|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Witam, dziś w Warszawie odbyło się losowanie par 1/16 oraz 1/8 rozgrywek Pucharu Polski.
Poniżej przedstawiam zestaw par i zapraszam do dyskusji. 1/16 finału - 12 sierpnia 1. Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin 2. Nadwiślan Góra / Zagłębie Lubin - Błękitni Stargard Szczeciński / Termalica Bruk-Bet Nieciecza 3. Rodło Kwidzyn / Olimpia Grudziądz - Lech Poznań 4. Ruch Chorzów - Wisła Kraków 5. Zawisza Bydgoszcz - ŁKS 1926 Łomża / Chrobry Głogów 6. KS Stilon Gorzów Wielkopolski / Stal Stalowa Wola - Piast Gliwice 7. Garbarnia Kraków / Miedź Legnica - Podbeskidzie Bielsko-Biała 8. Stomil Olsztyn / Sandecja Nowy Sącz - Śląsk Wrocław 9. GKS Bełchatów - Wisła Płock / Bytovia Bytów 10. Arka Gdynia / Pogoń Siedlce - Siarka Tarnobrzeg / Chojniczanka Chojnice 11. Boruta Zgierz / Puszcza Niepołomice - Lechia Gdańsk 12. Górnik Łęczna - Legia Warszawa 13. Wisła Puławy / Zagłębie Sosnowiec - Górnik Zabrze 14. Wda Świecie / Legionovia Legionowo - Korona Kielce 15. ROW 1964 Rybnik / Dolcan Ząbki - Cracovia 16. Górnik Wałbrzych / Wigry Suwałki - GKS Katowice / Rozwój Katowice 1/8 finału - 23 września 17. zwycięzca meczu 1 - zwycięzca meczu 2 18. zwycięzca meczu 3 - zwycięzca meczu 4 19. zwycięzca meczu 5 - zwycięzca meczu 6 20. zwycięzca meczu 7 - zwycięzca meczu 8 21. zwycięzca meczu 9 - zwycięzca meczu 10 22. zwycięzca meczu 11 - zwycięzca meczu 12 23. zwycięzca meczu 13 - zwycięzca meczu 14 24. zwycięzca meczu 15 - zwycięzca meczu 16 1/4 finału - 28 października, 18 listopada zwycięzca meczu 17 - zwycięzca meczu 18 zwycięzca meczu 19 - zwycięzca meczu 20 zwycięzca meczu 21 - zwycięzca meczu 22 zwycięzca meczu 23 - zwycięzca meczu 24 Jak myślicie, czy tym razem sztab trenerski oraz zarząd naszego klubu również potraktuje rozgrywki pucharowe z przymrużeniem oka i w Chorzowie zagramy rezerwowym składem. Zaraz, rezerwowym? To my mamy jakieś rezerwy? ![]() Zapraszam do dyskusji, Mam cichą nadzieję, że temat nie zostanie zamknięty już 12 sierpnia.
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 23.07.2015 o godz. 12:56.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
1. Trzeba wygrać z Ruchem na ich stadionie
2. Lech będzie jechać na 3 fronty (Liga, el.LE, oraz PP) liczę na awans dalej ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Zero odpuszczania ! Mamy zajść jak najdalej się da, Wisła to za duża marka ,żeby sobie z Pucharu Polski cyrk robić tak jak to było w ostatnim sezonie! Swoją droga liczyłem na jakiś "egzotyczny" wyjazd ale znów się przeliczyłem
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Dlaczego nie wejdą?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2012
Offline |
|
Poza tym, to nie miałby być, że każda z 4 najlepszych drużyn poprzedniego sezonu jest rozstawiona i dostaje własną ćwiartkę? A w jednej połówce jest Jaga, amica, Śląsk..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
Rozumiem że 1/16 to tylko jeden mecz?
Za chiny nie można tego pucharu odpuścić - ja wiem że to marzenia ściętej głowy ale chyba większa szansa jest się spiąć w kilku meczach pucharowych niż w 20 meczach w lidze jeśli ktoś w klubie myśli o pucharach. A swoją drogą to tak dawno ostatni puchar zdobyliśmy że po prostu wstyd. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Zmieniłem zdanie odnośnie tego pucharu. W tym ciemnym tunelu musowo jest sięgnięcie po ten puchar (czyli po światło). Było nie było - kolejne trofeum do kolekcji, europejski puchary, etc. Chvj, że z pastuchami itd. Trzeba sięgać teraz wszystkiego, co dawałoby jakąkolwiek nadzieję na lepsze jutro.
Jak nie stać na single malt, to i bolsa wypijesz. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
Jesli Lech dostanie się do grupy LE a my znów olejemy te rozgrywki na początku to będzie kolejna nagroda za frajerstwo turnieju, podobnie, jak w zeszłym roku...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Szczerze? To i tak dostalibyśmy wpierrdol od Błękitnych.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
W tym roku co najmniej polfinal Pucharu Polski musi byc! Najlepiej jednak wygrac go!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Obawiam się że znowu puchar zostanie olany (oby nie!). Mecz z Ruchem jest pomiędzy meczami z Legią i Lechią. Mam nadzieje na najlepszy skład z możliwych na Ruch.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Online |
|
Obysmy juz na te wazne mecze byli w wysmienitej formie i potraktowali ten puchar polski powaznie, nie tak jak Smuda potraktował
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
to ja już bym wolał odpuścić 3 mecze w lidze i wygrać puchar, niż tak jak ktoś wyżej napisał, walczyć w 30 meczach w lidze o puchary
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
Jakie odpuszczanie? W obecnie sytuacji sukcesu potrzebujemy jak tlenu. Skad wezmiemy sponsorow jak bedziemy odpuszczac stosukowo latwe do zdobycia trofeum?
![]()
Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I zawsze znajdzie się mecz, dwa czy trzy które warto odpuścić czy w trakcie czy 'z góry' jak mecze przed pucharami. 'Nie' dla jakiegokolwiek odpuszczania. ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Puszcza Niepołomice wygrała dzisiejszy mecz i 12 sierpnia do Niepołomic przyjeżdża Lechia Gdańsk
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2015
Offline |
|
Mam nadzieje że wygramy z Ruchem a Lech odpuści PP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
A w dwumeczach przy dobrych wiatrach 2 remisy = awans ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Z Ruchem zagramy 13 sierpnia (czwartek) o godz. 20:00.
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
||
Za 3 dni mecz, zagramy z Ruchem Chorzów, a tutaj cisza.
W tym roku pucharu nie odpuścimy, w przypadku awansu gralibyśmy z Olimpią/Lechem Co do tego drugiego rywala to zapowiada się ciekawie, gdyż: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() |
WISŁA KRAKÓW
Offline |
|
Nie będzie oddzielnego tematu na mecze Pucharu Polski, więc do dyskusji na temat spotkania Ruch Chorzów - Wisła Kraków zapraszam tutaj.
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wisła odpuści puchary bo jak przegrają mecz w PP to odpadają a jak przegrają mecz w lidze to tylko strata 3 pkt-ów a nie będą ryzykować żeby ktoś doznał kontuzji.
A po drugie jakoś nie widzę żeby Wiśle zależało na LE |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Jakie odpuszczanie? W tym sezonie co najmniej Finał musi być!!!!!!! Odpuszczać to sobie mogą Łęczna czy Podbeskidzie, ale nie my do ....!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Po pierwsze, Moskal to nie Smuda, który co chwila pieprzył o wąskiej kadrze. Po drugie, uczmy się na doświadczeniach poprzedniego sezonu - odpuszczenie pucharu przełożyło się na morale i słabsze wyniki w lidze. Po trzecie myślę, że po latach posuchy będzie w klubie małe ciśnienie na trofeum, a Puchar Polski jest mimo wszystko łatwiejszy do zdobycia niż MP. ![]()
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Mam nadzieję, że zwykła przyzwoitość i szacunek do Wisły nie pozwolą K. Moskalowi zachować się w taki sposób jak Smuda. Musimy potraktować PP poważnie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Mnie najbardziej kręci wizja tego finału na Narodowym. Tak naprawde od 2011 roku i kampanii pucharowej nie mielismy takiego jednego meczu o wiekszą stawke niż zwykłe 3 punkty. Troche brakuje tych podwójnych emocji
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|