|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
![]() Życzę trenerowi powodzenia, ale dalej podtrzymuje zdanie, że z takim materiałem piłkarzy się nie utrzymamy. Tu potrzeba wzmocnień i oby je dostał w zimie. Nie można składu opierać na Boguskim i Brożku którzy przez ostatnie 10 lat zagrali może 10-20 dobrych spotkań. Do tego Wasilewskim który puka już pod 40. Tu potrzeba piłkarzy typu Mak. Czyli tanich a mogących jeszcze zrobić jakąś robotę. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2017
Offline |
|
Lenczyk, Żmuda WTF?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Byłem zwolennikiem zatrudnienia trenera Skowronka.
Trzyma kciuki żeby nowemu trenerowi się powiodło ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 10.2019
Offline |
|
Bardzo dobry trener. Inteligentny jako człowiek to przede wszystkim. Właściwie jedyny możliwy wybór na ten moment jeśli mówimy o trenerze z Polski. Miał w tym sezonie już kilka ofert z Ekstraklasy i to też o czymś świadczy.
Ci, którzy chcieli Smude/Nawalke/Lenczyka to powinni się ostro .......nąć w głowę i zastanowić się nad swoim intelektem. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Jeżeli zmieni sposób wyprowadzania piłki przez naszych obrońców, poprawi grę w środku tzn, w końcu zaczniemy też grać środkiem to powinno być dobrze.
Ciekawe jak zareagowała szatnia, Brożek miał przecież wrócić na prośbę Stolara. Chciałbym jeszcze żeby wreszcie młodzież zaczęła dostawać regularnie szanse na grę i to nie dlatego że podstawowi zawodnicy są kontuzjowani czy wykartkowani. Mikołaj już tuż tuż to tak sobie życzę ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ciemno to widzę w zimie 6ty trener do spłacania
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() Lengyel - Magyar két jó barát együtt vív, és issza borát!
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Nie wszyscy z nich są aktualnie bezrobotni związani z Krakowem Wisłą może by się udało porozumieć w ramach obecnej sytuacji ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Dobry ruch ze strony zarządu. Jak spadniemy to już przynajmniej mamy trenera na I ligę (nie trzeba będzie znowu szukać)
![]() Czy da radę ? Musi. Trzymam kciuki. ![]()
Kibic z sektora A wizytówką klubu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
To jest forum Wisły czy zjazd psycholi?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
Powodzenia trenerze !
Będzie lepiej bo gorzej już i tak być nie może. Pierwsza weryfikacja dla trenera to odebranie opaski kapitańskiej boguskiemu i przekazanie jej odpowiedniemu piłkarzowi. Druga - odsunięcie tegoż zawodnika od składu. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Powodzenia trenerze. Paradoksalnie nie jest tak źle. Wiadomo, że kadra zostanie bez zmian na 5 meczów. Nawet jak wszystkie przegra to i tak nie powtórzy serii Stolara. A od przygotowań i nowej rundy może zacząć budować swoją drużynę.
Jednocześnie jestem przekonany, że coś tam ugramy do świąt. No i czekam na informacje o tych rozmowach, które miały decydować o losie Wisły?! Czy chodzi o wsparcie finansowe na nowych piłkarzy czy to chodziło po prostu o dogadanie szczegółów zmiany szkoleniowca?! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
Nie pozdrawiaj antypolskich ruchów.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Wielu osobom nie podoba się zmiana na nowego trenera. Coś w tym jest...
https://sport.onet.pl/pilka-nozna/ek...krakow/393087n |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Wielu osobom czy sfrustrowanemu Iwanowi, któremu marzylo się przejęcie Wisły za pieniądze Kwietnia?
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Iwan to Wiślak z krwi i kości ale on też obiektywny nie jest. Przy takich decyzjach nigdy nie ma 100% zadowolonych. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Andrzej Iwan ostatnio odpłynął. Opowiada dyrdymały (Chuca zły, wiedziałem od początku, Kumah dobry tylko Stolarczyk go nie lubi itd.), a sam nie potrafi zbudować zespołu, który byłby liderem klasy okręgowej mając pieniądze trzecio-, a może i drugoligowe.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Ale że niedogadali sie z Włodarskim to wiedział przed wszystkimi
![]() ![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2017
Offline |
|
Przecież Iwan obecnie pracuje u Kwietnia więc wszystko jasne. Po drugie zdziwiony jest, że po Legii zarząd wyraził poparcie Stolarowi, a 2 tygodnie później go zwolnił, ale chyba zapomniał, że w te 2 tygodnie Wisła przegrała 2 mecze z bezpośrednimi obecnie konkurentami w walce o utrzymanie. Więc to mogło zadecydować. Logiczne. dostał po blamazu 0;7 szanse na wyciągnięcie druzyny z dołka, nie podołał więc o co kaman.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Młody trener ale młodszy od niego o 2 lata był Skorza a w tym samym wieku Petrescu.
Liznął już trochę ekstraklasy, w dodatku nawet że spadającym Widzewem potrafił nas ograć. Z Pogonią raz z nami przegrał, raz wygral. Ma jak na swój wieku dużo doświadczenia. Na pewno z wyborów 1 ligowych to wybór najrozsądniejszy. Wolnych, młodych "zdolnych", na rynku mało, a jeśli miałby wejść do szatni Urban czy Zieliński to dziękuję... Co do tego jak przyjmie go szatnia, to decyzję akceptował też Kuba, więc po 1. Wiedział że Stolarczyk się u nas wypalił, a po 2 na pewno i on przekona szatnie że z tym trenerem przetrwamy kryzys. Powodzenia trenerze |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Niby szczegół, ale niesmak pozostał :/
Ostatnio edytowane przez Cycu : 14.11.2019 o godz. 17:45.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 11.2019
Offline |
|
Skowronek jako trener w ekstraklasie zagral 35 meczów i zdobył 40 punktów. Jak bedziemy zdbywac 1 pkt/mecz to sie nie utrzymamy.
Lepsza srednia mial np Tomasz Hajto...30 meczow i 37 pkt. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2019
Offline |
|
Młody, bez większych osiągnięć - oby się nie okazało, że piłkarze mu wejdą na głowę i starszyzna będzie rządzić. Szatnię mamy specyficzną, dużo starszych piłkarzy, z doświadczeniem w kadrze i poważnych ligach. Oby sobie nasz nowy trener poradził, tylko dobrym warsztatem i charyzmą może ich do siebie przekonać. Na pierwszy rzut oka nie wygląda, ale trzymam kciuki, bo co nam pozostało.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2014
Offline |
|
Ty tak serio? To trener jest wyznacznikiem ilości zgarnianych punktów? Dostępni zawodnicy i ich forma nie ma nic do rzeczy?
|
|
![]() ![]() ![]() |
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
To naprawdę nie jest temat o Boguskim
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Zaraz zaraz - a nie da sie sciagnac tych 4 pozostalych jako asystentow ?
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Po reakcjach widzę że sporo osób jest w szoku że jednak nie Mourihnio. Cóż, niektórzy bardzo wolno przyswajają wiedze i są wiecznie zaskoczeni, że odpady a nie topowi piłkarze, że o utrzymanie a nie o puchary... Oby Skowronek miał ten "magic touch" i potrafił coś więcej wycisnąc z Klemensa i Janickiego. Bo w to że niczego więcej nie wykrzesa z większości naszych młodych jestem pewien... ![]()
D.O.A.
No one likes me, no one likes me, no one likes me I don't care Orbit napisał(a):
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to trenera na I Ligę juz mamy
![]()
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 14.11.2019 o godz. 19:52.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2018
Offline |
|
http://sport.tvp.pl/45326698/rozmowa...em-skowronkiem
Sporo frazesów i ogólników,nie ukrywam,że bardzo mnie ciekawi kto odpowiadał za przygotowanie motoryczne w klubach ,w których pracował Skowronek i jak to wtedy tam wyglądało?I co z Dyją,który został zatrudniony przed sezonem a motoryka naszych piłkarzy w tym okresie to dramat,nigdzie nie znalazłem wypowiedzi na ten temat przez kogokolwiek z klubu. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|