|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Dzisiaj drużyna ME zremisowała w sparingu w Andrychowie z Beskidem 4:4(1:3). Po sparingu młodzi udali sie na zgrupowanie do Zakopanego.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
Przepraszam, nie w temacie, bo ostatnio pełno na głowie, ale znany jest może plan przygotowań Młodej Wisły do sezonu?
![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Bryła i Węska w Zagłębiu Lubin!
Dwaj najlepsi napastnicy występujący w małopolskiej lidze juniorów w minionym sezonie Patryk Bryła z Krakusa Nowa Huta oraz Artur Węska z SMS Kraków bronić będą barw Zagłębia Lubin. Źródło: Dziennik Polski i www.futbol.org.pl o Bryłę starała się Wisła i Cracovia... wybrał Lubin natomiast Węska grał w SMS od trzech lat - przyszedł z Wisły Annopol, strzelił w tym czasie w lidze juniorów 84 bramki..., król strzelców w ubiegłym sezonie... talenty wypływają... spod nosa... ps. Adrian Łętocha nasz junior, syn Krzysztofa byłego piłkarza Białej Gwiazdy, prawdopodobnie będzie grał w Stali Rzeszów ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A ja wogóle nie o tym, ale może ktoś mi doradzi:
Jestem utalentowany, gra w polu nie stwarza mi kłopotu jednak na bramce czuję się najlepiej, podczas meczów z kumplami staram się i wyciągam wiele piłek, każdy mów, że się marnuję. Grając w drużynie szkolnej równieższło mi świetnie i tam znów namawiano mnie na zapisanie się do miejscowego klubu. Ja jednak zwlekałem. Teraz mam 15 lat i mam pytanie, czy w moim wieku oplaca się isć do klubu czy jest za późno? |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() ![]() także idz i sprubuj swoich sił takie jest moje zdanie ![]() |
|
![]() ![]() |
Urodzony optymista
Offline |
|
Znałem podobny przypadek z życia codziennego, chłopak dziś ma 30 lat i ciągle przeżywa oglądając mecze Wisły i myśląc, że mógłby być jednym z tych na boisku i zostawić tam płuca dla swojego zespołu... Próbuj więc! Wracając do tematu to dziw mnie bierze, w jaki sposób "wypływają" nam "talenty"... ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
ale tak to jest, gdy zamiast zachęcać dzieci do grania w nogę nakłada się wielkie składki miesięczne(w niektórych klubach ~100 zł, a sprzęt i tak każdy musi sam kupować), grają nie najlepsi, a najbardziej wpływowi i na każdym miejscu znajdziemy większe czy mniejsze przekręty czy kumoterstwa.
Znam wiele osób w wieku 17-18 lat, które swoim poziomem odstawały od reszty znacząco(w pozytywnym sensie), jednak po ukończeniu wieku juniora nie zdecydowały się grać dalej, nie znalazły nowego klubu czy też tułają się po A klasach w klubach, gdzie ostatni raz scouta widziano za komuny... taka bolesna prawda o polskim szkoleniu młodzieży... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Dzięki, jeczcze się zastanowie, bo sądzę, że mógłbym wiele osiągnąć. Kocham sport, a za puiłką szaleję, nie wyobrażam sobie życia bez piłki, przyszłość również chciałbym z nią związać w jakiś sposób. Dzieki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Od: 04.2008
Offline |
|
moim zdaniem taki mocny klub jak Wisla pownien bardzoej stwaiac na szkolke pilkarska na wspolprace ze szkolami w wojewodztwie i calym rejonie oplakatowac wszystkie szkoly, przychodzic na tzw dni otwarte reklamowac sie mowic do rodzicow, rownoczesnie grac z dzieciakami, wysylac znancyh pilkarzy na takie dni i mowic o szkolkach
organizowac akcje i turnieje, szukac mlodych talentow w szkolach i tak ich szkolic miec na nich oko przede wszystkim zaciesnic wspolprace ze szkolami bo mowie Wam jest tyle talentow na boiskach Nowej Huty i by Wam oko zbielalo gdybyscie sie dowiedzieli ilu talentow nie zostalo pilakarzami. |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
W meczu kontrolnym z BKS Bochania, drużyna Młodej Wisły odniosła pewne zwycięstwo 3:0.
Gole dla Białej Gwiazdy zdobyli: Etienn z rzutu karnego, Nabiałek po błędzie defensywy bocheńskiej i Batko, strzałem głową po dośrodkowaniu zdobywcy drugiego gola. Przy stanie 0:0 Dawid Kwiek nie wykorzystał rzutu karnego, strzelając w sam środek bramki. Cały mecz nie należał do zbyt widowiskowych, w pierwszej połowie na boisku panował spory chaos. Etienn to testowany przez Wisłę, 19letni Kameruńsczyk. W czasie dzisiejszego meczu obserwowany był m.in. przez Jacka Bednarza i Ryszarda Czerwca. Pierwszy raz o nim słysze. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Nie tylko ty o nim pierwszy raz słyszysz. Może to jeden z tych asów Jacka
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Ja widzie ze jest kamerunczykiem niewiem jak ty
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...4o/profil.html |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niewiem czy wiecie ale to brat Samuela Eto'o z Barcy.Warto go miec chocby dla nazwiska.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To podobno pomocnik, może akurat ten ofensywny. A jak to brat Eto'o z Barcy to może razem ćwiczyli i gra na wysokim poziomie jak na swój wiek!!! Oby, zostają nam tylko marzenia i domysły xD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Urodzony optymista
Offline |
|
Eto'o sobie metrykę zmienił to może braciszek też...
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Cytat:
WIKIPEDIA To odpowiedź na pytanie o źródło informacjiże Etienne to brat Eto. Jesli to ten Etienne... Powód: Pomyłka
Ostatnio edytowane przez zajafffka : 17.07.2008 o godz. 23:03.
![]()
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A czy tylko jeden kameruński 19-latek może mieć na imię Etienne?
![]() Z resztą nigdzie - poza forum - nie znalazłem informacji że "Etien" ma 19 lat i jest z Kamerunu... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jeśli wierzyć informacją z górnej części strony, to jego profil jest na Wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Etienne_Eto'o Tekst brzmi nadzwyczaj interesujaco (ten poniżej)... http://www.theoffside.com/world-foot...nuel-etoo.html |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Pewnie jutro połowa gazet napisze, że testujemy młodego Eto'o. Bedzie tam napisane coś o starszym bracie, że wybiera się do Uzbekistanu, to czemu młodszy nie miałby zacząć kariery w Polsce.
A później dowiemy sie na oficjalnej stronie, że testowaliśmy jakiegoś innego Eto\o, który w paszporcie ma 19 lat, a naprawde liczy około 25, nigdy nie wystapił w żadnym pierwszoligowym klubie, a jego życiowym sukcesem było dopłynięcie do Europy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Cytat:
Powód: Błąd redakcji SKWK:P
Ostatnio edytowane przez zajafffka : 17.07.2008 o godz. 23:26.
![]()
"Już i tak za dużo czasu tracę na sen" Ryszard Riedel
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
To raczej nie ten Etienne. Przecież jego brat jak strzeli gola to na liście strzelców widnieje Eto'o a nie Samuel, a u nas ewidentnie piszą o Etienne.
![]()
WISŁA!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Czy mógłby tu wpaść jakiś mod i usunąć tą rozkminę o Etienie, bo zęby bolą jak to się czyta.
Nie wiem, której części tekstu nie zrozumieliście, ale wyłożę to Wam powoli jeszcze raz: Etien jest testowany przez drużynę młodej ekstraklasy. To nie jest wzmocnienie pierwszego zespołu, przynajmniej nie w najbliższych miesiącach/ latach. Po drugie niech mi geniusz, który wymyślił, że to jest młodszy brat Eto'o wytłumaczy czemu, jego zdaniem, jakiś piłkarz chciałby zamienić rezerwy Mallorci na rezerwy Wisły? Co do artykułu o Neiu- wg różnych wcześniejszych artykułów Wisła miała złożyć CSKA nawet już kilka ofert. Póki co nic z tego nie ma. Ktoś tu pisał o zainteresowaniu Al Ahli tym piłkarzem. Czy mógłby doprecyzować o jakie Al Ahli chodzi, bo klubów o tej nazwie jest więcej niż Górników, GKS-ów i Polonii razem wziętych. W sprawie Jodłowca też bym radził zluzować, bo kiedy sprawa wypłynęła czytałem "wywiad" z piłkarzem, w którym mówił, że dostał sygnał z klubu, że ma wracać z obozu do kraju. Naprawdę pismaki zmyślają i nie warto się takimi artykulikami przejmować. Pożyjemy zobaczymy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No ale skoro my już sparingów nie mamy to go może chcą przetestować w młodej. A jest napisane że obserwował go Bednarz, mam nadzieje że chociaż na młodą jest dobry xD
|
|
![]() ![]() ![]() |
Urodzony optymista
Offline |
|
Słyszałem, że nasza Młoda Wisła ma być jeszcze wzmacniana więc nie narzekajmy. Choćby taki Kamil Jeleń moim zdaniem zasługuje choćby na to, by grywać całe mecze ME, a kto wie, co będzie w przyszłości.
Głównie chodzi o to, by takim zawodnikom dawać szansę, a nie grać ciągle tym samym w młodej drużynie - bardziej, że w naszym wypadku tym samym nie znaczy najlepszym. Przepraszam za odejście od tematu, ale rozwój i ściąganie młodych zawodników to również jakby polityka transferowa Wisły. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Pamiętacie naszego Etiena niby Etoo:
Na dzisiejszym popołudniowym treningu Cracovii pojawił się nowy zawodnik. To testowany przez "Pasy" Kameruńczyk Etienne Ngiladjoe. - Jest bardzo szybki i wytrzymały. Ma duży talent. W drużynie jest typową dziewiątką - opisuje zawodnika jego menedżer, również Kameruńczyk Mamadou Oury Diablo, który na treningu zjawił się z dwoma agentami z Hiszpanii. Etienne Ngiladjoe urodził się 22 listopada 1989 roku i w przeszłości grał w reprezentacji Kamerunu U-17. - Obecnie jest reprezentantem swojego kraju w piłce plażowej - informuje menedżer. Jego poprzednim klubem był kameruński pierwszoligowiec Caiman Club de Douala. 18-latek mierzy 179 centymetrów wzrostu i waży 75 kilogramów. Kameruńczyk ma trenować z Cracovią także jutro i wtedy to trener Stefan Majewski będzie mógł powiedzieć coś więcej na jego temat. - Będziemy mieli wewnętrzną gierkę, więc będzie miał okazję do zaprezentowania swoich walorów - informuje szkoleniowiec "Pasów". Może to nasza przyszła gwiazda nam uciekła. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wiedziałem że to niemożliwe żeby kogoś wyszperali do młodej ekstraklasy sami
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
może mi ktoś powiedzieć jak w dotychczasowych meczach prezentuje się Nabiałek
![]() Oczywiście jeśli ktokolwiek oglądał Go w akcji. |
|
![]() ![]() ![]() |
Urodzony optymista
Offline |
|
A szperają, szperają i z moich informacji wynika, że tacy zdolni chłopcy w wieku 17-19 byli/będą testowani.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|