|
Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Cytat:
![]() Wyniki losowania: Grupa A RPA Meksyk Urugwaj Francja Grupa B Argentyna Nigeria Korea Południowa Grecja Grupa C Anglia USA Algieria Słowenia Grupa D Niemcy Australia Serbia Ghana Grupa E Holandia Dania Japonia Kamerun Grupa F Włochy Paragwaj Nowa Zelandia Słowacja Grupa G Brazylia Korea Północna Wybrzeże Kości Słoniowej Portugalia Grupa H Hiszpania Szwajcaria Honduras Chile http://www.fifa.com/worldcup/ Costly z Hiszpanią, Kirm z Anglią, a Mucha z Włochami. Ciekawie ![]() Ja osobiście trzymam kciuki za Anglie i WKS. Według mnie rozlosowano grupy z równym podziałem szans. Nie można wskazać jednoznacznie grupy śmierci ani tez tej najsłabszej.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 04.12.2009 o godz. 19:40.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
grupa G ładnie hardkorowa
![]() Słowenia ma szanse! |
|
![]() ![]() ![]() |
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Ja kibicuję Serbom i Słoweńcom.
I jedni i drudzy mają szansę wyjść z grupy. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Poza grupą G, reszta wyrównana chyba jak nigdy. Widzę, że nie tylko ja trzymam kciuki za Słowenię
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Francja to obrzydliwi farciarze. Losowani z 4 koszyka, trafili najlepiej jak mogli. A liczyłem, że los ich pokarze za przekręt Henry'ego.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Pan Bóg nierychliwy ale sprawiedliwy. http://www.youtube.com/watch?v=xFp2tsysr2Y w 1 minucie 26 sekundzie jak na dłoni ( nomen-omen) Co do mistrzostw to na razie przebojem jest niejaka C.Teron . ![]()
...nieczytelny...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
WKS to ma znowu pecha, ponownie grupa śmierci choć szanse większe niż 4 lata temu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
http://www.mundial.wp.pl/kat,1019539...iadomosc.html?
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
błysnął to Blaterr który pytał gdzie będzie rozgrywany mecz, no to miasto jak się nazywa?
Johannesburg! rupy wyrównane będą fajne mecze. Ja kibicuje Pn Korei ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Możecie śmiać się ale ja uważam że Wybrzeże Kości Słoniowej albo będzie mistrzem albo w pierwszej 4 turnieju.A kibicuję każdej drużynie Afrykańskiej i Holandii.Wiem jedno Brazylia nie zdobędzie MŚ
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Dla mnie Mundial bez Polaków to nie to samo... Jakoś mnie to nie kręci, pewnie kilka meczów obejrzę ale bez takich emocji jak 4 lata temu.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
dla mnie Mundial bez Polaków to własnie bedzie Mundial! wychowałem sie na MŚ i ME bez Polski i były dużo ciekawsze niż z Naszyni orłami . bede kibicował Holandii i Hiszpanii
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ciekawe, czy na mecz swojej Korei Płn. przyjedzie sam prezydent ^^
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mielibyśmy duże szanse wbrew pozorom. Algieria i USA jak najbardziej do ogrania.
Ciekawi mnie jeszcze jedno - jak wypadnie Południowa Korea bez pomocy sędziów na wielkim turnieju. (Przeżyjmy to jeszcze raz: http://www.youtube.com/watch?v=NTnPb1PkS7M )
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 04.12.2009 o godz. 22:24.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
ha Korea Płn. pany to dopiero bedzie egzotik na mundialu
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
![]() ![]() ![]() |
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Mistrzem bedzie ktos z trojki: Hiszpania, Wlochy, Anglia.
Kibicuje Anglii, jak zwykle. ![]()
Boia chi molla !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
Fakt bo Portugalia i Francja pokazały , że są słabe w eliminacjach, nie można jednak zapominać o wciąż silnej Brazylii i Holandii która eliminacje przeszła jak burza.Argentyna mysle nie będzie się za bardzo liczyć. Czarny koń to dla mnie będzie gospodarz. A faworyta upatruje w Hiszpanii
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Nie zdziwiłbym się jakby Grecja znów namieszała. Przy ich dyscyplinie taktycznej Nigeria i Korea Płd wydają się im nie groźne. Przy lekkim szczęściu z Argentyną są wstanie nawet wygrać swoją grupę, a dalej już wszystko się może wydarzyć
![]() Ja jak zawsze będę kibicował Francji. Jest niesmak wokół tej drużyny, lecz czy przez Henry-ego mam się od nich odwrócić? Liczę, że i tym razem astrologia będzie sprzymierzeńcem Domenecha i Francja zdziała coś na mistrzostwach ![]() Coś czuję, że i tym razem mistrzostwa nie zdobędzie drużyna grająca piękny football;/ |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja w Niemczech w 2006 kibicowalem Wybrzezu ,teraz widze ze trafili do mocnej grupy ...cos nie maja szczecia..
Francuzom sie udalo ,mam nadzieje ze jak w Korei i Japonii nawet z grupy nie wyjda Mistrzem bedzie Hiszpania lub Brazylia ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wow, Brazylia i Brazylia B razem. No to tę grupę będę na pewno oglądał.
![]()
.
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Takie moje typy:
A: Meksyk i Urugwaj B: Argentyna i Nigeria C: Anglia i Słowenia D: Niemcy i Serbia E: Holandia i Dania F: Włochy i Paragwaj G: Brazylia i WKS H: Hiszpania i Chile Wbrew pozorom grupą śmierci może być A. Przecież RPA to gospodarze, więc choćby nie wiem co, to będą zapierdalać na umór, Urugwaj i Meksyk świetne technicznie, jedni i drudzy typowo południowoamerykański styl gry, no i Francuzi którzy ręką Boga weszli do MŚ. Wielka batalia będzie. Wiem, że z tych typów i tak część się nie sprawdzi. Na 100% któryś z wielkich faworytów odpadnie. Mimo wszystko liczę, że będą to Niemcy, którzy wcale nie mają łatwej grupy - Serbia i Ghana to też ciekawe ekipki ![]() Kciuki, standardowo za Brazylię, Argentynę, Holandię i wyjątkowo Anglię, a z tych 'słabszych' - WKS, Słowacja, Słowenia. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Nie będę oryginalny. Mój główny faworyt do medalu to Hiszpania - może ze względu na grę Torresa, Villi, Casillasa i spółki. Ich grupa też zbyt silna nie jest. Ponadto kibicować będę Słowenii ze względu na Kirma - z Algierią mogą wygrać (w końcu to nie WKS), z USA powalczyć. Zobaczymy.
Natomiast jak najgorzej życzę Korei z Południa i zastanawiam się, jak im wypadnie Mundial zupełnie bez pomocy arbitrów. Argentyna i Nigeria powinny pokazać im miejsce w szyku (oby tylko "Boski Diego" nie namieszał zbytnio w kadrze - już Pekerman był dużo lepszym trenerem). Ostatnia sprawa - czy sędziowie będą "na chama" pchali RPA (przed 2002 r. takie pytanie byłoby skandalem, ale teraz)? Jak wam się wydaje? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Przy doborze faworytów nie sugerowałbym się dobrą formą w eliminacjach czy nawet już w samej fazie grupowej. Zdarzało się bowiem często że reprezentacje które grały najładniejszy futbol przez pierwsze trzy mecze odpadały z turnieju w 1/16 lub ćwierćfinale.
Warto też zwrócić uwagę na kogo mogą trafić zespoły które wywalczą awans z grupy.Tutaj może się np. okazać że Anglii może już nie być do śmiechu kiedy Niemcy z wyrównanej grupy wyjdą na drugim miejscu... |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
No grupa G najbardziej wyrównana, wydaje mi się, że wyjdą z niej Brazylia i WKS (które może sporo namieszać dalej).
Niemcy, Włochy, Anglia i Hiszpania mają dość słabe grupy - powinny wyjść, choć nie zdziwię się gdy Ci pierwsi dwaj nie wyjdą. Moim faworytem jest Hiszpania, Villa, Torres robią swoje. W ogóle to jeżeli Torres utrzyma formę jaką prezentuje w PL to jest jednym z faworytów do tytułu króla strzelców mistrzostw. Moim zdaniem to właśnie będą Jego mistrzostwa, choć liczę, że jakieś perełki się ujawnią. ![]() Kibicuje Francji, zawsze im kibicowałem na każdych misztrzostwach. Z grupy na papierze powinni wyjść choć wiadomo, że rywale za tego Hennrego mogą być nieźle zmobilizowani na nich, są w też grupie z gospodarzami, a wiadomo, że gospodarze mogą namieszać. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez R33 : 05.12.2009 o godz. 14:59.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Moje typy na poszczególne gupy: Takie moje typy: A: Francja, Meksyk B: Argentyna, Nigeria C: Anglia, zawsze groźna repra USA D: Niemcy, Ghana E: Holandia, Kamerun F: Włochy, Paragwaj G: Brazylia, Portugalia H: Hiszpania, Chile ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 29.05.2010 o godz. 14:59.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
a nie 13?
![]() Swoją drogą , nie mogę się doczekać. ![]() Na kogo stawiacie? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Hiszpania albo Anglia.
![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Argentyna , Brazylia , Hiszpania ,Anglia myślę że z tej 4 to na bank ktoś wygra Mś :]
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|