|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Już w meczu z Lechią pojawiały się przebłyski coraz lepszej gry, być może na boisku zobaczymy Vukana. Mimo wszystko mam wrażenie, że jeszcze Trybiki Stolarczyka (tak wiem, brzmi to tak samo jak Ogórki Zdzisława, ale cóż...) nie zatrybiły do końca.
Rozum mówi: 1pkt, serce podpowiada, że pierwsze 3 pkt zostaną w tym sezonie w Krakowie. ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2012
Online |
|
Powrót Vukana w tym momencie jest dla nas kluczowy. Oglądałem wszystkie sparingi w Myślenicach przed sezonem. I nasza gra wyglądała wtedy dobrze tylko wtedy w połowach, w których on grał. Większość akcji była rozrzucana przez niego, dlatego jego powrót jest dla nas kluczowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Górnik ma być?
Ruch planuje do nas przyjechać w zorganizowanej grupie? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Trzeba w końcu coś strzelić i w końcu wygrać
Za tydzień Szczecin a po 4 meczach z 1-2 pkt to się może zacząć ciepło robic ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Nasza liga jest taka świetna, że spokojnie możemy zimę zakończyć na ostatnim miejscu i zmobilizować się tylko na rundę wiosenną. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
Wrócił Basha, zdecydowanie łatwiej było nam rozegrać piłkę od tyłu. To dobry prognostyk, bo to może być klucz w najbliższym meczu, jeżeli będziemy potrafili mądrze operować piłką, spokojnie wychodzić z nią od własnej bramki.. to będzie zdecydowanie łatwiej nam wygrać z Górnikiem, Górnikiem który stracił serce drugiej linii. Stracili Żurkowskiego, stracili Gvillę. Czas najwyższy strzelić bramkę, u nas w domu powinno być nam łatwiej. Nie spodziewam się debiutu Chuci w podstawowej jedenastce, być może zamelduje się z ławki. Co do Vukana, fajnie byłoby gdyby zagrał od początku, ale to też traktuję z dużym zapasem i spodziewam się tej samej 11stki co w meczu z Lechią, z wyłączeniem napastnika. Jeżeli Paweł doszedł do zdrowia to wolałbym, aby on wyszedł z przodu zamiast Krzyśka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jak po czterech kolejkach poprzedniego sezonu wyglądała Cracovia? Jak wyglądała po siedmiu? Albo Wisła - jak weszła w poprzedni sezon? Ja mam wrażenie, że wiele osób nie sięga myślą dalej niż kolejkę do tyłu. Wiesz co się stanie jak po czterech meczach będziemy mieli 2 punkty? Za przeproszeniem - gówno, możemy potem zdobyć mistrzostwo, awansować do pucharów, dostać się do ósemki... My nawet jeszcze nie skompletowaliśmy składu, na bank podstawowy po 10 kolejkach będzie się różnił od obecnego, pewnie sporo. Bawi Cię nakręcanie sztucznej paniki? ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Nie chodzi o panikę
Właśnie przez to że nasza liga jest jaka jest to jak ktoś wpada w passę porażek to ciężko się z niej potem wyrwac Dajesz przykład sąsiadki ok ale na przeciwnym biegunie masz Sosnowiec Na wiosnę grali znosnie skład wzmocnili a się z dołu wygramolic nie zdołali Zdaje sobie sprawę że stan lunktowy po 4 kolejkach niewiele znaczy dla tabeli na koniec Ale na nerwowa atmosferę czy frekwencję wpływ już mieć może i tylko o to mi chodzilo ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Dodajmy, że o utrzymanie walczyli do samego końca. Proponuje żebyśmy my, kibice nie robili nerwowej atmosfery i będzie dobrze. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Dobra okazja na zdobycie trzech punktów.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
Oni bez porażki my bez zwycięstwa - wychodzi wygrana Wisły. Dla mnie Górnik walczył będzie o utrzymanie, w zeszłym sezonie widać było różnice jaką robił im Żurkowski - bez niego byli zdecydowanie słabsi
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W sumie ma to sens.
![]()
D.O.A.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Żal byłoby nie wygrać z tak osłabionym Górnikiem na własnym terenie. Mam przeczucie, że łatwo ich ogramy.
2-0 Brożek Boguski ![]() ![]() [23/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
U siebie musimy punktować, tym bardziej z takimi drużynami.
Liczę na błysk Silvy i chociaż minimalna wygrana. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Wedlug mnie wyjdziemy składem, Buchalik, Sadlok, Klemens, Janicki, Niepsuj, Basha, Wojtkowski, Boguski, Mak ,Savicevicz, Silva. Ciekawie się zrobi jak Kuba i Chuca będą gotowi do gry,ale to akurat dobrze,bo będzie większa rywalizacja. Co do meczu stawiam 4-1 (Wojtkowski, Mak,Silva )
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
3-1
Maszyna ruszy do przodu w tym meczu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
W żadnym meczu tej kolejki nie wygrał gospodarz.
Może czas coś z tym zrobić? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Jak nie teraz to kiedy? brak zwycięstwa w dzisiejszym spotkaniu będzie nie tylko porażka sportową ale zespół mentalnie może przez dłuższy czas pozostać w kryzysie.
Z przeciwnikiem takim jak Górnik trzeba zagrać o pełną pulę. Jestem ciekawy jak spisze się nasza obrona mająca za zadanie powstrzymanie Angulo i Jimeneza. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak nie teraz, to w może w kolejnej kolejce. Bez ciśnienia, ważne by było widać poprawę gry, wyniki i punkty przyjdą same.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kibice sukcesu na forum czy tt mogą się załamać i zacząć siać panikę, piłkarze będą dalej robić swoje. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2013
Online |
|
czy Chuca bedzie chociaż w kadrze?
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Osobiście jestem za tym aby wygrała Wisła ale mam złe przeczucia, że wygra Górnik lub będzie remis.
Co do samego sezonu niestety również bardzo sceptycznie jestem nastawiony i jakoś realny cel widzę pierwszą 8. Obym na koniec był zaskoczony pozytywnie i to nie jest sianie paniki, tylko bardziej zawiedzenie poprzednimi sezonami. ![]()
Socios Wisła Kraków
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() U nas skład z ostatniego spotkania, spodziewam sie .... zarówno 3-0 jak i 0-3. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nie został zgłoszony do rozgrywek ligowych, więc nie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
hmmm....
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Środka pola? Żurkowski to był ich motor napędowy w tamtym sezonie.
![]() ![]() [23/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Oj Krzysiu Krzysiu....Dlaczego!!!! Ku...wa
AAAA Chuca ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
Drzazga musi poćwiczyć nad wykończeniem bo to była masakra. Chuca i Vukan bardzo dobre wejścia, da się? Da. O dziwo Klemenz wyrasta nam na solidnego obrońcę
![]() ps. Brożek długa młodość ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Dzisiejszy mecz dobitnie pokazał jak ważny i niezbędny jest w naszej grze Savicevic. Bez niego, nie ma nikogo w środku kto jest w stanie minąć rywala czy zagrać podanie między linie, który przyspieszy grę.
Duży plus na Brożka, poprzepychał obrońców Górnika jak juniorów i jakby nie patrzeć rozdał dzisiaj trzy asysty. Nie jego wina, że Drzazga dwóch nie strzelił. Wynik idzie w świat. Nikt nie będzie za chwilę pamiętał, że to był typowy mecz na remis z sytuacjami z obydwu stron. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Fajnie, że graliśmy do końca i że udało się wygrać.
Z czasem gra będzie pewnie lepsza, bo zgranie + powroty po kontuzjach. Mam nadzieję, że odejście Sobolewskiego nie odbije się za bardzo na zespole. Myślę, że potrzebujemy grać dwoma środkowymi pomocnikami, a może nawet trzema i wtedy cofniętym Bashą i nieco bardziej wysuniętymi Chucą i Savicevicem. To mogłoby wypalić. W tych pierwszych meczach środek nie dawał sobie rady, ale to nie jest tajemnicą i jest zrozumiałe, biorąc pod uwagę luki w kadrze. Byle tylko nie przejść na system, który nas stale okaleczy w tym miejscu pola. Liczę na dziesiąte już chyba odrodzenie Burligi, bo Niepsuj za dużo psuje. Wasilewski zaliczył aż taki zjazd, że Janicki jest od niego lepszy? Klemenz zaskakująco dobrze. Sadlok bardzo niedokładny. To już kolejna runda. Co się z nim stało? Miło popatrzeć na Brożka, który w kluczowych momentach umie się przepchnąć, zastawić się czy podać. Profesor. A i biega jakoś szybciej i więcej niż rok-dwa lata temu. Drzazgi bym nie krytykował. Ma swoje ograniczenia, ale stara się zrobić krok naprzód, rozwinąć się i to widać. Wychodził do piłek, fajnie sobie zgrał głową wcale nie taką łatwą piłkę, w akcji ze słupkiem zachował się ok. Ten lob rzeczywiście bez sensu, ale to skutek tego, że jest pod formą i wybity z rytmu. Zdarza się. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|