|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Tak wróci grać do IV ligi
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Nasz były piłkarz od pamiętnej piętki z Lechią Gdańsk:
https://mobile.twitter.com/FutebolGr...35935526371329 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Szacun Kosa, aż w głowie się nie mieści do czego doprowadzili Ci ludzie...
![]()
Ostatnio edytowane przez heoij : 02.01.2019 o godz. 18:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
Pierwszy poszedł
https://www.przegladsportowy.pl/pilk...-darmo/qek6czv ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dziwisz mu się?
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Jak myślicie? Wchodzi w grę np. taka możliwość:
Nie odwieszają nam licencji, spadamy do IV ligi. Wchodzi np. Pan Kwiecień i odkupuje licencje na gre w 1 lidze od innego zespołu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Nie wchodzi
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Źle mnie zrozumieliście. Nie chodzi mi o taką sytuacje jak to zrobiła Amica, tylko taką, że to Wisła kupuje klub i dzięki temu licencje na grę w tej 1 lidze, to jest całkiem inna sytuacja moim zdaniem, a pozwoli zaoszczędzić sporo czasu związanego z corocznymi awansami z 4 ligi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
ić stond jak najprędzej! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
No gdzie jest taka sama sytuacja.
Tam Amica kupiła Lecha i zmieniła nazwę z Amiki na Lech, a tutaj kupujesz licencje Ty, a nie Ciebie ktoś kupuje i Twoją markę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
A dwa: ja prdl, chłop nie dostawał kasy ostatnie pół roku i ma jeszcze zaczekać? Właśnie takie myślenie wpędza Wisłę do grobu. Pieprzony Kiko, co nie chce zrezygnować z pieniędzy należnych mu z kontraktu (bo Wisła go wypromowała), jebany Carlitos (bo Wisła go wypromowała). Miasto? A co oni zrobią z takim stadionem? W dodatku Wisła to reklama Krakowa. Wisła tak wszystkich promuje, że na końcu zapomniała zadbać o to, żeby porządnie wypromować siebie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Dzięki Zoran za godne reprezentowanie Białej Gwiazdy!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Dla mnie w hierarchi na pierwszym miejscu jest klub, reszte mam w dupie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.01.2019 o godz. 18:04.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]() Dalej sa co wierza w te "na dniach", "zaraz", "za moment" Dobrze, ze psozedl bo kazdy dzien czekania dla niego strata.A Wisla i tak w IV lidze ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
http://www.90minut.pl/news/292/news2...olfsburga.html
Jakub Błaszczykowski za porozumieniem stron rozwiązał swój kontrakt z niemieckim VfL Wolfsburg. 33-letni reprezentant Polski był zawodnikiem klubu przez ostatnie dwa i pół roku. W obecnym sezonie Błaszczykowski rozegrał zaledwie jedno spotkanie w Bundeslidze. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
No dla mnie to Ty coś masz nie tak z pojęciem hierarchi u innych....Już widzę jakbyś Ty czekał jakby nie płacili Tobie pensji w firmie przez pół roku. Szacun że tyle wytrzymał.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|||
![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 03.01.2019 o godz. 20:03.
|
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
Wolny transfer=więcej hajsu w kieszeni. Bardzo dobrze zrobił. Przez pół roku robiono go w chuja, to sobie trochę odbił. Zaległych pieniędzy i tak nie zobaczy.
![]()
" 'cause aint no such thing as half way crooks" ~PMS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
2. I dla klubu bys zrezygnował z pracy teraz albo pobierania pensji? Smutna prawda jest taka, ze każdy chce grac w normalnym klubie, nasz klub jest teraz pewnie jednym z, o ile nie najbardziej pojebanym klubem na świecie. Od pół roku jest bieda totalna, od miesiąca jest cyrk, końca tego cyrku nie widać. Jeśli zmieniać klub to własnie teraz, w momencie gdy się otwiera okienko, jak Arsenic pójdzie gdzies gdzie liga rusza w lutym/marcu to jeszcze ma normalny cykl przygotowawczy w nowym klubie. Także myślę, ze to rozsądna opcja. A po co mu te 300 tys zł w Wiśle teraz? Co ta kasa mu da? To, że go zablokuje na dalszy transfer? Bo moze nikt by go nie kupił. Albo jedynie odwlecze zwolnienie z klubu jeśli za miesiąc czy 3 miesiące znowu nie będzie miał płacone? Dlatego też spłacanie obecnie jakiegokolwiek piłkarza to jest dla mnie bezsens. Nie ma pewności, ze ktoś go kupi. Kasę trzeba wydać a piłkarz i tak zaraz ucieknie z klubu. Jedyna opcja to 12 mln wpompowane w Wisłę i spłata wszystkiego i wszystkich. Inaczej to jest wrzucanie pieniędzy w studnie bez dna. Aczkolwiek fajnie by było gdybyśmy tych piłkarzy kiedyś pospłacali bo szacunek im się należy na wieki. A każdy z nich, który teraz odchodzi jest dla mnie taką malą legendą Wisły i powinni mieć swoje pomniki koło stadionu a nie jeszcze żebyśmy sie na nich dasali bo w końcu po pół roku nie płacenia i po ostatnich cyrkach raczyli odejść. Szacunek dla Arenicia. On i reszta pokazali własnie, że dla nich w hierarchii pierwszy jest klub a później kasa. Szacun ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 10.2015
Offline |
|
Jakieś konkretniejsze info w sprawie tego, gdzie idzie Kuba? Ma coś nagrane, ktoś, coś? Z jednej strony na teraz z naszej strony samozaorane, ale z drugiej strony nie widzę innego polskiego klubu, gdzie miałby iść, 2. bundesliga?
![]()
Nawet gdy upadniesz, ja będę z Tobą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
edit ... / inny temat
Ostatnio edytowane przez lucker : 03.01.2019 o godz. 23:27.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
||
Mógł zaczekać 2tyg a później iść sobie nawet grać na Antarktyde. Był pierwszym piłkarzem na liście do wytransferowany i jednym z nielicznych na ktorym można było zarobić. Podjęto kroki, zresztą jak pokazały fakty nie tylko w jego kierunku ze spłata zaległych wynagrodzen i dlatego nie przyklaszcze jego decyzji. Klub w tej materii się starał a kasa za niego wiele by pomogła w wywiązaniu się z umowy z innymi piłkarzami. Oczywiście, mozesz stawiać pomniki, wpisywać heroiczna walkę o przetrwanie, walkę z głodem i przymierajace dzieci...tak to trzeba doceniac. Jednak manager docenia wartość pieniadza. Rozwiązanie kontraktu to najlepszy z możliwy scenariuszy dla zawodnika i managera . Za podpis zgarnie więcej niż wynoszą zaległości , które i tak prędzej czy później otrzyma. Chyba że przestaniemy istnieć...ale to ich zapewne najmniej martwi w tym momencie. Pamiętaj, że zawodnicy nigdy nie grają za darmo. Grają na kredyt. Porównywanie tego do pracy za darmo na etatowym stanowisku to śmiech przez łzy. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
JPRD .
A gdzie ja chłopie mam jakieś do niego pretensje. Uwazam, że mógł jeszcze zaczekać, gdyż podjęto oficjalne kroki spłaty jego wynagrodzenia patrz. Socios. To jest moja opinia, nie będę klaskał z powodu jego decyzji. Ja się wypowiadam za siebie, opieram się na faktach a ty wypowiadadz za piłkarza, którego nawet nie znasz. Dlatego dalsza dyskusja jest pozbawiona sensu. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
I odpowiedz sobie na pytanie na co miał czekać? Zostałby spłacony i? Po to żeby być w klubie z zawieszoną licencją? Po to żeby sie modlić, że ktoś go kupi i w końcu przejdzie od normalnego klubu? Po to żeby mu znowu nie zapłacili miesiąc, dwa i znowu żeby składał papiery o zaplatę i rozwiązanie umowy? TS wiedział co trzeba robić, wiedział na kiedy kasa potrzebna i dla piłkarzy i na splatę długo aby mieć licencję. A zafundował wszystkim jakichś zjebanych żóltków i cyrk na kólkach, który się dzieje obecnie a który już każdy myślał, że gorzej być nie może, a jest. Także nic tylko podziekować TSowi i tej Saraszmacie (oraz WH i SKWK) za wszystko złego co się teraz dzieje. Trafiła nam się generacja zajebistych piłkarzy z charakterem, można powiedzieć, że mieliśmy najlepszych (w sensie charakteru) piłkarzy w historii i jednoczesnie najgorszy, najbardziej kurewski układ jeśli chodzi o zarząd i ludzi z nim związanych. Pieknie ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|