|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Można powiedzieć, że Małecki był pierwszą ofiarą WSH
![]() ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Żeby piłkarze się rozwijali, a zwłaszcza młodzi to potrzeba kultury pracy na treningu i ambicji w meczu. Ani jednego ani drugiego od dawna nie ma. Nie tylko u nas, ale zwłaszcza u nas. Dlatego polskie drużyny dostają bęcki ze wszystkimi.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Zapamiętałem to sobie, bo wiele mówiło o tym gdzie była wtedy Wisła. Tym bardziej że Sobol złapał jeszcze na ostatnie lata kariery świetna formę, na pewno lepsza niż miał w ostatnich 2 latach w Wiśle. Osobiście jestem dość zaskoczony jak wziął się za zespół. Mocno się rozwinął od czasu gdy awaryjnie przejmował Wisle. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I czy Kubuś będzie się wpieprzał w robotę... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Na razie to chyba poluzował bo podczas badań w trakcie przerwy na reprezentację wyszło, że zawodnicy mają słabe wyniki.
![]()
Cele Wisły na sezon (2022/23)
1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I słabe wyniki to powód do poluzowania?
Tutaj kluczowe jest to co Sobol mówił dzisiaj czyli rywalizacja. Nie przykładasz się na treningach, nie walczysz w meczu to ława albo trybuny. Zobaczymy czy Młyński usiądzie za ostatnie popisy. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Cytat:
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=pfXwqeFJ874 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Cytat:
Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=JLb7_r1B_pg |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
z drugiej strony kogo lepszego JB jest w stanie tu ściągnąć?:( |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Kogo oni ściągną? Już zaczynam się bać..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
A kto będzie tych kandydatów opiniował?
Prezes Władek ,,Betoniarka" Maliniak? ![]() Cytat:
Piotr Obidziński Sportowe Fakty 20.05.2022 r. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
KOALIK.. a moze TY bedziesz to robil? Wszak znasz sie na wszystkim..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Tu na forum są tacy co się na wszystkim znają - z Sernikiem i z Lucjuszem na czele.
Oni tak poprowadzili Wisłę jako naczelni klakierzy, że dzisiaj jesteśmy w najgorszym położeniu w historii, a oni dalej pouczają. ![]() Cytat:
Piotr Obidziński Sportowe Fakty 20.05.2022 r. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
heh, ty koalik wpadasz na 5sek na SB, wysrywa zrobisz i nawet nie zadasz sobie trudu by przeczytać konwersację (o jej zrozumieniu już nie wspominam) , a potem wypisujesz tutaj jakieś brednie....
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 11.11.2022 o godz. 20:26.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Kto powiedział lepszego?
Odejdą kominy płacowe, a przyjdą pewnie wyrobnicy za 1/3 tego. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
myśle że połowa forum , by poprowadziła wisła lepiej niż erudyta z truskolasów (nieironicznie)
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
To może konkretnie parę nazwisk. Dwójka stoperów z Łęcznej Biernat i Cisse gorsi od Colleya i Moltenisa na pewno nie są. Skrzydłowy Gąska też z Łęcznej, kasuje każdego naszego skrzydłowego, lewy obrońca Mroziński z Puszczy - Wachowiak czy Niewiadomski wyglądają przy nim jak dzieci z podstawówki, Serafin z tejże Puszczy czy gorszy od Bashy, Balty czy Dudy? Sobczak z Sosnowca gorszy od Rodado? Tylko kilku ludzi a oszczędności na wypłatach spore i zapewne chęć do walki i pokazania się dużo większa od naszych obecnych gwiazd.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
Nie wiem co chcecie od tego Moltenisa... Przynajmniej wybija piłki i w nie trafia. Nie miał tylu wtop co Colley (odpukać), co nie oznacza, że zaraz nie będzie babol za babolem.
Póki co na mnie największe wrażenie zrobiło dwóch czarnych w meczach przeciwko nam: ten z sandecji i drugi z Puszczy, choć w drugim meczu w PP już nie zagrał tak dobrze ![]()
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.11.2022 o godz. 09:57.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Moltenis jest żenująco drewniany ale przynajmniej jak się robi gorąco to wykopuje piłkę na uwolnienie. No chyba że wceluje w piszczel rywala. Natomiast Colley - różnie. A to poda do przeciwnika, a to nie trafi w piłkę, a to źle się do główki ustawi. Ma spektakularne interwencje - niestety w obie strony. Przy okazji - zobaczcie jak to co zostało z naszego składu (Plewka, Gruszkowski, Szot, Starzyński, Biegański, Hugi, Młyński, Colley) zostało brutalnie zweryfikowane przez pierwszą ligę. Fernandez i Mehremić się bronią, reszta na tle rywali w najlepszym wypadku nie odstaje, zwykle wygląda gorzej. Myśmy mieli się z takimi piłkarskimi zerami utrzymać w ekstraklasie?! O juniorach nie będę dużo pisał (nie ma o czym), Duda się zżymał na wypożyczenie do drugiej ligi - w pierwszej się skompromitował. Dostał masę czasu i sporo zepsuł, nic nie wykreował. Zero punktów w kanadyjce. Przebili go Szot, Plewka i Starzyński - grając o wiele mniej. Kompromitacja. Wachowiak - dno. Na resztę szkoda słów, bo trzeba by pisać o magicznej zmianie Szywacza któremu udała się rzecz niebywala - zepsuł wszystkie zagrania jakie wykonał. Statystycznie powinna mu chociaż jedna piłka przez przypadek dobrze siąść, ale tu widać to o czym mówił Adam Małysz - najważniejsza jest powtarzalność... Reasumując: bez REALNYCH wzmocnień i pogonienia naszych pseudotalentów o awansie możemy zapomnieć. Wypożyczyć Dudę, Wachowiaka i resztę drewna do drugiej ligi (wyżej nie znajdziemy pewnie frajera), pozbyć się "asów" Colleya i Hugiego (o ile znajdą się frajerzy), jak się uda to Plewkę i Gruszkowskiego sprzedać do jakiejś ligi wietnamskiej, reszta wedle uznania. Ściągnąć jakichś piłkarzy na kluczowe pozycje. Albo możemy nadal liczyć na ich eksplozję talentu - w takim wypadku powodzenia. P.S. Ja wiedziałem że w tamtym sezonie skład był gówniany ale myślałem - to pierwsza liga. Taki Gruszkowski czy Plewka powinni ogarnąć, ba - być tam gwiazdami! To że taki Colley zaora ligę to pewnik. Matko, ja się teraz dziwię że myśmy tak długo się w tej Ekstraklasie utrzymali... P.S. 2 Fazlagić 372 minuty w lidze, jedna żólta kartka. Kolejny talent do kolekcji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.11.2022 o godz. 21:42.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A ja jestem niemal pewien, że ta kadra poradziła by sobie w 1 lidze, gdyby tutaj było faktyczne ciśnienie na awans i sensowne podejście zarządu i właścicieli, którzy stawiali by jasno sprawę, że priorytetem jest wynik, awans i każdy mecz ma być grany na 100%. Popatrz sobie na kadrę ŁKSu: http://www.90minut.pl/kadra.php?id_s...&id_klub=17915
Nie dość, że bez wielkich nazwisk, to jeszcze trenowana przez Moskala, który pewnie u nas robiłby same remisy. Dlaczego w Łodzi potrafią wygrywać? Bo wiedzą, po co wychodzą na boisko. U nas odbębnią 90 minut, żeby dostać przelew i nara, nic ich nie obchodzi ten klub ani jego pozycja w lidze. Po raz kolejny powiem: ryba psuje się od głowy. Skoro "góra" ma wyjebane, to piłkarze też mają. ![]()
To dla nas jest porażki smak
To dla nas forma zła <klask klask> Najlepszych Wisła fanów ma Lecz najgorzej w piłkę gra <klask klask> |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Nie wierzę w takie pie.rdololo, że to brak wytycznych cokolwiek zrobił.
Puszcza nie zapowiadała walki o awans, a teraz jest druga, długo była liderem. Nieciecza zapowiadała walkę o awans i gdzie ona jest? To jest takie oderwane od rzeczywistości pieprzenie o dupie maryni. Jak jest odpowiedni trener i odpowiedni piłkarze to drużyna punktuje i tyle. U nas nie gra ani jedno, ani drugie. Atmosfera w drużynie leży, brak pewności siebie po spadku i teraz serii meczów bez wygranej. Brzęczka to przerosło, Sobol też nie ogarnia. Indywidualnie mamy niezłych kopaczy, nie ma drużyny! Oczywiście, że zarząd nie zapowiedział mocno ekstraklasa albo śmierć (pamiętacie jak to zadziałało na GKS Katowice? Co wylądowali w 3 lidze? ![]() Dla mnie dwie najbardziej idiotyczne tezy jakie się tu przewijają to właśnie : - brak jasnego postawienia sprawy, że chcemy awansować! - pisanie, że Kuba odstawił mega żenującą szopkę, bo podbiegł do swojego długoletniego przyjaciela i pewnie ulubionego trenera po strzelonym golu ! Żenada ! ![]() ![]() ![]() ![]() Fakty są takie : Gramy dużo poniżej oczekiwań. Liczyłem się z tym, że początek rundy jest trochę na wyrost. Uważałem, że miejsce w 6tce w pierwszej rundzie będzie dobrym wynikiem na koniec rundy. Niektórzy już płakusiali jak straciliśmy fotel lidera ( ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 13.11.2022 o godz. 02:08.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Wyrywając to tak tendencyjnie z kontekstu rzeczywiście masz racje. Tło całej sytuacji było jednak zdecydowanie szersze i na wtedy to była niby niegroźna demonstracja "to ja tu rządzę". Z perspektywy czasu wiadomo, że ta niegroźna i w gruncie rzeczy bardziej komiczna sytuacja jest tak naprawdę kwintesencją podejścia Błaszczykowskiego do działań w klubie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
gorszy przypadek to Wolfy , erudyta , retoryk , a ogląd całościowy zerowy... sam nie wiem jaka definicja dysfunkcji intelektualnej tutaj pasuje ? zdaje sie ze mnie ignoruje , wiec proszę żeby mnie ktoś teraz zacytował ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|