|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Z naciskiem na skrzydłowego i napastnika.
To jest tzw. must have. W środku w 1 lidze Kuveljic z Fazlagiciem być może będą musieli wystarczyć. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
to jest skład że rywale będą sikać ale ze śmiechu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czy ja wiem?
Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. To nie jest sklad na awans ale też daleko od śmiesznego. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
To jest skład na walkę o utrzymanie w I lidze... poza Fernandezem kto ma kreować akcje i strzelać gole?! Wyobraźmi sobie, że z tego składu wypada Hiszpan... i robimy za czerwoną latarnie... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To jest 1 liga, nie ekstraklapa...
Różnica poziomów jest naprawdę spora. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Większość tych skórokopaczy swoją postawą na przestrzeni całego okresu gry w Wiśle nie zasłużyła na szacunek, więc najlepiej aby jak ich najwięcej odeszło, bo przyczynili się do największej kompromitacji w historii klubu.
Gdy przychodzili, to internet, a dokładniej media poświęcone Wiśle za sprawą kilku pożytecznych klakierów - idiotów aż grzały się do czerwoności. Przychodzili w wielkim triumfie (prawda Krzysiu?), odchodzą skompromitowani w ciszy. Ja jestem zwolennikiem twardego resetu, który w 2019 r. nie nastąpił. Teraz po spadku prawdopodobnie też nie. Niestety po raz kolejny zostanie zastosowana gruba kreska, czyli zapominamy o przeszłości i z tymi samymi szkodnikami dalej rządzimy. Śmieszyły mnie i dalej mnie śmieszą te ciągłe analizy, zestawienia dotyczące wyboru składu. Te przekonywania, który z parodystów powinien grać, a który nie. To szybciej i krócej określę - ci skórokopacze nie zasługują na grę w Wiśle. Mam nadzieję, że z tego całego zaciągu menedżerskiego szrotu zagranicznego praktycznie nikt nie zostanie, więc jeszcze sporo komunikatów o odejściu musi nastąpić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
Problem w tym, ze my na poziomie 1 ligi gralismy w Ekstraklapie. Nie wiem czy to wystarczy na cos wiecej niz srodek tabeli.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Skrzydła jesli zostaną Cisse, Fernandez, Starzyński i Młyński są ok. Wolałbym dobrego napadziora i kogoś do środka. Myślę, że tyle by wystarczyło.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dokładnie tak napisałem. Na dziś to jest sklad na spokojny środek tabeli. Do awansu potrzeba wzmocnień w ofensywie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
My patrząc obiektywnie powinniśmy być nad kreską w Eklapie, a nie relegowani. Oczywiście popełniono szereg błędów w pionie sportowym, które ten spadek umozliwiły, ale wiekiem do trumny były poprzeczki i słupki oraz ręka boga Manu, głupie czerwo Fernandesa i przede wszystkim dymanie nas przez czarnych. No i oczywiście spieprzył też obecny trener. Uważam, że podany wyżej skład z dobrym napastnikiem powinien się plątać w czubie 1 ligi, jeśli trener to dobrze poukłada. Tyle, że ja akurat w niego mało wierzę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
Obecny skład na papierze wyglądał przyzwoicie i powinien był spokojnie utrzymać się w eklapie... Oczywiście spadliśmy m. in. z przyczyn które wymieniłeś wyżej... Dodatkowo uważam, że ci zawodnicy, z różnych względów nie stworzyli drużyny, nie było też większego zgrania... Tak naprawdę nikt w tej drużynie nie walczył jeden za drugiego... w efekcie spadliśmy z hukiem... Drużyna, która spadła, o ile została by odpowiednio wzmocniona mogłaby dopiero powalczyć o awans do eklapy.... Jakby jednak nie spojrzeć za chwilę przejdziemy kolejną rewolucję kadrową... odejdą zawodnicy z pierwszego składu... pozostaniemy z jeszcze gorszymi zawodnikami... spójrzmy na sprawę obiektywnie w tym sezonie z ławki nie miał kto wejść na mecz... bo zawodnicy na ławce byli wyraźnie za słabi... Wyobraźmy sobie teraz, że tymi własnie zawodnikami (z ławki z tego sezonu), lub zawodnikami tego pokroju mamy walczyć w I lidze? Jakim cudem ma to się udać? W drużynie w takim o to składzie: Biegański (Broda) Gruszkowski, Colley, Szota (Hoyo), Ring Kuveljic, Plewka, Duda Cisse, Fernandez, Mlynski. kto miałby być liderem poza Hiszpanem? Chyba nie Plewka... kto w tym składzie ma JAKIEKOLWIEK liczby ofensywne... jakiekolwiek! Kto ma asystować i strzelać bramki!!! Nagle Kuveljic, Plewka, Cisse, Młyński nauczą się strzelać bramki? Jeśli tak miałaby wyglądać nasza pierwsza 11 w I lidze to aż boje spytać się jakby miała wyglądać ławka rezerwowych... Kto miałby zostać liderem w tej drużynie... może Starzyński, który nawet w tej układance byłby na ławce? ![]() Już w tym sezonie wierzyliśmy, że odpali Kliemnet... i chyba wiemy jak to się skończyło...
Ostatnio edytowane przez kopaczoholik : 07.06.2022 o godz. 22:04.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak więc nie ma sensu histeryzować, ani lekceważyć pierwszej ligi. Potrzebni nam piłkarze którzy coś umieją, ale poprzeczka jest jednak sporo niższa niż była w ekstraklasie. Dlatego zespoły które awansują często odbijają się jak od ściany. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Na bogatosci. Dojdą kolejne kontuzje to będziemy mieć iście młodzieżowa Wisle jaka nam się nie śniła.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 08.06.2022 o godz. 00:01.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Jaki Colley? Przecież on nie chce zostać.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A co do Colleya - tak jak napisał @Karherop powyżej a dodatkowo - co takiego wyjątkowego pokazał w kilku meczach na wiosnę, że miałby teraz rozdawać karty i przebierać w ofertach? Niektóre spotkania fajne ale tak na szybko z pamięci rownież: asysta drugiego stopnia dla rywali w meczu z Mielcem (jak się okazało kluczowym), dwie bardzo ważne, przegrane główki z Piastem oraz słabiutki mecz z Pogonią. Gość ma potencjał ale żadną gwiazdą póki co nie jest.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 08.06.2022 o godz. 08:04.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niektórzy to chyba zapominają, że większość kontraktów obowiązuje albo były opcje ich przedłużenia (jak np. z Fernandezem).
To, że taki Colley podobno chce odejść nie jest równoznaczne z tym, że my mamy mu iść w tym na rękę. To samo dotyczy takiego Klimenta. To, że klub chciałby aby odszedł nie znaczy, że Janek się posłusznie spakuje i odejdzie. Kontrakty obowiązują i jedyne co pozostało to ewentualne negocjacje. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Online |
|
![]() ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Online |
|
Chodzi mi tylko o to ,że jak dla mnie nie pokazał nic wielkiego aby mu płacić nie wiadomo jakie pieniadze ![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Jeśli Klimenta chce połowa klubów w Czechach to co ma robić w 1 lidze w Polsce? To ostatni moment na ratowanie swojej kariery Z drugiej strony Wisła ma czym jeszcze przekonać piłkarzy. Wielkość klubu zobaczyli w ekstraklasie, stadion, kibice, medialność, przypuszczam że dla wielu z nich to pierwszy i może jedyny taki "wielki" klub w karierze. Nie ma też w tym nic dziwnego, że nawet w 1 lidze możemy się podpierać swoją "marka", bo cóż nam innego zostało... |
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Online |
|
Apeluje o wywalenie Colleya z Waszych składzików przypuszczalnych, bo 90%, że go nie będzie, więcej szans na Sadloka ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Co nie znaczy że nie będzie przeczekania i paru zawodnikow może do sierpnia u nas przebiedowac |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ciekawe art o roznciach meidzy ekstraklasa i I liga.
Inna definicja mlodziezowca, limit obcokrajowcow obowiazuje dalej w I lidze https://transfery.info/ekstra/artyku...waniami/167446 ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
Matko jedyna jak mnie śmieszą te zdania o dużej róznicy sportowej pomiędzy naszą ekstraklasą a 1 ligą xD Żyjecie na innej planecie chyba. 1 liga nas zje... tyle w temacie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czyli aktualnie przepis o młodzieżowcy wypełnia: Starzyński, Duda, Szywacz, Barton, Hoyo, Chmiel, Skrobanski, Gadek , sytuacja dużo trudniejsza niż przy analogicznym przepisie w ekstraklasie |
|
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A to sytuacja nie jest taka zła, o ile Biegański zostanie.
Ciekawe na ile klub dozuje komunikaty, a na ile już pewne są kolejne rozstania. Dopiero 3 nazwiska out, a pierwszy trening za 4 dni. |
|
Senior Member
Offline |
|
O ile zostanie Biegański, to sytuacja z młodzieżowcem jest w miarę komfortowa.
Oprócz niego Duda i Hoyo powalczą o skład. Co do obcokrajowców spoza UE: Poletanovic zostanie sprzedany a Hugi dostał pewnie wolną rękę w poszukiwaniu klubu. Zostaną nasze wieżowce, Młot i Fajtłapić ale wątpię, żeby byli razem na boisku. Basha ma bodajże szwajcarski paszport, więc się do limitu nie wlicza. Pytanie jak z Cisse, który ponoć również ma zostać. Czy on ma jakiś paszport UE? A co do pożegnań - są jeszcze 4 dni, więc spokojnie 4 komunikaty: Żukow, Kieszek, Savic i może Sadlok? |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|