|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() chłopak to fanboy Manchesteru a nie wie że wielkość tego klubu została zbudowana na tragedii lotniczej w której zmarli zawodnicy Manchesteru. Ponadto bolą te dwie porażki w derbach rok temu ![]() ![]() ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Mówicie że to co Romek zrobił z chciał zrobić z Chelsea nie wyszło, że to od początku byl zly pomysl i w ogóle. A przecież gdyby nie kryzys to Chelsea funkcjonowała by tak jak dawniej. No i warto wspomnieć że Chelsea to klub który LM nie zdobył w zasadzie tylko przez śliską murawę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Banita
Offline |
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...esligi,1244061
Może nie na temat transferów, choć tym zawodnikiem też interesowało się mnóstwo klubów... Ale pech . ; [ |
|
![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Online |
|
Sorry...ale na pewno nie można powiedzieć o City że jest to klub bez tradycji...jest to jeden z bardziej legendarnych klubów w Anglii. Na pewno jest bardziej szanowany niż Chelsea...ktora zdobyła 3 Mistrzostwa, ale 2 za czasów Abramowicza...Chelsea była z tym dobra dla Romka że jest to klub arystokratów londyńskich.
Man City: Pierwsza dywizja Mistrz 1937, 1968 Wicemistrz 1904, 1921, 1977 Druga dywizja (stary format), Pierwsza dyzwizja/League Championship Mistrz 1899, 1903, 1910, 1928, 1947, 1966, 2002 (7 razy, rekord) Wicemistrz 1896, 1951, 1989, 2000 Druga dywizja (nowy format) Zwycięzca Play-off 1999 Puchar Anglii Zwycięzca 1904, 1934, 1956, 1969 Finalista 1926, 1933, 1955, 1981 Puchar Ligi Zwycięzca 1970, 1976 Wicemistrz 1974 Puchar Zdobywców Pucharów Zwycięzca 1970 Tarcza Wspólnoty Zwycięzca 1937, 1968, 1972 Wicemistrz 1934, 1956, 1969, 1973 Full Members Cup Wicemistrz 1986 |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
ok, tradycje jakies maja. O tragedii samolotu z 1958 roku akurat pojęcie mam,bo jestem fanem United odkąd pamiętam, zawsze lubiłem ten klub. Porażka w derbach ? Cóż owszem, kto ogladał mecz na City of Manchaster Stadium wie jak to wyglądało. Mimo tych porażek mistrza zdobyło United a nie City. A co do mistrzostwa dla City? Zdobędą raz, czy dwa przyjdzie kryzys, Arabom zacznie brakować forsy i wystawia klub za 1 euro z milionami długów. Powodzenai zyczę. Tradycje maja, aczkolwiek nie tak duze jak kluby wielkiej trojki. Niestety nie moge znalesc tabeli wszech czasów, ale wydaje mi sie ze ani Chelsea ani City w czolowej 8 nie są
Ostatnio edytowane przez grzechu1991 : 15.01.2009 o godz. 22:43.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
ć..
![]() Co do tego,że City jest bardziej popularne w samym Manchesterze tez kiedyś słyszałem, całkiem mozliwe. Tak samo jak Torino w Turynie,wbrew pozorom. Kiedyś pewien Włoch mówił mi,że ludzie lubią Juve,bo to jedyny klub,ktory może pokonać Milan. Dość karkołomna teoria ![]() Pomijając wszytko, zauważcie, że City kupił fundusz inwestycyjny z Abu Dabi bodajże. Nie moje pieniądze nie mój problem, ale jak oni tak inwestują równie"trafnie" swoje ciężko wypompowane petrodolary, to ja im nie wróże sukcesów.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 15.01.2009 o godz. 22:32.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Zresztą... Głupie gadanie... Powód: bo tak
Ostatnio edytowane przez Talent_ts : 15.01.2009 o godz. 23:54.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Dość ciekawa teoria. A zarazem karkołomna. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
![]() ![]() ![]() |
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Na podobnej zasadzie funkcjonuje:
Cracovia to inteligencki klub.
![]() ![]()
Boia chi molla !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
A możesz mi wyjaśnić jak śmierć pierwszej jedenastki MU wpłynęła na sławę tego klubu? Bo wydaje mi się że po tej tragedii myślano nawet o rozwiązaniu klubu. Zarzucając komuś brak znajomości historii sam okazujesz się kompletnym ignorantem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
kolega wyraził się niezbyt trafnie, ale prawdą jest, że przez wiele lat United budowało swój wizerunek poprzez tę tragedię...
![]() co do tego, że City jest bardziej popularne w samym Manchesterze, to dosyć prawdopodobne. Na United bilety są chyba najdroższe, ponadto gdyby nie turyści, to Old Trafford na mniej ważnych meczach mogłoby być pustawe. Sytuacja analogiczna do Liverpoolu, gdzie na red-shite chodzą ludzie z poza miasta i turyści... ![]() .
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Najdroższe bilety ma Arsenal, a co do turystów to MU sprzedało ok 70tys. karnetów na ten sezon.
Co do City to sponsorom prędzej zabraknie chęci niż pieniedzy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
120 mln Euro wykartkuja Szejkowie z Man City za Kake.Jak dla mnie to szok !!
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501=41944 Ciekawe kiedy City zacznie rządzic w lidze mistrzów ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
na razie nie, bo sie do niej nie dostanie...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Jasne. City kupuje Kakę, pewnie za chwilę też Ronaldinho. Domyślam się też, że skoro Robinho nie udało się ściągnąć podstarzałego kumpla Ronaldo, to Szejkowie kupią mu Adriano.
Zajebisty skład się kroi - ale nie na boisko, a na karnawał. Jo, Elano,Glauber, Robinho - już są. Kaka akurat ewenement - nie imprezuje. Ale źle świadczy o klubie, jak polityką transferową steruje jeden z zawodników. Do tego Petrow, Mills czy Bridge też nie słyną ze sportowego trybu życia. Już to pisałem w kontekście Wisły, ale powtórzę: jedyna drużyna, która gra dobrze i jest złożona z samych Brazylijczyków to reprezentacja Canarinhos. Ale tylko wtedy, gdy im się chce - duma i patriotyzm są wtedy ważniejsze od pieniędzy i dobrej zabawy. A i tak są w stanie od biedy zmobilizować się na jeden turniej - góra 5-6 meczy. Ale na co dzień zmuszenie do ciężkich treningów w Premiership drużyny, w której dominują Brazylijczycy... To jest po prostu niemożliwe. Ja wiem tyle, że Hughes sobie z tymi wesołymi chłopakami nie poradzi. Tu musi przyjść trener z autorytetem i sukcesami. A do drużyny należy dokupywać więcej "pracusiów" niż "gwiazdorów". Już teraz oglądam grę Manchesteru City i widać wyraźnie zmiany. Grają piękną, efektowną piłkę - ale nie efektywną. Przeciwieństwo Chelsea z czasów Mourinho. To styl na ligę hiszpańską, nie angielską. Za rok i jakieś 250 mln € w plecy na nieudane transfery zmądrzeją. Tylko czy im się do tego czasu nie znudzi? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Co do Adriano - transfer jego na pewno jest przesądzony.Ciekawe tylko do jakiego klubu. Wiadomo - Premiership to najlepsza liga świata, a co do Brazylijczyka jest on teraz jedną z najbardziej upadłych gwiazd na świecie obok Ronaldo. Dla Adriano wróżę tylko rodzimą ligę brazylijską - tam najprędzej się sprawdzi.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Militaris
Offline |
|
Bellamy poszedł do City
Dodam jeszcze, że strzelił focha i uciekł z treningu jak Młoty odrzuciły ofertę Spurs. Wyszedł Uche z Bellamyego ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
szkoda duza dla West Hamu bo Bellamy mase goli im strzelal... myslalem ze jest bardziej zwiazany z Młotami.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Militaris
Offline |
|
Poprzedni sezon stracony przez kontuzje (8 meczów - 2 bramki). W tym już lepiej. W 13 występach 5 goli zdobytych. Zdawało się, że wraca do formy... Koledzy z drużyny na pożegnanie kupili mu przewodnik po stadionach Championship ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Dobry prezent. 5 goli całkiem sporo, zwłaszcza ostatnio miał niezły okres, a niech spadnie z city i arabami do Championship
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Bardzo go lubię ale bądźmy szczerzy nie jest to piłkarz, który jest wart aż 14 milionów funtów
![]() ![]() ![]() ![]() JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
Na Wyspach za kazdego ktory potrafi w miare prosto kopnac pilke trzeba dac od 10 baniek w gore.
![]() ![]() Życie bym dał, za krakowską Wisłę... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kaka zostaje. Wczoraj pisali, że de Jong już prawie podpisał kontrakt z City, a dziś cisza, nawet wzmianki
Jak Kaka i Milan odrzucają ofertę za 100 baniek to ja nie wiem za ile oni mogą do Manchesteru sciągnąć kogoś kto coś potrafi grać. Benzema z OL też jest od wzięcia, ale Żaby powiedziały,że do rozmów siadają od 100 baniek ![]() Edit: Ribbery do wyciągnięcia od 150 baniek ![]() ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 20.01.2009 o godz. 14:14.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie to Arabowie z dnia na dzień coraz bardziej się ośmieszają. Zamieszania robią jak nikt, a nic z tego nie wynika. Tak to jest jak sprowadza się multum zawodników, a drużyna nie gra. Czasami lepiej przygotować sobie gorszy skład i zaczynać pracę z nim niż pakować coraz to nowych gwiazdorów. Panowie z Man City chyba tego nie rozumieją.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Polski napastnik Tomasz Stolpa podpisał kontrakt z azerskim klubem Qəbələ FK. Jest to 10. drużyna tamtejszej ligi. Wcześniej piłkarz grał w islandzkim Ungmennafélag Grindavíkur. Po wyjeździe z Polski występował także w Norwegii, Szwecji i Belgii.
Polskę opuścił w 2004 roku, gdy odszedł z Zagłębia Sosnowiec do Tromsø IL. Będzie to pierwszy polski zawodnik w lidze Azerbejdżanu. ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Manchester City w końcu pozyskał De Jonga. Za piętnaście milionów funtów. Ciekawe kto będzie następnym Citizenem
![]() ![]() Edit: Arszawin jest gotowy wykupić swój kontrakt wiążący go z Zenitem. Jeśli tak się stanie będzie to łakomy kąsek dla City, o ile wygrają o niego bój z Arsenalem. Aleksander Hleb strasznie przekonuje do przejścia właśnie tam Arshawina. Wracając do De Jonga,podobno dostał tygodniówkę w wysokości 55 tysięcy funtów, toż to strasznie mało.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 21.01.2009 o godz. 23:59.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Wielki biznes zrobiło HSV, kupiło De Jonga za 1,5 mlna euro
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jakoś ja osobiście Diego nie widzę w Premiership. To jest za ciężka liga dla niego. W Niemczech ma trochę luzu, gdyż tutaj nie gra się tak ostro i nie ma tak szybkiego tempa jak w Anglii. Wystarczy patrzeć na mecze Bayernu, który ledwo, ledwo pcha tą piłkę do przodu. Wyjątkiem jest Hoffenheim ( jakoś ta drużyna gra najszybszy futbol w Niemczech ).
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niejaki Nasser Al-Kharafi, rozmawia z przedstawicielami Liverpoolu, chciałby wpompować troszkę gotóweczki. Oczywiście na zasadzie wyłączności. Pewni mu sprzedadzą klub,bo ma gigantyczne długi.
Wcześniej nadziany chłopak z Zatoki chciał przejąć Newcastle ale zerowano rozmowy. ma 12 miliardów funtów majątku.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.01.2009 o godz. 20:23.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Quaresma wypożyczony do Chelsea...długo w Interze nie pograł
![]()
Chyba serce by mi pękło, gdyby człowiek któremu tak wiele zawdzięczam występował w ekipie największego rywala mojej ukochanej Wisły - mówi Kuba Błaszczykowski
STOP KARTONOM PRZY POLSKICH DROGACH!!!! |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|