|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
To stała cecha Wisły. Jak rozdawanie prezentów. Nie wiem czy z takim materiałem ludzkim to się uda.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jakich postępów się spodziewasz? Wisła ma dosyć wąską i mało wartościową sportowo ławkę. Gra wygląda nieźle, gdy kilku kluczowych zawodników jest zdrowych i w formie. Jeśli coś na tym polu zaczyna kuleć, kuleje również gra Wisły. Jeśli nastąpi poprawa, to tylko dlatego, że wróci zdrowie i podniesie się forma. Poza tym postępów nie będzie. tak to wygląda od lat. Wisła ze Stiliciem, z Wolskim czy Carlitosem miały dokładnie te same problemy i wahania formy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Chociażby jakieś wypracowane schematy....które przynoszą efekty.
I tak nawiązując do poprzedniego mojego postu ,zastanawiam sie czy to "serce do gry" u zawodników na wiosne ,nie zwdzięczaliśmy m.in. p.Soboleskiemu... ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Savicevic Chuca i Jean Carlos dziś dramat. liczyłem, że będą ciągną nasz klub w górę a tu c mecz to co raz słabiej
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Online |
|
Chuca to nie tylko dziś grał dramat.
Mam wrażenie, że gościu był dobry do tiki-taka 50 metrów od bramki grając z jakimiś dzieciakami w Hiszpanii, gdzie miał przed każdym zagraniem miał 5 metrów miejsca i minutę czasu - a jak trafił do fizycznej ligi, to zgasł. Nawiasem mówiąc, to ten Chuca chyba sobie zaczyna uświadamiać w co się wpakował podpisując tu kontrakt. ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
tak po glowach jeszcze ich glaszczcie. To jest dojmujace smutne, ze kilkunastokrotny mistrz Polski zostaje rozkladany po raz 4 w sezonie przez bledy wlasnych obroncow. Jest jeszcze jakas odpowiedzialnosc w tym klubie czy to dzialania trenera na zasadzie ''a kim innym mam grac?''
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Mamy obrońców jakich mamy bo są tani i nikt lepszy ich nie chciał. Klemenz jest u nas bo go Jagiellonia z ulgą kopnęła w dupę, Janickiego kibice Amiki żegnali z radością, Pogoń nie rozważała nawet przedłużenia kontraktu Niepsuja, Grabowski odszedł z Amiki żyjącej ze sprzedawania wychowanków bo nie rokował a Wasyl i Sobol są po prostu starzy. Zwłaszcza pierwszy z nich. A przykra prawda jest taka, że tylko z niesamowitym fartem wyciągnęlibyśmy kogoś lepszego, bo zwyczajnie płacimy za mało i nie jesteśmy stabilni finansowo. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Druga polowa to bylo cos strasznego. Jeszcze ta pora i otoczka plockiego stadionu - prawie jak spelnienie koszmarnych snow o grze w nizszej klasie.
Co do samej gry - wydaje mi sie, ze sa schematy, nawet jakies ich modyfikacje. Boje sie natomiast, ze mamy na boisku stado owieczek, ktore robi cos bez wiekszego zrozumienia, a juz na pewno nie wyciaga wnioskow i nie probuje dopasowac stylu pod przeciwnika. Zupelnie z innej planety wydaje sie byc Savicevic... ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ogólnie w poprzednim sezonie graliśmy w grupie spadkowej, obecnie nie jesteśmy silniejsi i tyle. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
OD 2 LAT - I NA NAJBLIZSZE WIELE LAT JEDYNE CELE SEZONU : WYGRAC 2 X Z PARCHATYM SCIERWEM ( albo chociaz nie przegrac) I UTRZYMAC SIE W LIDZE ....takie sa cele Wisly na najblizsze dlugie lata .....kolejny mecz ktory moze wkoncu pokaze prawde tym wszystkim fantastom co widza gorne 8 , puchary albo miejsce na podium
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Eh niestety prawda... i predko to sie chyba juz nie zmieni. Co nie zmienia faktu ze postepu w grze naszym nie widac zadnego.Stylu brak plus te stale fragmenty...dramat.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
Jakby tak wyjąć samą pierwszę połowę to byście pisali, że gramy o mistrzostwo.
Nie rozumiem co się stało po przerwie. Jakby ktoś im kazał tego nie wygrać. Nie chce mi się wierzyć, że brak Brożka sprawił nagle, że Mak czy Savicevic przestali biegać. No i Klemenz jako skrzydłowy obrońca, Stolarczyka tutaj poniosła fantazja. Liczę, że PP wyłoni nam nowych zawodników, może Kumah się rozegra.
Ostatnio edytowane przez guardian_angel : 22.09.2019 o godz. 19:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Drzazga to jest zjazd na mordę pod względem jakości. Oby się Paweł na derby wykurował... ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dziwny ten defetyzm
niezły mecz , pechowo przegrany ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
My mamy same niezłe mecze pechowo przegrane. Na razie "bezstylowcy" lepsi od naszych asów posiadających "styl".
Nie ma Pawła i wszystko siada. Mak dobre zawody. btw Gdzie ten Chuca co to ma posadzić na ławce Maka? Na razie słabiutko. Mam nadzieje ze się przebudzi. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przegrany może pechowo. Ale w B klasie też pechowo przegrywają, a taki był mniej więcej poziom naszej gry.
![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
nie no przecież akcje z klepki i rozegrania na fantazji przez Vukana , powinny mile łechtac wszystkich zwalniających Kiko , ach jakieś to epistoły pisali wtedy Simone i inni , jak to ważniejsza jest piekna ofensywna "krakowska piłka" , nawet kosztem przegrywania meczów
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Pechowo przegrany
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie rozumiem ironii. Punktujemy niewiele gorzej, a gramy ładniej i zmierzamy w jakimś kierunku. Jest nadzieja, że trener będzie się rozwijał, a drużyna z nim. Nie gramy o puchary, tylko utrzymanie. To raczej zagrożone nie jest. Pozwólmy trenerowi budować zespół, może za rok będziemy mieli niezagrożoną pierwszą ósemkę i wciąż ładną grę.
Historia nie gra. Dawne sukcesy nie sprawiają, że Wiśle się cokolwiek należy. Kolejne sukcesy trzeba wywalczyć na boisku, a do tego potrzebny jest progres w klubie i szatni. Warunki do tego nie są najlepsze. Cierpliwości. Dopóki nie dostajemy w beret co tydzień, proponuję dyskusje o sensie dalszej pracy trenera prowadzić w przerwach między rundami, a nie meczami. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2016
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czaro , nie pije do Ciebie , tylko do sierot po Cupiale , którzy wylewają pomyje na Stolara i naszą grę w tych okolicznościach jakie mamy.
Przeczytaj sobie posty od dzisiaj od godziny 14... mi sie mecz podobał ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Ok, myślałem, że to ironia. Pozdrawiam.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mecz przegrany na własne życzenie. Wyszliśmy w bardzo dziwnym ustawieniu. Bramka dla Płocka z niczego- czaił się Savicevic żeby wyjść do Furmana i skończyło się gole. Po stracie gola zagraliśmy najlepsze 30 minut w sezonie. W tym okresie mogliśmy spokojnie strzelić nie jedną a 4 bramki i zamknąć mecz. po przerwie bez Brożka w ataku nie istnieliśmy. Drzazga nie dostał żadnej piłki. Savicević i Chuca przeszli obok meczu, obaj nadawali się do zmiany ale pewnie urazy Brożka i Sadloka wymusiły inne rozwiązania. Wszedł Jean Carlos i nie zagrał żadnej dobrej piłki. Kiepsko to wygląda przed derbami,
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
to była ironia tylko w zupełnie innym kierunku
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Jesteśmy ligowym średniakiem i mimo aspiracji kibiców nie zmieni się to w kilka miesięcy. Pierwsza połowa świetna. Były dwa momenty gdzie Płock przycisnął ale 30 min czasu gry pod naszą totalna kontrola. 2 połowa jaka była jazdy widział. Teraz przyszło tyle kontuzji że około 8 graczy może pauzować w derbach. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Od lat czytam dokładnie te same płacze, pora się wreszcie obudzić i przestać histeryzować po każdym przegranym meczu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.09.2019 o godz. 10:02.
![]()
D.O.A.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2014
Offline |
|
Na dużym minusie Chuca, Savicević i mimo wszystko Basha. Klemenz słabo albo gorzej. Zastanawia mnie jak piłkarz w E-klasie nie potrafi złożyc się do piłki na woleja mając hektar czasu w polu karnym? Nawet gdy jest to stoper.
Ogólnie Stojanov. Na plus Wojtkowski, Brożek, i Mak. PS. Sobol przy ławce nabił więcej kilometrów niż nie jeden piłkarz w tym niedzielnym spektaklu... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Wisa Płock dostaje piątkę od Zagłębia, potem wygrywa z Legia i teraz. Ta sama legia wygrywa u sąsiadki po dwa razy lepszej grze niz w Płocku. dziwne to wszystko...
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|