|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Zastanawiam się tylko, na kogo znowu Kuba zrzuci winę |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Szkoda całego projektu i tej karuzeli. Mam nadzieję, że bracia B zostaną odsunięci od decyzji sportowych. Bardzo się zastanawiam kto stoi za transferem Poletanovicia bo to był jedyny sensowny nasz ruch od dawna. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Cytat:
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
Powie, że kibice wywierali zbyt dużą presję
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Brat Blaszczykowskiego musi wypier*****, a Kuba musi zrozumiec ze byl swietnym pilkarzem ale nosa do zarzadzania w pilce nie ma wogole.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Kwiecien nie wzial Wisly przez dlugi, ale przez sytuacje z kibolami. Pora to powiedziec wprost.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Online |
|
No jasne, że tak ale przez lata nie dało się tego napisać teraz płacimy rachunki.
Jak ktoś mysli, że 60-tki dukaty, zielaki, miśki to już gruba kreska to chyba ma nierówno pod czerepem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Online |
|
Ajax napisał(a):
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Jarosław Królewski po meczu Wisła 0-0 Jagiellonia:
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Jest takie powiedzenie, żeby z rodziną i przyjaciółmi nie robić interesów, bo albo nie wyjdzie interes, albo straci się rodzinę i przyjaciół. ![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Spoglądam na dumnie publikowane tabelki i wykresy przez właścicieli Wisły i trudno mi zrozumieć, dlaczego oni mają problem z utrzymaniem takiego klubu, który generuje rekordowe zyski. Przy wykresie Jażdzyńskiego można porównać sobie jakim zapleczem finansowym dysponowali Sarapata z Dukatem, a mimo to, drużyna Wisły grała dużo, dużo lepiej. Do tego Królewski z Jażdzynski informowali, że Wisła wyciąga największe pieniądze z dnia meczowego, sklepu klubowego, 100% sprzedanych skyboxów, a ponadto doszło wielomilionowe wsparcie od Socios. Na prawdę trzeba być - upośledzonym, żeby mieć problem z utrzymaniem takiego klubu. Bo inaczej nie da się tego ubrać w słowa..
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
tak , to kolejny strzał w kolano
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Po prostu problem jest z przełożeniem wyników finansowych na sportowe. Wbrew pozorom to nie jest takie proste, co pokazuje np. spadek Górnika po wejściu Allianz.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Istotne jest to, na co idą pieniądze i czy są mądrze wydawane. Nie mam pewności, czy deklarowana poprawa finansów skutkowała zwiększeniem budżetu na pion sportowy, a nawet jeśli, to efekt oglądacie na boisku.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
O to właśnie chodzi, że fatalne zarządzanie pod kątem stricte sportowym powoduje, że worki pieniędzy z budżetu Wisły spalane są w piecu.. i najlepszym przykładem na to są wykresy wyżej + informacja o tym, że koszty utrzymania drużyny wzrosły o 7 mln złotych (a Wisła rozgrywa najsłabszy sezon od 26 lat) oraz wydanie pół miliona euro na Falzgagica,prezentującego poziom 3-ligowy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
odpowiedź jest bardzo prosta: finansami zajmuje się fachowiec w tej dziedzinie - Jażdzyński, marketingiem i szeroko pojętymi innowacjami Królewski - również postać, której można zaufać, że ma w tym doświadczenie. Pionem sportowym zajmuje się Kubuś sygnowany przed Dawidka. A niestety, to że ktoś radził sobie kiedyś na skrzydle nie oznacza, że będzie sobie radził w gabinecie. Plus wybujałe ego, małostkowość i przekonanie o swojej nieomylności przynosi takie a nie inne efekty. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
No ale co z tej kasy skoro:
1. Inflacja, wzrost cen jest ogromny na przestrzeni 1-3 lat więc i wydatki większe 2. Dług, niech powiedzą ile długu splacili, bo moze np tam idzie spora część nadwyżki? 3. Chwalenie sie że jest 2 czy 4 razy więcej kasy od sponsorów. To jest statystyka, ile realnie to jest pieniędzy bo może porównują to do roku gdzie byly problemy ze sponsorami przez Sarapaty i wtedy te wpływy byly male więc nie trudno je podwoic. A poza tym jest różnica miec od sponsorów dzis 100 zl a jutro 1000, czyli az 10 razy więcej ale da to 900 zl, a dzis 1 mln a jutro 2 mln, czyli raptem 2 razy wiecej ale az milion zł. 4. To samo może dotyczyć przychodu z dnia meczowego. Zalezy do jakiego okresu oni to porównują. 5. Z tegotego co pamiętam za czasow WSH toto jeszcze mielismy na tyle mocna ekipe ze umielismy sprzedać piłkarzy za jakąś kase. Zawsze tanio sprzedawalismy ale nawet niech wpadnie te 1-2 mln euro lacznie to jest 5-10 mln zlotych. Takze automatycznie te wszystkie bajeczne zyski obecnie, wtedy były mniejsze ale niwelowane przez inne wplywy. Odnoszę wrażenie, że nasz klub to jest mocny marketingowo. Ładnie potrafią wszystko przedstawić, dobrze sie odnajdują w socjal mediach, każdy ma swojaw role, jeden sobie moze pozowlic na obrazenie np Obidzinskiego, drugi na wojownie na tweeterze itp i nikt za takie wyskoki odpowiedzialności nie ponosi bo przecież to wspólna firma i kazdy jest wolny. I tak samo sie rozmywa odpowiedzialność za działania organizacyjne i wyniki sportowe. Nigdy nie ma winnego wśród trio ale za to trio zawsze chwali sie sukcesami i dobrze pompuje te swoje zasługi... ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Dla mnie kluczowa będzie reakcja po spadku, jeśli nie poelci za to głowa Dawida B. tylko towarzystwo wzajemnej adoracji dalej będzie hulać, to możemy się spodziewać, ze wątek "Walka o utrzymanie" dalej będzie żył za rok, tym razem już szczebel nizej...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja robię już listę argumentów, którymi będziemy tłumaczyć spadek. To jest dobre, ale sponsoruje nas Orlen, więc proponuję jednak "putinflację".
Mam zły humor, przepraszam, w czarnych barwach widzę najblizsze tygodnie. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
2. Koronawirus
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Polski ład ale przede wszystkim powrót Tuska do polskiej polityki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2020
Offline |
|
Wiadomo, że Putin, przecież on za wszystko odpowiada.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wbiłem sobie Wisła Kraków w KRS, bo przypomniałem sobie, że u nas zimą były zmiany w akcjonariacie, które przeszły bez echa. Co jakiś czas sobie sprawdzam.
Jest p. Róg z Orlenu, członek Zarządu, którego przyjęliśmy w zamian za sponsoring Orlenu na koszulkach, ale o tym pisaliście. W podmiotach powiązanych wyskoczył mi już tylko jeden Pan z dawnego Rakowa, w Fundacji Wisły Kraków. Ostatnim razem, jak sprawdzałem, było chyba więcej tych ludzi. Okazuje się, że od trzech lat TS ma spółkę Wisła Sport Development, której prezesem jest Arek Głowacki. Ktoś wie, jaka w praktyce jest rola tej spółki? Działalność prowadzona jest zresztą przez spółkę komandytową, w której uczestniczą pp. Ziętara, Łanoszka, Maraszewski (z Dematec, sponsora drużyny piłkarskiej), Szydłowski (z Dasta Invest, sponsora drużyny piłkarskiej) Przy okazji: co to jest i czym się zajmuje spółka Wisła Kraków s. z o.o.? Niejaki Józef Neć ma w niej 100% udziałów, w zarządzie są Robert Neć i Konrad Neć, w radzie Seweryn Brodowski, Marian Neć i Józef Neć. PS Nasz dawny znajomy Nortbert Bernatzky, który naprawdę nazywał się Norbert Bernacki, zmienił nazwisko na Buchmann. Pięknie brzmi. Ciekawe, z jakiego kraju ze wschodu był Jorg Loser. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
Wisła Kraków Sp. z o.o. nie ma (oprócz nazwy) nic wspólnego ze sportem ani żadnym z podmiotów TS/SA.
O reszcie już się tutaj produkowałem kiedyś. Najprościej, wbrew pozorom, po prostu przeczytać dokładnie sprawozdania. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ok, ok. To poszukam w temacie albo rzeczywiście zerknę
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
![]() Ech, stare czasy... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Online |
|
ciekawe kiedy jakiś jadczak-bis odsłoni nam kulisy tej calej sprawy krzesełkowej , którą w internetach uwiarygadniał Miga , a w Canal + Baszczyński
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
O co w tym chodziło?
Ostatnio edytowane przez kowalkowskij : 13.05.2022 o godz. 06:43.
![]()
Tylko wspólnie można coś zbudować. Wisła Kraków - Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|