|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
@szym_ek na to przyjdzie pora, tylko najpierw niech nasze Socios będzie chwilę działać
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Od: 03.2003
Offline |
|
No właśnie... Sprzedaż koszulek to działalność gospodarcza Stowarzyszenia. Statut daje możliwość Zarządowi prowadzenia takiej działalności o ile wpiszemy Stowarzyszenie do rejestru przedsiębiorstw.
Chcielibyście by Stowarzyszenie prowadziło działalność gospodarczą? |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ale docelowo jestem na tak i z miłą chęcią pojawie się na stadionie w dedykowanych ciuchach ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2018
Offline |
|
Pytanie zbyt otwarte. Może jako ekspert napiszesz "+" i "-" każdej z tych form ? (sam z ciekawości chciałbym wiedzieć)
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 02.10.2018 o godz. 17:12.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Uwzględniając to, że zysk i tak musiałoby przekazywać na cele statutowe, pewnie problemu by z tym nie było. Tyle że bieżące koszty działalności automatycznie by wzrosły.
No ale tak naprawdę ciężko jest w ogóle odpowiedzieć na to pytanie nie wiedząc o jakiej konkretnie działalności mówimy... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
To są strasznie duże koszty. Bez sensu. Przynajmniej na początku.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Statut Stowarzyszenia "Socios Wisła Kraków" dostępny pod poniższym linkiem:
https://drive.google.com/file/d/1H7V...ew?usp=sharing |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Będzie jakaś strona socios?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
Tak, będzie. Prace trwają.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
"Kiedy mozna sie spodziewac oficjalnego startu i mozliwosci uiszczania wplat?"
![]() ![]()
"Poszliśmy za głosem serca i wybraliśmy to co dla nas istotne
Nie jak większość na Wschodzie, to co było modne" |
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Spodziewaliśmy się że już przed meczem z Koroną będziemy zarejestrowani. Niestety ciągle czekamy aż w KRS odbędzie się druga rozprawa.
Na pierwszej zaakceptowano cały Statut tylko wytknieto brak jednego punktu który regulowalby zasady wynagradzania Zarządu. Ponieważ jako Zarząd chcemy pracować społecznie bez wynagrodzeń więc w ogóle nie wpisalismy żadnego punktu w statucie który byłby podstawą do wypłacania nam czegokolwiek. Sąd jednak zwrócił nam uwagę że nawet jeśli nie chcemy pobierać wynagrodzeń to musimy mieć zapis w statucie o takiej możliwości stąd punkt 31a To jedyny błąd w statucie który był dlatego uznaliśmy że możemy opublikować Statut. Zawiera on treść juz zaakceptowana oraz punkt którego treść jest wierną kopią przepisów ustawy o stowarzyszeniach więc nie wyobrażam sobie by KRS mógł to kwestionować. Za pierwszym razem sąd potrzebował 12 dni od daty złożenia papierów. Dlatego sadzilismy że także teraz będzie tak samo szybko. Stąd nasze nadzieje na rejestracje na dniach. 10 było Walne które zmieniło Statut 11 złożyliśmy papiery więc spodziewaliśmy się że 23 będziemy mieli rejestracje. Póki co rozprawa się nie odbyła więc czekamy... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
W związku z tym będę musiał rzucić bukmacherkę i odkładać pieniądze na Socios (
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Szykujcie ? Ja od miesiąca mam budżet zaplanowany z uwzględnieniem Socios
![]() ![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ps. Jak tak kiepsko idzie Ci zakładami to faktycznie lepiej przeznaczyć te pieniądze na zbożny cel ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
niby nie mam pieniędzy a jednak umiem je "wyczarować", idę za niedługo do ministerstwa finansów, także śmieszkujcie sobie dalej
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Wit.Ek. chciałbym wysłać Ci na priv wiadomość odnośnie pewnej inicjatywy dotyczącej ruchu Socios. Niestety masz pełną skrzynkę i nie mogę przesłać tej wiadomości.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Stało się...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Dzisiaj Sąd zarejestrował Stowarzyszenie Socios Wisła Kraków. Nr KRS 0000751857.
Tylko kilka formalności dzieli nas od rozpoczęcia przyjmowania członków (założenie rachunku bankowego, uchwalenie kilku regulaminów itp). Bardzo możliwe, że wystartujemy w tym tygodniu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Brawo Panowie, czekamy!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Dawno nie byłem tak szczęśliwy jak wczoraj.
Od przyjmowania Socios dzieli nas tak na prawdę wyłącznie jedno spotkanie Zarządu. Chodzi o podjęcie uchwał o wysokości składek i wpisowego. Te uchwały muszą być ponieważ statut jasno mówi że członkiem zostaje się po zaplaceniu wpisowego więc po prostu musimy jasno określić wysokość tego wpisowego. Pewnie w trakcie posiedzenia Zarządu przyjmiemy jeszcze kilka regulacji które precyzować będą na przykład zasady przyjmowania członków tak by były jasne na przykład zasady honorowania przez nas deklaracji przesłanej w formie dokumwntowej co będzie podstawą przyjmowania członków nie mieszkających w Krakowie, chcących pomagać Wiśle. Tak czy siak. Zarząd odbędzie się bez zbędnej zwłoki ![]()
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 09.10.2018 o godz. 09:20.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
Mam pytanie. Czy można zrobić z Socios organizację pożytku publicznego? Wtedy każdy mógłby 1%pofatku przesłać
|
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Offline |
|
Tak to możliwe ale dopiero od 2021 roku gdy będziemy rozliczać podatek za 2020 będziemy mogli móc się z tego cieszyć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Jak już wspominałem na sb, w klauzuli RODO jest błąd. Podstawą przetwarzania danych nie jest dobrowolna zgoda.
Jeśli mi nie wierzycie, spróbujcie sobie wyobrazić sytuację w której zostaję członkiem stowarzyszenia i cofam zgodę na przetwarzanie danych... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Takie pytanie techniczne. Nie przewidujecie kontaktu telefonicznego ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Przy okazji poprosimy o jakieś dane konta/paypala/innej metody dla zagranicznych wpłat (wiem, że takie dane prędzej czy później się pojawią, ale im szybciej tym lepiej więc ponaglam
![]() ![]()
"Poszliśmy za głosem serca i wybraliśmy to co dla nas istotne
Nie jak większość na Wschodzie, to co było modne" |
|
![]() ![]() ![]() |
Rankingowy ekspert
Offline |
|
|
Jeśli jednak wycofasz dobrowolną zgodę utracisz członkostwo. |
||