|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
![]() Aktualna tabela: ![]() Zestaw par nadchodzącej kolejki: ![]() A tak to widzi bukmacher (kursy od naszego sponsora z dnia zakładania tematu) ![]() Zapraszam do dyskusji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 09.2019
Offline |
|
Raków przynajmniej częsciowo wyjdzie rezerwami, trzeba wkońcu z nimi wygrać
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dobrze że nie wygraliśmy z Napoli, bo jeszcze nasi uznaliby że wygrają z leżaków a Yeboah próbował okiwać całą obronę Rakowa (i jak zwykle kończył na drugim).
Minimum remis. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2017
Offline |
|
Wygrana Wisły jedną bramką, po ofensywnym meczu z obu stron i zajebistym meczu dla kibiców. 2:1/3:2 coś tego typu bym celował
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Ten mecz powinien być przełożony. Potem płaczemy, że nasze drużyny odpadają w pucharach jak pomiędzy meczemi w LC mają mecz z pretendentem do MP ;-)
Post traktować z przymrużeniem oka ;-) |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Mam nadzieję na dobry wynik + ładną grę. I wydaje mi się to możliwe z Rakowem który myślami jest już przy wyjeździe do Tatarstanu. 3-2 dla nas? Czemu nie.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
Forbes moze juz grac czy ma zakaz na wieki wieków ?
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
Może. Zakaz dotyczył tylko tamtego sezonu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Dobre pytanie,od razu dorzucę od siebie a Kieszek?
Ok,oglądałem juz konferencję i +/- wiem...więc zapytam o Wasze zdanie,myślicie,że zgra czy nie,bo ja odnosłem wrażenie,że od następnego meczu ewentualnie to się stanie?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 06.08.2021 o godz. 18:41.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Kieszek to za jakieś dwa tygodnie. Przecież jest niezgrany z obroną.
Jeśli Raków znów wyjdzie drugim składem to mamy szansę na jakieś 2:1 ![]()
Nowe cele Wisły na sezon (2021/22)
1. wyjść na finansową prostą 2. zdobyć co najmniej 15 (piętnaste!) miejsce X. Udowodnić, że trójkąt Dyrektor Sportowy-Trener-Zarząd działa - nie w tym sezonie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
No i z przodu nie mają zbytnio kim straszyć więc sądzę że skończy się na jakimś 2-0 i obrobionym liderze ![]() Bramki Forbes i Yeboah Za Zukova myślę że wyjdzie Kuveljic |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Wyjdzie Kuveljić. Na sportowefakty.pl jest info, że Żukow złamał kość śródręcza. czy Savić i Kuba będą gotowi do gry?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Niedobrze z Żukowem :/ Może grać z gipsem?
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Patrząc co grał z Nieciecza odpoczynek dobrze mu zrobi, nie wiem skąd ten lament.
Zagra Kuveljic, po przerwie pewnie ofensywny pomocnik lub Plewka. Patrząc że wszyscy poza Zukovem i Uryga są do dyspozycji trenera to sytuację kadrowa mamy naprawdę świetna. Dla wielu zawodników z kadry miejsca zabraknie nawet na ławce. |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Zgadzam się.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
2) Nie mam pewności czy Kuvejlić to lepsza opcja. Jak dotąd gorszy w ofensywie (absolutnie zero wkładu) przy podobnej ilości strat na kontrę. 3) Bez względu na formę trudno żebym się cieszył z jego kontuzji. Nie lamentuję, zadałem pytanie. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Liczę na Biegańskiego w bramce. Po meczu z Napoli powinien utrzymac miejsce w składzie.
Blok obronny pewnie bez zmian, ale trzeba przyznac, ze Frydrych ostatnio jest w słabszej dyspozycji. W pomocy ktoś musi zastąpić Żukowa. Widziałbym Plewkę, ale pewnie nie jest gotowy na cały mecz. Zapewne wyjdzie Kuveljic w 1 składzie. Chciałbym zobaczyc tez Dora Hugiego od początku, ale pewnie znów wybiegniemy skrzydłami Yeboah-Starzyński. Fajnie jakby Kuba znów wcielił się w rolę jokera. Obstawiam nudny mecz i naszą wygraną po jakimś farfoclu w końcówce. Chociaż nie obraziłbym się na kolejne meczycho u siebie ![]()
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.08.2021 o godz. 19:41.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Kuveljic (o ile on zagra za Zukova) pokazał z TBB i Napoli że może być z niego pożytek. Trzymam za niego kciuki jutro. |
|
Senior Member
Offline |
|
Kuvejlić pokazał że potrafi po świetnym odbiorze rozpocząć zabójczą kontrę rywala - w najgorszym momencie przejścia z ataku do obrony. Może się poprawi, zobaczymy.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
Mamy całkiem spore szanse wygrac ten mecz. O ile oczywiscie nie sprobujemy kolejny raz wyjsc bez bramkarza
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Za Zhukowa bym dał szanse Kuveljicovi...
![]()
wódka, parówki,chrzan i żarówki
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kolega z tych co piszą "Khrushchev", "Gorbachev", itp.?
![]() A propozycja z gatunku "odkrycie Ameryki" ![]()
Ostatnio edytowane przez Adasss : 08.08.2021 o godz. 08:25.
![]()
Współwłaściciel
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Zapowiada sie fajny mecz u siebie, w ktorym chcialbym ofensywnej gry Wisly by kibic nie nudzil sie na stadionie. Bedzie dobra frekwencja, fajnie jwkbysmy wygrali lub zremisowali. Nie wypada przegrac dzisiaj. W bramce raczej Bieganski. Moze za zukova plewka zagra?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Chłopak jest po długotrwałej rehabilitacji, tydzień temu nawet na ławkę się nie łapał, a w meczu z Napoli dostał niewiele ponad kwadrans ...
A zamiast niego trener ma do wyboru zawodnika, który przepracował cały okres przygotowawczy, dostawał wcześniej swoje minuty (z Napoli wyszedł w podstawowym składzie), ewidentnie pali się do gry i wygląda nienajgorzej ... Bardzo zdziwiłbym się jakby Plewka wyszedł dziś w podstawowym składzie. ![]()
Współwłaściciel
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zastanawiam się czy komentarz Mielcarskiego że napastnik gości mógł wykazać się sprytem poszukać kontaktu z bramkarzem i dać pretekst sędziemu do podyktowania rzutu karnego była na miejscu i powinien paść na antenie poważnej stacji sportowej.
Nie powinniśmy promować cwaniactwa.
Ostatnio edytowane przez RAF : 08.08.2021 o godz. 17:23.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Obrońcy na razie dużo błędów, szczególnie najsłabszy technicznie Gruszkowski. Dobrze, że Raków dotychczas nie potrafi żadnego wykorzystać. Druga linia lepiej niż ostatnio, szczególnie Skvarka, który jest nieco bardziej aktywny i kreatywny. Kuvelić nie gra gorzej niż Żukov, którego zastępuje. Mimo strzelenia bramki bardzo przeciętnie Yeboah, który momentami jest poza grą i tradycyjnie odpuszcza defensywę, co przy nieporadnym Gruszkowskim w końcu może się źle skończyć. Młyński na razie nic dobrego nie wnosi. Najlepszy Kliment, bardzo ciężka praca dzisiaj na murawie i co ważniejsze efektywna.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
Stało się to co stać się musiało, dzisiaj miałem okazję dokladniej przyjrzeć się grze i obejrzeć całe spotkanie. TRAGEDIA i ROZPACZ... Jakość piłkarską była dzisiaj widać wyłącznie u drużyny gości, u nas niedokladne podania, straty, beznadziejna gra w obronie, kompletny BRAK JAKOŚCI PIŁKARSKIEJ, widać, że Gula pomysł ma i próbuje go realizować, pod kątem taktycznym tragedii nie było, ale prawda jest taka, że znowu naściągaliśmy wagon szrotu z którego pewnie połowa wyjebie po rundzie z powrotem tam skąd przybyli, tak to się kręci i kręcić będzie, zaczynamy drugą dekadę żenady, brawo Raków, takich frajerów jak my się goli i zrobiliście to co drużyna klasowa ze składem węgla i papy robi, do tego grając w 10 i wychodząc z 1:0. Co do Wisły, cóż, oby znalazły się 3 gorsze drużyny w trakcie sezonu i udało się wyszarpać jakoś 13 pozycję.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Podziękowania dla spacerowiczów Kuveljica i Achrafa, gdzie grając z przewagą zawodnika oddaliśmy środek pola
Kuveljica nie dosyć że biegać nie chce to grać w piłkę nie umie, drewniak ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Frajerski sezon nr. 48484877 czas zacząć!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak k... można taką pytę zagrać przeciw 10 i stracić 2 bramki.... Ja pier...
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|