|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 02.2013
Offline |
|
Hej.
Postanowiłem wzorem rozgłośni internetowej Weszło FM zestawić jedenastkę złożoną z piłkarzy, którzy występowali w Białej Gwieździe w latach 2011-2020. Moja jedenastka (formacja 4-5-1) Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Kew Jaliens, Maciej Sadlok - Radosław Sobolewski, Semir Stilic - Patryk Małecki, Maor Melikson,Wilde Donald Guerrier - Paweł Brożek. Na ławce rezerwowych: Michał Miśkiewicz, Łukasz Burliga, Richard Guzmics, Junior Diaz, Pol Llonch, Łukasz Garguła, Carlitos Trener: Robert Maaskant. Czekam na Wasze typy. Formacja dowolna! Wybieramy do soboty, godz. 23:59, następnie podliczę głosy i wybierzemy jedenastkę dekady wg użytkowników forum. ![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Jaliens i Maaskant? Rany boskie. To może do kompletu prezes Marzena z prezesem Basałajem?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
To jest subiektywna jedenastka, każdy ma prawo wybrać swoją.
![]()
"Proszę Państwa, niesamowita sytuacja! Właśnie dostajemy informację - gol na 2-2 dla Odense i to oznacza, że jeśli tam się nic nie zmieni, ze Wisła będzie grać wiosną w europejskich pucharach!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
DemekMaciek napisał(a):
Wbrew pozorom wybór trudny. Sergei Pareiko - Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Michal Frydrych, Maciej Sadlok - Jesus Imaz, Radosław Sobolewski, Vullnet Basha, Maor Melikson, Yaw Yeboach - Carlos Lopez. Ławka: Radosław Cierzniak, Herbert, Łukasz Burliga, Semir Stillić, Pol Llonch, Rafał Wolski, Paweł Brożek. Trener: Joan Carrillo. PS: Rezerwowy bramkarz z dużym bólem serca, ale tutaj rozumiem chodzi o walory piłkarskie.
Ostatnio edytowane przez R33 : 07.01.2021 o godz. 17:24.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
4-4-2
Pareiko - Jović , Głowa , Gumiś , Sadlok - Imaz , Sobol , Stilić , Maor - Carlitos , Brozio Ławka : Załuska , Bunoza , Burilga , Brlek , Ondrasek , Llonch , Turgeman. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Pareiko - Jović, Głowa, Frydrych, Sadlok - Melikson, Sobolewski, Stilić, Błaszczykowski - Brożek, Biton
Ławka: Załuska, Llonch, Guzmics, Ondrasek, Imaz, Brlek, Diaz |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
4-5-1 w wersji 4-1-2-2-1
B: Pareiko / Lis PO: Jovic / Arsenic LO: Sadlok / Wilde [jezu jakich my mieliśmy słabych lewych obrońców w tej dekadzie ...] ŚO: Guzmics / Frydrych ŚO: Głowacki / Chavez DP: Sobolewski / Llonch lub Wilk ŚP: Melikson / Stilić ŚP: Brlek / Mączyński PP: Boguski / Błaszczykowski LP: Sarki / Yeboah [Yaw z braku laku, bo cała ta lewa strona była w tej dekadzie o kant dupy rozbić] N: Brożek / Carlitos lub Imaz Trener: Maciek Stolarczyk ![]()
Life is short. Wear your passion!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
4-5-1
Pareiko - Burliga - Głowacki - Guzmics - Sadlok - Imaz - Sobolewski- Lnoch- Rafał Wolski -Stilić.- Carlos Lopez Ławka: Brożek, Melikson, Cierzniak, Brlek,Ondrasek, Hebert, Basha Trener: Maciej Stolarczyk. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Bramka: Sergei Pareiko
Obrona: Łukasz Burliga, Arkadiusz Głowacki, Zoran Arsenić, Junior Diaz Pomoc: Jakub Błaszczykowski, Pol Llonch, Radosław Sobolewski, Maor Melikson, Jesus Imaz Atak: Paweł Brożek Ławka rezerwowych: Julian Cuesta, Boban Jović, Maciej Sadlok, Semir Štilić, Wilde-Donald Guerrier, Patryk Małecki, Carlitos Trener: Robert Maaskant ![]()
Kurde faja!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Pareiko Jović - Głowacki - Frydrych - Sadlok Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Melikson Brożek - Carlitos Wszyscy powyżej biorąc oczywiście pod uwagę topową formę. 442 z Carlitosem grającym podwieszonego napastnika.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 08.01.2021 o godz. 20:19.
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Nie wiem czy najlepsza, ale nazwę ją roboczo "ulubiona" jedenastka:
Pareiko - Głowacki, Guzmics, Sadlok - Melikson, Llonch, Stilić, Małecki - Carlitos, Brożek, Ondrasek |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Pareiko-
Głowacki - Frydrych - Diaz Błaszczykowski - Sobolewski - Llonch - Stilic - Melikson Brożek - Carlitos Wiem, że wystawienie takiej właśnie 11 byłoby bez sensu, ale chodziło mi o zebranie razem moim zdaniem najlepszych.
Ostatnio edytowane przez doktor granat : 09.01.2021 o godz. 15:23.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Online |
|
Moja jedenastka, to piłkarze, którzy zrobili na mnie największe wrażenie pod względem umiejętności, nie brałem pod uwagę osiągnięć (miejsce w lidze, Europejskie Puchary).
Cuesta obrona - Jović, Głowacki, Chavez, Diaz środek -Stilić - Llonch - Wolski - skrzydła -Błaszczykowski - Melikson - atak - Carlitos- |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
Moja jedenastka
Pareiko Jovic ,Głowacki,Guzmic,Diaz Llonch ,Sobolewski Błaszczykowski,Stilic,Melikson Brożek |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
I ja wytypuje choć to piekielnie trudne zadanie połączyć tak dwa skrajne okresy jak 2011-2012 i 2013-2020
Jeśli miałbym brać pod uwagę głównie dokonania dla Wisły, a nie stricte klasę sportową: Pareiko- Burliga, Głowacki, Chavez, Sadlok - Błaszczykowski, Wilk, Stillic, Melikson - Brożek, Genkov 7 mistrzów Polski z 2011 roku. Głowacki - żywa legenda. Kuba- pomnik. Stillic - magik Sadlok - bo lepszego nie było. Ławka: Małecki, Sobolewski, Boguski, Guzmics, Jovic, Guerrier, Gargula, Imaz, |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Online |
|
Yaw yeboah w jedenastce dekady ja .......e
![]() ![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
![]() ![]() PS. Przydało by się też doprecyzować, co to w ogóle znaczy ta jedenastka dekady, czy chodzi o bycie najlepszym piłkarsko, czy raczej o czyste zasługi dla nas? Ale powiem Wam, że wstawić takiego pindowatego brata Rubio Lopeza za Pawła Brożka to bym nie dał rady ![]() @Marcinnno, propsy za trenera, tu się zgadzam ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 10.01.2021 o godz. 10:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dla mnie taka 11 to bycie najlepszym w czasie w którym grało się w Wiśle w tej dekadzie.
Co do porównania Brożka do Lopeza to głównie ten drugi miał więcej walorów którymi w pojedynkę mógł pociągnąć drużynę do zwycięstwa (drybling, technika, wykonywanie rzutów wolnych). |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nie no, ja rozumiem oczywiście argumenty za: król strzelców, wygrał nam derby 2017 w domu, plus ta bramka z wolnego na Kauflandzie na 4-0 - ale to był jednak tylko jeden jedyny sezon..
A jak dołożę to jego ogólne rozmemłanie i pierdołowatość i atmosferę odejścia od nas vs nasza Legenda, to ja wybieram Brożka bez najmniejszej wątpliwości. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
No takie porównania zawsze będą ciężkie i tak 1 do 1 porównać się raczej nie da.
Atmosfery odejścia nie biorę pod uwagę bo to dla mnie co innego. Wtedy Czerniaka z ławki musiałbym wywalić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Moja 11 dekady to zdecydowanie:
Pareiko Jovic Głowacki Guzmics Junior Diaz Sobolewski Brlek Carlitos Stilić Melikson Brożek Jeśli chodzi o wybór absolutnego TOP dla mnie jaki miałem okazje oglądać w barwach Wisły przez ostatnie 10 lat to zdecydowanie Maor Melikson. Niesamowity czarodziej ![]()
Ostatnio edytowane przez lucas8 : 10.01.2021 o godz. 11:45.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
1 - 4 - 1 - 4 - 1
Pareiko - Burliga, Głowacki, Guzmics, Sadlok - Sobolewski - Błaszczykowski, Melikson, Stilic, Małecki - Brożek |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Nikt Cikosa nie da zamiast Jovica? Grał króciutko, ale wydawało się, że wymiatał, po Baszczyńskim i Alvarezie chyba najlepszy PO jaki tu był w XX wieku.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Jedenastki użytkowników Forum WislaKrakow.com!
Sergei Pareiko; Boban Jović, Arkadiusz Głowacki, Richard Guzmics, Maciej Sadlok; Radosław Sobolewski, Pol Llonch, Jakub Błaszczykowski, Semir Stilić, Maor Melikson - Paweł Brożek! Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji! ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|