|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2015
Offline |
|
Nic dodać. Nic ująć. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|||
Cytat:
I jeszcze odniosę się w stronę SKWK: Cytat:
My wciąż popełniamy ten sam błąd, licząc na to że pieniądze załatwią czy załatwiłyby sprawę. Lekiem na nasze bolączki nie jest kasa. Nie jest kasa której Gaszyński nie zgarnął od sponsora, nie jest kasa której rzekomo nie chiał wypracić pracownikom. Nie jest też kasa której ktoś nie dał Duninowi na transfer. Lekiem też nie jest idealny i kryształowy prezes gdzie dobrym przykładem jest Wdowczyk. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|||
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
aktualnie Gaszka to rada nadzorcza TFK, doradca Cupiała ws Wisły i generalnie gość co na wszystkim się zna bo musi udowodnić swoja przydatność a i Gaszka nie zwolnil się sam bo Moskal tylko zwolnił się sam bo za kilka dni i tak go mieli zwalniac ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
Już od ładnych paru lat sezon w sezon przewija się ten sam temat. Wciąż jednak nie zostało powiedziane jednoznacznie, kto jest winien temu stanowi rzeczy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
wg wydruku jaki pobrałem ze strony https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu KRS TFK wpis z dnia 19.05.2016 r.
W RN TFK jest: BC Cupiał Sabina Borkowska Genowefa Reszczyński Ireneusz Siewierski Stanisław O RG ani słowa... Czyżby kolejna plotka która stała się prawdą... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
wg mnie chodzi tylko o to, by zbyt wcześnie nie ferować wyroków o ludziach, którzy pracują dla Wisły, w chwili gdy tak naprawdę gówno wiemy! Rzadko na tym forum pojawiają się sprawdzone i pewne informacje. Większość to tylko dywagacje, domysły i plotki a w odniesieniu do osób "zarządzających" klubem w sytuacji gdy jest kryzys, to przeważnie oczernianie i plucie jadem. Wisła jest w kryzysie, różne są pomysły na uporządkowanie jej spraw, przychodzą różne osoby na stanowiska, z różnymi pomysłami na wyprowadzenie klubu na prostą. Prezesów rozlicza się raczej z tego co zrobią a na pierwszej konferencji prasowej, każdy musi powiedzieć coś "mądrego" i najlepiej optymistycznego, tak aby zbudować dobrą atmosferę i zrobić dobre wrażenie. Później czas wszystko weryfikuje. O tym że w klubie są różne frakcje pilnujące swoich interesów raczej wiemy od dawna. I tu przy rąbaniu drewna wióry lecą. Ktoś kogoś zwalcza, ktoś komuś podłoży świnię... Niekiedy, by zrobić coś dobrego dla Wisły (np. dopilnowując budżetu) trzeba komuś coś ukrócić... I chyba właśnie do takiej sytuacji doszło przy okazji meczu z Litwą a być może wcześniej też o czym nie wiemy albo wie mało kto. To na tym forum spotykają się ludzie, którzy popierali albo przynajmniej z uwagą obserwowali ruchy R.G. a i są tu tacy, którzy wolą SKWK... I mamy gotowy konflikt....
Ja jestem raczej za chłodną głową i czekanie na to co się wydarzy choć przyznam szczerze, że np. w wypadku sprawy Wolskiego, sam liczyłem na inne zakończenie sprawy, lecz z drugiej strony patrząc na to co się dzieje od kilku ładnych lat w Wiśle, finał mnie nie dziwi... ratuje nas spokój tylko i obyśmy doczekali się wreszcie , ze coś się mądrego wyklaruje. A kto może i ma odpowiednie narzędzia do wpływania na decyzje "góry" niech wykorzystuje swoje możliwości i coś pomaga, lobbuje za dobrymi rozwiązaniami.Nam "zwykłym kibicom" pozostaje kupić karnet i ewentualnie na trybunach wykrzyczeć co o tym wszystkim myślimy. Jazda, jazda jazda! ![]()
WISŁA TO JEST POTĘGA, WISŁA NAJLEPSZA JEST!
FRANEK 21, NIGDY JUŻ NIE BĘDZIE TAKIEGO JAK TY! |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2016
Offline |
|
Pero Gaszyński jest doradcą Cupiała tak jak Kapka .Podobno że nikt z otoczenia Cupiała nie jest zainteresowany by zająć miejsce Dunina. Możliwe 3 opcje 1 Po raz kolejny tym razem z Chorzowa do Krakowa wraca specjalista od tego stanowiska największy Legionista w historii Wisły Bednarz 2 Jeśli nie Bednarz to może przejdzie opcja bardziej drastyczna podobna do tej jaka jest w Milanie i w miejsce Dunina wejdzie Sabina Cupiał i ktoś kto będzie jej doradzał. Wtedy Cupiał będzie miał największą pewność że trzyma wszystko w ryzach 3 Stołek po Duninie ma robić za przynętę dla nowego współwłaściciela /inwestora który będzie miał swojego przedstawiciela w zarządzie Wisły.Jak będzie czas niedługo pokaże .Oczywiście zastrzegam że mogę się mylić
Ostatnio edytowane przez SMOKE 8541 : 28.06.2016 o godz. 18:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Będzie decyzja, której nikt się nie będzie spodziewał. Nieprzemyślana, podjęta w 5 minut i nie mająca żadnego sensu, ale to przecież nie problem bo za jakieś pół roku znowu zmiana. Nie spodziewam się niczego sensownego, dziwię się, że niektórzy nadal żyją marzeniami.
![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
a cos wiecej?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niestety przeraża mnie to jak w dzisiejszych czasach ludzie nie mają własnego zdania i potrafią być zmanipulowani i podatni na zdanie innych oraz na info z TT czy czegoś tam. Najlepszy przykład będzie w najbliższym czasie kiedy gniazdowy każe zaśpiewać "Ruch, Ruch, Ruch, Chorzowskie Psy" i 80% młyna pójdzie za nim nie wiedząc o co chodzi. Kapka nie jest tylko doradcą. Jest w zarządzie Wisły SA. Teoretycznie zatem za coś odpowiada. PS. Mnie w Wiśle nie zdziwi już nic. Nawet ewentualny powrót na prezesa Bogdana Basałaja (ale to w formie ironii wiec zatem żeby nikt nie podłapał i nie powtarzał, że BB wraca ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Burdel w klubie jest niemiłosierny. Niech za przykład świadczy fakt, że znajomy chciał kupić karnety na VIP gold. Chciał, bo obecnie nie można. Nie wiedzą CZY BĘDĄ KARNETY, jaka będzie ich forma. NIC
A gość chciał parę tysięcy wpłacic do klubowej kasy. DRAMAT. Podobna sprawa, jest z skyboxami. Cena jest ustalona z góry. Nie ma chętnych za bodaj 100 000 zł za runde (?) .... wszystkich to jebie ... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Powiedzmy sobie szczerze. Konieczny jest model Legii z czasów ITI kiedy powierzono funkcje prezesa Leśnodorskiemu. Dano mu dużą autonomie w podejmowaniu decyzji. Miał on za zadanie znaleźć nowego inwestora. Po rozeznaniu jakie zrobił w klubie doszedł do wniosku że może on być dobrym interesem i sprowadził tylko partnerów biznesowych. Na jakich zasadach przekazano im udziały? Do końca nie wiadomo. Przez autonomie w podejmowaniu decyzji rozumiem to że będzie mógł z klubu pozbyć się osób które mu nie pasują. Niestety ale nigdy nie znajdzie się nowy inwestor jeśli nie usuniemy z klubu tzw pijawek. Czyli osób które nie mają żadnego interesu żeby Cupiał się wycofał bo od kilkunastu lat żerują na jego pieniądzach. To właśnie te osoby będą non stop mącić i torpedować jakiekolwiek plany sprzedaży klubu. Wiedzą że na pewno nie zmieszczą się w wizji jakiegokolwiek poważnego inwestora. Najgorsze że wiem, ze bedzie jak zawsze. Plany, zapowiedzi, obietnice .... i dymisja.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Propo powrotów do Wisły ciekawe czy istnieje możliwość powrotu Mielcarskiego
![]() Pero tylko na dzień dzisiejszy nikt w Wiśle nie pójdzie na takie ryzyko w Legii pewien ktoś dostał duża autonomie w podejmowaniu decyzji tylko że tam jest całkiem inna sytuacja finansowa w Wiśle prędzej będzie podobny model z Milanu gdzie córka właściciela została vice prezesem klubu niż model rodem z Legii. Wisły sentyment do byłych Legionistów jeszcze można zrozumieć ale żeby brać przykład z Legii na funkcjonowanie klubu to już szaleństwo. Ciekawe który z prezesów Wisły chciałby zostać współwłaścicielem klubu z Reymonta i skąd by wziął na to kasę jak już Kita, Kuchar odpadli a Wojciechowski z przejęciem Wisły pasuje . W Wiśle najmilej chyba byłby widziany zagraniczny inwestor w roli współwłaściciela i rozkład akcji klubu 50% nowy inwestor 50% Rodzina Cupiałów.Na pocieszenie teraz Wisła ale prędzej czy później Legie też dopadnie kryzys |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Legi nie dopadnie zaden kryzys bo Lesny to zwykly slup a klub finansowany jest z wielu zrodel. Jak jedno odpadnie sa inne albo przyjdzie nowy. U nas jest Cupial ktoremu sie znudzilo i jestesmy tam gdzie jestesmy.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się że w końcowej fazie okresu ITI L. nie była wielkim krezusem. Dług wewnętrzny miała na naszym poziomie i nie było woli ITI do jakichkolwiek wielkich inwestycji.
Nie chodzi mi właśnie o model z Kitą, Kucharem czy innym krezusem z setki najbogatszych polaków. Chodzi mi o model, w którym sprawny manager ogranie klub organizacyjnie i zrobi porządek osobowy w spółce oraz ściąganie dajmy na to czterech czy pięciu ludzi spoza okładek Forbesa (ale oczywiście nie gołodupców) którzy finansowo zabezpieczą klub. Do spółki prowadzonej w miarę transparentnie z chęcią wejdą inni sponsorzy/inwestorzy. Wierzę że osoba z głową i kreatywnością wprowadzi model biznesowy pozwalający przynajmniej na wyjście na zero. Minus jest taki że to wszystko musi odbywać się na żywym organizmie... I tutaj obawa o wynik sportowy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
Pero w Legii sprawny menager z zawodu adwokat jest prezesem i współwłaścicielem klubu W Wiśle taki scenariusz to raczej szaleństwo jeszcze większe niż moda na byłych Legionistów. Kita, Kuchar i Wojciechowski oni odpadli już w przedbiegach w wyścigu o klub z Reymonta więć tym bardziej nie ma szans na jakiegoś sprawnego menagera . Zanosi się że Wisła zostanie w rodzinie Cupiała możliwe ze dojdzie nowy współwłaściciel ewentualnie powróci stary nowy sponsor tym razem na koszulki Bet at Home/ Bet at Away Ma_niek Jakby Wisła Cupiałowi się znudziła to już by dawno skończyła w III lidze jak Polonia Warszawa
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
SMOKE ciężko się z Tobą dyskutuje dlatego to zakończę. Nie wiem o co chodzi z modą na byłych Legionistów... Był Bednarz ok, ale nie ma go od prawie 2 lat. Mi cały czas chodzi o dobre praktyki biznesowe. Choćby były do zaczerpnięcia od Cracovii/Lecha/Legii czy Pogoni to należy je wdrażać. Nie można mieć podejścia zakompleksienia i nie robić bo nie.
Leśny był na początku prezesem i potem stał się właścicielem. Sądząc po Twoim stażu na forum możesz tych czasów nie pamiętać. Oczywiscie że się zanosi że Wisła pozostanie u Cupiała. W klubie nie można poważnie porozmawiać o kupnie biletu VIP a co dopiero o sprzedaży udziałów. Co do sponsora to nie przypominam sobie żeby w ostatnim czasie zmieniła się ustawa hazardowa która zabrania reklamowania się firmom które przytaczasz, więc ciężko mi uwierzyć że te firmy rozmawiają o takiej możliwości. A jeśli nawet to z kim? Z parkingowym od strony Reymonta? ps. na byłych wiślaków też jest moda. Baszczu dyrektorem u słoni. Kosa i Żuraw ekspertami na Wp. Franek pisze w Przeglądzie. Sobol asystentem trenera. Itd. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
Dokładnie tak, dobre praktyki biznesowe, posiadanie wizji rozwoju i funkcjonowania klubu to podstawa.
Nie łudźmy się że jakikolwiek poważny sponsor przyjdzie, tylko dlatego że kocha Wisłę. Sponsoring to jest biznes z którego obie strony mają czerpać korzyści, a żadna poważny firma nie chce się kojarzyć z bałaganem, i ciągłymi zmianami. "Pedro", 100 % racji, dobre praktyki powinniśmy czerpać od wszystkich, a szczególnie od lepszych od siebie. Podobnie dotyczy to osoby potencjalnego Prezesa. Powinien to być człowiek z doświadczeniem i kompetencjami menedżerskimi, który zacznie kompleksowo zarządzać przedsiębiorstwem jakim jest klub. Kompletnie nie ma znaczenia jak się będzie nazywał a tym bardziej skąd będzie pochodził. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
ustawa hazadrowa sie zmienia, chyba najbardziej liberalny projekt ma Gowin wiec tutaj moze i mogłoby byc coś na rzeczy
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Wyobrażacie sobie że ktoś poważny będzie chętny zostać współudziałowcem Wisły wraz z Cupiałem ?
To czyste SF. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Początki Tele-foniki kiedy oprócz BC było 2 wspólników dowodzą że nie on jest skłonny do żadnego podziału swoich wpływów.... Niestety Panowie musieli całkowicie odejść ze spółki ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
A Wyobrażacie sobie że ktoś poważny przejmie od Cupiała w całości klub z Reymonta
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Offline |
|
a cos Wojciechowski chciał Wisłe kupic ale cos ucichło
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member