The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Reklama

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wisl@k_TS
Senior Member
 
 
Od: 10.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#31
Stary 25.10.2011, 17:08
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Podkrakowski Giebultow - odbiera 14 kanalow, obraz jak zyleta na zwyklej antenie siatkowej.
Zeby bylo zabawniej to analogowo na tej samej antenie (ktora ma juz nascie lat) obraz na polsacie/tvn'ie sniezyl.
Przebije Cię. Mieszkam obecnie w miejscu, gdzie nie jest podłączona antena zbiorowa, są tylko ślepe gniazdka w mieszkaniach. Mimo to odbieram ntc....na samym kablu i na tymże kablu analogowo nie łapę żadnego kanału zdatnego do oglądania.
the end
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member
 
 
Od: 07.2009
Skąd: Kraków/Tychy

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#32
Stary 25.10.2011, 17:30
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Przebije Cię. Mieszkam obecnie w miejscu, gdzie nie jest podłączona antena zbiorowa, są tylko ślepe gniazdka w mieszkaniach. Mimo to odbieram ntc....na samym kablu i na tymże kablu analogowo nie łapę żadnego kanału zdatnego do oglądania.
Wlasnie ja mam w Tychach taka akcje - kabel antenowy wpiety w zbiorcza antene osiedlowa i nie odbieram nic cyfrowego, tylko analogowa i to nie wszystkie kanaly, bo TV4 i Pulsu brak, a tu mnie rodzinne strony zaskoczyly tym, ze cala ntc pieknie smiga.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#33
Stary 27.10.2011, 15:28
TVP1 HD i TVP2 HD od czerwca 2012 roku

Zarząd Telewizji Polskiej podjął decyzję o uruchomieniu cyfrowej, naziemnej emisji programów TVP1 i TVP2 w wysokiej rozdzielczości. Kanały TVP1 HD oraz TVP2 HD dostępne będą m.in. w ramach naziemnej telewizji cyfrowej (DVB-T). Obecnie publiczna telewizja nadaje jeden kanał HD - TVP HD.

Rozpoczęcie emisji głównych programów TVP w rozdzielczości HD pozwoli widzom na oglądanie w najwyższej jakości transmisji z przyszłorocznych wydarzeń sportowych - Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej 2012, które rozpoczną się w dniu 8 czerwca 2012, oraz XXX Letnich Igrzysk Olimpijskich w Londynie, rozgrywanych w dniach od 27 lipca do 12 sierpnia 2012 roku.

Program TVP1 HD nadawany będzie na multipleksie 1 (MUX-1), a program TVP2 HD nadawany będzie na multipleksie 3 (MUX-3).

Aby w przyszłości móc odbierać bezpłatnie programy TVP1 HD i TVP2 HD nadawane drogą naziemną należy posiadać jedynie odbiornik telewizyjny lub STB, który ma możliwość odbioru sygnału DVB-T nadawanego w formacie MPEG-4 i standardzie HD.

Należy jednocześnie przypomnieć wszystkim użytkownikom, że przy nabywaniu odbiornika naziemnej telewizji cyfrowej, kupujący - w myśl zapisów ustawy o wdrożeniu naziemnej telewizji cyfrowej - w sytuacji, gdyby urządzenie nie spełniało wymogu odbioru programów HD, powinien zostać o tym wyraźnie poinformowany przez sprzedającego.

http://media2.pl/media/85244-TVP1-HD...2012-roku.html
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member
 
 
Od: 12.2002
Skąd: IV -> XV -> NRW

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#34
Stary 27.10.2011, 16:09
Ciut o kablówkach bo może nie wszyscy słyszeli, UPC kupiło Aster we wrześniu.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member
 
Od: 10.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#35
Stary 27.10.2011, 16:10
Jak sprawdzić czy oj TV spełnia te wymogi? Nie jest to żadna plazma czy inne plaskie coś.
I co do tego trzeba? Zwykla antena naziemna? Jak ja ustawic?
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member
 
Od: 03.2008
Skąd: Kraków(Nowy Kleparz)

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#36
Stary 27.10.2011, 16:21
Gdyby twój telewizor miał MPG4 to odrazu byś zauważył że są dodatkowe kanały jeśli ich niema to znaczy że wymogów nie spełnia i trzeba dekoder.
Wystarczy zwykła antena podłączasz dekoder ogólnie instalacja jest banalnie prosta wszystko jest napisane.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#37
Stary 27.10.2011, 16:52
SV_ napisał(a):Wyświetl post
Jak sprawdzić czy oj TV spełnia te wymogi? Nie jest to żadna plazma czy inne plaskie coś.
I co do tego trzeba? Zwykla antena naziemna? Jak ja ustawic?
Sprawdź czy twój tv ma MPEG4 albo podaj model to się sprawdzi

alkoholik napisał(a):Wyświetl post
Gdyby twój telewizor miał MPG4 to odrazu byś zauważył że są dodatkowe kanały jeśli ich niema to znaczy że wymogów nie spełnia i trzeba dekoder.
Wystarczy zwykła antena podłączasz dekoder ogólnie instalacja jest banalnie prosta wszystko jest napisane.
To nie jest takie hop siup że się telewizor włącza i ma się 3 razy więcej kanałów
Odpowiedz cytując
Jaro1991
Socios Wisła Kraków
 
Od: 02.2008
Skąd: Krakow/Pradnik Czerwony

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#38
Stary 27.10.2011, 17:26
Pytanko - odbiera ktoś NTC w okolicach Nowego Sącza? Chodzi mi o głownie o siłę sygnału i jakość, bo nie wiem czy jest sens inwestować ok.200 zł na tuner.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member
 
Od: 10.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#39
Stary 27.10.2011, 17:53
SONY kv-x2571k
anteny naziemnej obecnie nie mam podlaczonej. Mam C+ ze stara antena Wizji i starym dekoderem Wizji.
Ogólnie w mojej okolicy może byc problem z zasiegiem, np TV Kraków zawsze dramatycznie śnieżyło mimo ze jestem w odleglości mniejszej niz 2km od nadajnika na Podgórzu.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#40
Stary 27.10.2011, 18:13
SV_ napisał(a):Wyświetl post
SONY kv-x2571k
anteny naziemnej obecnie nie mam podlaczonej. Mam C+ ze stara antena Wizji i starym dekoderem Wizji.
Ogólnie w mojej okolicy może byc problem z zasiegiem, np TV Kraków zawsze dramatycznie śnieżyło mimo ze jestem w odleglości mniejszej niz 2km od nadajnika na Podgórzu.
Nie ma szans bez dekodera. Poza tym antena musi być ustawiona na Chorągwicę. Jakby były problemy z sygnałem to nalezy jeszcze podłączyć wzmacniacz taki do anten i będzie śmigało.
Np. w moim przypadku mam 2 km do Chorągwicy w lini prostej i mimo że nie ma żadnych przeszkód to taka antena siatkowa nie odbiera sygnału bez wzmacniacza
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#41
Stary 31.10.2011, 19:10
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=383
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=386
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#42
Stary 10.11.2011, 16:31
nie zła promocja w cyfrze plus ,zapoznajcie sie ! mozna jeden abonament na legalu brac na dwie osoby druga karta kosztuje 1zl plus 2 dekoder 1zl ,w jednym abonamencie!
Odpowiedz cytując
Mauret
Junior Member
 
Od: 06.2011

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#43
Stary 10.11.2011, 17:38
Na zachętę dodam że TVP chce Euro transmitować w HD, bez dodatkowych opłat.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#44
Stary 17.12.2011, 00:00
Ostatnio pojawiła się polonia wiec radze przeskanować kanały ponowne jeśli ktoś chce to mieć
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#45
Stary 17.12.2011, 20:55
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio pojawiła się polonia wiec radze przeskanować kanały ponowne jeśli ktoś chce to mieć

Potwierdzam, też właśnie ją zauważyłem, trochę się zdziwiłem na początku.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#46
Stary 17.12.2011, 21:38
z tego co zauwazylem nie ktore tv same skanuja i dokladaja kanaly ale kto nie ma to skan i POLONIA smiga
poza tym z ciekawostek mozna z cyfra bylo zerwac stare umowy z winy cyfry ale niestety juz chyba zapozno ,no chyba ze ktos dostal aneks do umowy ponizej 14 dni( ale poczytajcie w tym temacie kto jest zainteresowany :
laki.dvhk.pl/index.php?id=405
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 10.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#47
Stary 17.12.2011, 22:20
Z Cyfrą jak najbardziej można było zerwać umowę. Sam to zrobiłem. Po tygodniu telefon i 14 zł rabatu miesięcznie plus dodatkowe kanały w pakiecie w nowej umowie.
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member
 
 
Od: 06.2007
Skąd: z Honolulu

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#48
Stary 17.12.2011, 22:21
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !





Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#49
Stary 17.12.2011, 22:48
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem

Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.

Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#50
Stary 17.12.2011, 23:44
klusek106 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co jest grane, mieszkam w rejonach placu centralnego i kurde czasem zlapie dvbt i lata ladnie a po jakims czasie zacina zcinac i traci sygnal ...
Na pewno problem z anteną. Wszystkie kanały ci przycina czy tylko niektóre? Jaką masz antenę?

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że wymiana anteny powinna załatwić ten problem

Trzeba się zaopatrzyć w antenę przeznaczoną do dvb-t, na zwykłych antenach zauważalne są przycięcia lub ''brak sygnału'' przeważnie gdy pogoda za oknem jest niesprzyjająca.

Ja właśnie rozglądam się za nową anteną, bo z czasem staję się to denerwujące.
Nie do końca prawda, że potrzebna jest jakaś specjalna antena DVB-T. Oczywiście można taką kupić ale one nie zawsze dają gwarancję, że wszystko będzie poprawnie działać. Wszystko zależy od tego gdzie kto mieszka i jaką ma sytuację. Czasami wystarczy zrobić tylko niewielkie zmiany i wszystko działa tak jak trzeba. Ja na przykład u siebie musiałem wymienić przedwzmacniacz na symetryzator i przycięcia się skończyły. Okazało się że sygnał był zbyt mocny... i nie działało

Jak ktoś nie wie co zakupić to można zadać pytanie na forum emitel'a albo jechać do sklepu z antenami i się dowiedzieć.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#51
Stary 18.12.2011, 10:21
z tego co slyszalem cos sie rusza na rynku pirackim tv,juz mozna miec wszystko za free tylko koszta sa duze jak bede wiedzial wiecej to napiszę
Odpowiedz cytując
klusek106
Senior Member
 
 
Od: 06.2007
Skąd: z Honolulu

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#52
Stary 18.12.2011, 10:44
Sprawa wyglada tak, ze czasem podczas skanowania progrtamow, zlapie wszystko, footbal sport cafe , tvn tvp1 tvp2 k, krakowy katowice etc. i prztycinaja tylko te sporty cafe, tvny polsaty a tvp1 tvp2 tvp3 lataja ok. czasami jest tak ze pierdna wszystkie i brak sygnalu.
a z antena to bd lipa bo mamy w bloku jedna antene zbiorcza
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)

"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP !





Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: PL.BOH.GETTA

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#53
Stary 23.12.2011, 12:11
Jak nie kijem to pałką :Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji pracuje nad nowymi rozwiązaniami usprawniającymi ściąganie abonamentu. Pomysł z prądem wydaje się spalony przez premiera Tuska. Alternatywą mogą być natomiast listy klientów platform cyfrowych i telewizji kablowych. Oni telewizor mają na pewno. Przydać może się nawet rejestr pojazdów. Zdaniem ekspertów warto jednak nie tylko zacząć ścigać nie płacących abonament, ale także postawić na jakość w TVP i Polskim Radio. Choć w tym roku z abonamentu dla publicznej telewizji i radia pójdzie więcej pieniędzy niż pierwotnie zakładana, to ich sytuacja finansowa cały czas jest kiepska. Kiepsko nadal wygląda także tzw. misyjna oferta. Nic dziwnego, że w internecie coraz więcej grup osób nawołujących do likwidacji abonamentu i prywatyzacji TVP. Eksperci są jednak zgodni, że brak mediów publicznych stanowiło by ewenement na skalę światową. za WP.PL

a teraz nie zly komentarz do tego
skoro są nieudolni marketingowo to tylko ich problem. Ja nie mam ochoty płacić za to, że Pani Kożuchowska zarabia 9 tys za dzień zdjęciowy albo Rysio z Klanu 11tys. ja na te pieniądze do jasnej chol...ry pracuje 10 miesięcy!!!!!!!!!!! Jak chcą im tyle płacić niech sobie dobrego marketingowca zatrudnią i niech sobie radzą jak polsat od lat czy tvn!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#54
Stary 01.01.2012, 13:13
Witam, wyczytałem że startuje kanał Eska TV, no i przeszukałem kanały i jest problem.

Zniknęły mi kanały takie jak: TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia.

Wyszukuje mi tylko 8 kanałów WTF.. ?
Zostałem tylko z Polsatami, Tvn, Pulsem.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member
 
Od: 05.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#55
Stary 01.01.2012, 13:18
Jak jakis program dochodzi to trzeba od nowa wyszukiwać programy i te które mielismy jakby zostały zresetowane ?
Edit: i jak sie wyszukuje ponownie to trzeba jakąś częstotliwość czy po prostu "wyszukaj" ?
Powód: dopiska
Ostatnio edytowane przez Marcin_fan : 01.01.2012 o godz. 13:28.
Odpowiedz cytując
AXEL75
Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#56
Stary 01.01.2012, 13:42
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Witam, wyczytałem że startuje kanał Eska TV, no i przeszukałem kanały i jest problem.

Zniknęły mi kanały takie jak: TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia.

Wyszukuje mi tylko 8 kanałów WTF.. ?
Zostałem tylko z Polsatami, Tvn, Pulsem.
Przeskanuj jeszcze raz w automaticu zakres DVB-t .Jeśli znów nie zalapie proponuje przeskanować ręcznie kanał 48 Mux3 Kraków - Chorągwica, kanal 64 Mux2 Kraków - Chorągwica oraz kanał 62 Mux1 Wisła Skrzyczne. Mux 1,2 mają dużą moc nadawczą i nie powinno być problemu odbioru w Krakowie i okolicach a co do muxu3 (TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia) moc nie jest zbyt duża zaledwie 1,25- 2 kW z wiązką kierunkową na Kraków.Na odbiór też na znaczenie sprzet i jego konfiguracja w menu, ale to juz inna bajka. Proponuje zasięgnąć wiedzy tutaj http://www.forum.emitel.pl/
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez AXEL75 : 01.01.2012 o godz. 14:02.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#57
Stary 01.01.2012, 22:45
AXEL75 napisał(a):Wyświetl post
Przeskanuj jeszcze raz w automaticu zakres DVB-t .Jeśli znów nie zalapie proponuje przeskanować ręcznie kanał 48 Mux3 Kraków - Chorągwica, kanal 64 Mux2 Kraków - Chorągwica oraz kanał 62 Mux1 Wisła Skrzyczne. Mux 1,2 mają dużą moc nadawczą i nie powinno być problemu odbioru w Krakowie i okolicach a co do muxu3 (TVP 1, TVP2, INFO Kraków, Katowice, TVP Polonia, Kultura, Historia) moc nie jest zbyt duża zaledwie 1,25- 2 kW z wiązką kierunkową na Kraków.Na odbiór też na znaczenie sprzet i jego konfiguracja w menu, ale to juz inna bajka. Proponuje zasięgnąć wiedzy tutaj http://www.forum.emitel.pl/
Pozdrawiam

Niestety nadal wyszukuje mi 8 kanałów i nic więcej.
No nic poszukam na tamtym forum pomocy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Online

Ignoruj użytkownika Pomoc
#58
Stary 01.01.2012, 23:20
Ja dvb-t mam podłączone przez dekoder Pace od cyfry, na początku wszystko było ok, 18 kanałów hulało, w grudniu po wyszukaniu kanałów zniknął Mux3 i do dziś go nie mam.

Czyli niby podobnie, tyle że u ciebie zanikł mux 2 u mnie mux 3.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member
 
 
Od: 01.2007
Skąd: Królewskie Miasto Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#59
Stary 01.01.2012, 23:31
Obu wam zniknął MUX3. Nie wiem dlaczego, ale sprobujcie przeskanować ręcznie kanał 48 bo tam on się znajduje. Niestety MUX3 ma bardzo słaby sygnał z Chorągwicy i mogą być z nim problemy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Online

Ignoruj użytkownika Pomoc
#60
Stary 01.01.2012, 23:48
Przecież nie zniknęło nam to samo, u mnie brak jest Polsatów itp, a WISLAZWE nie ma np TVP Kraków.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:06.