|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Fatalna polityka ostatnich lat jest tylko i wyłącznie wypadkową 'życia' ponad stan z lat wcześniejszych. Dunin w przeciwieństwie do swoich poprzedników próbuje z nią zerwać. Przecież wszyscy dobrze wiemy, że problemy nie ciągną się od 2010 ale od dużo, dużo wcześniej. A to, że zimą ogłosił, że może być nas stać na wykup Wolskiego, mogło być poparte choćby tym, że była jeszcze wtedy nadzieja na pierwszą 8. 7 czy 6 miejsce w ligowej tabeli to ok 600 tyś złotych więcej niż 9 które niestety zajęliśmy. Ludziom się wydaje, że przelew na 500 tysięcy euro to dla obecnej Wisły są trzy kliknięcia księgowej... ![]() |
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Nawet, NAWET gdybyśmy mieli luźne pół banki Euro, to zapewne i tak kombinowalibyśmy przy transferze jak cygański handlarz walutą. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Czy gdybyśmy spadli z ligi to też byś wymagał wykupu Wolskiego? Przecież Prezes musiał już mieć wtedy odłożone pieniądze dla niego i co by się nie działo musiałby go wykupić. ![]() Nikt nie robi z kibiców debili, tylko Ci właśnie kibice nie zauważyli, w jakich realiach finansowych musi wiązać koniec z końcem obecna Wisła. To że Dunin miał nadzieję, że będzie kasa na jego wykup to nie znaczy, że musi teraz kosztem np. uzyskania licencji za wszelką cenę go kupić. |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
wytkumacz w takim razie $$ na kupno Brleka....
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ale ja doskonale wiem, jakie są realia w tym klubie!
Otóż takie, że jak trzeba i komuś się opłaca, to znajdzie się kasa na np. Brleka, a jak nikt z tego kasy do kieszeni nie wsadzi, to zaczyna się kombinowanie, jak w przypadku Wolskiego. Realia są też takie, że założone jest, że będzie kasa na kontrakty dla Zachary i Mójty (pewnie kilkaset tyś Euro rocznie). Ciężko powiedzieć, że obaj są niezbędnym dla Wisły wydatkiem, co? Nie demonizuj sytuacji Wisły, bo jakoś kasa się znajduje. Tylko nie wtedy, kiedy pewne osoby nic z tego nie mają. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
szprotson Prywatne pieniądze kibica Wisły Kraków.....
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Gdyby Brlek odpalił jak Wolski to by takie pytania nie padały. A idę o zakład, że gdyby przegrzebać ten temat to więcej osób widziało w Brleku lidera zespołu, a już niekoniecznie w Wolskim.
A żeby Cię zabić logiką to dodam tylko: Jak wydasz pieniądze to już ich nie masz.
A przeliczając kontrakty Mójty, Zachary itd znowu bawimy się w klubowa księgową, nie mając absolutnie żadnych potwierdzonych danych liczbowych. Bez sensu ta dyskusja. |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Wszyscy prezesi kłamali i nic w tym temacie się nie zmienia. Rozumiem, że niektórzy bronią Dunina, bo jest z TS, ale faktom nie można zaprzeczyć. Szkoda, że w ogóle padło takie stwierdzenie, że nas stać na wykup Wolskiego, bo teraz tylko potęguje to gównoburzę.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ostatnie lata to ciągłe pogarszanie się Wisły, tkwienie w roli maksymalnie ligowego średniaka, bez perspektyw na uzdrowienie sytuacji. Nawet, gdy pojawia się jakiś cień szansy na zwrot, tą polityką i zarządzaniem jest marnowany. Wisła potrzebuje Wolskiego, potrzebuje zmian i innego myślenia. Z czego? Ze środków, które nieustannie przeznacza i często trwoni na inne cele, innych, o wiele mniej istotnych zawodników, czy na pomysły takich ludzi jak Kapka. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Trzeba bylo sprzedac niepotrzebnych Uryge, Gerriera, Buchalika i pieniadze na Wolskiego by byly a tak bedzie gra w dolnej ósemce bez niego.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Teraz juz za pozno, mogli nawet zrobic zrzutke wsrod kibicow za pomoca strony www na Wolskiego skoro wiedzieli ze nie maja srodkow na wykup a kibice by spokojnie pomogli bo to podstawowy nasz zawodnik byl a tak wstydzili sie przyznac ze nie maja pieniedzy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
2mln zl darowizny od kibicow? Watpie w to
![]() ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Frekwencją, kupionymi biletami trzeba było nabić kabzę gdy był na to czas. Chvj mnie obchodzi 4 frekwencja w lidze, byłoby niżej to mielibyście argument top5, top8, top10 itd. ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dokladnie jota w jotę napisałbym to samo. Kolesiostwo i układy to coś co trwa od nastu lat, Ci ktorzy mogli kiedys grać w Wiśle ale "nie mogli" wiedzą ocb ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Nie widziałem konferencji. A z zapisu i Waszych komentarzy brakuje mi jednego.
Sprawy Cieżniaka. I nie chodzi mi o odpowiedź prezesa w stylu wysłaliśmy ponaglenie. Tylko konkrety. Upłynęło kilka miesięcy - jedna runda - zatem jakieś odpowiedzi, uzasadnienia wyroku powinny być. Gdzie komentarz i kroki klubu? Nikt teraz Cieżniaka tu nie chce, ale stworzył się niebezpieczny precedens. ![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
![]()
Kibic Białej Gwiazdy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Nie da się tego inaczej wytłumaczyć. I decyzji o stracie tego piłkarza nie będzie się dało w ŻADEN sposób obronić. Wisły po prostu nie stać na to, w obecnej sytuacji, aby takich zawodników tracić. Kiedy nie ma pieniędzy, kiedy tak trudno na obecnym rynku o dobrego zawodnika, ona dostaje na tacy ukształtowanego, sprawdzonego już w jej szeregach piłkarza, za umówmy się pieniądze, które nie są nierealne. To będzie kolejny, N-ty już jawny sabotaż na tym klubie, którego dokonują pracownicy pod okiem (do wyboru): a) nieświadomego b) zmanipulowanego c) głupiego d) mającego już wszystko w dupie Cupiała. Ile zarobi Zachara czy Mójta, ile dostaną za udział zawodników na Euro, ile dostaną od C+.. Oczywiście, jakby była możliwość nakręcenia intrygi i zbicia prywatnego interesu, albo gdyby każdy w Wiśle i TF grał do jednej bramki pod tytułem "Najsilniejsza Wisła", to jestem pewien, że kasa znalazłaby się w kilka dni. Nie bądźmy dziećmi, przy obrotach TF, majątku Cupiała, nawet niejasnej sytuacji z bankami to 2 mln zł. to jest na waciki. Jedna z jego kilkudziesięciu nieruchomości.
Ostatnio edytowane przez nesta : 15.06.2016 o godz. 11:00.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jedni chwalą Dunina bo jest z TS.
Inny właśnie za to go ganią. Trzeba oceniać jego prezesurę po działaniach. A tych narzazie jakiś wybitnych brak (oprócz pisania oświadczeń). Zapewne kocha on Wisłe i jest operatywnym człowiekiem ale ja kiedyś też próbowałem ogarnąć parę rzeczy naraz. Praca, działanie w organizacjach plus jakieś inne fuchy i efekt był taki że nic nie było w pełni dobrze zrobione. Sorry ale on ma na głowie cały TS gdzie pieniędzy też nie ma nadmiaru i wierzyciele pewnie też siedzą na głowie. Myślę, że Wisłę Can-Pac to już w całości on ogarnia. Do tego jeszcze SA. Czy nie lepiej dla własnego spokoju i dobra sprawy dać sobie spokój z tym jeszcze? No nie wiem ale albo trzeba być nadczłowiekiem albo mieszkać i pracować 25h na R22.. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
||
Płatność o wiele mniejsza, do tego w ratach. Jak ktoś wierzy w 400 tys. euro, to powodzenia.
Jak dzieci. Nie będzie Wolskiego, idźcie się wypłakać gdzie indziej.
![]() Ale wy jesteście głupi. Tak, Mójta na pewno zarabia więcej niż Brożek, Małecki i Głowacki razem wzięci. Odkryliście spisek. Na pewno nie wzieliśmy go, bo jest za darmo i duzo nie zarabia. Nie potrzebujemy też bocznych obrońców, napastników, stoperów, skrzydłowych. Tylko Wolskiego. Żal mi was. Wisłą chce go sprzedać, tylko niestety nikt go nie chce kupić. Tekstów o sprzedaży Urygi nie skomentuje, bo szkoda czasu na ludzi zagubionych...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.06.2016 o godz. 14:40.
![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
2. Z czego wywnioskowałeś, że napisałem, że zarabiają więcej? |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |