|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
W tej sprawie z wujkiem Jurkiem najważniejsze są trzy rzeczy:
1.Nigdy nie powinien być trenerem Wisły ze względu na jego wcześniejszy brak dokonań i liczne porażki. 2 Nigdy nie powinien być trenerem Wisły ze względu na powiązania rodzinne. To tylko dobiło atmosferę. 3.Wujek Jurek powinien zostać oceniony na podstawie faktów: skandaliczna runda wiosenna z kadrą na miejsca 3-6 i liczne kompromitacje w pierwszej lidze. Seruś czy wolfy mogą go dalej bronić. Tylko dzisiaj widzimy, że ten układ TS ,,Legendy" - Jakub Błaszczykowski & familia i przyjaciele - środowiska kibicowskie jest głównym problemem Wisły. Zatrudnia się sporo osób ze względu na dawne zasługi, powiązania rodzinne, a efekty są coraz gorsze. A co do ubeków, to czy ulubieniec kibiców Tadeusz Cz. nie był pupilkiem tamtego systemu? A teraz wiadomo co robił w Wiśle jeszcze niedawno i został z innymi legendami zatrzymany. To legendy Wisły doprowadziły do obecnej sytuacji. Nikt inny. Tylko ich trzeba nazwać skompromitowanymi legendami. Zaczynając od Ojca Chrzestnego i Tadeusza przez Kmiecika, środowiska kibicowskie/beton TS-u po współczesne legendy w postaci Błaszczykowskiego (chociaż on grał krótko, więc jaką on jest legendą?). Tutaj na forum też wiele legend zostało zweryfikowanych w ostatnim czasie. Bronili wujka, bronili Dawida, a teraz są oburzeni jak Seruś czy Wolfy. Wstyd. Dzisiaj w Wiśle nie ani jednej wiarygodnej legendy.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 05.10.2022 o godz. 10:47.
![]() Cytat:
Piotr Obidziński Sportowe Fakty 20.05.2022 r. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Legendy klubowe pozostaną legendami. To tylko ludzie, a nie święci. Na pewno nie zabrakło im ani dobrej woli, ani chęci. Za to wiedzy i umiejętności już bardzo. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Online |
|
|
https://twitter.com/WojtowiczG/statu...9gh4dbbfpecFRA |
||
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Panie Partaczu, który zwiesz się trenerem- wytłumacz teraz Nam Kibicom czemu Hugi tyle czasu był poza kadrą? Drugi mecz w którym skrzydło prawe gra jak należy a Ty szkodniku nie brałeś Go pod uwagę. Brzęczek WON
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Wuja już nie ma obudź sie
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tego nikt normalny nie zrozumie, czemu wujkowi pozwolono doprowadzić Wisłę do obecnej sytuacji.
Sporo osób powinno się wstydzić i odejść raz na zawsze. ![]() Cytat:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Ktos tego czarodzieja zatrudnil..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dlatego cały czas twierdzę, że tylko Jurek mógł spaść.
To z kadrą na miejsca 3-6 po licznych transferach. Ale wolfy będzie wmawiał swoje teorie, które z rzeczywistością mają niewiele wspólnego.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 07.10.2022 o godz. 23:55.
![]() Cytat:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2015
Offline |
|
Spadek to kompromitacja, ale pisanie, że to była kadra na TOP3-6 to absurd.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Spadek to była naturalna konsekwencja polityki klubu. Wystarczyło trochę pecha dołożyć i polecieliśmy. Był sezon z jednym spadkowiczem, można było zbudować fundamenty - ale nie, trzech trenerów prowadziło zespół, w tym jeden tymczasowy. Do tego inwestycje w drewno, szrot ściągany z całego globu - wypisz wymaluj Korona Kielce.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Przeciez to nie byla decyzja samego JB - chcieli sie go pozbyc bo nie im budzet nie spina - proste.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
No to podsumujmy, nie pozbyli się go, budżet dalej się nie spina, pensje i tak mu zapłaciliśmy, a na skrzydle straszyliśmy przeciwników Starzyńskim.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Tyle że przypominając poprzedni sezon i sytuację analogiczną z napastnikami (Forbes) to chyba można powiedzieć że już pewna reguła, a nie widzimisię trenera. Kiedyś klub kokosa ktoś wymyślił w Warszawie, dzisiaj wakacje na kontrakcie, jesteśmy prekursorami.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Ale to przecież Brzęczek był trenerem,menadżerem czy dyrektorem sportowym.Miał tez pewnie określony budżet w którym ma sie poruszać więc to on decydował kto mu jest potrzebny a kogo można się pozbyć bo jest za drogi w utrzymaniu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
2 miesiące bycia menago i wielkiego projektu nowej Wisły. Ciągle na konfach wszystko było ok, trenujemy, rozwijamy się bla bla bla i już Jureczka nie ma. Przyszedł, odszedł, tyle z niego pożytku. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Fakt faktem - do początku tego sezonu trio raczej starało się utrzymywać za wszelką cenę obraz klubu, w którym szanuje się piłkarzy i dotrzymuje umów, co miało być jednym z motywów, dla których piłkarze mieli w razie jakiegoś wyboru wybrać Wisłę. Wliczając w to umowy wyłącznie słowne w stylu "jak będzie dobra oferta, to nie będziemy nikogo trzymać na siłę" (o takiej wspominano przy okazji transferu el Mahdiouiego, podobna miała dotyczyć Poletanovicia w razie spadku). I takie, jak w przypadku Buksy. Drugi fakt jest taki, że ogłoszono, że pełną władzę w zakresie polityki sportowej na ten sezon dostał Brzęczek. Czysto teoretycznie to na niego należy wskazywać, jeśli pojawiła się tak drastyczna zmiana względem tego, co było do tej pory, czyli quasi-klub Kokosa dla Hugiego (quasi - bo w granicach dozwolonych prawem związkowym). A jeśli było inaczej, to Brzęczek ma pecha, ale sam wepchał się w taki układ, w którym za wszystko odpowiada on jednoosobowo. Chcącemu nie dzieje się krzywda. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Szota wrzuca kolejny kamyczek do ogródka byłego trenera :
Do tego kilku ważnych zawodników znajdowało się na trudnym etapie kariery. Jak choćby kapitanowie Adrian Łyszczarz czy Tymoteusz Puchacz, którzy chwilę przed mundialem spadli z GKS-em Katowice do drugiej linii. Mentalnie to ich dotknęło. Wiem, co to znaczy, bo przecież w poprzednim sezonie spadłem z Wisłą Kraków. To nie działa tak, że lecisz i jest w porządku, idziesz grać gdzie indziej. Zostaje w głowie, myślisz o tym, nie oswajasz się z dnia na dzień. Mnie było ciężko i Puszce i Łyżce także. Głęboko siedział w tobie spadek z Wisłą? Oczywiście. To dla mnie ważny klub. Tam debiutowałem w Ekstraklasie, popełniałem pierwsze błędy i rozgrywałem pierwsze niezłe mecze. Podczas pobytu w Krakowie zacząłem być z moją narzeczoną i poznałem przyjaciół, pewnie na całe życie. W normalnych okolicznościach odejście z Wisły byłoby trudne, a po spadku to już w ogóle. Ale musiałeś szukać nowego miejsca dla siebie, skoro u trenera Jerzego Brzęczka nie zagrałeś nawet minuty. Z trenerem Brzęczkiem nie rozmawiałem w ogóle. No dobrze, raz. Z sześć albo siedem sekund, zaraz po jego przyjściu do Wisły. Nie wiem, co się stało. Sam się zastanawiałem, co robię źle⌠Na treningach wyglądałem lepiej niż za Adriana Guli, kiedy występowałem w podstawowym składzie. Poza boiskiem zachowywałem się tak samo. Gdy nie gram, nie obrażam się i nie dąsam, ponieważ to nic nie da. Tak uważam. W takiej sytuacji należy cierpliwie czekać na szansę i ją wykorzystać. Być ciągle na to przygotowanym. Na to mam wpływ. Za Brzęczka byłeś gotowy? Byłem. Ale okazja się nie pojawiła. Przykry czas. Powtórzę się â nie wiem, dlaczego tak było. Musiałem po sezonie odejść, bo wiedziałem, że w Wiśle u trenera Brzęczka nie będę grał. Niełatwy koniec okresu w Wiśle i także niełatwy początek. To prawda. Tak się złożyło, że środkowy etap można uznać za udany. W 2019 roku przychodziłem do drużyny po sezonie w pierwszej lidze w Odrze Opole, w sumie 24 spotkania, i mistrzostwach świata U-20. Pojawiło się kilka opcji, wybrałem Wisłę, ale od samego startu byłem na bocznym torze. Nie ukrywam, nie byłem w wyjątkowej formie, aczkolwiek na tę jedną szansę pokazania się zasłużyłem. Jednak decyzja trenera Macieja Stolarczyka była inna i musiałem ratować się wypożyczeniem do Stomilu Olsztyn. Wywiad : https://weszlo.com/2022/10/24/serafi...w-lodz-wywiad/ |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
https://www.meczyki.pl/newsy/jako-pi...dalej/199681-n
Kolejny sponsorowany artykulik klakierów. A co Jurek powinien zrobić? Zrzec się obywatelstwa polskiego i udać się z misją do San Escobar. Może Daniel z Pcimia pomoże? Oczywiście król San Escobar też - niejaki Wituś Waszczykowski (nazwisko podobne). ![]() Cytat:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jak widać są układy i układziki. Gośc do trenowania się nadaje jak ja do łyżwiarstwa figurowego a jedzie komentować. Reprezentacja chuja grał , najlepszy klub na świecie też a jego biorą za eksperta. dramat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wuja jako ekspert idealnie wpisuje się w obraz polskiej piłki.
Nieudacznicy i teoretycy będą nauczać o piłce. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
A może własnie tak powinno być i to jest dobra praca dla takich ludzi? Pogadać może, może nawet ciekawie, w praktyce mu nie wychodzi, to pozostaje rozmawianie i teoretyzowanie.
Tak pół żartem, pół serio ale może właśnie taka droga dla co poniektórych trenerów powinna być tą właściwą. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2017
Offline |
|
Już widzę jak będzie gadał, że gdyby tylko dali mu szanse to on by medal zdobył...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() powiem wam że mam ogromny absmak , po tym jak ten człowiek zaliczył największa porażke trenerską w swoim życiu że tak sobie tam bryluje jak gdyby nigdy nic troche to mi przypomina nieskręspowane wizyty Miśka w galeriach na shoppingu tudzież kawusia na ryneczku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ten człowiek powinien być wymazany z historii Wisły.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Wuja.. Człowiek sukcesu..
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wuja jako piłkarski "ekspert" to po prostu śmiech przez łzy. Sprawa Wisły przyschnie to i jakiś klub z ekstraklasy da się nabrać na niszczycielskie duo Brzęczek-Dyja.
Sportowo życzę mu jak najgorzej. ![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|