|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 02.2004
Online |
|
Sytuacja jest prosta. Na obecną chwilę nie ma trenera. Wiadomego przebierańca nie można szanować za wszystko co zrobił do tej pory.
Dziwi mnie wszechobecne milczenie i to ponoć ze strony inteligencji reprezentowanej przez marsjańskiego Jarka oraz wszędzie potrzebnego Tomka. Czy oni nie widzą czy nie chcą zauważyć tego co wyprawia Jakub z Wisłą? Nie dziwi milczenie ze strony obrońców. Obudźcie się w końcu z trzyletniego snu. Wisła nie zasługuje na wyczyny klakiersko-spadkowe. Moje typy (kolejność przypadkowa): 1.Marcin Brosz. 2.Jan Urban. 3.Peter Hyballa. 4.Dariusz Żuraw. 5.Jacek Magiera. 6.Adam Nawałka. 7.Dariusz Banasik. 8.Tomasz Hajto i Piotr Świerczewski. 9.Kazimierz Moskal. 10.Piotr Tworek. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
Bzdura. 13 punktów w 6 meczach. Przewaga (posiadanie piłki, strzały, celne strzały) w bodaj 5 z nich. Bardzo młody skład. Niezłe jak dotąd transfery do klubu. Musieliby na głowę upaść, żeby teraz zwalniać Brzęczka.
ps. Hyballa, Hajto, Świr. Koalik, Ciebie nie da się traktować poważnie.
Ostatnio edytowane przez crux.a : 14.08.2022 o godz. 01:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Koalik, wymyśliłeś teorię, do której jesteś bardziej przywiązany niż do faktów.
Brzęczek może nie jest jakimś supertrenerem ale jakieś zalążki gry widać. Spokojnie można mu dać popracować do końca rundy przy założeniu, że wzmocnimy się jeszcze napastnikiem i jakimś skrzydłowym. Nie wiem doprawdy, co w spisie Twoich potencjalnych kandydatów robi Hyballa. Nie wiem, co tam robi Hajto i Świerczewski - co oni osiągnęli w trenerce? Walnij sobie łychę z colą bo widzę, że po dzisiejszym meczu jesteś nieźle sfrustrowany (nie tylko Ty, uwierz mi). ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2015
Offline |
|
Nie wiem gdzie wy widzicie te zalążki gry. Taktycznie leżymy, gramy podobny piach jak w eklapie, różnica taka, że przeciwnicy są dużo słabsi. Co z tej przewagi w meczach skoro tego nie potrafimy wykorzystać? Ciężko się gra bez napastnika i skrzydłowych. Niech się może skupi na jednej funkcji w klubie, albo będzie trenerem albo osoba od transferów. Brzęczek powinien już być wyjebany na wiosnę, a każdy miesiąc z nim w klubie i z resztą amatorów to strata czasu. Nasi wielcy kopacze popełniają błędy jak w jakieś 5 lidze, potrafimy cisnąć jakąś drużynę i nic z tym nie robimy, strzelamy gola i odcina prąd i nie wiedzą co robić.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
Jakby grała Wisła, gdyby jej trenerem został któryś z wyżej wymienionych. Zacznę od pozycji numer 8. Przed państwem trener Wisły Piotr Świerczewski https://www.youtube.com/watch?v=9vyB...l=Zygification
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Szymon ty powinieneś być trenerem i od razu prezesem.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Potrzeba przede wszystkim TRENERA, a nie bojaźliwego krewnego prezesa bez wizji i kompetencji. Brzęczek miał tyle wyników ile mu piłkarze sami ugrali.
A kto? Z listy najlepszy Nawałka, ale Kubuś nie pozwoli. W ogóle odkąd Błaszczykowski decyduje o pionie sportowym wszystko leży i kwiczy. Nawet ze Stolarczykiem nagle przestaliśmy grać, mimo że pół roku wcześniej graliśmy ponad stan. Dlatego, Kubuś z daleka od szatni i jakiś młody trener z Holandii. Można popytać Maaskanta, ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2015
Offline |
|
Duet Hajto - Świerczewski.
Ale by to żarło. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Z Brzęczkiem awansujemy rócie screeny
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Marcin Najman
Najpierw trzeba mieć w kadrze zawodowych piłkarzy, a potem szukać dobrego trenera. Przy dobrym trenerze jak grajki wychodzą ze strefy komfortu to wszystko się sypie...
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 14.08.2022 o godz. 10:28.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Taaa bo w Tychach czy Rzeszowie są "zawodowi piłkarze"...
Mamy kardę młodych chłopaków miejmy nadzieję jeszcze nie zmanierowanych. Oni potrzebują motywacji do rozwoju, nauczyciela, a nie mało ambitnego minimalisty, który liczy punkty do utrzymania w pierwszej lidze... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
1.Marcin Brosz - Obecnie zatrudniony w reprezentacji. Odpada.
2.Jan Urban - Obecnie zatrudniony w Zabrzu poza tym zapewne zażąda wysokiego kontraktu. Odpada. 3.Peter Hyballa - Halo? Policja? 4.Dariusz Żuraw - Średnio jako-tako. Jako ostateczność, ale według mnie to ta sama półka co Brzęczek. 5.Jacek Magiera - Wyszło mu tylko w Warszawie bo miał zawodników ponad ligę, we Wrocławiu pokazał co potrafi z przeciętniakami. 6.Adam Nawałka - Już dawno nie myśli o piłce w kontekście pracy. obecnie odpoczywa sobie w Rudawie sporadycznie oglądając w okręgówce lokalne Orlęta poza tym jego kontrakt by nas zadłużył jeszcze bardziej. 7.Dariusz Banasik - Bo awansował z Radomiem do Ekstraklasy i w debiucie ugrali górną połowę tabeli? Nic specjalnego nie prezentował, a naściągał 2 wagony Brazylijczyków i Portugalczyków z których ponad połowa nawet w Wiśle by nie grała... 8.Tomasz Hajto i Piotr Świerczewski - ....a komedia XD Oni coś poprowadzić to mogą jedynie w Football Managerze. 9.Kazimierz Moskal - Znowu Kaziu na ratunek? Po raz 7164871254? Poza tym zatrudniony w Łodzi i nie myśli raczej odchodzić przynajmniej dopóki drużyna nie wpadnie w dołek i przestanie się liczyć w walce o awans. 10.Piotr Tworek - To samo co Banasik... Wyszedł debiutancki sezon w Ekstraklasie bo NIKT nie wiedział co jego drużyna prezentuje. Ugrał jeden sezon w Poznaniu (chociaż powinienem napisać w Grodzisku) i dupa, potem już walka o utrzymanie, a we Wrocławiu też pokazał... Że się nie nadaje na "strażaka". Dziękuję, nie pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Online |
|
jakis hiszpan - i Kiko na jego asystenta albo dyr.sportowego
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Myślałem że to temat na poważnie, a potem zobaczyłem z liście nazwyska takie jak Hyballa, Świerczewski i Hajto
![]() ![]() Brzęczek zostaje conajmniej do końca rundy, a czy będzie trenować dalej zależy od miejsca, w jakim Wisła będzie. top 5 - zostaje. Poniżej 8 - leci. Cholera wie co będzie jak będziemy na 6-7 miejscu, bo zawsze może powiedzieć, że jesteśmy tuż-tuż. I tak, nie podoba mi się gra za Brzęczka, nie podoba jego podejście pt. "Liga jest ciężka, każdy zespół jest mocny" bla bla bla... wolałbym takiego, który jasno i stanowczo powie, że miejsce Wisły jest w e-klasie i basta i będzie wypruwać z siebie i piłkarzy żyły, żeby tam wrócić, no ale... póki co punktuje. To się oczywiście może zmienić, skoro słabe Tychy nas zwerifikowały, z drugiej strony kontujowani mogą wrócić, może - w końcu! - przyjść ktoś do wzocnienia ofensywy i będziemy wyglądać lepiej. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Temat bez sensu bo nic Wuja nie ruszy co najmniej do końca rundy. Zostało z 12 kolejek do końca więc tylko istna katastrofa i w....... mecz za meczem mógłby doprowadzić do jego zwolnienia.
Nawet jeśli będziemy grali słabo, zanotujemy wiele porażek to zanim Wuja i zarząd się obudzą to może się okazać, ze do końca sezonu i tak nie poleci. Te kilka wygranych meczów może być naszym przekleństwem, bo liga jest słaba, jak wiadomo i jak widać szanse na awans są duże. Wuja raczej wiele z Wisłą nie zawojuje, bardziej bym go nazwał hamulcowym niż kimś kto coś popchnie do przodu na 1 czy 5 sezonów. Punkty są, pooszukiwać sie cały czas będzie można, że gra nie była zła itp itd także nawet jak teraz będzie przegrywał to będzie nadzieja, że przecież chwilowy kryzys, kontuzje, że jak żarło przez pięć pierwszych kolejek, to zaraz znowu zacznie. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
KOALIK na trenera!!!
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Temat jest jak najbardziej na poważnie, co niby zmienia lista?
Warto by się zastanowić czego Wiśle potrzeba żeby być lepszą drużyną nie za tydzień czy dwa tylko za rok czy dwa... Są opinie że skład który mamy może da radę awansować, ale potem trzeba znowu wymienić pół drużyny żeby od razu nie polecieć. Ja się z tym nie zgadzam. Mamy wielu młodych w drużynie, gramy w na tyle słabej lidze, że ci młodzi dadzą radę jeżeli będą mieli trenera z prawdziwego zdarzenia. Każdy tydzień z Brzęczkiem na ławce to strata czasu i potencjału. Niektórzy już zmarnowali kupę czasu, taki Starzyński cofa się w rozwoju, Wachowiak się poprawił ale nie wiadomo czy nie dlatego że go u nas przez rok nie było. Duda z każdym tygodniem coraz słabszy. Wyniki są najistotniejsze, ale trzeba widzieć z czego one wynikają, a u nas zależą w głównej mierze od fortuny. Trzeba coś zmienić w całym funkcjonowaniu zespołu bo od dawna jest źle i jeżeli nic się nie zmieni to będzie jeszcze gorzej. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Rok temu byl wybor Gula czy Stano(tez sie o nim mowilo)
Wybralismy zle. W lutym wydawalo sie, ze Brzeczek jest jedynym I tak bylo. Teraz widac, ze to znowu zly wybor. Co oprocz spsuzczenia Wisly do I ligi musi zrobic aby wylecial? Ja bym widzial Banasika. ![]()
Prawica ogłupia
Lewica okrada Andrzej Du*a |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Temat fajny , bo mozna sobie pogdybac , i wymienic poglady , ja osobiscie jestem za opcja zagraniczna , bo mlodzi polacy to nas do ekstraklasy nie wprowadza , a taki np Kiko lub jemu podobni moze maja tanich ludzi do grania, a nie do pobierania kasy , wiadomo ze Wujek zostanie , ale fajnie pogdybac , ......wracam do Kiko tylko dlatego ze 6 na 10 jego nazwisk sie sprawdzalo , teraz proporcja jest 1 do 10 , taka subtelna roznica , wiem , wiem , kasa .....ale jak patrze na kalectwo 1 ligowe w Polsce to chyba wolalbym murzyna z plazy w brazylii , bo az zeby bola patrzec na to dziastwo
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Zwykle jest tak, że w klubie się na bieżąco sonduje ewentualne kandydatury - nawet jak aktualnie zmiana trenera nie jest w ogóle w planach. Chodzi o to, aby klub był zorientowany na rynku trenerskim, aby wiedział, kto jakim warsztatem może się pochwalić, jakie ma oczekiwania.
Myślicie, że obecnie w Wiśle w ogóle sonduje się rynek trenerski? ![]()
Demokracja: mówisz co chcesz, robisz co ci każą.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Mysle ze nie , wujek bedzie dopoki jest Trio , po prostu kestesmy na to skazani , choc przy thm potencjale co mamy to i Guardiola by ic nie zrobil , trzeba bylo myslec wczesniej , wczesniej sociosy placily slabemu Wasylowi taki hajs ze sie w glowie nie miesci , potem bylo szrotowisko na szybko bo sie palilo pod dupą, tak naprawde gdyby nie spadek w tamtym sezonie to zaliczylibysmy go w tym roku , bo cala otoczka pilkarskiej Wisly to amatorszczyzna i zwykle dziadostwo ........i nie mowcie mi ze przy takim klubie , z takim PR i taka otoczka nie dalo sie lepiej , ......Lesniodorski kial jednak kiedys racje , Trio z sociosami i innymi partnerami finansowymi osiagneli niemozliwego , spadli z 18 druzynowej , jednej z najgorszych lig europy
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Mnie się marzy żebyśmy znaleźli swojego Papszuna. Tacy goście na pewno są gdzieś niżej albo np. w tej chwili są asystentami kogoś. Ale żadnego nazwiska nie podam bo nie śledzę uważnie tego całego dziadostwa zwanego polską piłką ligową-szkoda mi czasu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
To co się powinno robić to analizę dlaczego się mu udało i jak to powtórzyć w innych klubach. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAFaQiK...blishsharelink
Cele Wisły na sezon (2022/23) 1. awansować 2. ... ![]() 3. ... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
I po co nam niby ten Papszun
![]() ![]() My nie mamy żadnego pionu sportowego, żeby taki trener miał racje bytu. Zejdźmy na ziemię. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
umowmy sie JB : (Jerzy, NIE Jakub) est z calej tej rodzinki najbardziej ogarniety , na lepszego trenera nie ma szans , wieć dajta spokoj , a zeby sie tak produkowac w teacie zalozonym przez posmiechujacego sie z waszego zlapania wedki pasiaka to juz wgl
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Online |
|
Biorąc pod uwagę wydarzenia z ostatnich miesięcy, to Filipiak jest największym beneficjentem zatrudnienia błazna i miernoty na stanowiska ,,trenera" Wisły. Tego nie da się racjonalnie wytłumaczyć jak taki szkodnik po zawaleniu rundy wiosennej i doprowadzeniu do spadku dostał kolejną szansę.
Ale ostatnie sześć lat od zagarnięcia władzy przez TS i środowiska kibicowskie oraz późniejszych tzw. ,,odnowicieli" trudno inaczej oceniać niż bardzo negatywnie.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 14.08.2022 o godz. 20:39.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
Ludzie nie zdają sobie sprawy, że aby mieć takiego Papszuna to wiele rzeczy ze sobą musi zagrać. ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
To tak jakbyśmy chcieli Lewandowskiego do ataku, bo w lidze ogarnie i jeszcze w finale LM nam pomoże
![]() Papszun czy "Papszun" byłby dobry gdyby był ogarnięty zarząd. Inaczej to tylko chłop by się wkurzał i frustrował, że musi z idiotami współpracować, wyniki by miał słabe i pewnie nerwów by mu starczyło na pół sezony lub jeden sezon i by się zawinął stąd. ![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
i dlatego Jurek to najlepsza opcja
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jasne, bo jest tak samo słaby jak zarządzanie w klubie.
Dlatego zamiast być lepiej to jest coraz gorzej... Właśnie zaczynamy heroiczną walkę o utrzymanie w pierwszej lidze. To faktycznie najlepsza opcja... ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|