|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
Wniosków po konferencji jest kilka:
- Jest źle,gorzej niż źle, - Nowak to farmazoniarz okłamujacy opinie publiczną w sprawie inwestorów oraz realnej dziury budżetowej, a jego działania od lipca to robienie dobrej miny do złej gry, - Nie ma co liczyć na współpracę JK - TJ, - TJ miał zostać prezesem spółki w lipcu,ale ktoś nagle zmienił zdanie. Królewski? -Ktoś rozpuszcza nieprawdziwe plotki w celu zdyskredytowania Tomasza Jazdzynskiego, - Wszyscy boją się cokolwiek powiedzieć na temat działań Kuby, Czego się boją? Oczywiście to wszystko w założeniu,że Tomasz Jażdżynski mówi w 100% prawdę.
Ostatnio edytowane przez majkelson777 : 24.11.2022 o godz. 08:48.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2007
Offline |
|
A kibice Rakowa już jakieś dwa lata temu, ze truskolascy magicy to rak którego się trzeba jak najszybciej pozbyć...
no i chyba trzeba bedzie ich przeprosić ![]() Oby kubuś nie tuptał nogami i odszedł z Wisły jak najdalej i jak najszybciej |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2006
Offline |
|
Dlaczego myślisz, że nie ma co liczyć na współpracę TK-JK? Jeśli odszedłby KB, to w biznesie dwóch takih ludzi spokojnie się dogada. Zwłaszcza, że wygląda na to, że i jednemu i drugiemu zależy na Wiśle, nawet jeśli mają inne zdanie nt sposobu prowadzenia biznesu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przecież tu właśnie o sposób prowadzenia biznesu się sprawą rozchodzi. To jest clue problemu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
Przecież brak rezygnacji Brzęczka po spadku to też była tragedia. Ba, on jeszcze sobie wymyślił, że będzie menegerem i zbawi Wisłę w I lidze. Ba, on też nie odszedł sam - właściwie nie wiadomo co i jak, po prostu już go nie ma, ani me, ani be, chłopa nie ma. Wychodzi na to, że wszystkie decyzje i najwazniejsze rozmowy są prowadzone nie w gabinetach a przy rodzinnych obiadkach, na linii Kuba, Kmiecik, Boguś, Dawid, Domagalik, Jurek, Nowak. Dlaczego tak robią? Może dlatego, że myślą, że chcą dobrze i robią dobrze, a wszyscy inni to wrogowie? To by się pokrywało z urojeniami Brzęczka, Domagalik i Kuby, że Polska jest pełna hejterów, wszyscy chcą źle dla Kuby i Wisły. Nowakowi po co to było? To prosty chłop. Zdaje się, że jest słupem. I w Wiśle i w swojej firmie. Wygląda jak chłop oderwany od pługa, którego wsadzono w garnitur i ma mówić i robić to co trzeba. Poza tym to interesy. Jeśli ma komitywę z Kubą, to może ich celem było pozbycie się JK i TJ stąd różne dziwne akcje. Z przykrością trzeba stwierdzić, że Kuba i jego najbliższe środowisko to ludzie toksyczni i chorzy... Tyle co ten chłop namieszał i jak widać dalej chce mieszać to przechodzi ludzkie pojęcie. PS Kuba się w sumie nie odzywa. Każdy pamięta go z wywiadu w foot tracu i "zajebałem" Nowak jak się odezwał to wstydu sobie narobił. Jarek i Tomek jak się odezwali to chociaż coś powiedzieli sensownego i wypadli lepiej pijarowo. To też wiele mówi o tych 4 osobach. Kto jakie ma intencje, kto jaki jest.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 24.11.2022 o godz. 09:47.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Moją uwagę natomiast z tych dwóch briefing`ów zwrociły jeszcze dwie rzeczy - oczywiście poza tymi, które już sami wspomnieliście:
1. JK wycofał się z operacyjnego zaangażowania w sprawy spółki 09/2022. TJ wycofał w 07/2022. Kto w takim razie od tych dat zarządzał bieżącą pracą spółki ? 2. TJ wspomniał, że raptem kilka dni temu odbył wieczorne spotkanie z JK dot. spraw właścicielskich. Ustalenia ze spotkania ( poufne ) zostały rozdystrybuowane do grupy 6 współwłaścicieli a nazajutrz o sprawie dowiedzieli się dziennikarze. Kto jest koniem trojańskim i sprzedał info ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i Puchatek ci wyjdzie ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Czyli ten co wszędzie widzi spiski, konotacje i zły układ planet sam najbardziej jątrzy ?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Czyli jb obarczył ich winą za spadek. Czyli w zajebaniu nie chodziło o kontuzje tylko że nie zdążył ich wcześniej zniechęcić i wypchnąć na margines
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Tego się nie spodziewałem. Czyli toniemy z JK.
Lubię, chłopa wierzę w jego dobre intencje, ale rozkoszujmy się kopaniem się po czołach w 1 lidze do końca sezonu. Bo Wisły już uratować się nie da. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Ja tez myślę, że Obi na TT nie wie co pisze. Tak jak Jadczak w 2019. To "źli" ludzie są. Oni działają na szkodę naszej najjaśniejszej Wisełki...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Przesłuchałem sobie konferencję Jażdżyńskiego. Mnóstwo rzeczy tam można wyciągnąć między wierszami. Część już ktoś opisał wyżej. Mnie najbardziej martwi jedno. Niezbyt mamy wesołą sytuację, ale parafrazując stary żart:
2020: Królewski ogłasza, że jego pomysłem było powołanie na prezesa Dawida Błaszczykowskiego. Po wcześniejszym usunięciu blisko współpracującego z Jażdżyńskim i przez niego nadzorowanego Obidzińskiego (mówił o tym Obidziński, a potwierdza fragment o okresie dużego zaangażowania) W efekcie katastrofa po dwóch latach 2022 lipiec: Królewski zmienia zdanie, wystawiając Jażdżyńskiego (niby nic wprost nie było ale tylko Jarosław mógł być tym wspólnikiem, który zmienił zdanie) i doprowadza do powołania na prezesa Władysława Nowaka. W efekcie katastrofa po 4 miesiącach 2022 listopad: Królewski przejmuje pakiet większościowy wypychając Jażdżyńskiego ze spółki, zostaje p.o. i ogłasza, że wkrótce mianuje docelowego prezesa Wisły. Co może pójść nie tak? ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Władek to typowa betoniarka i kolejny już figurant.
Gumofilce ubierz następnym razem. Żegnam bez żalu. ![]() Cytat:
Piotr Obidziński Sportowe Fakty 20.05.2022 r. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
to w końcu JK z JB sie lubią czy nie ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Szorstka przyjaźń.
![]() Cytat:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Może królewski by zaprosił znowu do pracy Obiego
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
W jaki sposób odbywa się powołanie prezesa do spółki?
Właściciele musieli się spotkać i głosować? Czy jak to wygląda? ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Można sobie w statucie spółki to wpisać tak jak się chce.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Która to już zima w ostatnich latach kiedy takie cyrki dzieją się w klubie. Przypomina się rok 2019, przynajmniej z tego co piszą w internetach pan Królewski dopompował parę baniek i nie będzie problemów z licencją. Boje się że to kolejna pożyczka która się dokłada do puli zadłużenia które kiedyś trzeba będzie spłacić ( no chyba że się mylę i to nie pożyczka, tylko podniesienie kapitału czy tam coś w tym stylu, nie znam się - ew. pożyczkodawcy zrezygnują z tych pieniędzy dla dobra klubu). Jak się czyta różne portale widać powolne zniechęcenie środowiska kibicowskiego, pojawia się znudzenie, no bo ileż można znosić to wszystko. Mam nadzieje ze sie ktoś znajdzie na Fernandeza i uda się go teraz sprzedać bo to jedyny zawodnik za którego mogłoby wpłynąć parę mln do kasy.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Armin : 25.11.2022 o godz. 15:21.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Przede wszystkim w latach 2016-2018 przynajmniej "wróg" był dość jednoznaczny. Czyli rekinki i ci wszyscy oszuści od Meresia po Gang Olsena.
A teraz to tak naprawdę szary kibic gubi się w tym kto jest kim, kto zły, kto dobry, kto pomaga, kto przeszkadza, kto z kim współpracuje, kto wręcz przeciwnie. Oświadczenia, briefingi, konferencje, twitty. Nic nie jest mówione wprost, wszystko to niedopowiedzenia, aluzje, szarady. Postronni kibice w Polsce już dawno nas mają dość (o tym pisałem, że ten ogólnopolski potencjał sympatii nie tylko spuściliśmy w kiblu, ale wręcz zamieniliśmy go w ogólnopolską niechęć i politowanie). A nasi kibice? Są wystawiani na coraz większą próbę i ciężko się dziwić tym, którzy powoli machają na to ręką i po prostu przestają się interesować. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Czyli tak... skoro licencja dopięta to był "dorzut środków' dzięki czemu kupiono nam czas... 2 msc? Co dalej? Ślepa wiara w pojawienie się inwestora?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
A poza tym? Tak jak pisałem wcześniej, w tej chwili powinna nastąpić głęboka restrukturyzacja tej chorej struktury w każdym aspekcie działalności klubu. I modlenie się o to, żeby JK to ogarnął, a nie tylko dorzucał własne oszczędności co pół roku do studni bez dna. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A może skoro już tak się bawią wszyscy w brifingi i mówienie czy pół mówienie faktów to zrobi teraz Królewski czy nie wiem kto, kolejny brifing i powie konkretnie co tu się dzieje, ile dał kasy, na co dał, co dalej. Bo znowu jest pitu pitu a transparentności zero.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tu powinna być konferencja Nieomylnego i Jadczak z zestawem ostrych pytań na temat zmarnowanego odnowienia, bezsensownych transferów w liczbie kilkudziesięciu, układu rodzinno-przyjacielskiego z uwzględnieniem wujka i brata.
Oj, by się działo. ![]() Cytat:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Goście są tu od ponad 3 lat i nagle dotarło do nich że coś jest nie tak. Wystarczył spadek i brak kasy z Canal Plus i nagle dziura w budżecie, słuchajcie dalej tych gołodupców.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Pontyfikat Jakuba 16go dobiega końca..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Kolego, po przeczytaniu tego Twojego wpisu znów poczułem, jak bardzo brakuje mi na tym forum funkcji polubienia wypowiedzi. Nie żeby mnie Twoja ironia cieszyła...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
i +1 dla nieznajomego ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|