|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
36 | 24,32% |
osłabi |
87 | 58,78% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
25 | 16,89% |
Głosujących: 148. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
dobry wujek już jest
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2015
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
[wideo] - Marko Poletanović nowym piłkarzem Wisły Kraków:
https://www.youtube.com/watch?v=7HtpFLjm-cU |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
No wreszcie jakiś pomocnik co pasuje pod grę Brzęczka. Trzymam kciuki żeby od razu zaskoczył
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
To jeszcze pół napastnika, może być z protezą zamiast nogi, byle potrafił oddać celny strzał w światło bramki. O skrzydłowym, który potrafi dośrodkować albo wygrać pojedynek 1 na 1, to tak tylko nieśmiało wspominam.
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Wychodzi na to, że trzeba było zostawić Wachowiaka
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Powtórzę co napisałem kilka dni temu. Bardzo liczyłem na ten transfer i się doczekałem. Idealny zawodnik by z miejsca wejść do składu i dać jakość. W dodatku zna ligę na wylot.
W przypadku gościa do środka pola to jest tym ważniejsze. Ciekawe gdzie go ustawi Brzęczek. |
|
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Jakoś średnio optymistycznie patrzę na transfer gościa odpalonego z Białegostoku oraz Częstochowy. W sumie troszkę jak Forbes, czyli odpalony przez 2 kluby przez słaba dyspozycję i ląduje u nas na walizkach... Jeśli tylko jest do gry nawet na 60 minut, ale OD RAZU to jeszcze spoko, bo zawsze jest szansa na to, że pójdzie do środka a każdy, ....a każdy inny nawet 15-sto letni junior zagra na szpicy byle by tylko Klimenta tam nie ujrzeć...
Chociaż jak pomyślę o tym pucharze we wtorek to mam obawiam się, że w podstawowym składzie oprócz Marko (jeśli jest do gry) to takie tuzy i ciężką artylerię jak Kliment, Sadlok, Skvarka, Ring czy Kuveljić... |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Za chwile będziemy grać 11 obcokrajowcow. Schyłkowa Korona Kielce. Gratuluje pomysłu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
To co oni robią w sprawie transferów to jest 100% amatorstwo. Środek pomocy już dawno powinien byc wzmocniony w kontekście odejścia Holendra i kontuzji Plewki a my sprowadzamy rezerwowych zawodników z Rakowa. Mialy być transfery graczy ofensywnych no i gdzie są ja się pytam. Mam wrażenie że oni już po.......i ligę i zabierają się do tego jak spaść za rok z 1ligi. Kółko wzajemnej adoracji.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Właśnie z czymś mi się ta nasza zbieranina kojarzyła, dzięki tobie już wiem z czym.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2015
Offline |
|
Jeśli będzie 11 obcokrajowców którzy grają lepiej od Polaków to mi to nie przeszkadza
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Online |
|
Ten Poletanovic to jaka pozycja? Wiem, że pomocnik ale taki przecinak czy jak?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Taki typ box-to-box.
Dla mnie bez szału. Taki rzemieślnik raczej. Transfer z pewnie z sensem gdyby był od początku przygotowań. Jak poważnie liczą na utrzymanie to brakuje dwóch ofensywnych graczy na wysokim poziomie. Ale patrząc na naszą skuteczność transferów, to szansa, że trafią kogoś sensownego graniczy z cudem. A dwóch dobrych to jak wygrać w totka. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Felicio witaj w domu <3
Felicio bienvenido a casa ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
na transfery.info hula wiadomość że złożyliśmy ofertę dla Adem Buyuk. 34 lata , ale odrzucił.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ponoc ma przyjsc jeden czy dwoch zadownikow
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ten Pasieczny ma w ogóle nad czymś w tym klubie kontrole, czy tylko jest od robienia sobie zdjęć z nowymi piłkarzami? Przypominam, że ten Poletanovic czy jak mu tam to już 16 obcokrajowiec w Wiśle, a podobno szykuje się jeszcze skrzydłowy i jakoś dziwnie jestem spokojny, że to na pewno nie Polak...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ciekawe jaka była oferta za Forbesa, że ponownie dali się skompromitować. Facet ma kontrakt do czerwca, ile Chińczycy by mogli dawać? 100-150 tysięcy dolarów? Czy to warte tej szopki? Bo i nie mieliśmy Forbesa i funduszy na jakiegoś nowego czeskiego szturmowca. Jest to kolejny raz, dla mnie niewybaczalne i powinna polecieć głowa/-y.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Dziwna sytuacja z tym Forbesem - skoro trener mówi że on chce aby Forbes został to kto się temu tak mocno sprzeciwia. Nie rozumiem tego zdanie wypowiedzianego przez trenera: "Musimy pokazać, że to trener oraz zarząd Wisły decydują i nie możemy pozwolić na to, by ktoś inny decydował za nas.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez fansorina : 28.02.2022 o godz. 16:04.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Online |
|
Jak dla mnie on średnio nadaję się na granie ze względu na moralne, teraz dodatkowo jest niby chory
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Błąd włodarzy Wisły.
Piłkarz nie mógł sobie ot tak nie trenować z drużyną przez blisko miesiąc czasu, jenocześnie będąc jej pracownikiem i pobierając od niej pensje. Mógłby to zrobić, gdyby Wisła nie płaciła Forbesowi lub zalegała z wypłatami. Ale raczej nic takiego nie miało miejsce. Więc Forbes ani żaden inny piłkarz nie może odmówić gry w klubie, bo ma takie widzimisię, bo by się to skończyło olbrzymimi karami dla piłkarza. Zgodę na taki deal musiała wydać Wisła, i właśnie dlatego Forbes bez żadnych konsekwencji od miesiąca czasu nie grał, i nic sobie z tego nie robił, bo nic mu za to nie groziło. Wisła chciała jeszcze coś zarobić na Forbesie (bo zaraz kończy się umowa), machnęli ręką.. dobra, już nie musisz trenować z Wisłą, przekazali Forbesowi, rzecznik klubu Karolina Bibrzycka przekonywała, że Forbes odejdzie z klubu.. i zaczęły się problemy z wizą.. kolejne tygodnie mijały.. i dziś - Fernandez z problemami zdrowotnymi, Kliment - parodia napastnika i Ondrasek, który przyszedł głównie po to, żeby robić atmosferę. Więc włodarze Wisły teraz sobie wymyślili - a, nie czekaj.. Forbes jednak musi grać w Wiśle. Od dupy strony Wisła podeszła do tematu, i co gorsza nic ją nie nauczyła historia z Forbesem.. przecież już raz miał problemy z wizą.. też odchodził kilka tygodni z Wisły.. i ostatecznie nie odszedł. I teraz powtórka z rozgrywki. Powinno być tak: otrzymasz wizę i jeszcze w tym samym dniu odchodzisz z Wisły. Informacja o tym to 5 minut rozmowy przez telefon. A nie na zasadzie: odejdziesz jak otrzymasz wizę, ale przez ten okres nie będziesz juz u nas grać.. bo to bezsensu i działanie na szkodę klubu. Bo Wisła podwójnie traci: jest osłabiona brakiem piłkarza, któremu cały czas płaci, i nie pozyskuje żadnych pieniędzy z jego sprzedaży. Biznes życia ![]() Wisła musiała mieć w tyle głowy, że Forbes może nie odjeść, bo już wcześniej Forbes miał problemy z wizą. Niestety, w ogóle tego nie wzięli pod uwagę, będąc przekonanym, że Forbes odejdzie. Ok, pewnie wreszcie odejdzie.. ale nie o to chodziło. Chodziło, o to, żeby odszedł od razu i wziąć za niego pieniądze. A tutaj.. brak pieniędzy i brak piłkarza.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 28.02.2022 o godz. 16:54.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
Brawa dla działu sportowego za prace jaką wykonali przy transferach, które mają nas utrzymać. Jeszcze raz brawo.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Jeśli Wujek Nas utrzyma to trener roku
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Cała nadzieja w zawodnikach z kartą w ręce, których możemy podpisać w dowolnym momencie :<
![]() ![]() [26/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
Tylko że tacy zawodnicy to szrot, nie ma co owijać w bawełnę
|
|
![]() ![]() ![]() |
|