|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() Dotychczasowe mecze h2h ![]() Sześć ostatnich spotkań h2h ![]() Rywal ogólnie: ![]() Rywal na wyjeździe: ![]() Wisła ogólnie: ![]() Wisła u siebie: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Gra stopniowo ulega poprawie, remis/fartowna wygrana jak ze Śląskiem.
Parafrazując klasyka: - Wisła, ja wiem, że nie pobijecie rekordu frekwencji w tej rundzie... - Że niby My nie pobijemy ![]() ![]() ![]()
Czesiu... Co ty robisz zarazo
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Rekord frekwencji będzie na derbach, ale na Pogoni w teorii (lepszy termin) powinno być więcej ludzi niż na Śląsku, ale coś klub nie nakręca wyniku więc... pożyjemy zobaczymy.
Każdy punkt trzeba będzie szanować. 3 punkty przedłuża nadzieję na 8. 0 punktów je bardzo stanowczo skróci. Typuje Optymistyczne 2-1 po golach Drzazgi i Peszki. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
Ciężkie terminarz w marcu i różnie może być.
Z Pogonią remisowo 1-1. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
Remisy to sobie zostawmy na derby i Legię.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
Mecz o tzw. 6 punktów z przeciwnikiem pretendującym do grupy mistrzowskiej. Tracimy do Pogoni trzy punkty. Remis nas na pewno nie zadowoli, jeżeli już to tylko ich. Trzeba to po prostu wygrać, nieważne jaką grą czy stylem. Podobnie jak w meczu ze Śląskiem liczę na skromne 1:0 dla nas.
W Derbach tylko zwycięstwo! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
To jest mecz o 6 punktów. Jeśli go nie wygramy to szansa na top8 oddali się do przyszłego sezonu. Naszą główną szansą jest fakt, że Pogoń gra fatalnie na wyjazdach. Oraz to, że z każdym meczem nasi lepiej się zgrywają. Poza tym wróci Peszko i chyba jeden z nowych będzie już na ławce. ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Online |
|
Spokojnie panowie.
To nie jest mecz o byc lub nie byc w 8. Powiem wiecej. Nie zdziwi mnie porazka w tym meczu a ostatecznie bycie w 8. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Przegrywając z Pogonią i patrząc na terminarz to raczej przyklepujemy miejsca 9-12 w tym sezonie. 1.wyjazd do Kielc gdzie nam od dawna nie idzie 2.derby-forma żydków-no comments 3.legła wprawdzie w dołku ale piłkarsko nas obecnie bezdyskusyjnie przewyższją 4.Sosnowiec -teoretycznie najłatwiejszy mecz ale jednak wyjazd z ekipą która walczy o utrzymanie. 5.Gliwice - spójrz w tabelę 6.Lubin -być może mecz o wszystko w kwestii podziału tabeli No ni chu... wychodzi,że mecz z Pogonią jest dla nas super-mega ważny i zwycięstwo jest więc niezbędne do grania w górnej 8-ce. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
Jasne, że fajne by było wygrać derby ale zdecydowanie łatwiej będzie o 3 punkty z Pogonią. Obym się mylił
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Mecz o 6 pkt,obecność obowiązkowa.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Lonia.
Uwazam, ze miejsca 1-7 sa juz "rozdane". Piast w gazie. Bedzie zbieral punkty. sasiadka w gazie. Tez bedzie zbierac punkty. Lech sie obudzil i juz bedzie mial z gorki. Legla tak zle grac nie bedzie caly czas a i strata za duza. Pogon - niestety, fakty sa takie, ze jestesmy daleko za Pogonia jesli chodzi o jakosc gry i kadre (glownie mi chodzi o glebie). Wiec o 8 miejsce powalczymy z Korona i KGHM. Oczywiscie, ze dobrze byloby zdobyc punkty na Pogoni. Ale jak sie tak nie stanie, nie bedzie to oznaczac konca naszej walki o osemke. Wyjsciowo: Korona 36 Wisla 32 KGHM 30 24 kolejka Wisla- Pogon KGHM - Lechia Zaglebie - Korona 25 kolejka!!!!! Korona- Wisla Pogon- KGHM 26 kolejka Derby KGHM- Arka Jagiellonia - Korona 27 kolejka Wisla- Legla Wisla Plock - KGHM Korona - Lech 28 kolejka Zaglebie - Wisla KGHM - Gornik Cracovia - Korona 29 kolejka !!!! Wisla - Piast Korona - KGHM 30 kolejka !!!! KGHM - Wisla Piast - Korona Korona nas wyprzedza o 4 pkt, ale jak widac po meczu z nami ma hardcore. Wiec masz jeszcze jeden "latwy" mecz, ktory my rowniez bedziemy miec (Sosnowiec). Pozniej az do ostatniej kolejki bedzie grac z druzynami, ktore sa w gazie lub czubie tabeli. Watpie zeby nalapali duzo punktow. Moze z KGHMem cos ujada u siebie. Po przerwie na repre kiedy wierze, ze nasza gra bedzie wygladac lepiej mamy Legla (raczej w plecy), Sosnowiec, Piast i KGHM. Umiarkowanie mozna powiedziec, ze jesli mamy awansowac to 7 pkt musi byc. Do repry sa 3 najblizsze mecze i dla mnie 4 pkt bedzie bardzo ok. Tj. wygrac trzeba z Korona za wszelka cene i urwac pkt w ktoryms z dwoch pozostalych spotkan. 11 pkt razem. KGHM ma 3 latwe mecze i... nas ;-) Tak wiec reasumujac... musimy wygrac mecze z Korona i KGHM, zbierac punkty tam gdzie sie da, nie tracic ich tam gdzie nie powinnismy i moze sie uda. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
remis 0-0 bedzie sporym sukcesem
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Łatwe mecze w ekstraklasie?
![]() Jestem przekonany, że można przegrać z Pogonią i być w ósemce. Tak samo jestem przekonany, że w trudnym terminarzu można zdobyć więcej punktów niż w łatwych meczach. Wystarczy spojrzeć na nasze wyniki z poprzedniej rundy... Im trudniejszy przeciwnik, tym lepsze wyniki. A u siebie z Zagłębiem Sosnowiec w papę. To jest ekstraklasa, tego nie ogarniesz ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
Zgadzam się ze Skarabeusem. Według mnie z pierwszej 8 jeśli ma ktoś wypaść, to będzie to Korona. Jeśli oglądał ktoś ich mecze, to zarówno ostatnio z Pogonią, jak i w szczególności z Lechią na wielkim farcie ugrali te dwa remisy. Nie grają nic szczególnego (oczywiście my też nie
![]() Już prędzej z 8 wypadnie Lech, niż Pogoń. Dlatego również uważam, że decydujący to będzie bezpośredni mecz z Koroną, a nie najbliższy z Pogonią. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Problem w tym, że gramy z koroną na tym zadupiu a nie u nas. Nigdy tam grać nie umieliśmy i idzie nam to jak po grudzie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Obstawiam remis, bohaterem meczu Lis - skoro ostatnio wpuścił farfocla teraz uratuje punkt.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Simone,
uczepiles sie mnie jak rzep psiego ogona ;-) Do takich dyskusji cos trzeba zakladac. Nikt z nas wrozem nie jest, ale swoja opinie mozna przedstawic. Moim zdaniem Korona ma najtrudniejszy kalendarz z trzech druzyn, ktore moim zdaniem beda walczyc do konca o 8 miejsce. Oczywiscie, to tylko Ekstraklasa i Korona moze wygrac z kims z topu ligi. Niewykluczone. Ale mam nadzieje, ze nie wygra ;-) bo jesli wygra, to nie widze nas w 8. tas de fleia, wiem, ze tam nigdy nam sie nie gralo latwo i przyjemnie, nawet kiedy mielismy duzo mocniejszy zespol. Ale jesli mamy grac w top8 to gdzies te punkty trzeba zbierac i tam tez trzeba bedzie. Jak nie wygramy to zagramy w dolnej 8. Proste i logiczne ;-) |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
Przypominam też, że ten "łatwy" mecz gramy w Sosnowcu. Zagłębie nie jest takie słąbe u siebie - to na wyjazdach mają oszałamiający wynik 0 zwycięstw, 3 remisy i 9 porażek
Na szczęście Pogoń też na wyjazdach jest kiepska więc wypatruje szanse na zwycięstwo. Jeśli chodzi o skład to bym dał Drzazgę do przodu a Wojtkowskiego w środku przed Plewką i Bashą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
szymek,
jesli Wisla ma aspiracje na gre w top8 i ma tam grac to akurat mecz z latarnia ligi powinien byc meczem nalezacym do tych "latwych". Ja wiem, ze dla nas nie ma meczow latwych, to byl skrot myslowy. To jest po prostu mecz, w ktorym nie ma innej opcji jak 3 pkt , bo jak nie tam to gdzie? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Mecz z niezłą PO-gonią, bezwzględnie 3 punkty muszą być, nie będzie ?- to nie ma i docelowo nie będzie nas w grupie mistrzowskiej. Owszem liga buraczana ale my jesteśmy sportowo SŁABI, super że wogóle istniejemy i gramy. Ja to rozumiem i szanuję . Sukcesy Janusze niekoniecznie to zaakceptują.
![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
![]() W tej chwili dla Wisły nie ma żadnego "łatwego" meczu. I moim zdaniem również w Sosnowcu będzie ciężko. Co nie zmienia faktu, że możemy stamtąd wyjechać z trzema punktami ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Po tym co zagraliśmy w pierwszych trzech meczach trudno być optymistą. A biorąc pod uwagę nasz terminarz wydaje mi się, że nie awansujemy do grupy mistrzowskiej. Jeżeli chcemy o tym marzyć, to trzeba bezwzględnie wygrać z Pogonią. Ale nawet przy zdobyciu trzech punktów w niedzielę nasz awans uznałbym za niespodziankę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Korona (w) - 6 Craxa (d) - 7 Legia (d) - 2 Z.Sosnowiec (w) - 16 Piast (d) - 4 Z.Lubin (w) - 10 jak dostaniemy od Pogoni, a mimo to wejdziemy do top8 to będzie to raczej w kategorii cudu, a nie zdziwienia. Zwłaszcza, że do 8 miejsca mamy już 3 punkty straty. ![]()
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
za dużo zmiennych w tej analizie że by się spełniło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
A ile jeszcze jest zmiennych, ktorych sie nie bierze pod uwage. Np plaga kontuzji w ktorejs druzynie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
![]() Lech się przepchnie do 8, choćby kolanem. Jeśli kogoś mamy wyrzucić z 8 to musimy z nim w tej rundzie koniecznie wygrać. A tak się składa że poza Jaga, Lechia, Lechem gramy z całą pozostała 5. Do tego 10. Zagłębie Lublin wciąż z szansami na awans. Nie ma co, "wymarzony" terminarz. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jeżeli chcemy awansować do ósemki to u siebie musimy punktować, najlepiej wygrywając. Termimarz mamy trudny, a liczenie na trzy punkty w Kielcach że tak niby łatwiej - no nie. Nie będzie łatwiej, dla nich to jak derby.
Średnio widzę ósemkę ale brak trzech punktów z Pogonią praktycznie przesądzi sprawę. Zresztą, to co chcemy jest bez znaczenia, w niedzielę zobaczymy co jesteśmy w stanie zrobić. ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Skarabeus : zupełny przypadek, dopiero jak mi zwróciłeś uwagę to powiązałem oba tematy.
Ja w ekstraklasie już wszystko niemal widziałem, łącznie z obecną passą 7 zwycięstw u sONsiadki. Już mnie chyba nic nie zdzwi. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|