|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() stronka pokazująca h2h nie została zaktualizowana po rundzie zasadniczej Rywal ogólnie: ![]() Rywal u siebie: ![]() Wisła ogólnie: ![]() Wisła na wyjeździe: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
Przykre że gramy ze spadkowiczem a u buka jesteśmy wyceniani niżej:(
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Przykre nie przykre. Każda drużyna bez obrony raczej nie będzie faworytem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Czas na zmianę w bramce i z przodu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
przykre jest to że graliśmy naprawdę genialne mecze w tym sezonie, byliśmy liderem tabeli a gramy ze spadkowiczem i to my trzęsiemy portkami
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jesteśmy w takiej sytuacji ze wszystko jest przykre i nie przykre. Przez ostatni rok przechodzimy takie piekło i katusze ze hej. Nawet jakby bukmacherzy brali pod uwagę sprawy kibicowskie, chuliganskie i nasze miskowe perypetie to tez nie bylibyśmy faworytem haha. Jedyna nadzieja jest raka ze czasami trzeba upasc na dno zeby wrócić mocniejszym
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Był remis, była porażka, teraz czas na zwycięstwo z Sosnowcami!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Mamy szpital polowy który rozłożyłby każdy zespół. Popatrz sobie kolego co 2 lata temu kontuzje zrobili z BVB które nagle z zespołu walczącego o mistrzostwo musieli bronić się przed spadkiem. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Jeżeli wszytskie znaki na niebie i ziemi wskazują, że przegramy ten mecz, to wg logiki ekstraklasy nie przegramy
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
My naprawdę nie mamy kim grać. Jeżeli wyjdziemy składem: Lis-Palcic, Szot, Hoyo, Grabowski, Peszko, Boguski, Plewka, Pietrzak, Kolar, Drzazga to moglibyśmy toczyć bój z Garbarnią a nie z walczącym o życie Sosnowcem... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
kolega pominął mózg naszej drużyny- Vullneta Bashę i Vukana Savicevicia.Basha pewnie zagra a Savicević?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Typuję:
Lis - Palcic, Szot, Basha, Grabowski - Pietrzak, Plewka, Savicevic, Peszko - Kolar, Buksa. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Pietrzak grał jako środkowy pomocnik myślę że też wchodzi w grę na środek obrony do Szota.
Będzie pewnie radosny futbol jak ostatnio. Musimy być skuteczni. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na dziś zdrowych i już "nie" juniorów mamy: 2 bramkarzy, 2 obrońców, 3 pomocników i 3 napastników. 10 zawodników w tym 2 bramkarzy. Ktoś pisał wyżej że z takim stanem posiadania czołówka 1 ligi by nas ograła i to niestety prawda. Na pewniaka można obstawić występ 3 juniorów od początku w 1 składzie. |
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Zgadza się. Patrząc "na chłodno" i już bez emocji, to ten awans to by był wynik ponad stan przy naszej kadrze i byśmy się zapewne o tym boleśnie przekonali. Koniec końców, to nie jest zły układ. Mamy względny spokój i można protestować. Czasu by na to nie bylo kiedy indziej. Miejmy tylko nadzieję, że te mecze będą dla naszych młodych dużym doświadczeniem i dadzą wymierny efekt w niedługim czasie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Basha też nie zagra (plotka), więc zdrowych zostało 2 bramkarzy, 2 obroncow, 2 pomocników i 3 napastników Od początku zagra 4 juniorow |
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Karherop skąd info o Bashy? Savicevic?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Socios Wisła Kraków
Online |
|
oby to była tylko plotka. o Savicevicu coś wiadomo? Klemenz?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Na konfie poinformowano że na pewno nie wystąpią : Wojtkowski, Sadlok, Wasyl, Kuba, Buchalik, Savicevic, Klemenz no i wykartkowany Burliga. Klub nie chce już chyba w żadnym przypadku rokować kiedy kto wróci, gdy do końca sezonu zostały tylko 3 tygodnie.
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Wojtkowski to chyba te kontuzje łapie przy ubieraniu butów...
:( |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Trzeba korzystać póki kurs jest w miarę wysoki
Będzie na dobrą whisky do ukojenia smutkow W tym składzie osobowym w kurniku, przy 1 tys widzów nic nie ugramy ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Nie piszcie, że dobrze wyszło, że gramy w dolnej 8 bo to bzdura. Lepiej grać przy +20k u siebie z Legią, Zagłębiem czy Pogonią, i dostać 0:4, niż dopłacać do interesu przy meczach u siebie z Płockiem, Miedzią czy Śląskiem i i tak zresztą przegrać.
Nie widzę, żadnych plusów (oprócz jednego poniżej) grania w dolnej 8 bo tak czy siak byśmy musieli testować młodych, bo wyjścia przy tylu kontuzjowanych by nie było. Jedyny plus to uniknięcie bardzo prawdopodobnej porażki z pejsatymi w takim zestawieniu personalnym, lecz tak naprawdę spokojnie bym ją przyjął, bo dużej chluby by im to nie przyniosło, gdyby ograli naszą drużynę złożonej z 3 podstawowych graczy, 5 drugiego sortu, i 3 juniorów. Chociaż to wcale nie oznacza, żebyśmy musieli ten mecz przegrać, znając dolę garbatą sąsiadki. Oczywiście brak awansu do top 8 nie jest jakąś katastrofą, aczkolwiek proszę o nie pisanie farmazonów, że to dobrze, że nas w niej nie ma, bo już było widać w poniedziałek jaki pojawił się regres frekwencji na trybunach. Wygrana w Lubinie to mecze u siebie z Pogonią, Zagłębiem i Legią. Na pierwszy mecz z Pogonią po euforii po awansie pojawiło by się spokojnie 23k. Potem po ewentualnych w.......ach na Zagłębiu by pewnie było trochę gorzej, ale już na Legie też na luzie 20k (a gdyby jakimś cudem były wyniki to oczywiście więcej). Więc nie zakłamujmy rzeczywistości, że brak awansu wyjdzie na dobre bo tak nie jest i nie będzie. Ogromnie szkoda tej ósemki, tak zwyczajnie, dla piłkarzy którzy przez cały sezon pokazali kawał serducha. W Sosnowcu, na żaden wynik nie liczę (zresztą tak jak w każdym z pozostałych do końca meczów). Dla mnie piłkarze, zrobili swoje ogrywając dwukrotnie żydków i za to im jestem wdzięczny. Do tego piękne mecze z Legią, Lechem czy Lechią. Fajnie by było jakby młodzi się pokazali z dobrej strony i jestem ciekaw tego Kumaha bo ma konkret gaz z tego co widziałem w CLJ.
Ostatnio edytowane przez Gunner1906 : 24.04.2019 o godz. 16:56.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt się nie cieszy z dolnej 8 ale jak już w niej jesteśmy to musimy szukać jakichkolwiek pozytywów. Chociażby patrząc przez pryzmat że w grupie spadkowej rok temu gral Piast, Lechia, Pogoń i Cracovia, a gdzie są teraz?
Grupa spadkowa to nie koniec świata. |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ja osobiście wolę grupę spadkowa niż 1:6 od sąsiadki, co przy tym składzie obrony mogłoby się zdarzyć, szczególnie że są zadni rewanżu po tylu meczach
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Basha jutro nie gra, zreszta niestety calkiem mozliwe ze do konca rundy
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Kontuzja? Skąd info?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Twitter,ale to że nie zagra do końca to nie wiadomo,natomiast jutro ma się wyjaśnić jego sytuacja w Wiśle
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|