|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
To mi wytłumacz, w jaki sposób Królewski może w przyszłym tygodniu odzyskać pieniądze?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Widzę, że coraz więcej rozsądku w postach się tu pojawia. W tym całym bałaganie jest to pocieszające. Nasze trio zapewniło nam nie pełnej dojście do zdrowia ale raczej przejście z SORU na OIOM zamiast na cmentarz. Żadnych wielkich pieniędzy ani szejków nie będzie.
Inwestowanie w Wisłę to wyrzucanie kasy w błoto. Brak wyników sportowych, brak stadionu, gigantyczne długi, gwarantowana nienawiść i bojkot z drugiej strony błoń i sporo niechęci w całej Polsce, a do tego ciągle żywe skojarzenie z mordercami i handlarzami narkotyków. I to wszytsko można mieć za jedyne 30 milionów żeby wyjść na 0. Interes życia normalnie. Pożyczanie pieniędzy Wisłę nawet z zabezpieczeniem to jest gigantyczna strata. W branży IT 4 bańki to solidny kapitał który można obrócić kilka razy i dobrze na nim zarobić zamiast pakować w upadający klub. Równie zabawne jest twierdzenie, że Synerise potrzebowało reklamy w mediach i rozgłosu. Rzeczywiście każdy użytkownik TT obok porannej kawy kupuje sobie jakąś aple do analizy big data ![]() No ale czego się spodziewać jeśli na tym forum ludzie przez lata bronili morderców i handlarzy narkotyków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ajax - piszesz jak Szymcio, tylko że on się nieudolnie z tego wymiguje.Brak wyników to poprzez brak kasy, na stadionie da się zarobić jak będą wyniki a długi? , dla jednego duże, dla drugiego niewielkie, także...
Tutaj bardziej jest problem że w Polsce ogólnie ludzie niechętnie inwestują w Pl. drużyny, no a jak by jednak nie patrzeć, nasza przeszłość nie pomaga. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Tak na serio, z ręką na sercu - dziwi Cię że nikt nie chce inwestować w polskie drużyny? Dajesz nazwę firmy na koszulki żeby potem oglądać jak leje ich drużyna ze Słowacji lub Luksemburga w preeliminacjach do pucharów - kto normalny to zrobi? Nasz futbol jest w dupie sportowo przez szkolenie, inwestowanie w niego to strata czasu i kasy. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
To pokazuje nawet ostatni mecze 'na szczycie' w lidze Czeskiej ,gdzie tam piłka to raczej sportem nr 1 nie jest a liga tak kibicowsko, stadionowo i co najważniejsze, finansowo jest kilka poziomów niżej.
Slavia-Plzno , wiadomo że tam Chińczyki 'politycznie' dorzuciły ale jak patrze na składy to tam w pierwszych składach w obu drużynach wyszło 18 Czechów i 1 Słowak. Slavia w LM a Plzno w decydującym meczu o LE, dopiero po dogrywce poległo z Belgami. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Konkludując polska piłka jest na etapie zwijania się a nie rozwijania, nie powstanie tutaj silna liga, nie przyjdzie tutaj żaden duży kapitał. My zgodnie z tendencją też się powoli zwijamy według mnie do momentu w którym zwiniemy się już ostatecznie. Chociaż niektórzy i tak będą żyć od przerwy do przerwy karmiąc się niezliczonymi plotkami o zbawicielach z hajsem. W Polsce historycznych/zasłużonych/niegdyś wielkich drużyn jest mnóstwo i nie stanowimy tutaj żadnego wyjątku. Ruch ma 14 mistrzostw, jak myślicie, kiedy powalczy o następne?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Jeśli w naszym zespole nie pojawia się piłkarze do grania "na już" oraz nowy trener, to naprawdę czeka nas smutny rok 2020. Skąd tylko wziąć na to pieniądze?
Po ostatnich wypowiedziach trenera Stolarczyka i tym co pokazują piłkarze, jest on dla mnie nieodwracalnie skreślony - styl historycznej porażki z Legia był absolutnie skandaliczny i niewybaczalny. Kluczowym momentem będzie okienko zimowe. Do tej pory zaciskam zęby i smutnym okiem spoglądam na poczynania naszej drużyny. Jednym rzecz jasna, bo dwoma się nie da. Nadzieja wszak umiera ostatni. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ja generalnie nie mogę pojąć dlaczego nie grają młodzi, skoro już ich kupili. Taki Szota - zapewne jest obecnie słaby, ale czy słabszy niż Janicki? Z niego chociaż może być pożytek. Pewnie wielu z was chciałoby go zobaczyć w pełnym meczu Wisły. A jak nie ŚO to PO jak w kadrze. Wtedy na środku widziałbym parę Klemenz - Hoyo. Ten drugi już pokazał, że nie jest gorszy od starszych kolegów. Tak, wiem, że miał kontuzję.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Zastanawia mnie cisza na tym forum po dzisiejszym komunikacie.
Na tym forum, gdzie swego czasu banowano za pisanie prawdy o świętym TS-ie. Skoro dziś wiadomo, że dług w momencie zagarnięcia Wisły podczas wrogiego przejęcia (TS-u wspartego kolegą Meresińskim) był kilka razy mniejszy niż podczas prawdziwego odbijania klubu (jedynego) zeszłej zimy, to należy stwierdzić, że gdyby latem 2016 r. weszliby do klubu poważni ludzie pokroju Królewskiego, Kuby i reszty, to bez wydawania milionów i przy spokojnej pracy, klub miałby się zdecydowanie lepiej. Przeraża fakt, że niespełnione ambicje byłego wiceprezesa, bo on był głównym autorem polityki przegonienia Cupiała i w to taki łatwy sposób wyrządziły tyle szkód Wiśle. Co byłoby z klubem, gdyby nikt w ostatnich lat nie ukradł tych kilkunastu milionów, które dzisiaj stanowią główny problem Wisły, bo jak się okazuje sytuacja klubu po pogonieniu Cupiała wbrew propagandzie TS-u nie była taka zła, był to lekki kryzys, ale do szybkiego naprawienia (przy okazji należy przypomnieć obrońcom TS-u, że Cupiał pozostawił po sobie osiem MP, fantastyczne mecze w pucharach, fantastyczną drużynę z czasów dominacji, a nie klub w ruinie). Klub w ruinie, to zostawiliscie Wy, a Cupiał sprawił zdecydowanie najlepszy okres w historii. Zawsze mieliście tyle do powiedzenia, ciągle pouczaliście, wmawialiście, że tylko TS chce dobrze, a reszta to sami wrogowie. Przeprowadziliście niesłychany atak na Bednarza, który jak się okazało miał rację, bo wiedział z czym się wiąże zagarnięcie klubu przez to środowisko. Wtedy dziennie potrafiliście pisać kilkaset postów dziennie, jeszcze po reportażu Jadczaka panowała podobna sytuacja: winni wrogowie TS-u, a klub pod patronatem kibiców ma się bardzo dobrze, a wkrótce będzie podbój Europy z budżetem kilkunastokrotnie większym jak zapowiadała Królowa Krakowa i jej liczny dwór. Dzisiaj cisza na tym forum jak nigdy. Przykre jak łatwo zdeprecjonowaliście Cupiała i ten fantastyczny okres, nie dając nic dobrego w zamian, tylko gigantyczne wyprowadzenie pieniędzy i narażenie Wisły na zniszczenie medialne, które przez wiele lat będzie stanowiło problem. Jak to było? Według wodza tego forum, to były drobne pomyłeczki TS-u, a Cupiał zostawił klub w ruinie i należało ogłosić upadłość w 2016 r. Takie bajeczki dla naiwnych, których niestety nie brakowało i niestety nie brakuje.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 29.10.2019 o godz. 21:12.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
a o czym tu więcej pisać?
Chyba jednak spora część ludzi już jakiś czas temu się obudziła i życzyła jak najgorzej tym, którzy dzisiaj zostali zatrzymani. Z drugiej strony: pionki pójdą siedzieć, prawdziwi złodzieje czują się nadal świetnie. Prawda? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ciekawe kiedy (i czy wogle) objawi sie jakis kolejny jadczak , który ujawni po co była reanimacja trupa , i kto na tym ile skorzystał
szkoda mi troche Obidzyńskiego, który twarzówką to firmuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
+ Serek pisał, że jest jasne, kto stał za Stechertem. Dla mnie nie jest. Kto? ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Szkoda ci go? Why ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Ja czekam kiedy pojawi się trans Misiek PDW. Już flaga Sharksow i brak reakcji ze strony władz klubu pokazuje ich siłę wobec grupy ludzi która gdyby mogła dalej wyciagalaby kasę z klubu. Pani prezes posiedzi trochę w areszcie a później dostanie zawiasy bo pójdzie na współpracę. I jeszcze ciekawe kwiatki wypłyną.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
a kto niby go tam będzie pozdrawiał ? tak na zdrowy rozsądek
![]() ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
![]() Ot taka dziwna definicja Wisły w sercu. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Armin, flaga Sharksów jakiś czas temu wróciła, ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że na ostatnim meczu jej nie było. Wisiała w poprzednich meczach na górze a teraz brak. Owszem, są rekiny na innych ale mówię o tej głównej fladze. Dlaczego - nie wiem. Zauważyłem więc się dzielę
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Do skasowania.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 30.10.2019 o godz. 18:49.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
![]() Grudzień 2018 roku, to może być ostatni mecz Wisły Kraków w Ekstraklasie, reportaż Jadczaka został wyemitowany we wrześniu, coraz więcej osób widzi, że w klubie dzieją się złe rzeczy. A co wisi na środku sektora C3? ![]() ![]() Koledzy spod znaku rekina w tym czasie opróżniają kasę Wisły i wynoszą w reklamówkach utarg z dnia meczowego i biletów, nie zostawiając nawet złotówki na dalsze funkcjonowanie klubu. Jak dzisiaj można stać za flagą z rekinem, której lider i koledzy okryli się hańbą i zdradą? Kradnąc i oszukując doprowadzili klub na skraj bankructwa. Ogrania mnie pusty śmiech, niestety, w Wiśle nigdy nie będzie normalnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Tak flagi dalej odstraszają sponsorów. Problemem są ludzie, a nie flagi. Po zeznaniach miśka tych ludzi już nie ma.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak jak wolałbym żeby nie było flag i palenia rac (za które klub musi potem płacić, a nie przelewa się) to ja mam wrażenie że nie ma i nie było kogo odstraszać. Sponsorzy nie pchają się do żadnych klubów, z wielu powodów. Jeśli już to chcą sponsorować całą ligę, bo wtedy odpowiedzialność za późniejsze kompromitacje sportowe się rozmywa.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Przecież w ostatnim czasie nie płaciliśmy kar.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Jeszcze pół roku temu był bym mega wk*rwiony obecnością flagi WSH na trybunach, w sumie dalej jestem zniesmaczony i mogę tylko pokiwać z politowaniem głową nad ludźmi którzy po całym złu jaki ta organizacja wyrządziła Wiśle jeszcze się od niej nie odcinają. Pół roku temu myślałem jednak, że takie akcje odstraszają sponsorów i przyszłego potencjalnego właściciela, teraz natomiast już jestem pogodzony z tym, że nie ma na żadnego szans więc mi wszystko jedno, mogą nawet powiesić mordę miśka z aureolą wielkości połowy sektora C, trochę wstydu jeszcze przez pół roku by było, ale potem już luz bo 4 ligi na szczęście nie transmitują...
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|