|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Część z tych nowych piłkarzy Górnika to tylko wypożyczenia, dlatego ich stać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2010
Offline |
|
Jest w ogóle wyjazd do Zabrza? SKWK strzeliło focha czy jakiś zakaz jest?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
"Bilety do Zabrza zamawia klub i to klub poinformuje o terminie zapisów. Transport nie jest organizowany".
"Bilety są zamówione tylko Górnik robi problemy". Informacja z profilu Ultra Wisła. Komentarze pod zdjęciem o sprzedaży vlepek: https://pl-pl.facebook.com/ultrawisla/
Ostatnio edytowane przez heoij : 06.02.2019 o godz. 10:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
Kiedy ma być ogłoszony Kuba? To prawda, że są jakieś problemy z papierami od Niemców? żeby tylko zdążyli go zgłosić
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
chodzi chyba bardziej o ich opieszałość niż jakieś przeszkody.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Bardzo ważny mecz.
To na pewno nie czas na ogrywanie młokosów na tak newralgicznych pozycjach jak stoperzy i środek pomocy. Dlatego Wasilewski, Sadlok, Basha na ławkę, a od pierwszej minuty Stolar, Jop Sobol i jest moc! |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Klub byl przez lata mocno zadluzony , teraz ostroznie wydaja pieniedze, a za transferami stoi ich dyrektor sportowy Artur Platek, ktory jest tez skautem Borussi Dortund na Europe srodkowo wschodnia. Jesli Gornik sie utrzyma nie wykluczone ze rezerwowi gracze z Dortmundu zasila klub z Zabrza. Taka ciekawostka.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
gdyby sie w 2 pierwszym meczach udalo zdobyc 6 pkt - to dopiero bedzie szal na Wisle - to bardzo wazne mecze
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
walka o pierwszą ósemkę jest dosyć zacięta także frekwencja powinna dopisać i tak(nie licząc karnetowców) rywalizacja miejsc 3-9 jest bardzo wyrównana.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 06.02.2019 o godz. 19:38.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2016
Offline |
|
Jak wgl widzicie powrót Kuby do ekstraklasy, w sensie jakości? Piłkarz z innego wymiaru, będzie dobrze grał ale bez cudów czy żurawski v2? Ja osobiście wyczuwam coś pomiędzy pierwszą, a drugą opcją, bo trzecia to przypadek piłkarza z innej półki. Byle tylko kontuzje go omijały
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
Kuba powinien być najbardziej wyróżniającym się zawodnikiem.
Ivica Iliev w podobnym wieku nie grzeszył techniką, myślę że będzie dobrze ale bez jakiś fajerwerków. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
jest wiele przykladow ze powrot do polskiej ligi nie wyszedl na dobre , przyklad Zurawski , Kozminski, Irek Jelen, Brzeczek, Hajto , Radomski czy Smolarek, tak wiec nie oczekiwalbym od Blaszczykowskiego cudow
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Gornik nie robi problemow to Wisla odcina sie od tego meczu wyjazdowego
Mecz Górnik Zabrze - Wisła Kraków bez kibiców gości W rundzie jesiennej za organizację wyjazdów odpowiadało Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków. Nowe władze klubu postanowiły się jednak od niego odciąć. W poniedziałek sektor gości w Zabrzu będzie więc świecić pustkami, bo na razie nie znaleziono nikogo kto mógłby przejąć te obowiązki. Za doping na meczach domowych dalej odpowiadać będzie za to grupa Ultras Wisła. - Jesteśmy z Wisłą na dobre i na złe. Nasze działania są zawsze kierowane w pełni dobrem Wisły i zawsze to było, jest i będzie naszym priorytetem. Wierzymy, że razem, jako kibice Białej Gwiazdy pomożemy wyjść klubowi z zakrętu, jak również sobie wzajemnie â w powrocie do pełnej kibicowskiej chwały ABG. Będziemy ku temu dążyć niezależnie od tego ile czasu ma to zająć - czytamy w oświadczeniu grupy. Do pierwszego spotkania z udziałem kibiców Wisły dojdzie zatem 18 lutego (godz. 18:00) przy Reymonta. Wtedy to drużyna zagra ze Śląskiem Wrocław w ramach 22. kolejki Lotto Ekstraklasy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Online |
|
Mamy z Gornikiem rachunki do wyrownania za poprzedni sezon gdzie porazka w Zabrzu pozbawiła nas mozliwosci gry w europejskich pucharach. Pilkarze mimo, ze przez pol roku musieli grac za darmo i tak zrobili bardzo duzo za co wdziecznosc sie nalezy. Teraz jednak sa juz po wypłatach (nie całych ale reszte niedługo dostana), Wisła po mału wychodzi z problemow wiec pozostaje robic to co potrafia najlepiej, to co pokazywali m.in w meczach z Lechia i Lechem wygranych 5-2 czy w meczu na łazienkowskiej zremisowanym 3-3. Odeszło paru kluczowych pilkarzy ale wczesniej mielismy podobna sytuacje a i tak bylismy w stanie sobie dobrze radzic. Teraz dodatkowo jestesmy wzmocnieni Kuba Błaszczykowskim na ktorego powrot tak długo czekalismy oraz wypozyczonym Sławkiem Peszko, ktory ma wszystkim cos do udowodnienia. Oby tylko omijały nas kontuzje a jestem swiecie przekonany, ze mozemy jeszcze namieszac w tej lidze, oczywiscie w gornej czesci tabeli.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tutaj nie ma winy Wisły w tym, że nie będzie wyjazdu do Zabrza. Niestety ale klimat w piłce mamy taki a nie inny że w zasadzie nie da się kupić w kasie obcego klubu biletu na trybunę gości i zarówno wejść jak i wyjść z niej jak człowiek .
Ktoś musi taka grupe ogarnąć, zapisać, zorganizować transport, współpracować z policja (?). Klub teraz ma na głowie milion innych problemów w tym egzystencjalne i przekracza to nawet możliwości Królewskiego. A że SKWK robiło co robiło... Piłeczka jest po stronie kibiców , nie klubu aby się zorganizować . |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Kluczowym jest stan zdrowia Kuby. Jeżeli kontuzje będą go omijać, sportowo się obroni. W piłkę grać umie.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Mój typ wygrana 3-1 gole Peszko, Kolar, Drzazga |
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
Tego mu z całego serca życzę. Optymistycznie i do przodu. Po walce ale z trzema punktami do autokaru.
![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
Senior Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Po pierwsze - bardzo się cieszę, że ten mecz się odbędzie. W grudniu nie byłem tego taki pewien
![]() Jak chodzi o stronę sportową, to kiedyś Lenczyk powiedział, że pierwszy mecz po przerwie zimowej można wygrać 3-0, ale tez i przegrać 0-3. To zawsze jest duża niewiadoma, a po tych zmianach w naszym składzie to trudno cokolwiek prorokować. Remis wziąłbym w ciemno z pocałowaniem ręki. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Online |
|
dajcie Pany meczową osiemnastkę
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Co do składu, mam 1 niewiadomą - prawą obrone.
Lis - Palcic (Burliga), Wasilewski, Sadlok, Pietrzak - Kuba, Basha, Plewka, Peszko - Drzazga, Kolar. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Żabole po słabej rundzie muszą na gwałt robić punkty. Obstawiam że mocno będą chcieli wejść od początku spotkania. Jak wytrzymamy fizycznie to nie będzie źle.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
O ile nasza gra w obronie raczej nie ulegnie wielkiej zmianie (czyli bez szału), o tyle gra z przodu będzie jedną wielką niewiadomą. Górnik wygrał do tej pory całe trzy spotkania, u siebie jedno, grając całą drugą połowę z przewagą jednego zawodnika. Liczę na to, że nie przegramy żeby nie zmniejszyć "dystansu" do drużyn strefy spadkowej i żeby wszedł mi kupon, który zamyka mi x2
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Co tu taka cisza
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Obstawiam 2.1 dla Wisły. Mamy mocna drużynę a pierwszy mecz dodatkowo nakręci sprzedaż biletów i gadżetów. Mam nadzieje ze zagrają swoje i walka zapewnia nam 3 punkty. Górnik nie odpuści bo mają nóż na gardle ale nasi wiedzą o co grają.
![]()
Z tysięcy klubów wybrałem ten...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Nikt w tej lidze nie odpuszcza (może poza Sosnowcem), każdy ma swoje cele , ambicje. Pierwsze kolejki zawsze są duża niewiadomą.
Zapowiada się natomiast na to że bez solidnego punktowania o 8 będzie ciężko. |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Tyle, że jest to mecz rozgrywany wprawdzie w poniedziałek, ale w przedostatniej kolejce, kiedy rozgrywano ich 4. Chodziło mi o "zwykłe" mecze w poniedziałki o 18.00, kończące kolejkę, puszczane w Eurosporcie. Sprawdziłem dane w sezonach 2016/17, 2017/18 i bieżący. Niestety, nie wygląda to dobrze. W tym okresie graliśmy w poniedziałki na zakończenie kolejki 7 razy. Zanotowaliśmy 3 porażki, 4 remisy, zwycięstw - 0. Przed nami 2 mecze z rzędu w poniedziałek. Oby ta passa się odwróciła :( |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Musimy wygrać, myślę że zawodnicy są tak nakręceni tym wszystkim że będą zapierdalac aż miło!
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Bardzo obawiam się tego meczu. w pewnym sensie balon jest pompowany, ja już mam dość tych historii o wspaniałej atmosferze. Górnik z nożem na gardle, koniec lizania się po fiutach czas na weryfikację na boisku.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|