|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Piąta nasza wygrana pod rząd w Derbach to byłoby coś wspaniałego, upokorzyć ich kolejny raz, chociaż mało brakowało, a mogłoby nas dzisiaj w ogóle nie być Ekstraklasie.
12.08.2017 Wisła Kraków 2 : 1 sąsiadka 13.12.2017 sąsiadka 1 : 4 Wisła Kraków 07.10.2018 sąsiadka 0 : 2 Wisła Kraków 17.03.2019 Wisła Kraków 3 : 2 sąsiadka Myślę, że chłopaki wiedzą, że nie jest to zwykłe spotkanie ligowe jakich wiele tylko dla nas kibiców najważniejszy mecz w sezonie, muszą jedynie wytłumaczyć to obcokrajowcom. Jeżeli od początku wejdziemy mocno w mecz, tak jak miało to miejsce w ostatnich Derbach to będzie dobrze. Pewni siebie i skoncentrowani, w końcu 33 tysiące ludzi będzie za nimi, muszą pokazać maksimum swoich umiejętności! Do boju Wisełka! P.S. Do sprzedaży trafiła pula biletów na miejsca w sektorze G3
Ostatnio edytowane przez Cycu : 24.09.2019 o godz. 22:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ktoś wie czy jest szansa na występ Brożka, Sadloka, Kuby? Lub Burligi? Moze na jakiejś blokadzie?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Musimy niestety przygotować sie na wpierydol... ale jak wygramy to sie schlamy
![]() ![]()
Tylko Wisła!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Jak zagrają jak w meczu z Legią - jestem pewny, że skończy się ich porażką. Oni mają problem z presją, kiedy grają o coś - po prostu grają fatalnie. Ostatni mecz to kpina w ich wykonaniu, ich zawodnicy nie potrafili przyjąć piłki, odskakiwała im na kilka metrów, a druga bramka jest podsumowaniem tej żenady. Jeśli wystąpi Paweł i Kuba - jestem pewny zwycięstwa, 2-0.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
zakładając brak Brozka co jest pewne myślę na 99,99%
- przegrana mnie nie zaskoczy - wygrana to euforia - remis biore w ciemno |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Ponoć Brożek ma "jedynie" spięty mięsień. Po Płocku wrócił od razu do Krakowa pracować z Dyją. Mimo wszystko mam nadzieję, że uda się postawić go na nogi. Czy Buksa jest już zdrowy?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Niezależnie od tego, czy Brożek Mistrz zdoła doprowadzić się do stanu uzywalności na Cracovię, fajnie by było, aby przełom sierpnia i września nie był ostatnim błyskiem w jego karierze. Niech się kuruje i spokojnie wraca do formy. Musimy dbać o naszych perspektywicznych graczy.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czaro - jesteś mistrzem !
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Taka prawda. Buksa ledwo kopnie piłkę i za rok, góra dwa odejdzie, a Brożek z Boguskim będą grali dalej.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Jeżeli chodzi o występ Cracovii w meczu z Legią to, należy pamiętać że Legia jest bardzo dobra w destruckji ,przeszkadzaniu i kontroli przestrzeni na boisku, co pokazały ich mecze w eliminacjach do LE i chociażby mecz z Jagą w 10. W Legii problemy zaczynają się w momencie straty bramki bo Vuković nie ma pomysłu na to jak atakować w tej sytuacji lub jego pomysły nie są najlepsze. Legia strzeliła pierwsza to i grała swoje przez wiekszość meczu.
Patrząc uczciwie to Cracovia jest piłkarsko faworytem tego spotkania. U nas przewaga może być po stronie mentalnej i w sile 33 tyś wiślackich gardeł. Zwróciłbym też uwagę na ilość sytuacji stworzonych przez Cracovię w ostatnich derbach pomimo faktu przespania 50 minut gry. 26 przy naszych 10, z czego 17 w drugiej połowie. Myślę że na remis/wygraną potrzeba nam minimum 2 bramek. Bez Pawła i Kuby może być ciężko. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Cracovia 1907 dopisz do tematu!! Jazda z qrwami !!! 3:0 i nara
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie no patrząc się na to jaki poziom aktualnie prezentują to nie ma sie co oszukiwać, oby tylko nas nie przewieźli kompromitującym wynikiem...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Jak wygramy to będzie cud nad Wisłą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Co Wy tu pieprzycie? Derby na R22 i przegrana? Remis biorę w ciemno? Jazda z ....ami! I do pały na kolana żydowska kur..o jeba..a. Dziękuję za uwagę
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Racjonalne argumenty przemawiają za Cracovią. I niestety to oni są faworytem tego meczu. Jedyne co nam daje nadzieję to atut własnego boiska i doping 33k kibiców. Sam nie wiem co jest jest lepsze: wystawienie Brożka, czy Kuby na przeciwbólowych i nie do końca wyleczonych, czy postawienie na zdrowych zmienników, nie zważając na ich poziom sportowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
I hattrick Drzazgi. Pierwsza piłka odbita od piszczeli, druga rykoszet od pośladka, trzecia ręką, uznana po Varze, żeby Probierz dostał epilepsji.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Proponuje całą negatywną energie po pucharach pozostawić na niedzielę i dobrać się do zydkow już na rozgrzewce aby ich mentalnie dolowac ,niech poczują od początku moc 33tys ludzi na trybunach, a wychodząc na mecz niech będą już posrani.Co do składu, nawet dla nas będzie on zagadka,ale jeśli miałbym wybierać czy Paweł i Kuba zagrają na blokadach, to wolę żeby odpuscili sobie derby. Sezon jest długi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
zaznaczmy od razu , żeby była jasność , nie jesteśmy faworytem
osobom które zaczną zwalniać trenera po przegranych derbach z góry chvj w dvpe no chyba że jednak pokrzepieni dopingiem uda sie jakoś jebnąć żydownie , to MP do wylotu jak najbardziej nie mój cyrk nie moje małpy , ale czemu el profesore dalej trzyma tego błazna to ja nie wiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Pilnujmy swojego cyrku. Szykuje się ciężka batalia, bo my przetrzebieni kontuzjami i niektórzy gracze pod formą. Jednak im u nas było gorzej, tym zawsze w derbach wynik był lepszy. Tak będzie i tym razem! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Od plagi kontuzji gorszy jest brak atmosfery w zespole. Teraz jeszcze podbijanie UW pod Boguskiego i Drzazgę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jeżeli teraz Stolarowi uda się dźwignąć drużynę to szczególny szacun. Te 30 tysięcy na trybunach powinno mu pomóc.
Osobiście to obawiam się konkretnego w.......u, bo tak naprawdę na nas to wystarczy kilka rzutów rożnych czy wolnych i na pewno coś wpadnie. Jeszcze gdyby nasi umieli się bronić to zawsze byłaby szansa, zwłaszcza w takiej buraczanej lidze. Dawno Pasiaki nie były aż tak wyraźnym faworytem, lepszej okazji trudno szukać. My bez Brożka, Kuby, Sadloka i Niepsuja, z Burym po antybiotykach. Tylko logika Ekstraklapy jest dla nas szansą |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2019
Offline |
|
Niestety ale derby trafiły się w najgorszym możliwym momencie. Urazy to jedno, dwa to porażka w PP morale nie podniosła a w drugą stronę rywal odprawia Jagiellonie i jedzie w dobrych nastrojach. Ten mecz na logikę jest nie do wygrania umiejętnościami - zostaje serducho i zapieprzanie przez 90 minut. Musi być moc na trybunach to może poniesie zawodników.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Szansą u nas jest to że cracovia też w obronie leży. Jedyny minus że u nich ktoś się znajdzie kto umie kopnąć piłkę, a u nas mając na uwadze kontuzje trzeba liczyć na tak zwanego 'fuksa' u któregoś z zawodników.
Oby drużyna pokazała charakter, który zmazałby plamę po wczorajszym meczu (jak i wielu innych wyjazdowych). ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po tym meczu od razu mamy Lecha, Legię i Piasta, także nie zdziwcie się jak pierwsze punkty zobaczymy w listopadzie z Rakowem, ale wtedy to juz bedziemy szurować dupą po dnie tabeli... a apropos meczu, dawno już tak bardzo nie miałem żadnej wiary w zespół...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Ja nadal liczę na to, że Wisła znów pokaże ogień wtedy gdy mało kto wierzy w powodzenie. Przed 4-0 z Legią też chyba nikt nie obstawiał takiego wyniku. I ja wiem, że teraz sytuacja kadrowa jest wręcz dramatyczna... no ale o to chodzi w piłce żeby takie momenty przekuwać w coś pięknego.
Z tym terminarzem też bym nie dramatyzował - po pierwsze wrócą kontuzjowani, a po drugie Piast czy Lech też nie czarują ostatnio. Teraz jednak trzeba się skupić na derbach! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
Adamik napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Skąd tak bijąca od co poniektórych pewność, że Brożek i Sadlok nie zagrają w derbach? Było jakieś info w tej sprawie, które przegapiłem?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
"To jeszcze nic pewnego, ale wszystko wskazuje na to, że Paweł Brożek nie zagra w niedzielnych derbach Krakowa. Napastnikowi Wisły odnowił się uraz łydki, który ciągnie się za nim od lat. W meczu z Cracovią zabraknie też Jakuba Błaszczykowskiego."
Źródło : Mateusz Miga |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |