|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
wzmocni się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
33 | 24,09% |
osłabi |
82 | 59,85% |
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
22 | 16,06% |
Głosujących: 137. Nie możesz głosować w tej ankiecie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Punkt pierwszy i drugi można sobie odptaszkować jako DONE Punkt 3 musimy troszkę poczekać. To co wyprawiają wokół transferu tego Meliksona to to są jakieś turbo jaja. Ktoś z nami pogrywa jak chce. Dajemy się popychać jakimś pajacom. Co to znaczy że my mu pozwalamy pograć tam jeszcze. ....a to jest człowiek na środek naszej pomocy! On potrzebuje zgrania z drużyną włączyć się w to wszystko a nie spaść jak ze spadochronem na obóz przygotowawczy. Pół składu wymienili, automatyzmów zero, a my dajemy na coś takiego zgodę. Na dziś dzień powinni powiedzieć mu pędź chłopcze, a nas w dupę całuj. Nie ma tu miejsca dla ciebie i tyle w temacie. Jakie on ma podejście do nas, co to ....a jest ja się pytam. Skórokop trzęsie całym klubem, wybiera kiedy przyjdzie, w jakim meczu. Jaja, to są jaja. Podnoszę jeszcze raz, zamknąć temat, coś takiego jak polityka transferowa nie istnieje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Frankowski - ok, ale jaki znów z Grzelaka weteran? Jest tylko 2 lata starszy od Pawła Brożka, ma tyle lat co Garguła a od Sobola jest o 5 lat młodszy. Bez jaj, bo jak takie kryterium przyjmiemy, to się okaże, że sami weterani w tej lidze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() Weteran w znaczeniu ileś sezonów pograł już w lidze, nie wiek a staż ligowy - trochę uprościłem, ale miało to tylko opisać politykę transferową Jagiellonii. Pomimo że pieniędzy maja sporo mniej od nas - to jak na swoje możliwości zawsze kogoś ciekawego pozyskają. I robią to błyskawicznie a nie jak my zazwyczaj, czyli z łapanki za pięć dwunasta. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
I wytłumacz mi jeszcze jedną rzecz, bo powtarzałes to kilkukrotnie, skąd wiesz że my wciąż tak oglądamy każdą złotówkę (cały czas mówimy o ostatnim pół roku a nie jakiej tam amatorce w ciągu ostatnich lat), możesz podać przykład jakiegoś piłkarza który nie przyszedł do nas bo Cupiał poskąpił 50-100 tys.? P.S. własnie wyczytałem na gazecie (chociaż polskiej prasie nie wierzę więc dodaje tylko jako ciekawostkę) że za Ubiparipa Wisła dawała 650 tys., podobna kwota ma isc na Meliksona, no to rzeczywiscie skąpimy groszem.... Powód: P.S.
Ostatnio edytowane przez martonas : 18.01.2011 o godz. 21:06.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Coś ten Melikson nie wydaję się być dla mnie grajkiem natychmiastowo potrzebnym za 700 tys. euro ;/ Za free oczywiście że go brać ale za kasę to się trochę dziwie, że Chaveza nie chcą wykupić za mniej niż 500 tys. a Melinkosa kupują za 700 tys., który nie jest nawet czołowym rep. Izraela. Coś te nasze transfery trochę dzikie ;/ Nie lepiej za 1 mln euro pozyskać kogoś z Portugalii w stylu Ntibazonkiza, bo tam właśnie grają taką techniczną piłkę
![]() odnośnie tych Kone... haha ![]() ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
![]() A czasami trzeba coś wydać żeby móc zarobić np poprzez puchary itd Nie chodzi tu o wpadanie z skrajności w skrajność. Np. legendarna Amica nie jest rozrzutna, ale jak znajdzie takiego Rudnevsa, Lwandowskiego Ubaripapa - wydaje szybo kasę i kupuje. My tylko oglądamy..... oczywiscie swoje pieniądze oglądamy jak Krasnoludy swoje skarby ![]()
Jeśli Lech ma lepszą pozycje przetargową (gra z sukcesami w pucharach) - to żeby Ubaripap trafił do nas a nie do nich nie wystarczy niestety dawać tyle co Lech albo 50 tysięcy euro więcej ale trzeba dać 250 tysięcy euro więcej. Tyle kosztują wcześniejsze zaniedbania transferowe i oszczędności. Musimy podnosić swoją atrakcyjność transferową poprzez pieniądze. Dawać wyraźnie więcej niż Lech (niestety) Pomijam czy warto, ale jak wiadomo co tanio to drogo. Kiedyś było tanio (brak transferów) - to były wpadki pucharowe. To teraz żeby pozyskać Ubaripapa jest drogo..... trzeba wyraźnie przebić ofertę Amici (przykładowo)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 18.01.2011 o godz. 21:19.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html Na onecie też już o tym piszą. Wydaje się, że nie ma na co czekać. Jeśli Valckx z nim rozmawiał, to Wisła powinna skonkretyzować swoją ofertę i postarać się go sprowadzić jak najszybciej. Ale czy się uda? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
ja jestem w tej chwili już pewny że za parę dni będzie komunikat "Melikson nie dla Wisły" , znów pieprzenie głupot że za parę dni przyleci, choć miał już 2 dni być w Polsce, mydlenie oczu i tyle, pod koniec okienka na gwałt sprowadzą następny szrot, polityka transferowa nie istnieje w tym klubie, to jest totalna żenada!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
własnym oczom nie wierze <szok> Jak Stan może godzić się na coś tak absurdalnego? Melikson ma zagrać mecz z Beitarem podczas gdy my mamy go zaraz testować... a jak złapie jakiś uraz? szczerze mówiąc tak by było chyba najlepiej... niech zostanie w tym Izraelu i niech nikt do nas nie przychodzi bo normalnie cyrk tu się zaczyna robić na kółkach... paranoja jakaś, tracę szacunek powoli do naszego dyra :/
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
||
Jeszcze co do tego oglądania... Ani ty ani ja nie wiemy ile Wisła wyda na transfery w tym okienku, więc jaki jest sens dyskutowania o tym teraz? Jak wydadzą miliony to się będziemy wszyscy cieszyć, jak nie wydadzą nic to będziemy wszyscy narzekać, ale powiedz mi jaki jest sens robienia tego już teraz? Cytat:
Ostatnio edytowane przez martonas : 18.01.2011 o godz. 21:29.
|
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
wiem, że nie jesteśmy Barcą, ale powinniśmy się szanować i zerwać negocjacje, tyle... poważny klub nie powinien zgadzać się na takie żądania, albo przylatuje i badamy go i podpisujemy, albo wypad...jak Maor złapie uraz to zarząd wyjdzie na podwójnych amatorów...
![]()
In Hyballa we trust.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() To My jesteśmy na musiku. To my musimy się wzmacniać. To my, a nie Lech dajemy ciała w Europie. To my a nie Lech mamy super holenderskich profesjonalistów którzy mieli być gwarantem profesjonalizmu. To my mieliśmy byc przykładem dla innych. Kadra powinna już być w większości w Skotnikach na pierwszych zajęciach. Lech nauczony letnim doświadczeniem z Rudnevsem szybko dopina transfery.... uczą się na błędach. My ciągle wkładamy rękę do ognia i odkrywamy że parzy.... ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
![]() Ciekawe jest co zrobił Lech teraz. Mając Rudnevsa i wiedząc że pewnie się sprzeda za chwilę sprowadzili już Vojo, Ślusarskiego i ściągają z wypożyczenia młodzika. Jeszcze nie sprzedali Rudevsa ale już się na to przygotowują i tak być powinno. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
To już nie pierwszy raz tak robią. Na odejście Peszki też byli przygotowani - sprowadzili Kiełba. U nas pewnie jak zwykle będzie łapanka i zakupy last minute.
![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() Po prostu odpowiadam na twoje argumenty, jakoby Lech robił szybkie transfery i jakoby Wisła ich nie robiła bo skąpi kasy, bo Lech robi je (jak na razie) dopiero w tym okienku, a o kwocie jaką Wisła ma na transfery to ani ty ani ja nie mamy pojęcia, jak również o tym jaki był plan na tą zimę (to znaczy z kim i kiedy już prowadzono negocjacje, kto nam odmówił i z kim negocjujemy obecnie). A skoro tak naprawdę za dużo nie wiemy to ponawiam pytanie jaki jest sens dyskutowania o tym już teraz? Wróć, poprawiam pytanie: jaki jest sens narzekania już teraz, bo podyskutować to oczywiście zawsze można ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
Smuci mnie, że niektórzy wyraźnie bardziej są kibicami Bogusława Cupiała niż Wisły. I każdą jego błędną decyzję lub zaniechanie gotowi są żarliwie uzasadniać kłócąc się z innymi dookoła.
Czasy Cupiała wydającego miliony na transfery i budującego silny zespoł odeszły już dawno do przeszłości. Obecne okienko na razie tylko to potwierdza. Lepiej pogódźcie się z tym, a nie jak Pablo84 zaklinajcie rzecczywistość. Wcalę się nie zdziwię, jeśli się okaże, że tak naprawdę transfer Meliksona zablokowała nasza sławetna Rada Nadzorcza. Cupiał nie pierwszy raz zmieniłby zdanie odnośnie jakiegoś wzmocnienia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]() Testy medyczne oblane i Melikson nie dla Wisły. Dziwie sie naszemu dyretorowi sportowemu ze pozwolił na to... Robi się nie ciekawie w naszym klubie oj nie ciekawie a transferów nadal brak... ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Ludzie, nic się nie stanie. Przyjedzie w niedziele, zrobi testy medyczne w poniedziałek konferencja i podpisanie kontraktu i jest gitara. Mnie martwi tylko jedno. Dlaczego do cholery nie ma nowego napastnika? Sam Valckx mówił ze przed pierwszy treningiem (17 stycznia to był poniedziałek) będzie co najmniej jeden napastnik. Gdzie on jest? W ostatnich okienkach wiele złego się działo w Wiśle, a letnie okienko było 'rekordowe'. Pozostaje tylko czekać i mieć nadzieje, że Cupiał stanie jutro prawą nogą i odstąpi 'troche' grosza.
Pozdrawiam i życze wytrwania w tym trudnym okresie w Wiśle jakim jest okno transferowe... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Tak sobie krakac ale tak może sie stać i co wtedy... Wiem ze to jest takie głupie pisanie moje ale jak mozna do tego dopuscic zeby zawodnik który miał sie stawic w nowym klubie nie stawia sie i zostanje na jeszcze jeden mecz w Izaelu. Takie rzeczy to tylko w Wisle... Brak słów...
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
No....! Zgłaszam się do naszego działu PR.Lub na zastępcę Stana V. Tak trzeba mówić jak ja powyżej- a podobno za to w klubie płacą niezły pieniądz |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |