|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Czas na podsumowanie sezonu który dobiegł końca .Dla mnie plus,że w ogóle zagraliśmy w ESA,a wasze plusy i minusy ?
Plusy: Maciej Stolarczyk Powrót Kuby Wygrane derby Wygrana z Legią 4:0 Wygrana z Amiką 5:2 Zachowanie drużyny w trudnej chwili pokazali,że są drużyną,piłkarze nie uciekli jak szczury Remis z Legią 3:3 Kibice którzy pokazali,że są z klubem na dobre i złe Minusy: Zarządzanie klubu przez Marzenkę Problemy z miastem i nie dogadanie się Mityczny Vanna Ly i Hulk Hogan
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 18.05.2019 o godz. 18:49.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Jeden wielki minus L I S
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
@alexx6 weź:
![]() ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
Plusy:
1. Atmosfera stworzona przez Stolara w drużynie 2. Zachowanie drużyny- nie uciekali jak szczury, a Ci co odeszli, z szacunkiem i honorem vide Kostal, jesus i zdenek 3. Ofensywny styl- nikt nie wpakował tyle bramek co my 4. Powrót Kuby 6. HOYO-KOWALSKI- nie dawno pisał egzaminy gimnazjalne a poziomem nie odstawał od większości ligowców 7. Derby z craxa, ległą Minusy: 1. Gang marzenki, miśka i dd 2. komedia w zimie z vanna i hulkiem hoganem- momentami było śmiesznie, ale był to śmiech podczas podcinania sobie żył 3. Defensywna gra- śmiech przez wydłubywanie sobie oczów. Do jesieni wyglądało pięknie, potem pyk i tracimy grad goli Btw, warto zauważyć również, że ten sezon nie był tylko trudny dla piłkarzy. Za koszykarkami nie wiele gorszy, a wręcz masakryczny patrząc po pozycji Wisły w lidze. Czy następny sezon będzie lepszy dla wszystkich? Może, wszystko zależy od zmian dokonywanych w lecie. Sukcesów może nie będzie, ale pojawią się one, jeśli w lecie i następnym roku dokonamy skutecznych zmian w zarządzaniu jakością i finansami jeśli chodzi o piłkę. Koszykówka to już inna sprawa, dogadanie się z CP. Miłych wakacji/udanej sesji życzę i widzimy się już pod koniec lipca! Wisła nigdy nie zginie! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Plusy:
1. Przeżyliśmy do końca sezonu 2. Utrzymaliśmy się w e-klapie ... 3. ... nawet na 9 miejscu. 4. Brać Wiślacka się spięła by ratować klub. 5. Kilku młodych ma papiery na granie w e-klapie Minusy: 1. Nadal pojawiają się flagi z rekinami Dla mnie ten sezon to tak na prawdę 2 sezony. do końca 2018 i 2019. W obu grały całkowicie różne drużyny i nie tylko chodzi mi o skład personalny. I może poza tymi piłkarzami co grali w obu Wisłach to nie ma sensu ich porównywać. ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2020/21)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce 3. pozbyć się gó...a, przez które tonęła od kilku lat |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Plusy:
- zyjemy i gramy - Blaszczykowski - Stolarczyk - pojawienie sie mlodych zawodnikow ktorzy daja nadzieje, ze cos z nich bedzie - obecny zarzad - pospolite ruszenie kibicow w karnetach - frekwencja - ofensywa (najwiecej strzelonych bramek) - kilka rewelacyjnych meczy - dwa razy w derbach do przodu - Kollar okazuje ze umie strzelac bramki MInusy - poprzedni zarzad (to za dwa minusy) - 'kibice' co chcieli rozwalic klub i ich propaganda(take tutaj) - defensywa (tylko spadkowicze stracili wiecej bramek) - z Zaglebiem Sonsowiec zdobylismy tylko 1 pkk (na 9), Zaglebie z nami 7 na wszystkich swoich 29!! - ze spadkowiczami gralismy 6 meczy (18 pkt mozliwych) a zdobylismy 4 pkt!! - Wojtkowski, czlowiek ktory przez 1.5 roku nie poczynil zadnego postepu. ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Fajnie się tak pluje, prawda?
A teraz trochę faktów: http://ekstrastats.pl/statystyki-bramkarzy-3/ Największa ilość oddanych celnych strzałów na bramkę: 1. Mateusz Lis 190 strzały Największa liczba obronionych celnych strzałów na bramkę: 1. Mateusz Lis 134 strzały Ilość spotkań w sezonie: 4. Mateusz Lis 32 spotkania % obronionych strzałów: 70,5% Mateusz Lis Niby % nie wysoki, ale porównując z innymi bramkarzami: 70,5% Steinbors 71,3% Burić 71,9 % Hładun 71% Słowik 73,4 % Chudy 74,5% Kuciak 74,7% Pesković A przeciez to pierwszy sezon chłopaka w ekstraklasie.... gdzie mu doświadczeniem do innych z tej listy? Wniosek? Minus tego sezonu: GRA DEFENSYWNA Najważniejszy element do pracy dla Stolarczyka latem.... |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Online |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
Powiem tak, aż ciężko uwierzyć w statsy Lisa ale może faktycznie należy mu dać jeszcze szanse. Jego problemy wg mnie głównie są związane z brakiem pewności i psychiką.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Biorąc pod uwagę ilość strzałów na bramkę, okazji stwarzanych przez rywali oraz tego że Lis rozegrał praktycznie wszystkie możliwe spotkania, ilość bramek które puścił nie jest wykładnikiem jego umiejętności. Nawet w ostatnim meczu cóż tam Lis mógł zrobić przy 5 bramkach? Może jedna była do wyciągnięcia. Obrona to był w tym meczu kabaret pod wyrwigroszem.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 20.05.2019 o godz. 13:22.
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Dla mnie sporego kalibru objawienie to Klemenz... mam nadzieję, że zostanie na następny sezon i stworzy duet z kimś lepszym niż Wasilewski, bo z całym szacunkiem ale Marcin powoli przechodzi na emeryturę...
Lisowi rzeczywiście dać szansę w przyszłym sezonie, ale limit głupich błędów przez które traciliśmy pkty już wykorzystał. Mam nadzieję, że zostanie Burliga na prawą obronę, wtedy Sadlok wróci na lewą obronę Obrona - Lis - Burliga Klemenz (ktoś nowy) Sadlok Mam nadzieję, że Błaszczykowski wyzdrowieje w pełni na nowy sezon bo obsadzi nam przez to prawą pomoc. Środek Pola mam nadzieję, że zostanie Savicevic Basha. Odszedł Peszko więc potrzeba kogoś na lewą pomoc. Pomoc - Błaszczykowski Savicevic Basha (ktoś nowy) Atak - Nie mam nic przeciwko parze Drzazga, Kolar - jeżeli ta dwója będzie dalej się ogrywała to myślę, że stworzą fajny duet na przyszły sezon. Atak - Drzazga Kolar Mój skład na nowy sezon wygląda następująco: Lis Burliga - Klemenz - *ktoś nowy* Sadlok Błaszczykowski - Savicevic - Basha - *ktoś nowy* Drzazga - Kolar Skład na papierze wygląda przyzwoicie przy założeniu, że wszyscy zostaną i będzie zdrowie dopisywało. Mam nadzieję, że przyjdzie ktoś na środek obrony i lewą pomoc. Moje typy Juan Camara z Miedzi na LP (świetny drybling i podania) i Kamil Szymura ŚO z GKS Jastrzębie (zaliczył super sezon 8 bramek!)
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 20.05.2019 o godz. 14:18.
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z Miedzią straciliśmy 5 (przy jednym obronionym karnym!), a nie wiem czy coś było do obrony przez Lisa. Raz był zasłoniony, innym razem Wasyl mu piłkę podbił metr od bramki kolanem, dwa rzuty karne... Poza spadkowiczami mamy najgorszą obronę w lidze - jako formację.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2019 o godz. 14:34.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Co się tyczy gry, to wszyscy się zgadzamy co do tego, że musimy poprawić obronę. Tracimy bardzo dużo bramek. To nie jest wina bramkarza. Mam wrażenie, że w naszej grze brakuje balansu. Często przy atakach przeciwnika linie pomocy i obrony są w rozsypce. Porównajcie to choćby do mistrzowskiego Piasta. Zupełne przeciwieństwo. Fornalik dobrze ustawił grę obronną i Piast stracił najmniej bramek w lidze. Choć strzelili mniej niż my to są na pierwszym miejscu.
Co się tyczy zarządu - wybaczcie sceptycyzm, taka moja natura. W moim przekonaniu obecny rodzaj sprawowania zarządu na dłuższą metę się nie sprawdzi. Już historia dowiodła, że triumwiraty są niezbyt trwałe ![]() Jeśli chodzi o kwestie kibicowskie, to tu najwięcej zrobiły i być może jeszcze zrobią policja i prokuratura. Wydaje mi się, że wielu się dopiero teraz oczy otworzyły na to kim są pewne osoby i co się w istocie kryje za ich górnolotnymi hasłami. Mam nadzieję, że czasy WSH już nie wrócą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2010
Offline |
|
Największym plusem sezonu STOLARCZYK.
Gość przyszedł powiedzmy sobie szczerze znikąd a zbudował drużynę od zera przynajmniej 2 razy(3 można uznać za budowę na rudę finałową kiedy to się pół składu wykruszyło). Ma nosa do zawodników, wraz z całym sztabem szkoleniowym robi dobrą robotę. Widać, że każdy z nich to prawdziwy Wiślak. Kolejny plus to zawodnicy którzy zostali mimo trudnej sytuacji, szczególnie wielki plus dla tych którzy nie złożyli w zimie wezwania do zapłaty. Plusem również można nazwać sytuacje która nas zmusiła do wystawiania i ogrywania młodych w rundzie finałowej. I na koniec to my kibice którzy kupowaliśmy akcje, pamiątki, karnety czy bilety. Kibice którzy zebrali się tworząc podwaliny Socios tutaj na tym forum i Ci którzy dołączyli i regularnie opłacają składki. Bez nas ten klub by nie istniał! Pokażmy również w przyszłym sezonie nasze zaangażowanie i wsparcie dla klubu kupując karnety dla siebie czy dla kogoś kogo zupełnie nie znamy a nie może kupić karnetu bo sytuacja finansowa na to nie pozwala. Nakręcajmy znajomych na Wisłę bo powoli znów zmierzamy w dobrym kierunku! Minus dostrzegam tylko jeden mianowicie są to działania poprzedniego zarządu, którego przez jakiś czas byłem zwolennikiem. Cała akcja z wyprowadzaniem kasy oraz akcja ze sprzedażą klubu kwalifikuje się pod paragraf(jeszcze dojechać marzene i będzie git). Patrząc w przyszłość z rozważnym zarządzaniem i naszą pomocą. Przyszły sezon może być o wiele lepszy niż obecny. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 11.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Zaczynając sezon 18/19 nie zdawałem sobie sprawy, w jakiej gównianej sytuacji jest Wisła.
Tak naprawdę walczyliśmy nie tylko z rywalami na boisku ale w dużej mierze poza nim. Dlatego cały ten sezon trzeba zapisać na wielki plus - bo był jednym z najtrudniejszych w historii naszego Klubu. A kończymy go w środku tabeli, po podwójnym zwycięstwie derbowym i mimo wszystko z nadziejami na lepsze jutro, które można wiązać z przede wszystkim z ogromny potencjałem kibicowskim, który pokazał się w całej krasie oraz - wreszcie - sensownymi ludźmi u sterów, zarówno w pionie sportowym jak i organizacyjnym. Wielkie brawa dla trenera Stolarczyka - w którego nie wierzyłem a okazał się prawdziwym kozakiem. Wielkie brawa dla wszystkich osób zaangażowane w naszą przyśpieszoną reanimację - i to nie tylko dla "medialnych" nazwisk Panów Królewskiego, Jażdżewskiego, Wisłockiego - ale i dla każdego z nas kibiców, którzy kupowali karnety, bilety, koszulki, kubki, akcje, zapisywali się.do Socios czy wpłacali na Fundację. Oczywiście specjalny plus dla Kuby - wiadomo. Ale - jak powiedział klasyk - to nie czas na lizanie się po fiutach, bo jest przed nami kawał roboty do zrobienia! |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
JA TAK POKRÓTCE ALE ODWAŻNIE.
Uważam, że skład z jesieni 2018+ wzmocnienia z wiosny 2019- przede wszystkim Kuba i Savicević dałyby nam MP za ten sezon. Założyłem, że nikt w zimie nie odszedł. Skład byłby Lis- Bartkowski Wasilewski Sadlok Pietrzak Basha Savicević Imaz Peszko Kuba Ondrasek na ławce Arsenić Kostal Kolar Drzazga Burliga Palcić Kort Halilović |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jeśli chodzi o minusy i plusy tego sezonu, to w dużej mierze są one ze sobą związane, a ich katalizatorem były perturbacje związane z poprzednim zarządem, zmianami właścicielskimi i, na końcu, oczyszczeniem struktur.
Rozczarowanie tym, jak Wisła wyglądała od środka i kto nią rządził było ogromne i niestety Wisła zawsze będzie mi się już kojarzyć z tym, że popełniłem błąd i broniłem ludzi, którzy (jak się okazało) na to nie zasługiwali. Do listy minusów dołożyłbym (wciąż jeszcze żywą) postawę części środowisk kibicowskich, które sprzeciwiały/ją się zmianom. W tej sytuacji do plusów należy zaliczyć wydarzenia, które pozwoliły Wiśle przetrwać: akcję ratunkową podjętą przez kibiców i przyjaciół klubu, niewielkie (ale jednak!) zainteresowanie losami klubu środowisk krakowskich, postawę zawodników, którzy grali jak z nut pomimo, że nie dostawali pieniędzy (a część zaryzykowała i została z nami, gdy sytuacja była niepewna), powstanie organizacji Socios i próbę reformy klubu. Optymizm nie jest tu jednak uzasadniony, wiele pracy przed Wisłą. Wyprostowanie finansów, profesjonalizacja struktur, zmiana właścicielska - to są palące, ledwie tknięte, sprawy. Jeśli zaś chodzi o sprawy, które ocenialibyśmy tu, gdyby nie ta trauma: wielkim plusem okazał się trener Stolarczyk i jego sztab (nie zapominajmy o nim, jestem pewien, że Jop, Sobolewski i Kmiecik wiele wnoszą), forma Ondraska czy Kolara, zdolność do łatania dziur w składzie nowymi/młodymi zawodnikami, odkrycie wreszcie dla Wisły jej juniorów. Podsumowując, to był chyba najtrudniejszy rok w historii Wisły, a jednak wyszliśmy na delikatny plus. Zajęliśmy 9 miejsce przy ładnej grze, klub istnieje, są widoki na jego dalsze istnienie i podobną pozycję za rok. Czyli trochę jak z naszym bilansem bramkowym. Straciliśmy chyba najwięcej bramek w lidze, ale jednocześnie strzeliliśmy najwięcej ze wszystkich drużyn, a przede wszystkim - strzeliliśmy więcej niż straciliśmy. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pozytywy:
- istniejemy - ofensywna gra - historyczne wyniki z Legią, Lechią, Lechem, Koroną - wyciągnięcie maxa z wielu piłkarzy (Kostal, Bartkowski, Kolar, Ondrasek, Pietrzak) którzy dotychczas byli przeciętnymi zawodnikami. - Sztab szkoleniowy i trener Stolarczyk z wizją trenera na lata - powrót Kuby - Prezes Wisłocki i jego drużyna - zgłoszenie drużyny rezerw - świetna postawa drużyny w CLJ - debiuty młodych w esa Minusy - zarząd Wisły 2016-2018 - Afera stadionowa (widmo gry na Piaście) - kontakty Wisła - Miasto - odejścia z drużyny wiosną 2019 - Vanna Ly, Hartling i spółka - postawa obrony - regres piłkarzy: Sadlok, Wojtkowski, - skwk - WS - afera z Surmą - sprawa Kuźby |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
A właśnie: jeszcze Surma, Kuźba, stadion i gorsza forma Sadloka. Dużo się działo w tym roku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Zestawienie najbardziej efektywnych pod względem strzelonych goli zawodników minionego sezonu / liczba minut na boisku podzielona przez liczbę goli/:
1. Angulo gol co 130 minut 2. Ondraszek - 146 3. Cabrera - 148 4. Kolar - 150 5. Imaz - 154 6. Robak - 156 7. Carlitos - 163 8. Buksa - 166 9. Soriano - 178 10.Sanogo - 193 ... Paixao - 208 Gytkjaer - 213 Jest chyba dużo bardziej obiektywna klasyfikacja strzelców niż zwykła liczba goli. Powyższa klasyfikacja wskazuje, że Marko Kolar jest coraz lepszym napastnikiem i niespodziewanie jest skuteczniejszy od Carlitosa oraz takich jak Paixao i Gytkjaer.
Ostatnio edytowane przez rozarian : 25.05.2019 o godz. 11:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2018
Offline |
|
W pierwszej dziesiątce 5 gości z Wisły
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ciężko aby było inaczej , skoro strzeliliśmy najwięcej bramek w lidze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Cały sezon na plus. Nie ma co ukrywać, po wszystkich perturbacjach związanych z nowymi właścicielami oraz widem upadku sezon należy zaliczyć do udanych....
Największy minus: Plewka. Nie mam nic do chłopaka, ale naprawdę słabo jak nie najsłabiej. Niestety nie broni się zupełnie niczym. W każdym z meczów, w którym zagrał poniżej oczekiwań... To nie znaczy, że za sezon, dwa nie będzie z niego pan piłkarz. Osobiście widzę w nim spory talent, ale niestety sezon pokazał, że zalicza wiele prostych strat i niestety ważących na wyniku.... Psycha. No nic zobaczymy. Ogranie jest mu potrzebne. Więc Plewko, ogarnij się, bo możesz być dobry, masz przyspieszenie, kiwkę, popracuj nad podaniami i nie będzie tak źle. Co do Lisa jak najsłabsze ogniwo, nie mogę się zgodzić. Miał kilka rewelacyjnych występów i o ile dobrze pamiętam, ratowały one wyniki spotkań. Trzeba mu dać kolejny rok i oby był lepszy. Stać go na to. Dalej ....a nie rozumiem skąd te proste błędy u niego... ech. Czytasz to Lisie? Ogarnij się, bo możesz być kozak. Kurto dał rade, co prawdę potrzebował więcej czasu, ale jednak. Zaznaczam, że krytykowałem go, bo czara goryczy po meczu z piastem się przelała. Naprawdę, szkoda tego meczu.... Ogólnie w swoich typach nie myliłem się zbytnio. Peszko postawił na udowodnienie swojej wartości i prawie w każdym meczów pokazywał swój charakter. Drzazga, cóż, jeden mecz lepiej drugi gorzej, ale poniżej pewnego poziomu nie schodził. Klemenz okazał się dobrym uzupełnieniem. Jeśli miałbym porównywać w tym sezonie, to zjada Janickiego z lecha... Teraz Janicki u nas i nie zdziwię się, jeśli wygryzie Klemenza.... Zobaczymy. Piłka jest przewrotna i nie ma prawideł. Wielu prze chujów na forum o tym zapomniało. Przychodzą Mak, Niepsuj, i Janicki. Nie zdziwię się, jeśli dwóch z nowo sprowadzonych okaże się strzałem w dychę. Wisła to specyficzny klimat. Ktoś odpali i to tak, że przez pół sezonu się będą spuszczać na nim. Typ Mak, choć kto wie... Nara. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jesień to jego debiut z łąwki w 2 kolejce, później występy w 8,17,18,19,20 - głównie też dlatego że nam się zaczęła kadra rozkładać. 6 występów, 4 z ławki + 1 w PP szału nie było, ale wstydu też nie. Wiosną nie miał kto u nas grać i Patryk był "skazany" na 1 skład. Mecz z Górnikiem - jego błąd - ostra krytyka W międzyczasie dobry występ ze Śląskiem (a nawet bardzo dobry) Mecz z Lechią - jego błąd - ostra krytyka. Mecz z Pogonią - totalna dominacja Pogoni i wejście Vukana które odmieniło drużynę. Chłopak o ile jeszcze na jesień rozsądnie wprowadzany do drużyny, to wiosną nie był jeszcze gotów na grę w 1 składzie. Sytuacja do tego zmusiła, ale w efekcie zamiast nabrania pewności, to po dużej krytyce tylko dobiła młodego. Juniorskie błędy które wypominają mu kibice tymczasem popełniali... wszyscy piłkarze. W tym również Vukan, Basha czy Wasyl. Dalej podtrzymuję swoje, że albo mu Stolarczyk zmieni pozycję (bok prawej obrony, pomocy), albo niech nabiera ogrania w 1 lidze. |
|
Junior Member
Offline |
|
W sumie trochę rozpędziłem i wygłupiłem się pisząc o nim jako największym minusie.... Jednak dla mnie
spore rozczarowanie. Mam na myśli to, że mówiono o nim dużo dobrego, chyba najwięcej spośród wszystkich młodych. Boisko i nasza liga niestety go brutalnie zweryfikowały, przynajmniej w zeszłym sezonie. Odniosłem wrażenie, że przez jego hmm nieporadności w ustawianiu, sprawiał dużo kłopotu kolegom z zespołu. Ostatnie zdanie, zgadzam się z nim. Tylko jest jeden problem. Pierwsza liga chyba w jego wypadku nie wchodzi w grę.... Będziemy go ogrywać my, a nie ktoś inny. Środek pomocy jest słabo obsadzony i nie zanosi się na to, że będzie lepiej, plus ryzyko odejścia Bashy (o ile nie podpisał już...). Zmieników musimy mieć.... Rożnica, między tymi, którymi wymieniłeś jest taka, że oni zagrali w trakcie sezonu parę o ile nie paręnaście naprawdę dobrych meczów... A Plewka, kompletnie odwrotnie. Poniekąd mam żal, że lepiej nie wykorzystał danej mu szansy. Dużo lepiej. Motoryczne odniosłem wrażenie, że wyróżniał się w porównaniu do wszystkich innych młodych sprawdzanych w tym sezonie. Ale.... Np. taki Hoyo-Kowalkis, motoryczne na razie słabo wyglądał, ale nadrabiał inteligencją w grze. Plewka, niekoniecznie. To może wynikać, z tego jaką pozycji obsadza. Środek pomocy to duża odpowiedzialność. Cóż, trzeba sobie życzyć, by Patryk po okresie przygotowawczym wskoczył na wyższy poziom i w nowym sezonie dał nam więcej radości. Pozdor. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Rzadkość w internetach. Szacunek. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Plusy :
- kreatywny środek pola, gra piłką, gra ofensywna, multum bramek - wiele emocjonujących meczy, historyczne wygrane z sąsiadką czy Legią, spałowanie Lechii oraz Lecha dużą ilością bramek - gra pod presją w ważnych meczach z mocnymi rywalami - wyjście z kryzysowej sytuacji z twarzą - sprzedaż karnetów - Kuba Błaszczykowski - pod 3 względami, marketingowym, piłkarskim i finansowym - oczyszczenie się władz Wisły z półświatka - rozwój Marko Kolara i Krzysztofa Drzazgi - wejście do drużyny Hoyo Kowalskiego - Pan Trener Maciej Stolarczyk, cały pion sportowy - trenerzy i drużyna - świetna atmosfera wokół klubu i w drużynie - rekord karnetowy, duża frekwencja, pospolite ruszenie kibiców - rewelacyjna gra Bashy przed kontuzją - zimowe okienko transferowe (zawodnicy przychodzący) - przedłużenie kontraktu z Bashą minusy : - cały burdel jaki miał miejsce pod koniec poprzednich rządów - odejście za bezcen dobrych rozwojowych piłkarzy na których można było zarobić jak Arsenić czy Halilović - niestety, spore rozczarowanie - Mateusz Lis. Zawalił nam ósemkę i będę się tego trzymał. Nie tylko w tym jednym ostatnim meczu. Nie tylko chodzi o ewidentne błędy po których padały bramki - chodzi o ilość wpuszczonych goli, które miał szanse wyjąć a nie pomógł. Dobry bramkarz nawet jak popełni błąd często pomaga zespołowi (np. krytykowany tu Pawełek mimo ewidentnych błędów wynikających z braku koncentracji często mocno pomagał i tego będę się trzymał). Lis pomagał rzadko, chociaż miewał dobre mecze. Było ich niestety za mało. - za duża ilość traconych bramek. Wiadomo, że przy tak ofensywnej grze tracenie większej ilości goli jest normalne, ale i tak było tych bramek straconych zdecydowanie za dużo. - skandaliczna gra przeciwko najsłabszym zespołom ligi. Tylko 1 punkt z Zagłębiem Sosnowiec przy trzech próbach. Generalnie im słabszy na papierze był przeciwnik tym więcej nam sprawiał problemów. - gra Bashy po powrocie po kontuzji (mimo, że kontuzja go rozgrzesza to było to dla mnie sporym rozczarowaniem pod koniec rundy). - regres sportowy Kamila Wojtkowskiego, od rokującego zmiennika do nic nie wnoszącego wkładu na koszulkę (mówię pod względem stricte piłkarskim). - brak możliwości zatrzymania Peszki
Ostatnio edytowane przez s1mone : 29.05.2019 o godz. 13:30.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|