej lidze przy naszym poziomie gry to zwyczajny realizm - jesteśmy jedną z pięciu najbardziej żałosnych drużyn ekstraklasy, do tego sprzedaliśmy najlepszego piłkarza ofensywnego. Legia się podniesie, my niekoniecznie. Ale jasne, żyj w swojej bańce...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.01.2022 o godz. 20:07.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Zwłaszcza tekstami "wszyscy się podniosą" tylko w Wiśle każdy transfer jest do d...y. ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Online |
|
moze wkoncu ktos wpadnie na pomysl ze wieksza wina od skladowiska szrotu jest non stop przypadkowy trener-wuefista i jego smieszny sztab szkoleniowy
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2013
Offline |
|
Chciałbym tak jak pisał Yggdrasil żebyście w końcu przestali wszyscy jojczyć jak stare baby i dali pracować ludziom. Bożu kochany minęło tak mało czasu, a wy chcecie tutaj drugiej Barcelony, ludzie ogarnijcie się, bo macie głowe w chmurach, nie da się was czytać.
M A S A K R A |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Myślę, że to znak czasów. Łatwiej jest napisać, że Trojca chuja robi, niż przyzwyczaić się do tego, że nie jesteśmy na poziomie czołówki i jeszcze kilka lat nie będziemy. I dostrzegać logikę w działaniach klubu jako środowiska biznesowego.
![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Online |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I wybacz, ale z realnym myśleniem to niewiele masz wspólnego. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
51 zawodników sprowadzonych przez Trio w 7 okienek (a to jeszcze nie koniec); 33 zawodników w kadrze (na ten moment), i nie wiadomo czy kogoś uda się wypchnąć żeby zejść z wydatków na płace; Budżet płacowy na poziomie miejsc 8-9; Miejsce w tabeli: 13; Ogólne samozadowolenie w klubie z miejsca, w którym jesteśmy; LOGIKA BIZNESOWA ![]() Jeszcze napiszcie coś o długach żeby karuzela śmiechu się nie zatrzymała ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Przeciez tak to wyglada w praktycznie kazdym klubie w Eklapie. Roznica taka, ze inne kluby dostaja gruba kase od miast/gmin/samorzadow, a my nie. Tak, mamy dlugi, podobnie jak inne zespoly, tylko my nie jestesmy dotowani przez miasta/gminy o czym wczesniej wspomnialem. Nie wiem co w tym smiesznego. Takie sa fakty.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|