|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Brakło na wypłatę?
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Poproś też Witka o maila do jego kolegów. Ktoś musi najdroższe miejsca ( ![]() ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Wyżej zostali już wymienieni dłużnicy, a mnie ciekawi, czy wobec największego i najlepszego stróża porządku Wisła ma również zaległości ? Tak na poważnie nie wiem co mają w głowach ludzie broniący łysego węża chociażby w kwestii finansowej.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Zadluzenia w stosunku do Mpecu, Taurona czy Adidasa to już jest cos niesamowitego...
Lysy ch....wychodzi z dlugow... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Spokojnie, za rok wyjdziemy z długów a za trzy okienka zbudujemy zespół na Ligę Mistrzów. Będziemy mieli tylko problemy bogactwa... długów.
Zauważyliście, że jak wyniki siadły to i tych anty bojkotowych osób entuzjazm opadł? ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
http://fcinter.pl/news/23509-wyjasni...prawy-tifosich
Nie wiem czy to było, ale taką oprawę o stosunkach kibiców do piłki nożnej wczoraj przedstawili kibice Interu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I nie jest to spowodowane wynikami czy bojkotem - ot ogólną sytuacją. Generalnie jesteśmy w dup.ie i rozwiązanie problemu 'bojkotu' dla mnie niewiele/nic nie zmieni. Nawet będąc szczerym - prywatnie zupełnie nic. Szkoda mi tylko pryśnięcia dobrego PR wokół klubu i miejsca w tabeli - była szansa na odbicie się od dna a tak nie wiadomo co będzie w następnym sezonie. Można wróżyć z fusów jaki nowy pomysł Cupiałowi do głowy strzeli. Bolesne ale prawdziwe. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Cupiał ma gigantyczne problemy prawne teraz.
Jestem przekonany, że ma poważniejsze problemy na głowie, niż to, że na chwilę klub usunie się w szarą ligową rzeczywistość. Podejrzewam też, że na razie obserwuje mało wnikliwie... jeśli wyjdzie z dołka to zresztą jak zawsze powoła nowych ludzi, żeby budować zespół i atmosferę od nowa. Wiele razy już tak robił. Więc jedynie co bolesne i prawdziwe z tego cytatu jest to, że "jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze". Dajcie mu wygrać sprawę ze skarbówką, na razie trza przeboleć... ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() ![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Sprawa jest prosta - na Wisłę pieniążków brakuje. Na pewno wciąż jest jakaś nadzieja, ale póki co pieniążków brakuje. No i tutaj pojawia się "bojkot" (strasznie wyświechtane to słowo). Bednarz, robiąc sobie jakieś tam zestawienia, na pewno założył średnią frekwencję na jakimś tam poziomie. Trochę mu się to rozjechało, więc będzie jeszcze gorzej. A wtedy otrzymamy odpowiedź na nurtujące nas pytania. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W dobie kryzysu postanowiono za wszelką cenę trzymać się poziomu sportowego po to by dochód z części sportowej stał się kołem zamachowym restrukturyzacji. Ale jak widać nie wychodzi. BDW kłopoty Cupiała z ta sprawą ciągną się od 2010 roku mniej więcej... i pewnie nie jest to jedyna przyczyna braku kasy w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.04.2014 o godz. 11:12.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
^^ Podstawową przyczyną jest to, że Cupiał nie może od tak przelać pieniędzy z konta Telefoniki na konto Wisły. Może te pieniądze pożyczyć, lub dać w zamian (reklamę) co też Telefonika robi. Kwota jest jaka jest bo musi się to trzymać pewnych rynkowych realiów inaczej może paść oskarżenie o szkodliwe działanie na rzecz spółki.
Pożyczka ma to do siebie, że musi zostać spłacona. Przelanie dużej kasy na rzecz Wisły w tym momencie nie spowoduje, że przyjdą super piłkarze a klub dojdzie do Ligi Mistrzów i zacznie z tego spłacać długi. A musi je spłacać zgodnie z ustaloną wcześniej umową tu nie ma zmiłuj. Nikt nie zapomina o pozytywnych zmianach jakie zaszły w klubie. W końcu zbudowaną porządną bazę treningową, unormowano sytuacje ze stadionem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jakby bardzo chciał i miał to mógłby. Papier wszystko przyjmie. W S.A. zawsze można wypuścić więcej akcji etc etc...
OT/ Szkodliwe działanie na rzecz spółki to trochę inna bajka. Jak głupi jest to przepis można przeczytać na stronie np. giełdy: http://www.corp-gov.gpw.pl/assets/li..._585_ksh_a.pdf Czyli każdego prezesa de facto zawsze można oskarżyć o takie działanie, nawet jak nic nie zrobił. Ślepy zaułek w naszej sprawie. ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak jeszcze a'propos stosowania piro na stadionie, dla tych którzy twierdzą że to w 100% bezpieczne:
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...ie-lubin/ptq0l ![]() ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
w tej sytuacji jedynie niebezpieczny był debil ochroniarz,który chyba nie uczęszczał do szkoły i nie wie jak sie kończy połączenie gazu i ognia..jak można być takim kretynem ,żeby psikać gazem kogoś z racą..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() Lukaszku, przestań pisać na tematy kibicowskie, bo siarę robisz nie tylko sobie... ps. zapalniczka to dopiero niebezpieczny przedmiot - jakby tak na koncercie podczas jakiejś ballady ludzie nagle zechcieli użyć antyperspirantów... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Etc etc etc? a konkretniej? Bez znaczenia, najważniejsze że klub morze z tego korzystać. Bardzo dobrze, że nie mamy z tym obiektem nic wspólnego, miasto wybudowało bubel i teraz miasto powinno go doprowadzić do stanu używalności. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
Łukaszku daj spobie spokój. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
||
![]()
![]()
![]() Żeby nie było - zabawa myślę przednia ale tak na poziomie przedszkola. Co nie zmienia faktu że dwóch idiotów może problem zrobić (nawet zapalniczką). Emitując akcje podnosisz kapitał zakładowy. Tylko tyle. Można wyemitować dla siebie. Nikt nie zabroni podnieść kapitału zakładowego. Tylko skąd te pieniądze brać? Zwłaszcza że są one na przejedzenie a nie na inwestycje.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.04.2014 o godz. 12:49.
![]()
|||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przecież klub wynajmuje stadion na mecze za co płaci, w zamian otrzymuje zyski z biletów. ![]() Co z tego, że przez cały sezon mieliśmy wpływy z biletów na poziomie 7 milionów jak wynajem kosztował nas 8?. Przecież stadion cały czas należał do miasta a Wisła go tylko wynajmowała. Przedtem ten wynajem miał tryb ciągły a teraz przejmujemy stadion tylko na mecze. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Różnica jest taka, że w przypadku transakcji kupna/sprzedaży Wisły nie mamy się czym pochwalić... Zapisy umowy znasz, że jesteś przekonany iż nikt nie może korzystać z ośrodka treningowego poza Wisłą?
Możliwość zarobkowania na stadionie to nie wpływy z biletów... Poczytaj ile taka Legia zarabia na porządnym sklepie klubowym. A gdzie najlepiej umiejscowić taki sklep? Nie wspomnę już o muzeum, restauracjach itp... ps. Lukaszku - skończ już te swoje mądrości pisać, bo przykro się takie głupoty czyta.
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.04.2014 o godz. 12:58.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
machał racą do ochroniarza?gdzie Ty to k.... widzisz? zero pojęcia w temacie! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member