The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Reklama
Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Levis88
Senior Member
 
Od: 02.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1081
Stary 07.08.2016, 17:12
Sprawa wygląda tak, że muszę kupić lapka/ultrabooka i jakiś tablet, obydwa urządzenia główne to użytku domowego. Fajnie by było jakby były kompatybilne ze sobą systemowo. Budżet to ok.4-5tys. Myśle też o urządzeniu 2 w 1 zamiast tabletu ale nie wiem ile to warte, kumpel ma ms surface 3 i fajnie to chodzi ale cena wysoka.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member
 
 
Od: 09.2005
Skąd: NH

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1082
Stary 06.09.2016, 12:08
Szukam najprostszego na świecie programiku gdzie ze zdjęć ułożę filmik.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member
 
 
Od: 03.2009

Online

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1083
Stary 27.10.2016, 21:03
Wypowie się ktoś kto zna się na laptopach czy opłaca się kupić używany laptop za około 800 zł - ewentualnie może polecacie jakiś model?
Laptop ma być do oglądania filmów, serfowania po internecie, po prostu do codziennego użytku. Nie do gier, nie jakiś wybajerzony w coś czego nawet nazwać nie potrafię, po prostu żeby miał możliwość odbioru wi-fi, jakiś dysk normalny (300GB minimum) itp ale to chyba teraz maja wszystkie laptopy. Pasowałoby żeby jakoś nie mulił. tylko własnie pytanie czy za te 800 zł można znaleźć coś normalnego?

PS Napisałem o używanym laptopie bo coś nowego i dobrego żeby za tę cenę kupić to chyba nie da rady? A tak to by był używany "lepsiejszy" a w cenie tych najtańszych nowych lapków.
młode pokolenie - stare przekonania
Odpowiedz cytując
GonzoNS
Socios Wisła Kraków
 
Od: 11.2002
Skąd: Kraków, Nowy Sącz

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1084
Stary 27.10.2016, 21:07
Za 800zł nowego nie kupisz więc tylko używka. Popatrz sobie na laptopy poleasingowe w firmie AMSO (o ile sie nie pomyliłem w nazwie). Całkiem przystępne ceny tam mają.

takie coś wydaje się całkiem przystępne w cenie masz windowsa, co nie jest u nich standardem
http://amso.pl/product-pol-29857-Del...ws-7-Home.html

ewentualnie z wiekszym ekranem
http://amso.pl/product-pol-21751-Len...fessional.html


Przejdź sie do nich najlepiej, bo niektóre kompy mają w brzydkim stanie (strasznie wytarte, porysowane) pewnie coś doradzą
Powód: oferta
Ostatnio edytowane przez GonzoNS : 27.10.2016 o godz. 21:29.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member
 
 
Od: 03.2009

Online

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1085
Stary 27.10.2016, 21:49
OK, dzięki, poczytam, popatrzę.

PS Nie jestem z Krk - tak apropo "przejdź się do nich"
młode pokolenie - stare przekonania
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1086
Stary 30.11.2016, 16:16
Chciałbym się was zapytać chciałem zgrać sobie zdjęcia z karty pamięci na laptopa,ale jak wkładam do czytnika kart sd to wyskakuje mi,że muszę sformatować kartę a w aparacie wyskakuje błąd karty.Da się coś z tym zrobić wujek google podpowiada by je odzyskać,lecz na tym kompletnie się nie znam....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi
 
 
Od: 09.2003
Skąd: TYNIEC

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1087
Stary 18.12.2016, 18:15
Jaką ładowarkę do akumulatorków polecacie?

AAA i AA, najlepiej z możliwością 2 albo 4 naraz.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1088
Stary 18.12.2016, 18:50
Spoko ładowarki masz co jakiś czas w Lidlu. Minus jest taki że bardzo duże ale chyba na wszystkie odzaje baterii.

A jak taka zwykła to jest taka strona Ibood i tam co jakiś czas się ładowarki pojawiają, ja kupiłem np Toshibe i chyba 16 akumulatorków i jestem zadowolony, najważniejsze aby był procesorowa.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi
 
 
Od: 09.2003
Skąd: TYNIEC

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1089
Stary 19.12.2016, 08:21
Edit:


Zastanawiam się po czym ze specyfikacji wywnioskowac ze procesorowa ... ?

http://www.komputronik.pl/product/29...p-bq-cc51.html

http://www.komputronik.pl/product/31...450-black.html
Ostatnio edytowane przez Kocur : 19.12.2016 o godz. 11:47.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1090
Stary 19.12.2016, 14:46
Słuchaj ja kupiłem sobie parę lat temu GP z 4 akumulatorkami za 59.99 w Carfurze i do tej pory działa i są ok! coś takiego:

http://www.bto.pl/B2CProdukt.aspx?id...Fc0W0wodEW8KSw
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
nero
Hanys
 
 
Od: 12.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1091
Stary 20.12.2016, 16:17
Router z modemem lte z zasilaczem do pradu, co polecacie?
Normalne domowe użytkowanie. Nie najtańszy, taka średnia półka.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1092
Stary 20.12.2016, 20:20
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Edit:


Zastanawiam się po czym ze specyfikacji wywnioskowac ze procesorowa ... ?

http://www.komputronik.pl/product/29...p-bq-cc51.html

http://www.komputronik.pl/product/31...450-black.html
Ten Panasonic biedny bardzo.

Ta druga z fajnymi funkcjami, procesorowa (masz w opisie że mikroprocesorowa), przywracanie do życia akumulatorków, 4 kanały (każda bateria jest ładowana indywidualnie, prądem jakim potrzebuje).
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi
 
 
Od: 09.2003
Skąd: TYNIEC

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1093
Stary 20.12.2016, 21:28
Thx - właśnie to w drugiej przeoczyłem , teraz widzę że mikroproc, chyba ją łyknę.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member
 
 
Od: 11.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1094
Stary 27.12.2016, 18:42
Potrzebuję myszy komputerowej, bezprzewodowej, z dobrym profilowaniem tylko dla praworęcznego, laserowej. Do tej pory miałem znakomitą Logitech Marathon, ale przyciski już źle działają. Myślałem nad Logitech MX Master, a może są inne dobre modele z innych firm?
nędzne polaczki."śmiecie ludzkie". "was powinno się jebać, tak się powinno was jebać, jak tylko was może jebać PIS"

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member
 
 
Od: 04.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1095
Stary 12.02.2017, 20:59
Po ostatniej aktualizacji windows 10 praktycznie wszystkie aplikacje nie uruchamiają się.
Problem w ten sam dzień pojawił się zarówno na moim laptopie, jak i na laptopie siostry.


"Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc00000e5).
Kliknij przycisk OK, aby zakończyć aplikację."

Zaczęła się też zawieszać Mozilla. Nie mogę uruchomić żadnego antywirusa, cleanera, czy ściągniętych programów, które miały rozwiązać ten problem.
Odpowiedz cytując
Buffy
Junior Member
 
Od: 06.2016

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1096
Stary 09.03.2017, 07:28
No dokładnie, mi też wszystko zamula.
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member
 
Od: 05.2004
Skąd: Krakow

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1097
Stary 13.04.2017, 17:27
Panowie krotka pilka.
Windows 10,procesor I5 - 2.90 ghz, Ram 4 gb:
Kaspersky vs Norton ?
Za i przeciw
Dziekuje
Ostatnio edytowane przez regan : 13.04.2017 o godz. 17:33.
łukasza
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi
 
 
Od: 09.2003
Skąd: TYNIEC

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1098
Stary 13.04.2017, 21:48
Avast....
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1099
Stary 26.06.2017, 15:15
Mam pytanie, da się naprawić gniazdo usb w dysku zewnętrznym ? Nie zawsze mi dysk działa trzeba poruszać kabelkiem wymiana pomoże ? czy raczej kaplica
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 07.2009
Skąd: R.K.C - AJ

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1100
Stary 26.06.2017, 16:01
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, da się naprawić gniazdo usb w dysku zewnętrznym ? Nie zawsze mi dysk działa trzeba poruszać kabelkiem wymiana pomoże ? czy raczej kaplica
Zazwyczaj dyski zewnetrzne są w puszce i same w sobie nie maja usb..chyba
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1101
Stary 26.06.2017, 17:56
Ja mam trochę stary WD i spokojnie można go rozebrać
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 07.2009
Skąd: R.K.C - AJ

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1102
Stary 26.06.2017, 18:22
No ale chyba wystarczy wymienic puszke? Bo dyski nie maja chyba gniazda usb?
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1103
Stary 26.06.2017, 18:53
Chodzi o to,że puszki nie wymienisz u mnie jest wbudowany usb
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 07.2009
Skąd: R.K.C - AJ

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1104
Stary 26.06.2017, 19:23
To pierwsze slysze. Ja wszystkie zewnetrzne dyski mialem zawsze opakowane puszką. A w srodku standardowe dyski.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member
 
 
Od: 07.2006
Skąd: Wschód Polski

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1105
Stary 26.06.2017, 20:06
Dariook Przyznaję się do błędu rozebrałem obudowę to zwykły dysk nie hejtuj
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków
 
 
Od: 07.2009
Skąd: R.K.C - AJ

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1106
Stary 26.06.2017, 20:25
Nie bede bo sam znam sie na komputerach jak na pogodzie
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi
 
 
Od: 09.2003
Skąd: TYNIEC

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1107
Stary 27.06.2017, 08:35
Serwisy potrafią wymienić usb w nierozbieralnej komórce to w dysku pewnie po pijaku by dali radę
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Padre1906
Senior Member
 
 
Od: 07.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1108
Stary 06.07.2017, 05:41
Ktoś byłby zainteresowany zakupem na pół (3sloty ja, 3 druga osoba) usługi NordVPN?
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 08.07.2017 o godz. 17:27.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków
 
Od: 01.2015

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1109
Stary 31.07.2017, 06:22
Ktos moze uzywal HDD Caddy do laptopa? Umozliwia to zamiane DVD na HDD/SSD. Tak sie zastanawiam nad malym upgradem laptopa: wymianie kosci RAMu na wieksza, zakup SSD i tam zainstalowanie systemu i wlasnie wstawienie HDD, ktorego obecnie uzywam, za DVD, ktorego praktycznie nie uzywam wcale. Bedzie to smigalo razem? Mial ktos moze z taka "zamianka" jakies doswiadczenie?
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 31.07.2017 o godz. 06:37.
Odpowiedz cytując
TIR_DO_SŁUBIC
Senior Member
 
 
Od: 05.2017

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1110
Stary 31.07.2017, 08:02
Tak, ja. Wyrzuciłem z laptopa napęd, w jego miejsce przeniosłem dysk HDD, z kolei w jego miejsce wstawiłem SSD właśnie. Jest elegancko.

SSD 250GB - system, software
HDD 1TB - magazyn
Ostatnio edytowane przez TIR_DO_SŁUBIC : 31.07.2017 o godz. 08:04.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:25.