|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
No co Ty no co wy. Jakbyście mieli ryj jak wanna to też byście kamer unikali.
![]()
rotfl lol2 buhahahahha
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2018
Offline |
|
Wtedy tylko było info ze spółką założona w 2013 roku, zero informacji co się działo na spolkach, dokumenty w sieci nigdzie nie krazyly. To niczego nie przekreśla, ale to bardzo duże ryzyko brania takiej spółki... Nie wiesz czy ktoś na nią nie ma zobowiązań itp
Kolejna żółta lampka |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
NIC z tego nie wynika. Idę o zakład że Pan Vanna Ly ma 10 różnych spółek pozakaldanych na różne projekty. To nawet w Polsce jest normalna praktyka , a co dopiero za granicą. Ryzyko biznesowe w budowlance/nieruchomościach jest tak duże, że nikt o zdrowych zmyslach nie lokuje całego majątku po d jedną spółka która w razie gdy coś się spi****** położy wszystkie inne firmy. Na dzisiaj jestem optymistą i sądzę że 12 baniek pójdzie na konto klubu do piątku. Wesołych świąt i do przeczytania 27 grudnia ![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To ze ma się 10, 20 spółek to nic dziwnego.
Ale to ze nie robi się własnej spółki to już dziwne, to jest spółka która kilka razy właściciela zmieniała. Tak jak pisze, kolejna lampka |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
^ A jakie to ma znaczenie? Tzn napisz z perspektywy osoby która w tym siedzi i ogarnia. Co za różnica czy ta spółka która przejmuje Wisłę jest jego czy po kimś? Nawet jeśli ciążą na niej jakieś zobowiązania za 2017 rok to nie może ich chyba pokyrwać z konta bankruta czyli Wisły. Chodzi mi o to, co złego może to oznaczać w naszym kontekście?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
co do firmy to moze odkupił firmę mającą jakieś dodatkowe uprawnienia i stąd te zmiany właścicielskie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Życzę wszystkim Wesoły Świąt i do zobaczenia 27 lub 28. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2015
Offline |
|
Dajmy sobie na wsytrzymanie i poczekajmy co się stanie po świętach. Wesołych świąt Wiślacy!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Wesołych Świąt !!!!
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A kwestii wcześniejszego pytania jakie to może mieć negatywne konsekwencje. Mimo że spółka nie robiła jakiś super obrotów, jakaś historie miała. Kolejny raz właściciel Alelegi zmienil się w czerwcu 2017, a Vanna przejął ja 1,5 msca pozniej. W międzyczasie choćby nawet tamten właściciel mógł wziąć na spółkę w leasing po kilka aut, nawet zapłacić jakie raty, ale nie wykazał w dokumentach tego a auta zwinal. Oczywiście on może mieć z tego problemy, ale spółka ponosi odpowiedzialność, wtedy windykowac można również spółki córki, choc to jest kwestia już prawa w danym kraju. Czy takie rzeczy się zadwrzaja? Tak zdarzają, byli w Polsce głośno o kilku takich przypadkach (spółki na ludzi słupów).przejmując taka spółkę nigdy nie masz gwarancji że jest czysta. Jest to jakieś zagrozenie |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Gdy skośna Wanna przelew przelewała
Cała Wisełka oddech wstrzymywała Ly, Ly, Ly, Ly - hajs! Żółty królewiczu!.. Ly, Ly, Ly, Ly - hajs! Fortuny dziedzicu Ly, Ly, Ly, Ly - hajs! Wielki inwestorze Ly, Ly, Ly, Ly - hajs! Boże chroń Kambodżę! Wesołych Świąt Bożego Narodzenia w blasku białej gwiazdy, pany (i panny)! |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Chciałby być optymista. Ale to jakiś komediodramat niestety. Dla nas niestety dramat. Przelanie tych 12 mln to jeszcze nie pełni szczęścia nie zapomnijcie o tym.
![]()
ZABIERZÓW WIERNY WIŚLE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
stay calm
gorzej nie bedzie. poki co wydymali Nas Ci, dla których Wisła miała znaczyć wiecej niż zwykły klub. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Dla mnie niestety nie są to osoby którym zależy na Wiśle, na piłce nożnej i mam nadzieje że jest plan B.
Wszyscy mówimy tutaj o przelewie 12 mln ale prawda jest taka że jest to kasa do odzyskania - imaz, kolar, kosta, sadlokl, basha, kort, wojtkowski + pieniądze z tv, za miejsce w tabeli. Wiec jeśli chodzi tylko o grunty, budowanie się to mogą wejść i jeśli nie pójdzie wszystko po ich myśli, wycofać się za parę miesięcy odzyskując - wyprowadzając kasę jak to miało u nas miejsce przez ostatnie 6 miesięcy i zrobią papa. Ale obym się mylił. Wesołych Świąt wszystkim! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Może przestańcie słuchać Stanowiącego o innych stronniczych dziennikarzy. Gdy Boniek wpierdala się do pracy selekcjonerów, to żaden złego słowa na niego nie napisze. Gdy w wyborach na prezesa chciał wziąć udział Wojciechowski, to na weszło pojawił się artykuł o tym, jak dobrym zarządcą i biznesmenem jest Boniek, który kasy dorobił się na kopaniu piłki, a jak słabym miliarder Wojciechowski. Stanowski sam przyznał, że kupno klubu to okazja i nawet ma jakiegoś znajomego, który by chciał Wisłę kupić.
Kupno Wisły, tak by wyszła na zero, za 5 baniek euro to mega okazja. Tym bardziej, że wchodzi 2 liga europy, z której łatwiej będzie wyciągając dobrą kasę. Plan budowy akademii, przy klubie z takimi tradycjami i tyloma wychowankami w Ekstraklasie, w kraju, w którym zafascynowanym piłka, gdzie poważnych akademii piłkarskich jest kilka to też samograj. Że Pietrowski i ten Szwed nie są zbyt godni zaufania? Przypomnę, że przez ostatnie 2 lata prezesem Wisły była papuga Miśka, piłkarze życzyli zdrowia bandziorowi, a w kasach pracowały osoby skazane za zabójstwo. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Wesołych Świąt !
A co do reszty to zobaczymy, na razie wszystko jest tak jak mówili. Ważna data za 4 dni - wtedy ma się wydarzyć kolejne punkt deklaracji. Pożyjemy zobaczymy. A niektóre rozkimy są śmieszne- bo wyobraźcie sobie, że nie każdy chce być na świeczniku i czytać o sobie codzienne newsy tworzone przez pseudo dziennikarzy. Zamożni coraz bardziej cenią sobie prywatność i święty spokój, co więcej są skłonni płacić za to, żeby zacierać ślady ich bytności w sieci. A to akurat na "forumowych" resercherów jest wystarczające działanie ![]() Więc zamiast marnować czas na wklepywanie po raz setny w wyszukiwarki nazwiska, nazwy firm itp. - poświęćcie czas i wypełnijcie deklaracje członkowską Socios. Wtedy na pewno zrobicie coś dobrego dla Wisły i to niezależnie od tego czy będzie miała budżet 100mln czy będzie grała w IV lidze ... Jeszcze raz wszystkiego dobrego na te Święta ![]() ![]()
CZY WYGRYWASZ, CZY NIE !!! ZAWSZE JA KOCHAM CIĘ !!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Btw.Nie porównujmy Stanowskiego do np pana J.J to typowa menda który otworzy szampana jak upadniemy,do tego dziennikarski ,tfu, gołodupiec. Stano patrzy na to realistycznie i co prawda ma to w dupie, ale jednak jakby miał wybierać, to wołał by Wielką Wisłę a nie grającą po pastwiskach. I nawet mógłbym się zgodzić że ta wpłata może być gorsza niż jej brak, jednak on do końca nie rozumie w jakiej dupie jesteśmy. Wpłata oznacza że mamy spłaconych grajków, sztab i pare innych podmiotów. Brak oznacza że zrobimy w chuja grajków, Ci, od kopa rozwiążą kontrakty i jesteśmy w dupie. Bez właściciela, bez trenerów, bez zawodników, bez stadionu, w zasadzie bez niczego. Tak więc w dniu bardzo ważnym dla ludzi wierzących życzę Wam by ten Cud się ziścił. Mi nie wiernemu, też to bardzo na rękę ![]() Wesołych! ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
O to właśnie chodzi, Wisła skutecznie mnie nauczyła, że jak czegoś nie ma tylko plany, to nie mam zaufania i jestem pesymistą. Widzę, że inni mi podobni mają tak samo, szkoda tylko, że osoby huraaa optymistyczni ludzi z innym spojrzeniem na ta sytuację wyzywają od żydów, czy wysyłają na parch arenę. Chciałbym przypomnieć, że takiego Wolfiego za podobne zachowanie chcieli tutaj zjeść. Jeśli wszystko wypali po naszej myśli będę się cieszył i przyznam się do błędu, a póki co wszystkim wyzywającym innych Wiślaków od czosnków proponuję wziąć mały rozbieg i walnąć głową w ścianę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2012
Offline |
|
Gdyby to była wielka sciema to czemu by miała słuzyć? Po co ta cała szopka? Spotkanie z Błaszczykowskim.Ten Pietrowski mogl po wizycie u Prezydenta wyjśc do dziennikarzy i powiedziec jasno ,ze inwestor się wycofuje i koniec tematu.Nie zrobil tego.Dlaczego?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Może Pietrowski gra tu Citkę - nieogarniętego gościa, którego tamta dwójka robi w konia - nie wiem czemu i po co. No cóż, to nie jest komfortowa sytuacja, ale poczekajmy - ten tydzień będzie prawdopodobnie rozstrzygający.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez rozarian : 25.12.2018 o godz. 10:03.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
https://companycheck.co.uk/director/...NNA-LY/summary
Tu ciekawy jest jego adres zamieszkania. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2018
Offline |
|
Co za różnica gdzie mieszka i jaki majątek wykazuje?
Równie dobrze może robić interesy w krajach 3 świata i specjalnie ukrywać przychody, uciekając od opodatkowania. Nie dziwi wiec ze mieszka w Szwajcarii. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
https://m.sportowefakty.wp.pl/pilka-...zopka-felieton
Nie wiem czy już ktoś dodawał, ale Tuzimek dołącza do grona dziennikarzy podchodzących do sprawy z jakimś rozsądkiem. Ja też mam świadomość, że niektóre rzeczy z boku wyglądają śmiesznie, ale po pierwsze anonimowość nie świadczy o braku możliwości posiadania wielkiego majątku ( co nawet idol Wa-wy niejaki Bogusław stwierdził ), a po drugie duże grono "dziennikarzy" nic poza wyśmiewaniem nie potrafi. Prawda jest taka, że nawet jeżeli grunty są jakiś warunkiem zainwestowania pieniędzy to nie widzę w tym nic złego, żeby klub pośrednio zarabiał też na infrastrukutrze która mogłaby powstać wokół stadionu. Myślę, że Ci dziennikarze gdyby chodziło o klub z którym sympatyzują sprawę gruntów przedstawiali by jako ciekawy pomysł który będzie tworzył kolejne dochody dla klubu, ale nie tu musi być oszustwo i ktoś napewno chce kogoś okraść. Jeszcze to pisanie, że się nie dowiedzieli że grunty należą do Ts-u a nie klubu i teraz to już będzie katastrofa. Dlaczego żaden dziennikarz nie przedstawi tego tak, że owszem może i zależy im na gruntach, ale to też dla dobra i rozwoju klubu, a nie od razu oszustwo i kradzież. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Też chcę być optymistą, ale teraz proste pytanie: czy znacie jakieś kluby, które mają wpływy z nieruchomości - hoteli, galerii handlowych etc?
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|