|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Wisła jest jedna. Trzeba uratować zarówno SA, jak i TS. Tu musi być synergia.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
||
Cytat:
Ostatnio edytowane przez maxx304 : 20.11.2019 o godz. 12:23.
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Powinny się zachować właściwie czyli jak wg Ciebie? Oddać wszystko co przynosi dochody i umrzeć z głodu? |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mają inne sekcje plus obiekty, jak się ograną spokojnie zarobią, ale jak chcą dalej ssać z SA mówię NIE !
Już wyssali nam piłkę poniżej poziomu dna. Powód: dno
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 20.11.2019 o godz. 12:39.
![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
W tym oświadczeniu napisali tak jakby stadion Wisły należał do klubu, a wymiana murawy to był prezent od miasta...
Do tego wrzucają TS i SA do jednego worka. Prawda w oczy kole... Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez tiXR : 20.11.2019 o godz. 12:43.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2003
Online |
|
W jakis sposob "ssa" z SA w tej konkretnej sytuacji? Budujac samemu od zera Akademie bo Cupial olal temat? Bo nie do konca rozumiem ta czesc wypowiedzi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Wróci Misiek założy drugą siłownie, drzwiami i oknami zaczną walić studenci i babcie z dziećmi jak za dawnych dobrych czasów i znów Budżet TSu się zbilansuje...tym razem bez SA.
![]()
AH:"Mnie nie interesuje prawo, mnie interesuje sprawiedliwość.... "
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Apropo dobrego wujka BC to był dojony na prawo i lewo pewnie dlatego doszedł do ściany i powiedział dość, więc jemu naprawdę bym odpuścił. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
to jest prawda i clue problemu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Szybko zapominają co poniektórzy... Dalej brońcie TSu tak jak Marzeny S.i spółki.
Historia zatoczyła kolejne koło... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Zapewniem Was ze nikt nie zapomnial co sie dzialo i tez jednoczesnie nikt nie broni ludzi ktorzy do tego doprowadzili. Ale tutaj jest zupelne zamotanie z poplataniem tematow. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Właśnie nie zapominamy, próbujemy działać, by też w TS wszystko postawić na nogi, bo to jest Wisła. Historia żadnego koła nie zatoczyła. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Czekamy teraz na oświadczenie TF.
Ostatnio edytowane przez Armin : 20.11.2019 o godz. 13:06.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
@serek
To samo pisałeś przy Marzenie. Dajmy im szansę; to nasi ludzie; wiślacy z krwi i kości; na wyjazdy jeździli bla bla bla I koło się zamyka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Banda złodziei trafiła swego czasu do TSu, nie przekreślaj całego klubu tylko dlatego, że kilku ludzi okazało się zwykłymi ... ps. o wyjazdach nie pisałem, bo akurat o Dukacie miałem zdanie wyrobione od samego początku
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 20.11.2019 o godz. 13:15.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Lat ? Hmm nawet rok nie minął, więc sorry ale ja w dobre intencje TS nie wierzę :]
Wystarczająco się przedstawili na przestrzeni nie jednego ale kilku lat. Chcecie różowych okularów wasz wybór, odnoszę się tutaj również do kolegi z postów wcześniej, ja tego nie kupuję i nie interesują mnie pozostałe sekcje TS, jak sobie dadzą radę bo gdyby były dobrze zarządzane to z obiektami którymi dysponują plus kasą z budżetówki daliby sobie radę na luziku. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zaraz będziesz złym Wiślakiem bo nie interesuje Cię los sekcji pływania i judo w TS.
Chodzi tylko i wyłącznie o hajs. Ciekawe gdzie byli w zeszłym roku? Ktoś posprzątał za nich, sprawa ucichła więc teraz dalej chcą doić pod szyldem 113lat tradycji wielkiego TSu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Obiekty to ruina, z budżetu dostają niewielkie pieniądze. Zdobyte przykładowo przez TS środki na budowę nowej hali miasto przeznaczyło na budowę hali w Czyżynach. Dali sobie radę tworząc akademię, którą teraz mają oddać (i pewnie oddadzą). Dają sobie radę sprzedając pamiątki, których teraz mają nie sprzedawać. Jak ten nowy zarząd ma pokazać, że idzie ku lepszemu, skoro chciałbyś im na sam początek wszystko zabrać? Wiesz co jest najlepsze? Że Wisłocki zawsze pomagał jak mógł Socios - jak był w SA i jak był w TS, mimo że większość naszych składek idzie na SA. Nikt od nas nigdy nie chciał pieniędzy, za wynajem hali czy to na koncert czy na walne zgromadzenie, sekcja kosza przekazywała nam swoje koszulki, które szły na aukcje wspierające piłkę. Turniej Wisła dla Klubów odbył się tylko dzięki pomocy TS mimo, że zbierane przez te małe kluby pieniądze szły do SA... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Dla przypomnienia - http://historiawisly.pl/wiki/index.p...em_Towarzystwa
Ta patologiczna osoba dostała 69 głosów na 73 możliwe. Rozumiem, że tych ludzi(formalnie i nieformalnie) nie ma już w TSie ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jakoś sobie z tym poradzę.
Dokładnie o to chodzi, o hajsy i posadki a SA do dojenia kasy to już było wieloletnie źródełko od czasów BC. Finalnie niestety doszliśmy do momentu że nie ma co jeść i wchodzimy w kanibalizm. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dobra, to nie ma sensu - chodzi o hajs i posadki. Mam nadzieję, że chociaż zerkniesz jaki hajs wiąże się z posadką w TS
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co do pamiątek czy ja odmawiam TS sprzedaży pamiątek ? Niech sprzedają co chcą ale nie pamiątki SA bo to jest konflikt interesów ewidentnie, jak chcesz to ogarnąć ? Zawsze z tym będzie problem. Jak się mówi A trzeba powiedzieć B - Panowie bierzecie piłkę z całym dobrodziejstwem, dziadostwem i trupami w szafach. Ja tak to widzę i tak to musi być załatwione jeśli SA ma nadal funkcjonować nie może być zakładnikiem TS w taki układ nikt rozsądny nie wejdzie. Co do krytyki TS to stowarzyszenie dopuściło do tego co dopuściło i teraz nie ma zmiłuj, imo, pół roku czy rok nie zatrze "złych wrażeń" Rozumiem że mamy nową odsłonę, nowe twarze ale po owocach ich poznacie. IMO potrzeba więcej niż rok czasu aby ludzie ponownie zaufali TS. ![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Ja tez TSowi nie ufam, szczerze. Ale sam piszesz ze rok to za malo zeby ludzie zaufali ale ten kij ma dwa konce i to tez za malo zeby ich skreslac albo mowic ze chodzi im "tylko o kasiore i posady"
Ostatnio edytowane przez Dzinus : 20.11.2019 o godz. 13:45.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To może zwyczajnie poczekaj co odpowie TS, chociaż tyle?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A kto doprowadził do tego że pozostałe sekcje są deficytowe ? Czy to wina SA ?
Czekam już niemal trzeci dzień na tą odpowiedź. Powód: odp
Ostatnio edytowane przez Dive Pirate : 20.11.2019 o godz. 13:46.
![]()
socioswisla.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
I odpowiadajac na pytanie - nie, nie tylko TS doprowadzil SA do ruiny. Zrobil to tez cupial i "ostatnie 20 lat". Nie tylko Miski i spolka niezaleznie od tego ze ich dzialania byly najbardziej ochydne. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Gdyby nie Cupiał... a zresztą co tu opowiadać. Jak ktoś nie zna jego wpływu i dokonań to niech lepiej wypierdala z tego forum. Facetowi dozgonny szacunek(za sukcesy i za to, że istniejemy, bo wiele klubów nie miało tego szczęścia...). W dodatku po wydarzeniach z TSem, Sarapatą i Sharksami to naprawdę... Facet musiał przez lata obracać się w środowisku bandytów(zorganizowana grupa przestępcza + ich przybudówki z SKWK na czele). Szok, że tyle czasu wytrzymał.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Podsumowując - liczę, że Tomasz Jażdżyński i spółka oraz Rafał Wisłocki i spółka spotkają się gdzieś w połowie drogi, znajdą rozwiązania, które pozwolą na rozwój całej Wisły.
Bo to, że "trio" robi dobrą robotę w SA jest bezsprzeczne (wynik sportowy to inna bajka), a mam nadzieję, że i zarządzający TSem też będą potrafili się swoimi działaniami w najbliższym czasie obronić i zyskać trochę Waszego zaufania. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|