|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Czyli trio wypuszcza informacje do mediów o jakimś zainteresowaniu Wisłą przebierańców, aby zyskać poparcie tak jak kiedyś robiła Sarapata, kiedy robiła teatrzyk na pamiętnej konferencji dotyczącego ,,wrogiego przejęcia" przez Stechert Grouppe.
Jeszcze brakuje hasła: ,,Obronimy Świętą Ziemię. Nie oddamy wrogom. Pomożecie?".
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 03.06.2022 o godz. 21:46.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
Potem zostaną reklamówki, chociaż teraz jakieś mniejsze robią ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
jakby nie było, mogło być gorzej - mógł nas przejąć Czesiu
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ponoc Brzeczek zarabia 25% tego co w eklapie.
Ciekawe jaki ma bonus za awans, pewnie pokryje to te brakujace 75%... ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Takie jest założenie przy wszystkich obciętych kontraktach.
Pytanie jaki był przez ostatnie roku, skoro można było go ot tak zredukować o 75%.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ale te 25 tys to za runde?
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Za miesiąc Panie za miesiąc.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
100 tys. za miesiąc? Rodzina na swoim. Czym to się różni z czasami Sarapaty?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Serio takie rzucanie informacjami wyciągniętymi z dupy zaczyna być wkurzające. Jeden powie o 100k , zaraz drugi powtórzy, trzeci dopisze sobie że chodzi o ojro a nie złotówki i za parę tygodni będą latały fejki że Kuba z Wujem doją 100k ojro miesięcznie z naszego klubu. Tutaj nikt nie weryfikuje żadnych informacji, wystarczy żee ktoś chce udać kumatego i rzuci jakąś plotą przeczytaną na tweeterze albo w ogóle wyssaną z palca a pelikany łykają. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To wiecej niz anestezjolodzy na etatach a Ci przynajmniej kogos ratuja.
Tak serio to jednak chyba za trenera jednak przeplacilismy. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Ale to juz będzie wiślacki Sir Alex, a nie tylko zwykły trener!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2013
Offline |
|
Wymagania finansowe Brzęczka za swoje usługi są powszechnie znane, a podali je dziennikarze z Białegostoku, gdy Jagiellonia rozmawiała z nim niedawno. A więc oddajmy im głos:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez zibi7 : 14.06.2022 o godz. 17:35.
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
konsekwencją spadku , jest poszerzenie kompetencji
czy to dobrze ? zobaczymy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Ile by ten Brzęczek nie bral (.a sądzę że mniej niż 100k miesięcznie, bo to by dawało 1.2 .mln rocznie dla zadłużonej Wisły!), To i tak na tej pensji jechał 3 miesiące.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
To jest trochę dziwne, że zatrudnia sie trenera z rodziny i nie mówi się ile zarabia. Jebie ten układ na kilometr. Gdyby to był ktokolwiek inny to spoko ale jednak jak się zatrudnia kogoś z rodziny i tym bardziej gdy jeszcze mu nie idzie, to z czystej przyzwoitości wypadałoby powiedzieć ile ta osoba bierze kasy.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Pewnie rzeczy mogą wynikać ze sprawozdania finansowego ale to już w przypadku kosztów zarządu |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Nie wiem ile zarabiał i ile ma teraz zarabiać Wuja, choć w 100 tys. miesięcznie nie chce mi się wierzyć.
Inna jest stawka dla Jagiellonii inna dla Wisły. Ale popatrzcie na to z drugiej strony: ile ma zażądać trener, który ostatnio awansował z kadrą na Euro i podejmuje się ryzykownej roboty? Przecież na tamtym etapie musiał utrzymać poziom płacowy. Zaryzykował, przegrał, w efekcie tego idzie teraz na zupełnie inne warunki finansowe. A jeśli teraz przegra, to dość mocno się zakopie. BTW. Żadnym zwolennikiem Brzęczka nie jestem, uważam że on nie podoła. Ale to zupełnie inna kwestia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Przecież ta akcja z pensją to czysto PRowa zagrywka. Chłop i tak ma za co żyć, a znaczne obniżenie jego pensji pozwoliło zamknąć mordy wielu zwolennikom pogonienia go.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
O tym co się działo w Wiśle począwszy od 2016 roku nie jest do powtorzenia w żadnym miejscu na świecie. I myślę że te obecne koneksje rodzinne to najmniejszy problem Wisły. Tak wolałbym innego prezesa niż Dawid B. Jednak tak samo chciałem dyrektora sportowego z prawdziwego zdarzenia po czym się okazał niewypałem. Chciałem też super trenera że świetnym CV z ligi słowackiej i czeskiej i też coś nie pyklo. I już nie rzucajmy argumentami, że Brzęczek jest niekompetentny bo jest "wujkiem" Kuby. Uważam że i tak poszło to w drugą stronę, w której to bardziej Wisła chce Brzeczka niż on ją. I tak było też w momencie zatrudnienia. |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A wiesz co robi żona Królewskiego na twitterze? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Dla mnie jakiekolwiek uderzanie akurat w Dawida, który jest odpowiedzialny głównie za tą miękką stronę negocjacji, np. ze sponsorami i moim zdaniem wykonał kawał świetnej roboty pod tym względem za idiotyzm. Nie on ściągał piłkarzy sam, nie on ich selekcjonował, nie raz, nie dwa wypowiadały się osoby z klubu, w tym nawet Obidziński pochlebnie o nim. Oceniam go jako prezesa bardzo dobrze.
Źle za to oceniam dział scoutingu, naszego byłego już dyrektora sportowego i trenera Jerzego Brzęczka. Źle oceniam proces decyzyjny zatrudnienia piłkarzy tj gdzie kucharek 6 tam nie ma co jeść. Dodam też, że transfery na papierze wyglądały przekonująco i przemyślanie, trenerzy (w tym Wuja) też. Nawet te zimowe, tylko niestety wszystko okazało się spóźnione. Patrząc na poprzednie okienka za trio i szybkie ściąganie zawodników (trenerzy mieli zawsze kadrę gotową przed 1 meczem) i na ostatnie zimowe okienko, gdzie czekano do samego końca, a nóż widelec się trafi okazja to śmierdzi mi to dużym wpływem Pasiecznego. No bo jak wytłumaczyć, że zawsze przygotowywano kadrę wcześniej a tej zimy nagle zmieniono sposób postępowania? Co się w klubie zmieniło? No właśnie. Nie mam pewności za to dość śmierdzące przypuszczenia. Tym bardziej jak pamiętam wywiad Pasiecznego, który oglądnąłem od deski do deski i od razu jechało mi rybą. Cytaty typu : 'czasem dyrektor sportowy zrobi lepiej, gdy po sprzedaży zawodnika nie kupi następcy tylko rozglądnie się po klubie i wypromuje kogoś kto już w nim jest' 'czasem lepiej jest nic nie zrobić, niż zrobić za dużo' 'czasem lepiej dać szansę wychowankowi'. Serio on tak gadał, zapakował to w tą swoją mowę trawę, a ludzie tutaj się cieszyli jakby kto im napluł w kieszeń. Hipoteza : - Dyrektor sportowy odpowiadał za okienko zimowe, miał decydujący wpływ - Dyrektor sportowy uznał, że czekamy do ostatniej chwili na jakąś hiper-okazję last minutę, a jak się nie uda to opędzlujemy wychowankami - Kuba się wku... znaczy zdenerwował, bo Wujek nie miał kim grać, Pasiecznego w trybie przyśpieszonym wy.......ił i Wisła na szybcika zaczęła uzupełniać kadrę Brzmi prawdopodobnie? Nie to, że kogoś wybielam, ale dla mnie to dość prawdopodobna hipoteza. Opieram ją na wywiadzie Pasiecznego i zmianach w trybie zatrudniania piłkarzy w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.06.2022 o godz. 16:44.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Widzę, że humorki dopisują a życie toczy się dalej
![]() Wujo nie wujo, bilans 1 do 14, odpadnięcie z PP z 4 ligowcem, blamaż w ekstraklasie gdzie wystarczyło pierdnąć żeby się utrzymać, na pożegnanie z 2:0 do 2:4 z Radomiakiem. Supcio. Mamy trenera porażkę, z najgorszym bilansem punktowym w historii Wisły. Każdy inny trener, z czystej przyzwoitości zostałby wywalony na zbity pysk za tę kompromitację. Tak samo jak nieudolny prezes brat, który swoimi ruchami spuścił Wisłę do 1 ligi. Ale wiadomo, udajemy, że nikt konkretnie decyzji żadnych nie podejmował błędy zrobili tylko Hyballa, Pasieczny, Gula i jak się dobrze dokopać to Obidziński. W związku z tym wyszło tak jak pisze Karherop, to bardziej my potrzebujemy i chcemy Brzęczka i Dawida niż oni nas hahaha Niezłe ....a jaja. Trio prosi się o zostanie na stanowiskach dwoje ludzi, którzy skompromitowali siebie, zasabotowali swoją pracę i skompromitowali Wisłę Kraków. Zajebisty układ, nic nie robisz dobrze, nie ma żadnej odpowiedzialności, nigdy nie stracisz pracy a jeszcze będą Cię brać w obronę i płacić 100 czy tam 25 tysięcy na miesiąc. To taki sens przeciętnego Polaka, nic nie umieć, nic nie musieć a zarabiać krocie. Karherop: 1. Nie pisałem, że Brzęczek jest niekompetentny z racji tego, że jest wujem. 2. Teoretyczno-praktycznie on ma kompetencje i już niezłe CV bo z Wisłą Płock zajął niezłe miejsce w lidze, był selekcjonerem kadry, niejeden może pomarzyć o takiej karierze. 3. Z drugiej strony bycie selekcjonerem tak od czapy, bo on nigdy na tym etapie zostać nim nie powinien, odejście w atmosferze kwasów między nim a piłkarzami, wyniki można powiedzieć z kadrą żadne, ani stylu gry nie było fajnego, ani spektakularnych zwycięstw, a z Wisłą Płock bodajże 5 miejsce w lidze to też nie jest żaden wyczyn. 4. Myślę, że najlepiej jego umiejętnści podsumowała praca w Wiśle Kraków. O ile o spadku można było myśleć - chociaż nie wiem po co on był zatrudniany skoro obstawiano, że spadniemy, o tyle wynikiem 1 do 14 meczów, ten człowiek skompromitował się doszczętnie. 5. Wdepnął w gówno, wszedł w ten nasz ....idołek ale to jego decyzja. Na pewno przejmując drużynę po Guli w rozsypce oraz teraz startując w 1 lidze, w totalnym chaosie w jakim znajduje się Wisłą, nie ma łatwo. Ale kogo to obchodzi? On ma robić wyniki, a póki co skompromitował się. 6. Jako trenera oceniam go bardzo źle a o kasie pisałem właśnie dlatego, ze stworzył się w Wiśle po.......ony ukłąd rodzinny i to nie jest sytuacja jak w normalnej firmie prywatnej. Klub to nie jest firma, duża część dochodów stanowią pieniądze kibiców, z tą marką identyfikuje się setki tysięcy ludzi i to nie jest tak, że jak ktoś jest właścicielem to może sobie wujka zatrudniać i powiedzieć, ze co Cię obchodzi ile mu dałem pensji? Nic dobrego z tego układu nie będzie, Ty czy wolfy jeszcze jesteście na etapie oszukiwania siebie. Przyjdzie czas, że będziecie płakac na Brzęczka i na Kubę, bo niestety, nadal ten lub zmierza w złą stronę. Nie ma żadnego pomysłu na rozwój. A z sytuacji spadku wyszli po kurewsku można powiedzieć, Brzęczek został ale zarabia 25% pensji więc od.......ić się od niego, a Dawid został ale honorowo złożył dymisję więc od.......ić się od niego. CO prawda umówiono się, że Dawid nie odejdzie teraz żeby nie robić większego zamieszania w klubie ale wiecie no, kurde, no chciał odejść ale zostanie do zamknięcia okienka a później się zobaczy. Kurde no wiecie no, głupio to teraz mówić ale no, po okienku zamkniętym okaże się, że tak super pracował, że w sumie no może zostać na dłużej. Ale dymisja była? Była. Więc się od.......cie. Śmiech na sali ....a. A przypominam, ze oni bawia się Wisłą Kraków i pieniędzmi kibiców, a nie jakimiś swoimi marnymi kilkoma czy kilkunastoma mln złotych, które jak przyjdzie co do czego to odzyskają bo to była pożyczka, inwestycja, a nie darowizna. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cytat:
Taka jest transparentność i taki ciekawy ukłąd, że jak coś to się winni znajdą i ich można zwolnić - ci nie z rodziny - a jak coś to tak się rozmywa odpowiedzialność, że każdego można wybielić i powiedzieć, że w sumie to każdy decydował o wszystkim dlatego nie jest prawdą, ze np Dawid jest winien za "to i za to". To jest największa tragedia. Dobrali się koledzy i rodzina i nie chcą konkretnie powiedzieć kto za co odpowiada, nie chcą brać odpowiedzialności za swoją pracę. Później nawet nie wiadomo kogo za co rozliczać. Skoro pomysłem Dawida/Dawid dał przyzwolenie na Pasiecznego, Gulę, Brzęczka, skautów, na kreowanie wizji klubu - gegenpresing/tiki taka/trener-menedżer, to powinien zostać wy.......ony dyscyplinarnie za to, że żaden z tych pomysłów nie wypalił, Wisłą spadła z ligi a co pół roku jest przedstawiany i przez chwilę "realizowany" kolejny super pomysł. W Wiśle Kraków Błaszczykowskiego jedyne konsekwencje jakie zostały wyciągnięte względem pracowników dotyczyły obcych ludzi, póki co, za największy cyrk i blamaż nikt z rodziny nie odpowiedział. Pan Kazimierz Kmiecik - nie wiem jakie są efekty jego pracy. Brożek - na pewno jest to skaut super, odnajdzie się w tym. Głowacki - nie wiem co on robi i za co odpowiada. Basha - kolejna legenda, która jest strzałem w 10 i na pewno zatrudnienie gościa, który nie grał 2 lata to super ruch. Jeden wielki układ, zajebista robota trio i prezesa, ściąganie ludzi z kodem DNA Wisły. Jak widać zatrudnianie takich osób przyniosło upragnione efekty. Nie wiem co się jeszcze musi stać żeby ludzie przejrzeli na oczy, że ten model rodzinno-legendowy to jest cyrk na kółkach i największy problem Wisły. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Jaroo1 - jak wielokrotnie się nie zgadzaliśmy, to lepiej ująć się tego nie dało. A wiesz, że zaraz otrzymasz piorunującą odpowiedz "jak jesteś taki mundry, to wykładaj co rok milion i rządź" ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja mogę sobie do znudzenia pisać o tym, że wujo, rodzina, ze się nie nadaje bo to bo siamto. Skoro wielcy obrońcy klanu Błaszczykowskich mogą tu pierdzieć jak jest dobrze, to ja mogę sobie pogadać jak jest źle.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Po tej kompromitacji, która trwa od wielu miesięcy awans nawet w cuglach z ogromną przewagą nie wystarczy, aby naprawić sytuację.
Jedynie walka o minimum miejsca 4-6 po awansie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Ja uważam że trzeba im postawić wyższe wymagania. Aby tzw "Trio" wyszło z piekła do czyścca, musi w sezonie po awansie zdobyć majstra a a potem przez minimum 5 lat wygrywać Ligę Mistrzów. Jak to się stanie, to tu, na forum, w znamienitym gronie, ustalimy czy ewentualnie można przestać ich wyzywać codziennie i przejść na cykl "raz na 2 dni".
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|