|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
Czyżby rozmowy z tym sponsorem ze Stanow siadły? Żadnych przeciekow więc chyba kolesie się wycofali bo gdyby były zaawansowane rozmowy nie sądzę żeby taki Fakt co ma przecież redakcje w wielu krajach nic się nie doszperał.
|
|
![]() ![]() |
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś ma jakies info na temat najnowszej plotki która zaczeła krążyć iż Drzymała ma się dołączyć do sponsorowania Wisły
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
ja tez slyszalem o drzymale ponoc wczoraj ta wiadomosc ujrzala swiatlo dzienne,mowil czlowiek co do tej pory sie wszystko sprwdzalo.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Taaa... chyba strzeli nam nowe foteliki na loże, co najwyżej...
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
ja bym chciał...bardzo mi go szkoda po tym jak go potraktowano we Wrocławiu...
zwrócie uwage jak teraz Groclin się sypie...Sikora, Kumbev, Rocki...mówi się że Majewski, Jodlowiec i Przyrwski też mają odejść...wiec może facet chce kase odzyskać...wówczas mógłby sie reklamować na koszulkach Wisły... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Za cienki w uszach Wiselka to za wysokie progi, no chyba ze jakis baner wykupi. A mi go wogole nie szkoda po co sie pchal na sile tam gdzie go za bardzo nie chcieli. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Co wy to niemożliwe. Cupiał by nie pozwolił żeby ktoś promował takich gości jak Majewski czy Jodłowiec w naszym klubie... za darmo.
Przy takim czymś zawsze są problemy z podziałem zyskow i niemożliwe jest poza tym żeby Boguś chciał się z kimś dzielić splendorem. Gdyby mu chodziło tylko o kasę już dawno by Wisłę sprzedał. On chce mieć Wisłę tylko dla siebie, chce żeby sukcesy na niego spływały a nie na Drzymałę. Ale jak Drzymała chce nam sprzedać Jodłowca i Majewskiego to sie nie obrażę ![]() |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
ale nie wiem o czym Ty piszesz...mi chodziło o to że podobno Drzymała sprzedaje tych zawodników za granicę...a nie daje do Wisły...
a ja wiem czy za cienki w uszach jest Drzymała na wykupienia miejsca na koszulkach...mysle że na 5mln złotych byłoby go stać bez problemu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Znajomy mieszkający w stanach powiedział mi, że była taka plotka, iż na koszulkach Wisły miałoby być logo jednej z firm motoryzacyjnych. Od razu mówię, że nie jest to potwierdzone żadnymi doniesieniami prasowyni w Polsce (chyba)
![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
ale zobacz na stroje chigaco fire tam sa stroje czerwine tak jak i logo ktore naprawde jest zolte wiec nie wadomo moze bedziemy mieli zolte cerwone biale albo szare to nie jest pewne ale wogule tez nie jest pewne czy to ta firma ![]() |
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Skoro doszlo do tematu "co zrobić by była wieksza kasa"
![]() Myśl: Stworzyć kanał WisłaTV Pytanie: Dlaczego nie [ma] ![]() Wogóle dlaczego w Polsce nie istnieja takie kanaly? Przeciez nie musiałoby się to tyczyć tylko piłki nożnej. ![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Lech ma swój kanał: LechTV.
![]()
...Noblesse Oblige...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Po pierwsze - uruchomienie takiego kanalu cholernie drogo kosztuje
Po drugie - nie ma kasy na kamery(słyszałem, ze jedna kamera taka co ma C+ kosztuje ok 150-200 tys euro) Po trzecie - ciezko by było to tak prowadzic, aby to przynosilo zyski Aaaaa....lepiej nie kombinowac ze stacjami tv tylko podpisac kontrakt z dobrym sponsorem(półtora miecha temu, mowili, ze za 2 tygodnie sie wyjaśni, a nic nie mowili o tym ![]() EDIT: Patka- jemu chodzi chyba o taki kanal jak ma Liverpool, barca czy Real MAdryt, ze idzie na satelite, lecą tam mecze itp, itd. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Taki kanal jak lech to my tez mamy moze nie ma az tylu materialow co u nich jednak w sezonie na oficjalnej stronie Wisly pojawia sie ich dosc sporo.Zreszta oni chwala sie ze maja pierwszy kanal w polsce a u nas funkcjonuje to praktycznie w takiej samej formie od dluzszego czasu
Moim zdaniem trudno to nazwac kanalem telewizyjnym. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Lepiej stworzyć telewizje internetową , trzeba iść za przykładem Lotosu Gdynia. Stworzyli oni kanał z meczami , reportażami i wywiadami . Wisła przecież to klub wielosekcyjny i byłoby znacznie wiecej materiałow do pokazywania . Zarówno jak pilkarze i koszykarki przyciagnęłyby widzów .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Cytat:
![]()
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Baliśmy się o choćby jednego sponsora, a jak powiedział prezes może być ich nawet kilku.
![]() ![]() |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
tak a z koszulek zrobmy stroje kolarskie i trzysta nalepek...
...bez przesady... |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
Ja myślę że 10 lipca to jest fajna data. I dodatkowo ew. ruchy transferowe mogą wymoc na sponsorze dodatkowe pieniądze. Przynajmniej tak chcę wierzyć, że im lepsi piłkarze tym lepsza oferta.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Cytat:
To co my za trenerów tam mamy, porażką dla mnie są tego typu sytuacje, co to za polityka? ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
To nie tyle polityka, tylko ta cała ME to jesdno wielkie nieporozumienie...
Bo bez sensu jest wymaganie od klubów by utrzymaywały pokaźną grupe 20-22 latków tylko dlatego by ci grali z rówieśnikami co tydzień. Taka gra nic nie daje, wszak dorosła piłka to zupelnie co innego. Tymczasem Wisła wycofała z rozgrywek drużyne rezerw... a ona miała sens, gdyż był to pierwszy krok, dla NAJZDOLNIEJSZYCH(!) graczy z drużyny juniorów. Niech grają w 3 , 4 lidze, niech złapia troche doświadczenia i co roku 2-3 najlepiej rokujących niech trafia do I drużyny, jedzie z nią na zgrupowanie. Reszta w większości out, bo i tak mamy coroczne zasilenie z MLJ, a przecież gra w Wiśle to ma być osiągnięcie, wyzwanie do mocniejszych treningów, rozwoju... Teraz kończy sie na tym, że zawodnik X kończąc wiek juniora (18 lat) trafia do ME gdzie bedzie sie ciułał z rówieśnikami jeszcze przez kilka lat. Powiedzcie mi, cóż on zyska? Będzie trzymany w inkubatorze kilka sezonów (bo klub jest do tego zmuszony by taką chmarę utrzymywać), skończy mu się wiek uprawniający do gry w lidze - i cóż osiągnie? Przecież zawodnik 22-23 letni powinien stanowić juz o sile dorosłej drużyny. Ale cóż oczekiwać od kopacza, który nigdy nie kopnął piłki w dorosłym futbolu? Jeśli natomiast jest słaby (zwłaszcza w takim klubie jak Wisła, który ma co roku walczyc o najwyższe cele, a nie bawić sie w utrzymywanie przeciętniaków) to sie go sprzedaje/ wypożycza. A tak to mamy ME, kopią se chłopaki i myślą, że osiągnęli poziom I ligowy bo grają na tych samych boiskach co ich koledzy z I kadry, a tymczasem najwięcej zyskuje weteran D., który mimo swojej kontuzjogenności i ogólnej przeciętności i tak wyróżnia sie w tym towarzystwie... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Odnosnie mlodych pilakrzy Wisly to to, co dzis widzialem przygnebilo mnie maksymalnie. Jestem sobie rano na bloniach i mlodzi Wislacy wracali na Wisle z blon i wiecie jak wchodzili? Kladli sie na ziemie i przeciskali sie pod brama przy E... I to jest mistrz Polski
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
To wymownie pokazuje, że zamiast w drogie transfery Wisla powinna inwestować w bazę treningową.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Zapomnijcie o transferach. Inwestycje powinny iść przede wszystkim na młodzież. To oczywiście triuzm, ale tam znajduje się przyszłość narodu, więc trzeba o młodzież odpowiednio zadbać. Rzeczywiście dziwne jest, że z 30 młodych mistrzów Polski nie znajdzie się dwóch czy trzech zawodników, którzy mogliby wzmoocnić pierwszą drużynę - trzeba ich przede wszystkim sprawdzić, a potem oceniać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 04.2005
Offline |
|
ja osobiscie uwazam ze powinnismy utrzymywac obie te druzyny |
|
![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Według mnie ME ma jak najbardziej sens bycia. Podobne rozgrywki są we Włoszech i Holandii i to się tam sprawdza. Myślę, że również w Polsce się to sprawdza. Przecież tacy piłkarze jak Rybus czy Pazdan właśnie w tych rozgrywkach błysnęli i szybko się wypromowali. Nie jest też prawdą, że jest i tak duży przeskok do seniorskiej piłki. Przecież w rozgrywkach ME tez grają doświadczeni piłkarze, patrzcie choćby Dawidowski. W porównaniu do gry w rezerwach młodzi tu mają o wiele wyższy poziom niż potyczki często z jakimiś wioskami z III i IV ligi. Dlatego uważam, że ME nam dużo daje.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tyle ze szkolenie mlodziezy to melodia przyszlosci.Ja juz od x lat o tym slysze a oprocz jakis przypadkow, to nic sie nie dzieje a nic sie nie dzieje bo np taka Wisla, musiala by wpompowac minimum z 5 mln euro a efekty przyszly by po 10 latach.
Takimi kategoriami w pl jeszcze nikt niestety nie mysli. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
ano z młodzieżą trzeba pracowac.. tylko nie jest to takie proste, nasi trenerzy i działacze powinni udać sie na jakieś staże do anglii czy każde kraju z południowej częsci Europy i zobaczyć na czym polega scauting... z czym to sie je.. ale jak nie będzie bazy to mysle ze jaki młody zawodnik będzie chciał przyjechać i trenować nie wiadomo gdzie.. klub musi mu dać gwarancje rozwoju, dlatego ostatnio często młodzi zawodnicy wyjeżdżają i wolą trenować (bo na gre za bardzo nie mają co liczyć) jak choćby Oziemczuk...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Oni rozumieją że żeby się rozwinąć muszą mieć odpowiednie warunki. Takich w kraju niestety jeszcze nie ma. A czekać aż ktoś w końcu zbuduje porządna bazę szkoleniową, akademię piłkarską itd, nie zamierzają. ![]()
"Oto ten moment przed momentem na państwa ekranach" - Dariusz Szpakowski
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|