|
Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Po tych ulewach nie odpala mi samochod ,prawdopodobnie zalalo, akumulator naladowany , krece i nic , wie ktos czy mozna cos z tym zrobic zeby auto palilo ?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
cewka?
Jeździ ktoś lub jeździł kiedyś jakimś lexusem? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Potrzebujesz coś w rodzaju przejściówka ISO.
Pewnie brak iskry... Cewka, kable, masa.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 21.07.2018 o godz. 09:01.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
@MatMario
Tyle to i ja wiem, że ISO ![]() Samochód to seicento a radio chyba pioneer, piszę z pamięci, musiałbym sprawdzić. W poprzednim aucie czyli Mazdzie 323 wchodziło elegancko a tu nagle taki zonk. |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 07.2018
Offline |
|
Jeżeli auto benzynowe nie pali to należy zacząć od dokładnego sprawdzenia układu wysokiego napięcia a w szczególności tego czy jest iskra. Instrukcje jak to zrobić mozna naturalnie znaleźć w google.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wow
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Zmiana na którą już dawno czekałem.
Czy ułatwi mi życie? Nie koniecznie, dowód rejestracyjny i tak mam przy sobie raz w roku, na przeglądzie. Ale stresu przy kontroli drogówki na pewno ![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
To może tak z innej beczki, ale w temacie motoryzacyjnym: https://sklep.mizar.com.pl/jak-dzial...zny-n-128.html. Chyba znajdzie się tu kilka panów zainteresowanych tematem...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Hej,
szukam auta na firmę. Nie zastanawiałem się nad budżetem ponieważ i tak będę brał na leasing. Szukam coś komfortowego albo na dalsze trasy, albo na tłuczenie się po mniejszych miejscowościach. Zastanawiałem się nad Mondeo, tuscon, i40, gla250 (chociaż jak na zawód który wykonuję może źle działać na klienta), octavie lub superb albo passat. Oczywiście skóra w automacie. Macie jakieś sugestie... propozycje na co warto by rzucić okiem? Auto roczne, max 2 lata z 30 tyś przebiegu. Dużo jest na necie aut sprowadzanych ze stanów, ale one są zdaje się po kolizjach. - jakieś sugestie? Będę wdzięczny za info. - pewnie nie ja jedyny szukam auta na firmę i ktoś poświęcił wystarczająco czasu żeby przeczytać internety |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Sugestie są takie że kupno 2 letniego auta z małym przebiegiem i bezwypadkową historią w Polsce będzie graniczyło z cudem więc zdecydowanie bądź ostrożny.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Nie wierz w to co jest na olx. Pracowałem jakiś czas we Francji i widziałem co Polacy biorą do nas. Sam szukam Megane IV, ale chyba wezmę leasing bo to co leci do Polski to jeden dramat. Kiedyś nawet spotkałem meganke którą mijałem pod Paryżem gdy miała wypadek, po trzech miesiącach była na olx z połamanym zderzakiem tylim, podczas wypadku miała zmasakrowany cały tył. Zapłacisz trochę wiecej, ale masz pewne nowe auto. Gdybyś decydował sie na jakieś Renault to podbij ogarniemy coś fajnego.
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 31.12.2018 o godz. 00:15.
![]()
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Pany jakie są teraz przepisy w sprawie przeglądów rejestracyjnych? Bo coś się miało pozmieniać, włącznie z jakimiś karami za przegapienie terminu i zmieniło się czy nie?
Właśnie małżonka się obudziła, że musi przegląd zrobić i już chyba po terminie. Heh, 10 dni po terminie ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Łap
Kara za spóźniony przegląd techniczny Resort Infrastruktury utrzymał jednak w mocy przepisy zakładające wprowadzenie kary za wykonanie przeglądu technicznego po terminie. Zatem jeśli właściciel pojazdu spóźni się z wykonaniem jego badania okresowego o więcej niż 30 dni, to zapłaci podwójną stawkę za przegląd czyli 196 zł. Natomiast jeśli spóźnienie nie będzie dłuższe niż 30 dni (np. 28 dni) to badanie zostanie zaliczone tak, jak gdyby zostało przeprowadzone w dniu zakończenia ważności poprzedniego badania. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nic się nie zmieniło. Wszystko jest po staremu. Żona przyjedzie i zrobi przegląd za 98 zł plus 1 zł za cepik chyba ze gaz to 160 zł.
Dajcie mi propozycję na samochody z 6 miejscami w dwóch rzędach. Honda F-RV i Fiat Multipla. Co jeszcze?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 01.01.2019 o godz. 11:28.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
![]() ![]() ![]() |
semper fi
Offline |
|
A 3 rzędy nie? Wiem że ostatni to osoby do 160 cm wchodzą ale może jednak
![]() Szczerze nie mogę wymyślić auta gdzie z przodu wchodzą 3 osoby - ooo - VW Sharan chyba tak ma ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wygodniej jak by były dwa rzedy.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
semper fi
Offline |
|
Jakby ktoś akurat sprzedawał:
Honda Civic 1.8 Mazda 3 2.0 Toyota Auris 1.6 Peugeot 308 1.2 Renault Megane 1.6 Wszystko rocznik minimum 2015, pochodzenie krajowe, nie bite ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
korzystał ktoś ze stron typu autodna czy vininfo
![]() chcialbym wiedziec czy warto czy szkoda czasu i pieniedzy mam na oku samochód z niemiec i chcialbym sie upewnic co do jego przeszłości |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Raz lepiej, raz gorzej. Jak auto nie było na serwisach to ci nie wymyślą kiedy miał.
Wpisz Vin i się dowiesz czy jakieś info o samochodzie jest i będziesz decydował. ![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Panowie potrzebuję namiary na solidny warsztat w Krakowie lub okolicach. A dokładnie blacharka i lakiernik.
Ewentualnie ktoś korzystał z pakietu serwisowego AC w Warcie? Mają tam listę warsztatów do likwidacji szkód w Krakowie, ale jest ich niewiele i nie znam żadnego. Do zrobienia przedni zderzak i maska w Clio IV. ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
![]() ![]() ![]() |
semper fi
Offline |
|
Kiedyś auto robiłem tutaj:
AUTO-LAKIERNIA s.c. Bogdan, Małgorzata Malina Szymona Marycjusza 8, 31-651 Kraków Byłem mega zadowolony chociaż np. na Forum Klubowym Forda ktoś strasznie ten warsztat zjechał - więc cholera wie. Ja tam byłem z 5 lat temu - mogło się wiele zmienić. Dwa lata temu z innym autem byłem tutaj: Lux-Car Kraków lakiernictwo samochodowe Stefana Starzyńskiego, 30-397 Kraków I też byłem zadowolony - może po prostu mam szczęście ![]() Ps. Nie mam pojęcia czy te warsztaty akceptują polisy - powiedziałbym że raczej nie .... ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Szybkie pytanie:
Mam okazję kupić po dobrej cenie BMW serii 1. Pewny pierwszy właściciel. Czy warto? Jakie są opinie o BMW obecnie? Zupełnie nie siedzę w motoryzacji Dodam tylko że rocznik 2019 ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Mam bemke jedynkę od 2017 roku, rocznik 2009 i oprócz płynów i filtrów nic nie psuło mi się, nic nie muszę wymieniać. Auto jeździ bez zarzutu, naprawdę polecam auta z tych roczników, nie wiem jak nowe się sprawują.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Kupował ktoś używana bmw w salonie z premium selection? Warto dopłacać do salonówki z tą gwarancja porównując to do prywatnych ofert na ten sam model? Jak w ogóle sprawuje się taka gwarancja w bmw? Używał ktoś? Były problemy?
![]()
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
PRZEMYŚL |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Hej,
muszę kupić do firmy 5 samochodów dla przedstawicieli handlowych. Kompletnie nie wiem co wybrać. Auto będzie raczej na jeżdżenie po wioskach (na pewno nie po mieście), rocznie ok. 30-40 tyś km. Ważne żeby były w miarę tani, bezawaryjny i chociaż odrobinę komfortowy (bajery jakie musi mieć to klima i bluetooth). Aktualnie mamy leony 1.5 i octavie 1,6 diesel. Teraz szukamy czegoś tańszego... czyli 50-60 tyś zł. (max to 65 tyś.) to co rozważam to: Fiat Tipo - beznzyna, nie wiem jaki silnik odpowiedni Astra V - benzyna. Podobno wcześniejsze silniki 1.4 125KM 4 cylindry jest o wiele lepsze niż 1,2 3 cylindry Hyundai i30? Kia ceed? Seat Arona? ale tutaj tylko silniki 1.0 - czy one w ogóle dają radę? Istatne jest również to aby nie paliły jak smok. Jeśli ktoś ma pojęcia to prosiłbym o poradę, ew. sugestię nad jakim autem się zastanowić. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jednak Yaris została uznana u mnie za zbyt mała = zbyt mało komfortowa na trasy. Może masz jakieś inne propozycje? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A Peugeot 2008. Nie wiem jak oni z rabatami ale francuzi lubili dać duże, jeszcze przy leasingu np.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Kiedyś jak człowiek był PH to osobiście najlepiej jeździło mi się Passatem - na trasy świetne auto, zwłaszcza z DSG. Do 65k to nie wiem, czy nie najlepszy i30 wagon - tylko nie z 1.4 MPI bo aż współczuje komuś kto tym będzie "jeździł" ![]()
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.08.2020 o godz. 22:36.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Witam.A ja szukam kombii do 60 tysięcy.Takie auto rodzinne co by bagażnik na dachu zamontować i w miarę się zbierało bo obecnie mam 120km cdti opla .Będę wdzięczny za porady.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|