|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2012
Online |
|
Adrian Gula został w poniedziałek nowym trenerem Wisły Kraków. 45-letni Słowak zastąpi na tym stanowisku zwolnionego przed ostatnią kolejką poprzedniego sezonu Petera Hyballę.
Szkoleniowiec związał się z krakowskim klubem umową, która obowiązywać będzie przez dwa lata. https://wisla.krakow.pl/aktualnosci/...bialej-gwiazdy Konferencja z trenerem: https://www.youtube.com/watch?v=8LwObuEAzaY
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 07.06.2021 o godz. 12:48.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ciekawe na ile dostał kontrakt
![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Miło się czyta takie rzeczy. Mamy porządnego trenera!
Panie trenerze trzymam kciuki żeby projekt Wisła się powiódł ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
![]()
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..
We were the Kings and Queens of promise... ! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Powodzenia. Oby byl tak dobry jak sie wydaje.
I czy byl test psychologiczny ![]() ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Uf, całe szczęście, że nie Brzęczek. Powodzenia!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
Niemożliwe!
Czerepach i inne ....y już od dłuższego czasu cisnęły Kubie, że zatrudni Brzęczka przy pierwszej możliwej okazji jako trenera, ew. jako dyrektora sportowego... Proszę o informacje: w jakiej roli został zatrudniony Brzęczek? ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
<narzekanie> mode on
Czy już mozna ![]() Niby OK, ale to jego imię.... Jakby z "Ucha Prezesa" ... Żartowałem ... (zanim mi przypną łatkę antyGulisty).. ![]() I zeby potem nie było. W pierwszym poscie od razu piszę, że jestem za... a nawet przeciw.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Oby szanował Legendy
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
I był normalny i zdrowy psychicznie, bo inaczej wyląduje w II lidze jak Hyballa
![]() btw Nawet tu musisz swój jad wlać? ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cytat:
Rozumiem, że ty uważasz inaczej i wg ciebie trener ma prawo gnoić piłkarzy? Na Wieczystą się przerzuć - mają Smudę prymitywa, który będzie cisnął piłkarzom... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Cykl życia trenera Wisły:
1. prezentacja na konferencji -> wśród kibiców optymizm, "Kuba nie mógł się pomylić", "ma niezłe CV" itp 2. pierwsze mecze -> "spokojnie, zaraz się rozkręci" 3. pierwsza seria zwycięstw -> hurraoptymizm, "idziemy na puchary!", "mamy skład na top 3!", "od początku żem czuł!" 4. pierwsza słaba seria -> wuefista! parodysta! kto go zatrudnił!? Wśród kibiców podział na 2 plemiona: zwolenników trenera, ale jadących po piłkarzach, oraz broniących piłkarzy, ale jadących po trenerze. Najgorętszy okres w kadencji każdego trenera Wisły. Codziennie na forum w temacie mu poświęconym, przybywa po kilka stron skrajnych komentarzy. Ludzie mają okazję, żeby zza klawiatury wyładować emocje. 5. lakoniczny komunikat ze strony Klubu, mówiący o rozwiązaniu umowy z trenerem 6. wróć do punktu pierwszego Chciałbym wierzyć, że tym razem będzie inaczej, ale nie daję mu wielkich szans na wypełnienie całego kontraktu. Jak wytrzyma do końca przyszłego sezonu, to i tak będzie niezły wynik. Pod względem sportowym nie liczę na nic więcej poza utrzymaniem i przezimowaniem kolejnego sezonu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie trenera Wisły, a 90% trenerów w Polsce i na świecie...
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Dobra Panowie,skonczcie juz przerzucać sie gównienkiem.To forum chyba w miare normalnych i dorosłych ludzi a nie fanów Majki Jeżowskiej.
Mamy trenera i to dobrego trenera i zostawmy juz to co było. czekamy na konferencje . ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
LUBIĘ ten post - szczególnie za rudego. Taki to rudy jest... wydaje mu się, że potrafi myśleć... nic z tych rzeczy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Życzę naszemu nowemu trenerowi powodzenia.
Zachwyty i krytyka na tym etapie trochę bez sensu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Transfermarkt o trenerze:
https://www.transfermarkt.pl/adrian-.../trainer/20066 Kod:
Klub Rozpoczęcie pracy Zakończenie pracy Funkcja Mecze PNM FC Viktoria Pilzno 19/20 (1 sty 2020) 20/21 (9 maj 2021) Trener 54 2,00 Słowacja U21 18/19 (1 lip 2018) 19/20 (31 gru 2019) Trener 13 1,85 MSK Zilina 13/14 (1 lip 2013) 17/18 (30 cze 2018) Trener 196 1,77 AS Trencin 09/10 (14 lis 2009) 12/13 (30 cze 2013) Trener 68 1,49 ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Wybór trenera przynajmniej na papierze ma ręce i nogi mamy do tego w końcu dyrektora sportowego.
Pomysł i jakiś kierunek działania jest. Pewnie prędzej czy później przyjdzie jakiś kryzys. Trzeba wspierać i cierpliwie czekać. Raczej w sezon do topu nie wrócimy. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Powodzenia Trenerze. Chłopak zza miedzy. Pół roku i złapię język polski przez co kontakt będzie lepszy. Mam nadzieję, że zostanie na dłużej i że takiej padliny jak w ubiegłym sezonie grać już nie będziemy!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Legendy ma ....a mać szanować. Nie ludzi, legendy. Nasze legendy to Sadlok, Boguski i Kuba. Jak nie będzie szanował to Kmiecik ma go liściem witać co poranek.
![]()
-JM---- i Cię nie podrywam :/
- no dobra, uwodzisz, tak to się nazywa w kobiecym języku -JM---- nieświadomie, albo odruchowo.. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Umowa na 2 lata to za długo. Jak nie będzie pasował piłkarzom a jeszcze jakby się naraził legendom to do końca sezonu się nie utrzyma. I będzie trzeba płacić kolejnemu trenerowi. Sama osobę jako trenera oceniam dobrze, widać że zna się facet na rzeczy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ja nie jestem ani Czerepachem, ani ....ą, ale ja jeszcze przed przyjściem Hyballi pisałem o Brzęczku. I cieszę się, że go nie zatrudniliśmy. Jestem mile zaskoczony wyborem nowego trenera. Kibicuję mu. Mam nadzieję, że nikt za pół roku nie rozrzuci klocków i nie zacznie od nowa budować Wisły hiszpańskiej, brzęczkowej, czy jakiej tam.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Konrad. , merytorycznie odpisał ci czaro , a ja osobviście nie życze sobei takich epitetów , gdyby to było forum innego klubu , mógłby ci napisać , że ....y to sobie poszukaj w domu rodzinnym , ale to nie ten poziom.
Zresztą właściwie nie wiem czemu mnie wogle zaliczyłeś do tego grona. Cieszy że nowy trener na papierze wygląda super. A zwolnienie PH odbyło się , no powiedzmy że frajersko i tego si ebede trzymał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Online |
|
Widzę jednak, że nikt normalny tu nie przyszedł, bo każdy normalny trener by się bał cieszynek Kuby.....
A czekaj................. ![]() Pozdro dla hyballo-płaczków ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Niektórzy to się naprawdę muszą do psychologa wybrać z tymi wpisami odnośnie "legend".
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Powodzenia!
![]() Oczekiwania są proporcjonalnie duże jak cv - fajnie, że jest i cały jego sztab. Dodatkowo cieszy fakt, że mamy dyro sportowego z prawdziwego zdarzenia. Nie mówiąc o fan store pod koniec roku i spodziewanych ciekawych transferach - start sezon zapowiada się chyba najlepiej jak można było sobie wymarzyć i mega pozytywnie ![]()
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 07.06.2021 o godz. 16:58.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie wiem, czy czytaliście, ale na weszło jest ok tekst nt. Guli. Na pewno lepszy niż wzmianka na onecie i notka Migi na tvp.
Ciekawe, czy to wypali. Brzmi fajnie, ale wiadomo, różnie bywa. Myślę, że ten trener ryzykuje zdecydowanie więcej niż my. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Dobrze to wygląda, bo Gula raczej ze znalezieniem pracy nie miał by problemów, domyślam się że tani też nie jest, tak więc to że obie strony się dogadały, może oznaczać że jest pomysł i są pieniądze na coś więcej niż 'walka o spadek'.
Jak będzie, czas pokaże, ale można na chwile obecną, na całość, spojrzeć optymistyczniej niż jeszcze kilka tygodni temu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|