|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
35 | 24,48% |
osłabi |
86 | 60,14% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 15,38% |
Głosujących: 143. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
transfery out i transfery in będą zależały od tego jaki plan ma zarząd
a raczej, co sobie wyobraża JB16 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wszystko kosztem wartości sportowej |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wydaję mi się, że trio zrozumiało już lekcję, którą dostało - straszna szkoda, że za późno: nawet w mega słabej ekstraklasie nie da się utrzymać drużyny, ciągle osłabiając kadrę i budując ją na darmowych piłkarzach bez umiejętności i ambicji. W I lidze skład zostanie wypełniony składem węgla i papy tak, żeby liczba piłkarzy się zgadzała. Możemy zapomnieć o perspektywicznych graczach, zostanie nam grzebanie w odpadkach z Ekstraklasy, czyli zgrane płyty z 30+ na karku.
Jeżeli nie wygrzebiemy się z I ligi w przeciągu tego jednego sezonu, to będziemy w totalnej dupie finansowej. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Oczywiście wykonanie przez naszych asów zarządzania klubem sportowym było takie, że nie ma ani wartości sportowej, ani spłaty długów - ale to tylko przez ich nieudolność. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Online |
|
Podziwiam Twój optymizm. Poza tym to nie TRIO musi zrozumieć lekcję ale jedna konkretna osoba w klubie. Królewski czy Jażdżyńki trzymali się z daleka od strony sportowej, nie jest to żadna tajemnica.
![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Mam na myśli sprawozdanie finansowe za 2021 rok (kalendarzowy), czyli sprzed czasu, kiedy na oślep wydawaliśmy pieniądze w nadziei na utrzymanie, ale już uwzględniające to, jak "budowaliśmy" krakowską piłkę w oparciu o projekt czesko-słowacki.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Zastanawiam się jak jest to możliwe że dwaj współwłaściciele, ludzie wykładający swoje pieniądze, nie chcą się wtrącać do kwestii sportowych i oddają ją człowiekowi który się najzwyczajniej w świecie na niej nie zna. Przecież to sabotowanie własnej inwestycji i własnego kapitału.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Właściciele chyba powinni wtrącać się w kwestie sportowe, przecież oni tym klubem zarządzają i odpowiadają za jego wyniki. I dlatego Wisła osiąga najgorsze wyniki od 26 lat. Jarek, Kuba i Tomek jak pokazały 3 lata nie ogarniają prowadzenie klubu pod kątem czysto sportowym. Widzę ich w Wiśle na innych stanowiskach, ale nie jako właściciele. Bo nie jest nic złego i dziwnego, że właściciele klubu wtrącają się w sprawy sportowego klubu którym sterują, problem jest tylko w tym, kto piastuje stanowisko właścicieli i czy mają jakiekolwiek predyspozycje do jego zajmowania.
A te pieniądze, które pożyczyli Wiśle 3 lata temu, pewnie już im się zwróciły. Przecież dostają co miesiąc pensje z kasy klubu.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 08.05.2022 o godz. 15:49.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Czy jesteś trzeźwy?
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Alon Turgeman
Michal Frydrych Yaw Yeboah Aschraf El Mahdioui Jean Carlos Silva Georgij Żukow Felicio Brown Forbes Matej Hanousek Luis Fernandez Zdenek Ondrasek Joseph Colley Marko Poletanović Elvis Manu Stefan Savić Gieorgij Citaiszwili Mikołaj Biegański Momo Cisse Michal Skvarka Alan Uryga David Niepsuj Michał Mak Rafał Janicki Serafin Szota Nikola Kuveljić Hebert Mateusz Hołownia Adi Mehremić Enis Fazlagić Sebastian Ring Dawid Abramowicz Uros Radaković Paweł Kieszek Kacper Rosa Dor Hugi Jan Kliment Hubert Sobol Mateusz Młyński Przemysław Zdybowicz Chuca Fatos Beqiraj Damian Pawłowski Lubomir Tupta Souleymane Kone David Mawutor Żan Medved Krystian Wachowiak Tim Hall czy naprawde ktoś przy zdrowych zmyslach , wierzy w to że ta cała karuzela była na tyle bezkosztowa , że udalo sie jakos znaczaco poprawic sytuacje finansową ? jest tak jak napisal Malk , ani wartości sportowej , ani splaty dlugów ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A wiecie, że my możemy znowu stać sie ofiarą własnego myślenia, że "I liga nie jest taka trudna, awans w 1-2 sezony to na pewno będzie, to dobry czas aby zacząć wszystko budować od nowa"
1. Z takim podejściem i zarządem to spadniemy i z I ligi. Co, może nagle się okażę, że każdy ruch trio będzie dobry i teraz zaczniemy na spokojnie budować ekipę na powrót do ekstraklasy, w perspektywie za 2-5 lat walkę o puchary? - jedyna szansa jest taka, ze oni się nadal uczą i zmienią swoje podejście na podstawie zebranych doświadczeń. Bo potrzebujemy całkowitej reorganizacji ale przede wszystkim co do zarządu, reorganizacje składu, taktyki, trenerów, jak widać nic nie przyniosły, tzn przyniosły na 99% spadek. 2. I liga czyli super czas na wymiane połowy lub 3/4 kadry. No nie jestem tego taki pewien. Jeszcze się okaże, że kolejny szał transferowy w kolejnym sezonie przyniesie miejsce 10 albo 18 w I lidze... 3. Kasa, być może jeden sezon na zapleczu by nas bardzo nie załamał. Ale na pewno nie będzie to czas na finansowe szaleństwa, a tym bardziej 2 czy więcej sezonów na zapleczu ekstraklasy, przy długach i tak chujowym zarządzaniu będą dla nas czymś kolejnym co zwiąże nam ręce w działaniu. Od 10 lat myślimy, że Wisła to ta Wisła z sezonu 2002, 2008 czy chociaż 2013. Sytuacja zmieniła się o 180 stopni. My musimy nabrać pokory nawet do 1 ligi, bo przy tak chujowym zarządzie i braku jakiegokolwiek planu to nawet z I ligi zlecimy. My mamy długi i jesteśmy dużym klubem, z dużym stadionem, który potrzebuje więcej kasy na funkcjonowanie niż jakiś klub biedny z małego miasteczka. Także dla nas chujowe ruchy zarządu i odcięcie od kasy z ekstraklasy jest podwójnie bolesne. I jeśli to będzie dalej taka amatorka w zarządzaniu to niby czemu mielibyśmy nie spaść niżej albo czemu niby I liga ma być momentem na spokojną odbudowę? Podsumowując. Zarząd do zmiany albo zmiana myślenia i strategii działania. Myślenie kibiców, ze teraz 3/4 składu można wymienić i na pewno z I ligi nie spadniemy, też do zmiany. Możemy mieć jednego zjebanego, nieprofesjonalnego piłkarza i to nie będzie problem ale jeśli mamy zjebany zarząd, który nie ogarnia, to z automatu ucierpi cała Wisła Kraków i dlatego wcale bym nie był taki pewien, że I liga to jest super czas na budowanie na pałę albo wielki spokój dla nas. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To czy z drużyny poleci 70 czy 90% piłkarzy to nie jest wybór ale konieczność.
Nawet jak ściągniemy z pozoru fajnych graczy na poziom 1 ligi (tak jak teraz na esa) to skutek może być taki, że max co wyciągniemy to połowa tabeli. Jedyni którzy na tym wygrają to młodzi, Broda, Szywacz, Młyński, Starzynski, Plewka, Gruszkowski - to będzie dla nich idealny poziom żeby zacząć coś prezentować. Miejmy tylko nadzieję że zostaną otoczeni ligowymi wyjadaczami. |
|
Senior Member
Offline |
|
To nie jest myślenie kibiców, że można teraz wymienić 3/4 składu, tylko realia. Zakładam, że większość kontraktów jest skonstruowana tak, że spadek otwiera furtkę do ich rozwiązania, z częścią szrotu i tak byśmy się pożegnali. Czeka nas MEGA wietrzenie szatni w lecie, pytanie tylko kto przyjdzie i w jakich okolicznościach.
Przy spadku zobaczymy zaciąg ligowych wyrobników, których zadaniem będzie wymęczenie awansu. W przypadku utrzymania nie wyobrażam sobie kolejnego okienka bez realnych, gotówkowych wzmocnień, żeby nie powtórzyć scenariusza z tego sezonu. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Zakładam jedyny słuszny scenariusz czyli utrzymanie.
Na już lewy obrońca, prawy obrońca, środowy pomocnik i napastnik. Zakładam też, że Fernandez i Manu lub Gio zostaną. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Dlatego po spadku w kadrze zostanie część młodych typu Młyński, Starzyński, Szot, Szota , Gruszkowski czyli ci po których nikt się nie zgłosi z Ekstraklasy. Biegańskiego pewnie sprzedamy za jakieś gorsze żeby wyjść na + z jego transferem. Pozostali - wszyscy obcokrajowcy + Sadlok OUT. ![]()
@JustynaKrupa77: Forum @wislakrakowcom to wesołe miejsce czasem. Ja się mogę z niego dowiedzieć od czasu do czasu np. że jestem "zmywaczką do naczyń" albo: "wezcie mi tej idiotki nie przypominajcie , koneser balkanskiej pilki , k... ogladnela pewnie na youtube jakis skrot z derbow belgradu" 🙃
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przepraszam, nie zdawałem sobie sprawy z tego zapisu. Jakkolwiek to zabrzmi, to są pozytywy w przypadku spadku do I ligi - będzie można bezboleśnie rozstać się z ogórami pokroju Klimenta czy Skvarki.
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
![]() Ale tez z korkami od szampana wstrzymam się bo co okienko była rewolucja , miało byc lepiej a było coraz gorzej. Tym bardziej , że środki nam pozwolą na jeszcze większe odpady niż kiedykolwiek . ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mówi Andrzej Iwan - skaut Wisły, współodpowiedzialny za politykę kadrowa klubu
A wróć, przecież po 3 dniach wrócił do nałogu i wyjechał do córki Sorry, ale to ostatni który powinien teraz oceniać obecna politykę kadrowa Wisły, nawet jeśli ma rację. A Kumaha kto musiał koniecznie zatrudnić w Wieczystej ![]() |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po spadku rozwiążą umowę z Enisem. Jasne, szkoda pół bańki euro, ale z drugiej strony i tak w życiu byśmy go nie sprzedali, a tylko ciągnąłby co miesiąc kasę.
Na pierwszej stronie tematu rozważania o Lewandowskim z I ligi. Myślę, że to dobra okazja, żeby wrócił do tej I ligi i ponownie zdobył tytuł króla strzelców ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Cytat:
Jak już to jedynie Gio coś sobą reprezentuje i widać, że mu się chce. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Online |
|
500 tys. w tą czy w tą, kto by to liczył
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jakby go zatrudnić przy cateringu na stadionie, to może chociaż trochę by się zwróciło!
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|