|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
No widzisz i znasz swoje miejsce
![]() Nie reprezentują zdania gniazda tylko swoje, to przede wszystkim. Średnia wieku na trybunie C jest wyższa niż Ci się wydaje - trochę jest tam studentów, trochę liceum/gimnazjum, ale większość to ludzie 25+ i jeszcze starsi. Jest tam miejsce dla praktycznie każdej grupy pokoleniowej. Ale skąd masz wiedzieć skoro Cię tam nie było? ![]() Grupka z Łęcznej dostała pocisk po tym jak zaintonowali, że "Wisła to stara ...". Zwyczajem jest, że po takiej intonacji pokazuje się dosadnie burakom z małych miast odpowiednio głośno, gdzie ich miejsce. Jeśli Tobie nie przeszkadza, że jakieś bolki wyzywają Twój klub na Twoim stadionie i nie powinno się zwracać na to uwagi, to nie mam słów. Gówno mnie obchodzą wypłaty, załamanie psychiczne, brak formy itd. - nie zabierałem na ten temat głosu. Chcesz oceniać grę - oceniaj. Nie oceniaj dopingu, w którym nie brałeś udziału, bo nie chciało Ci się choć trochę zedrzeć gardła, aby poderwać do walki piłkarzy. Doping kosztuje trochę wysiłku. Niektórym się wydaje, że to tępe śpiewanie i chętnie stawiają siebie w roli jurora. Jakbyś był na meczu lub będąc został na nim do końca usłyszałbyś, że brawa dostał tylko Arek Głowacki. Po końcowym gwizdku poszło trochę gwizdów w stronę piłkarzy, a odchodząc od trybuny dostali poradę, aby walczyć i się starać, a jak nie to wiadomo.
Ostatnio edytowane przez Siemion : 23.02.2016 o godz. 11:52.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Będę oceniał co będę chciał i kiedy tylko przyjdzie mi na to ochota. Nie jesteś żadnym guru, ani nawet adminem lub moderatorem, żeby dyktować co tu można pisać a czego nie. Bardzo łatwo "szufladkować" ludzi i postawić siebie na piedestale "wszystkowiedzącego", co doskonale Ci się udało. Brawo Ty. Brawa dla Arka zasłużone, ale z tą "poradą" to mnie nie rozśmieszaj. Połowa ludzi zeszła już z trybuny a piłkarzyki byli już w okolicach E15. Takie coś powinno iść jeszcze w trakcie meczu lub na samym początku jak podeszli pod C. Takie jest zdanie "znawcy", każdy może mieć inne, ale akurat Twoje mnie w tym przypadku nie obchodzi ze względu na wcześniejsze wypowiedzi. Daj się wypowiedzieć innym, nie będziemy tutaj robić czatu. Skoro inni zajmą się Urygą i Cywką, to temat uznaję za zakończony. Gniazdowy postanowił tak a nie inaczej, czasu nikt nie cofnie. Oby w sobotę najczęściej było słyszeć "Que sera sera". ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie dyskutujcie z "dopingowcami".
Oni i tak wiedzą swoje i są najlepsi. A piłkarze też przegrali ten mecz nie przez brak dopingu czy beznadziejny doping. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nigdzie nie powiedziałem, że jestem guru. Nie wiem co ma tutaj administrator lub moderator do rzeczy. Jeśli pierwszy raz spotkałeś się z upomnieniami z gniazda to nie bywasz często na trybunie. Twój wiek Twoja sprawa, nikt się na wiek nie licytował, ale skoro zaszufladkowałeś tłum jako 15-latków to sam się do niego niepostrzeżenie dodałeś.
Komentuj co chcesz, ale nie lubię czytać bredni. Masz zastrzeżenia do tego, co jest śpiewane? Zgłoś swoje propozycje. Dopóki tego nie zrobisz nie płacz na forum. Dla mnie słabe jest, że będąc częścią trybuny ultras, biorąc udział w dopingu jadę po wszystkich dookoła tylko nie po sobie. Sam przecież brałeś w tym udział (jak sam twierdzisz). FraMat - w przeciwieństwie do Ciebie, gdzie Ty wiesz zawsze wszystko najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dziwne, bo na innym forum też znalazł się ktoś trzeźwo patrzący na wczorajszą sytuację. 304 posty to chyba dużo, ale on pewnie też się nie zna i w ogóle po co to napisał? Niepoważny człowiek.
![]() Już naprawdę koniec z mojej strony, koniec płaczu. Zapominam o wczoraj i przygotowuję się do meczu z Podbeskidziem. Powód: Czy wygrywasz czy nie...
Ostatnio edytowane przez Rustin : 23.02.2016 o godz. 12:25.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Widzisz, facet znalazł odpowiednie miejsce, gdzie może zgłaszać swoje uwagi
![]() Kto szuka nie błądzi. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
" Jest specjalne forum zajmujące się sprawą dopingu i pokrewnymi - jest to forum SKWK. Tam pisz swoje merytoryczne uwagi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Piłkarze po każdym przegranym lub zremisowanym meczu u siebie, powinni oddać koszulki (wszyscy którzy grali). Koszulki te można by dać na aukcję, a pieniądze ze sprzedaży przeznaczyć na jakieś cele (bilety dla dzieci, Wiślackie kolonie, domy dziecka itp).
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zauważ, że ja tylko zachęcałem do niedyskutowania z tymi, którzy i tak uważają że są najlepsi, a ty musiałeś mnie obrazić. Boli mnie to mniej więcej tak, jak upadek liścia na ramię jesienią. Ale pofolguj sobie jeszcze. W końcu co masz z tego życia? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
dopóki ten kryminalista piłkarski będzie grał na środku nie wygramy meczu. Bandyta Uryga nie umie kompletnie nic. Wczoraj starałem się skupić tylko na nim i normalnie kryminał. Cywka tam jeszcze ujdzie bo coś powalczy,nawet zagra do przodu ale ten matoł kompletne zero! brakuje rozgrywającego,sam Tadek mówił że Ondrasek i Brożek potrzebują prostopadłej piłki, a jak narazie mają dzide w przód. Jeżeli nie zakontraktują Wolskiego albo tego chorwata to może jeszcze nas uratować Popović który wczoraj w 10 minut pokazał więcej przydatności w 1 składzie niż tej alanek.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
W sobotę zobaczymy Urygę na środku obrony... z jego skocznością i "oceną sytuacji" to spodziewam się conajmniej 1 karnego i 2 straconych goli. No chyba, że Misiek będzie miał dzień konia.
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 23.02.2016 o godz. 15:24.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Myślę że uwagi co do środka pola zostały dokładnie wymienione wyżej.
Z perspektywy trybun nie dało się nie zauważyć że Głowacki z obrony na boki lub na 20 m przed bramką łęcznej potrafił o niebo lepiej rozprowadzić piłkę niż dwóch zawodników z pomocy. Gra Wisły nie kwalifikuje się nawet w pojęciu "radosna piłka", ciężko myśleć że nagle będziemy grać jak chociażby w niektórych meczach na początku sezonu a co dopiero na dobrym jak na ligę poziomie. Oj w maju będzie parę meczy o wszystko... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Jest to niepojęte, że widzi to 9000 osób na stadionie, a nie dostrzega tego facet, który trenuje piłkarzy od kilkunastu lat i zarabia za to ciężkie pieniądze. Czterech zawodników ofensywnych stoi w pieprzonej linii z obroną Górnika efektywnie wykluczając się z jakiejkolwiek mądrej gry. W środku sam Cywka i 30 metrów przestrzeni. Za nim, w linii z Głowackim i Guzmicsem, Uryga. Piłka idzie do Pietrzaka i Jovicia. Dzida na Ondraska. Strata. Odbiór. Powtórz. Wisła rozpracowana, koniec analizy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Crivellaro to zawodnik, na którego musisz postawić od początku meczu, a nie wpuszczac go na ostatnie 10 czy 15 minut. Mam wrażenie, że przy dwóch napastnikach nie ma za bardzo dla niego miejsca, bo musiałby grać "ósemkę" a nie "dziesiątkę" w środku pola, mając dużo zadań defensywnych. Tym bardziej dziwi skład w sparingach a obecny dobór składu. Jednym z najlepszych był Crivellaro i Drzazga, a teraz są odstawieni na bok.
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
jak tak będzie zapewne jeden z jego ostatnich wystepów w Wisłe ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak, oczywiscie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Swoją drogą Uryga przestawiony na środek obrony zwalnia dla kogoś miejsce na środku pomocy?
Kogoś bardziej kreatywnego? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Popovic z Cywką zagrają w środku. Uryga z Sadlokiem na ŚO. Kreatywnie to nam będą bramki ładować....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To fakt.
Po 0:6 w Bielsku, będą nam chcieli coś udowodnić.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
My zwolniliśmy im Kubickiego to może oni w rewanżu zwolnią nam Tadzia?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Misiek - Jovic, Kujawa, Sadlok, Pietrzak - Cywka, Popovic - Balaszov, Brożek, Guerrier - Ondrasek
Inaczej tego nie widzę przeciwko Bielsku.. Strach pomyśleć o środku pola i środku obrony.. Cywka niby dobrze strzela z dystansu? Ktoś widział jego celny konkretny strzał na bramkę w tym sezonie? Generalnie u nas rzadko się "odpala petardę" zza 16m.. Jak już strzelają to tak jakby obiadu nie zjedli, serio.. Uryga, dramat, niby fajnie bo wychowanek, Wiślak, ale daremny jest aktualnie, taki np. młody Bartosz widać było że dawał coś drużynie.. 190cm wzrostu, a on przegrywa wszystkie główki, noo szał człowieka trafia.. Uryga na wypożyczenie do I ligi!
Ostatnio edytowane przez Robbie92 : 23.02.2016 o godz. 18:56.
![]()
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2007
Offline |
|
Zamiast Cywki w środku Crivellaro. Chłop zagrał we wszystkich sparingach i widać że się starał. Cywka wczoraj się nie popisał, więc nie powinien się znaleźć w pierwszej 11
|
|
![]() ![]() ![]() |
Guest
|
|
![]() |
Junior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Z taką grą to my będziemy mieli spory problem osiągnąć przyzwoity wynik z Bielszczanami. Czarno to widzę, na razie pędzimy w stronę 1 ligi. Kto ten pociąg zatrzyma?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Mam już odpowiedź. Walczymy o utrzymanie.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
A czy wyszlismy kiedykolwiek srodkiem Crivallero - Popovic?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
@ w zremisowanym 1-1 meczu z Górnikiem Zabrze (wtedy na środku Popović, Mączyński oraz Crivellaro) oraz w przegranym 2-1 meczu z Ruchem Chorzów (wtedy na środku Crivellaro, Uryga, Popović).
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Zobaczcie sobie jak ten pajac Uryga odpuszcza krycie w polu karnym
https://www.facebook.com/ligabedziec...type=2&theater |
|
![]() ![]() ![]() |
|