|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
Temat ten jak sama nazwa wskazuje dotyczy transferów w Polsce oraz zmian barw klubowych dokonywanych przez polskich piłkarzy grających za granicą naszgo kraju.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 10.12.2009 o godz. 23:23.
|
|
![]() ![]() ![]() |
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
Same fakty czy domysly i plotki tez?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Isailiović i Niedzielan w kręgu zainteresowań Zagłębia Lubin
Cytat:
90minut.pl ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Legia szuka w Portugalii.
Cytat:
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
![]() ![]() ![]() |
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Cytat:
Zaczyna sie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ośmiu zawodników odejdzie z Lechii
Cytat:
90minut/Lechia Gdańsk ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Amika się odgraża, że kupi co najmniej 3 "pewniaków", czyli zawodników gotowych od razu do gry, którzy wzmocnią zespół:
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,73...pewniakow.html Jeśli mają rozum - to jednym z nich powinien być Niedzielan. Chcą Sobiecha, za którego Ruch woła 2,5 mln złotych. A Wtorek do wyjęcia niemal za darmo. Jasne, to nie jest zawodnik na którym można później zarobić, sprzedając z zyskiem. Ale znając życie na zapowiedziach się skończy. Tradycyjnie sukcesem będzie, jeśli Legia zatrzyma Muchę, Amika Peszkę i Lewandowskiego, a Wisła Marcelo. Tylko tych 4 zawodników ktoś za granicą chce. Plus taki, że znacząco kandydaci do tytułu się nie osłabią - bo nie mają jak... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
Oglądałem kiedyś wywiad z Peszką na C+ i nie odniosłem wrażenia że chłopak jest idiotą.... A tylko taki ktoś mógłby sie wybrac do Herthy!
To jakaś bzdura. Obrońca z lidera ligi portugalkiej na Ł3? Chyba, że ten Paulao nie gra w ogóle w pierwszym składzie-to rozumiem. ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Offline |
|
Jaka bzdura? Baretto przyszedł do nas z solidnej Boavisty, Edson ze Sportingu do Legii... Ten transfer jest jak najbardziej możliwy.
Liga polska jest pod względem finansowym nie najgorszą alternatywą dla solidnych piłkarzy z ligi portugalskiej (jasne, nie gwiazd) - jeśli jest to Legia, Wisła lub Amika. Moim zdaniem to właściwy kierunek. Paulista, Cleber, Edson - ci piłkarze się sprawdzili u nas. Tylko Baretto to był niewypał, ale z powodu problemów aklimatyzacyjnych, nie braku umiejętności. ![]()
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak sciagali mlodzikow z Balkanow to wszystkie media trabily o wspanialej polityce transferowej Amiki i jakie to mialy byc gwiazdy i ile na nich zarobia juz myslano. Niech oni najpirew zrobia transfery a potem mowia bo jak na razie to chwalenie im tylko dobrze wychodzi.
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 14.12.2009 o godz. 19:58.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Kuchenni juz ostatnio grali mlodzikami wiec dla nich kluczowym bedzie zatrzymanie Peszki i Lewandowskgo. Swoja drogą ten Peszko to naprawde mnie zadziwli ,kiedys taki szarak w tej WIsle Plock,i niczym kompletnie sie nie wyroznial..a teraz byc moze czeka go przyszlosc gdzies na zachodzie.Ciekawa kariera. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
^^ ponoć Lewy ma obiecany transfer latem, więc nie powinien się zimą od nas wynieść. Zresztą dla niego to dobrze, chłopak musi popracować i nad skutecznością, i nad techniką przyjmowania piłki, bo chyba z tym ma największy problem - pierwsze i tak wynika z drugiego.
Co do Peszki to mnie też zadziwił ![]() IMO, to że graliśmy młodymi na zdrowie nam wyszło. Zyskaliśmy pomocnika i obrońcę w kadrze pierwszego zespołu, którzy jakby co z pełnymi strachu gaciami wychodzić nie będą. Szkoda że Olszaka nie wypróbowaliśmy, mówią że to wielki talent, a narazie ma coś koło 17-18 lat jeśli mnie pamięć nie myli. @flamengista Niedzielan to zawodnik tylko na polską ligę, Sobiech jest chyba na dzień dzisiajszy niewiele gorszy, a w perspektywie daje szanse na rozwój. Dlatego ja bym był za Sobiechem, mimo tego że Niedzielana można prawie jak w Tesco kupić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
i nie robić nic albo zarobić trochę grosza w Grecji faktycznie krok w tył ![]() ![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Celtik nie rezygnuje ze Stilicia.Ciekawe czy ten utalentowany rozgrywajacy sprawdziłby sie w Szkocji.Ja uważam że Semir ma umiejętności na to by grac Celtiku ale brakuje mu szybkości.Podobnie jak kiedyś w Wiśle było z Cantoro.Był pamiętam testowany przez Genoe ale tam go nie chcieli.Główna przyczyną był chyba brak szybkości ale to i tak na naszą lige starczało przez lata.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32288,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.12.2009 o godz. 09:28.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Offline |
|
Dla Amiki problem polega na tym, że teraz za Stilica nie dostaną 2,5 mln funtów. Semir ma tragiczna rundę, jest całkowicie niewidoczny. Może będą chcieli go wyciągnąć w promocyjnej cenie, pytanie co na to Rutkowski.
![]()
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Pierwszy potwierdzony transfer Legii. Wawrzyniak znikąd do 1 składu ;p
Cytat:
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dziennikarska rozkminka o Lechu. Chyba farmazon, ale wklejam:
Cytat:
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Rutkowski widać pomału zauważa jak to łatwo wdepnąć przy podpisywaniu niektórych kopaczy. Niestety to,że Stilic się udał na jedną rundę nie znaczy,że kolejni z Bałkanów tez tacy będą. Oczywista oczywistość,ale widać nie dla tych co kupują. W sumie mam niezłą radochę jak to polskie kluby się "zbroją"
![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 16.12.2009 o godz. 10:44.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Offline |
|
Jodłowiec w Amice?
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html jeśli się potwierdzi, to faktycznie będzie spore wzmocnienie. 2,5 mln złotych to sporo (plus % od transferu zagranicznego), ale Jodłowiec może grać jako defensywny pomocnik a tu Amika ma problem (od odejścia Murawskiego). ![]()
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Online |
|
z Wisłą zawsze błędy robił
![]() kiedyś pisałem na forum żeby go wykupić z Groclinu jak grał jeszcze jako def pomocnik. Teraz nas na Niego nie stać. Ale Marcelo zdecydowanie lepszy ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Jodlowiec solidny grajek i nic pozatym.Dobry na lige Polską ,jak Proud napisal w meczu z nami zapamietałem jego błędy
![]() Amika potrzebuje obroncow ,ciekawe kiedy im Arboleda wroci. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Jodłowiec jak Jodłowiec ale bardziej mnie martwi
że na sport.pl pisza że Lech bierze Krivetsa z Bate Pamietam go z LM jeszcze z meczu przeciwko Juve Osmiele sie stwierdzic że Stilica w najlepszej formie niszczy w przedbiegach Liczyłem nieśmiało, że to po niego pojechał Skorża jak oglądał mecz Bate
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 16.12.2009 o godz. 22:05.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
A ja tu czegoś nie rozumiem. Jeszcze parę dni temu niejaki Kadziński mówił, że Rodionov jest za drogi zarówno dla Wisły, jak też dla Lecha. I nagle zmiana frontu - czyżby do FC Wronki przyjechała ciężarówka z pieniędzmi? OK, mogą sprzedać Stilic'a, ale czy to wystarczy im na łączne zakupy: Ridionova, Kriveca, Jodłowca/ Glika oraz Sobiecha (bo o tych zawodników się pytali)?
Prasa może różne głupoty wypisywać. Jeszcze wczoraj jeden serwis internetowy twierdził, że Wisła dogadała się z Pazdanem, inny - że z niego zrezygnowała. Nie wiem zatem, jak odnieść się do obecnej "listy zbrojeń" Lokomotivu Wronki. Może to prawda, może nie - w każdym razie dla Wisły sygnał bardzo jasny: tego okienka transferowego przespać nie można. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Tylko, ze Urban potwierdził, ze tam pojechał.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dziennikarze różne rzeczy piszą. Jakby faktycznie tego Kriveca dało się ściągnąć, byłoby super. Z drugiej strony dominuje teza, że kupujemy za kasę z transferu Stilica, a szczerze mówiąc, to nie wiem kto miałby go za te 2 mln € kupić..
Ale jakby przyszedł Krivec, Rodionow i Jodłowiec, to bym był skłonny uwierzyć, że wreszcie poważnie chcemy zawalczyć z Wami o MP. Tylko jeszcze wuefistę z Tarnobrzega bym wymienił. |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|