The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

-->
Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rozarian
Senior Member
 
Od: 03.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#661
Stary 21.05.2013, 13:56
Dzięki za wskazówkę. Było tak jak pisaliście. Ja zamiast zainstalować od nowa programy, włączyłem tylko przeszukiwanie i znajdowało mi tylko parę pozycji. Teraz wszystko OK i jest faktycznie 19 programów (+3 zdublowane-chociaż jedynka i dwójka HD, a TVP Info Kraków i Katowice to też przecież to samo z małymi różnicami na serwisy lokalne).
Ostatnio edytowane przez rozarian : 21.05.2013 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#662
Stary 31.05.2013, 09:46
Kończyła mi się umowa w Cyfrze, miałem wszystkie opcje (bez multiroommu, bo nie potrzebowałem)
Wysłałem wypowiedzenie.
Dzisiaj zadzwonili do mnie i za takie teoretyczne all inclusive, które na dziś nie istnieje, zaproponowano mi 12 miesiecy abonamentu z nowym dekoderem gratis za 144 zł miesięcznie.
Wchodzi w to Platinum i wszystkie dodatkowe VOD-y net VOD-y i wszystkie filmówki
Brać, czy walczyć?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member
 
Od: 02.2012

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#663
Stary 31.05.2013, 10:42
FraMat ja bylem w podobnej sytuacji ale wybrałem umowe na 18 mies za 133zł a nie na 12 i 144zł.Ale zanim mi zaproponowali te warunki konsultant ciągle powtarzał że supercena bo ten pakiet kosztuje 200zł zbywałem ich tydzień aż zaproponowali wszystko za te 133zł plus dekoder na użytkowanie bezpłatne
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#664
Stary 15.06.2013, 18:51
Witam, mam pewien problem z cyfrową telewizją.. Otóż od pewnego czasu nie mogę wyszukać następujących kanałów: TVP INFO Kraków, TVP Rozrywka, TVP Historia, TVP Kultura, TVP Polonia. Nie wiem co może być tego powodem, antena jest nie ruszona. Inne kanały są dostępne.

Gdzie tkwi problem?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.




Kraków, 9 marca 2012.






Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member
 
Od: 03.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#665
Stary 15.06.2013, 19:33
WISŁAZWE wydaje mi się, że masz podobny problem do mojego (parę postów wyżej). Zamiast przeszukiwać programy, zainstaluj je od nowa.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#666
Stary 15.06.2013, 19:46
rozarian napisał(a):Wyświetl post
WISŁAZWE wydaje mi się, że masz podobny problem do mojego (parę postów wyżej). Zamiast przeszukiwać programy, zainstaluj je od nowa.

Zapomniałem dodać, że to też nie pomaga
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.




Kraków, 9 marca 2012.






Odpowiedz cytując
eMpi!
Member
 
Od: 04.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#667
Stary 15.06.2013, 22:05
WISŁAZWE

U mnie działo się dokładnie to samo tylko z innym MUXem. Dekoder mam wbudowany w TV. Próbowałem machać anteną etc. Pomogła wymiana zasilacza wraz z kablem. Sądzę, że łatwiej będzie spróbować z wymianą zasilacza, koszt paręnaście złotych. Bo wymiana kabla to już zabawa w zależności od umeblowania.
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member
 
Od: 07.2011

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#668
Stary 17.06.2013, 20:58
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Witam, mam pewien problem z cyfrową telewizją.. Otóż od pewnego czasu nie mogę wyszukać następujących kanałów: TVP INFO Kraków, TVP Rozrywka, TVP Historia, TVP Kultura, TVP Polonia. Nie wiem co może być tego powodem, antena jest nie ruszona. Inne kanały są dostępne.

Gdzie tkwi problem?
Witaj. Najpierw napisz gdzie mieszkasz? Kraków czy inna miejscowość. Czy Ci coś zasłania kierunek na nadajnik w Chorągwicy Jaka antena i czy masz wzmacniacz w niej czy symetryzator. Jeśli symetryzator to nie masz zasilacza przy kablu, tylko kabel prosto do dekodera idzie a jeśli masz wzmacniacz to masz zapewne przy gnieździe taką czarną wtyczkę i zasilacz do gniazdka.

W Krakowie telewizja cyfrowa naziemna nadaje na kanałach 23 25 i 50. TVP Kraków i paczkę programów TVP masz na k.50. Spróbuj przeskanować ręcznie.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member
 
Od: 10.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#669
Stary 22.06.2013, 09:33
da rade zlapac jeszcze jakies kanaly bez dekodera na starej antenie naziemnej?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member
 
Od: 05.2009

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#670
Stary 22.06.2013, 10:20
SV_ napisał(a):Wyświetl post
da rade zlapac jeszcze jakies kanaly bez dekodera na starej antenie naziemnej?
Nie. Zobaczysz jedynie mrówki czy jak kto woli śnieg ;]
Odpowiedz cytując
Piotrek
Senior Member
 
 
Od: 03.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#671
Stary 24.06.2013, 09:09
Kończy się mi umowa z C+ dać wypowiedzenie i czekać na ruch z ich strony?
Czy jakiś lepsze praktyki na negocjacje są?
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#672
Stary 24.06.2013, 09:26
Piotrek napisał(a):Wyświetl post
Kończy się mi umowa z C+ dać wypowiedzenie i czekać na ruch z ich strony?
Czy jakiś lepsze praktyki na negocjacje są?
Oczywiście, że wypowiadaj, bo zaraz będziesz miał umowę na czas nieokreślony.
Odpowiedz cytując
donecki
Senior Member
 
 
Od: 08.2005
Skąd: Sektor XI

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#673
Stary 24.06.2013, 09:57
A jak nie wypowie to umowy nie dostanie na czas określony.Nie strasz niepotrzebnie.Teraz daja umowy za kasę którą płaciles poziom abonamentu wyższy o 1 stopień.decyduj sam
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#674
Stary 24.06.2013, 10:44
Jeśli nie wypowie, to umowa mu przejdzie automatycznie na czas nieokreślony. Za astronomiczną cenę.

Może też iść teraz do punktu nc+ i podpisać umowę na nowy pakiet. Jednak wypowiedzenie zwykle powoduje lepsze propozycje ofertowe.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#675
Stary 24.06.2013, 10:50
donecki napisał(a):Wyświetl post
A jak nie wypowie to umowy nie dostanie na czas określony.Nie strasz niepotrzebnie.Teraz daja umowy za kasę którą płaciles poziom abonamentu wyższy o 1 stopień.decyduj sam
No na czas określony nie dostanie. Dostanie umowę na czas NIEOKREŚLONY. Jak się tematem nie zainteresuje, to mu przywalą abonamentem takim, że ze spodni wyskoczy. I będzie go musiał płacić co najmniej trzy miesiące, bo tyle trwa okres wypowiedzenia przy umowie na czas nieokreślony.

Temat wałkowało już kilka znajomych mi osób, więc to nie jest żadne straszenie tylko fakty.
Odpowiedz cytując
Piotrek
Senior Member
 
 
Od: 03.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#676
Stary 24.06.2013, 11:50
To, że przejdzie na umowę na czas określony to wiadoma sprawa
rav napisał(a):Wyświetl post
Jednak wypowiedzenie zwykle powoduje lepsze propozycje ofertowe.
Oto właśnie chodziło, kiedy zacząć negocjację.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member
 
 
Od: 10.2007
Skąd: Grzegórzki

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#677
Stary 24.06.2013, 12:07
rav napisał(a):Wyświetl post
Jednak wypowiedzenie zwykle powoduje lepsze propozycje ofertowe.
Zwykle, ale nie zawsze. Ja np. dotychczas płaciłem wg starych zasad za c+ 48,50, właśnie kończy mi się umowa, przejdę na czas nieokreślony i będę płacić 56 zł. Umowy nie wypowiadam, bo po wypowiedzeniu musiałbym płacić za ten pakiet wg nowych taryf 99 zł, do czego zresztą namawiała mnie konsultantka szukając jeleni. Odesłałem ją na drzewo i mam pakiet za 56 zł, który mogę wypowiedzieć w każdej chwili, zamiast cyrografu na rok i taryfy 99 zł.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#678
Stary 24.06.2013, 13:34
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
(...)
O, sprytnie
Oczywiście taką umowę oni mogą Ci rozwiązać w każdym momencie, tzn. narzucić nowe warunki, na które się zgodzisz lub nie. Ale póki co wygrywasz.

Piotrek napisał(a):Wyświetl post
To, że przejdzie na umowę na czas określony to wiadoma sprawa
Teraz ma umowę na czas określony (umowa zawarta na konkretny termin). Przejdzie na umowę na czas nieokreślony (odnawiana co miesiąc).
Odpowiedz cytując
qqxlan
Member
 
Od: 04.2012

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#679
Stary 28.06.2013, 08:54
Witam, mam male pytanie...Wypowiedział ktos z braci Wislaków umowe z UPC ze wzgledu na zmiane oferty programowej?
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#680
Stary 28.06.2013, 09:14
Umowa z NC+ podpisana wczoraj, z pakietu Canal+Optimum HD + Multiroom (108zł) migracja do C+Platinum + Multiroom ten co był + UltraBox+/PVR PACE za 0 zł (mam swoj tuner ale brałem dla siostry, ktora jeszcze uzywa SD), w ramach rekompensaty za brak m.in Polsatu HD na moim terminalu od Cyfry (chodzi tylko na tunerach ADB) dostałem bezpłatny odbiór opcji HBO do konca roku (miałem do wyboru jeszcze Filmbox lub Cinemax). Razem wychodzi 109 zł czyli o cała złotowke wiecej niz płaciłem w Cyfrze. Jestem zadowolony, czas pokaze czy dobrze zrobiłem


PS: Jezeli ktos migrował z Cyfry tak jak ja i został przy starym sprzecie od Cyfry i nie moze ogladac m.in wspomnianego Polsatu HD moze wysłac reklamacje http://ncplus.pl/kontakt/napisz-do-nas i powalczyc o HBO (jezeli go nie braliscie przy migracji), Cinemax lub Filmbox (jezeli braliscie HBO przy migracji)
Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member
 
Od: 11.2002
Skąd: Czerwony Prądnik

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#681
Stary 28.06.2013, 09:41
Wszystko zależy kiedy przechodził z oferty cyfry na nc+.Od pewnego momentu zaczeli odczytywać przy przedłużaniu umowy punkt mówiący o tym iż "jesteśmy świadomi tego że na sprzęcie po cyfrze nie będziemy mogli odbierać Polsatu HD, History HD oraz Polsst sport info".
Ja migrowałem 24 maja i takie coś miałem odczytane przez konsultanta.Tak więc reklamacja byłaby niezasadna (niestety).
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#682
Stary 29.06.2013, 14:02
Wszystkich interesuje kto bedzie szefem sportowej redakcji nowej platformy. Wszystko jest juz jasne - Szefem połączonej redakcji sportowej będzie Tomasz Smokowski. Informacja zostala potwierdzona na forum Canal+
http://www.canalplus.pl/forum/?topic...c-sport_6-8319


Czyli przynajmniej w tych sprawach nie beda rzadzic ludzie z Nki w tym przypadku z Tuzimkiem na czele. Juz i tak wystarczajaco mieszaja w nowej platformie zaczynajac od ich głupich parowanych z karta tunerach na idiotycznie poukładanej liscie kanałow konczac.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member
 
 
Od: 06.2005
Skąd: Reymonta 22 (X)/D3

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#683
Stary 30.06.2013, 20:01
Chce sobie kupić dekoder do cyfry (HD) za ok 250 zł, Ferguson Ariva 102 czy kupić jakiś używany?
I
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#684
Stary 01.07.2013, 13:48
Wiślak1989 napisał(a):Wyświetl post
Witaj. Najpierw napisz gdzie mieszkasz? Kraków czy inna miejscowość. Czy Ci coś zasłania kierunek na nadajnik w Chorągwicy Jaka antena i czy masz wzmacniacz w niej czy symetryzator. Jeśli symetryzator to nie masz zasilacza przy kablu, tylko kabel prosto do dekodera idzie a jeśli masz wzmacniacz to masz zapewne przy gnieździe taką czarną wtyczkę i zasilacz do gniazdka.

W Krakowie telewizja cyfrowa naziemna nadaje na kanałach 23 25 i 50. TVP Kraków i paczkę programów TVP masz na k.50. Spróbuj przeskanować ręcznie.

Pozdrawiam.

Kraków, Nowa Huta.
Nic nie zasłania nadajnika na Chorągwice.

Ostatnio zamontowano nam antenę zbiorczą i od tego czasu wyszukiwanie kanałów kończy się na 8, bez TVP, Eska TV itp..

Na kanale 25 i 50 - ''zapamiętano zero kanałów''
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.




Kraków, 9 marca 2012.






Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member
 
Od: 07.2011

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#685
Stary 02.07.2013, 19:54
@WISŁAZWE - wydaje mi się, że administracja nie dostroiła anteny zbiorczej. Zapytaj sąsiadów czy działają u nich kanały 25 i 50.
Ewentualnie zainstaluj swoją antenę, jakąś kierunkową z symetryzatorem za okno i nie będziesz martwił się.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#686
Stary 02.07.2013, 20:03
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Chce sobie kupić dekoder do cyfry (HD) za ok 250 zł, Ferguson Ariva 102 czy kupić jakiś używany?
Ferguson Ariva 102e bardzo dobry tuner (ja mam wersje 202e ale niczym sie nie rozni) wiec powinienes byc zadowolony. Jak kupisz a nie bedziesz czegos wiedział to moge pomóc
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW
 
 
Od: 06.2008
Skąd: Reymonta 22

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#687
Stary 06.07.2013, 20:22
Dzięki za pomoc. Wszytko już zostało naprawione

A mam takie pytanie do zorientowanych, czy planowane jest uruchomienie kolejnych MUX-ów i co ewentualnie mogłoby się w nich znaleźć?

Jest ktoś zorientowany?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.




Kraków, 9 marca 2012.






Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#688
Stary 06.07.2013, 23:44
Póki co pojawią się dwa nowe kanały: TV Trwam i bodajże TVP ABC dla dzieci na miejscach zwolnionych przez zdublowane programy TVP. Pod znakiem zapytania stoi dalsza emisja TVP1 HD i TVP2 HD (może być za mało miejsca dla tych dwóch kanałów i paru jeszcze już działających na MUX 3.

Jest jeszcze multipleks czwarty, którym zarządza Polsat i dostęp jest dodatkowo płatny (telewizja mobilna?).

A co do kolejnych MUX-ów, to chyba jeszcze nie zapadły decyzje.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#689
Stary 10.07.2013, 10:33
Po Warszawie krąży plotka, że obecna od marca br. marka nc+ może niedługo zniknąć i zostać zastąpiona przez CANAL+. Zmiana miałaby nastąpić w ciągu najbliższych trzech miesięcy, żeby zdążyć przed bożonarodzeniowym szczytem sprzedaży. Nowa marka byłaby nowym otwarciem, odcięciem od złych skojarzeń ze startem nc+. Podkreśliłaby też, że platforma ma charakter międzynarodowy. CANAL+ to marka całej platformy, a nie tylko kanału premium we Francji czy Hiszpanii. Należy pamiętać, że w Hiszpanii przeprowadzono rebranding. Wcześniej tamtejsza platforma nosiła nazwę DIGITAL+.
wis.la/jxiw1
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 10.07.2013 o godz. 11:08.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member
 
 
Od: 03.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#690
Stary 10.07.2013, 16:08
Może to i fajnie, ale sama zmiana szyldu niczego nie zmieni:
- ani cen, ani oferty programowej, ani choćby debilnego ukladu kanałów
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum
Reklama



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:43.