|
Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Czarnobyl ?
A wydarzenie, to chyba ogolnie znane ![]()
Boia chi molla !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Pytasz czy odpowiadasz
![]() zadawaj ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Prypeć (Pripyat)
Niech Pan powyżej zadaje. Ja chciałem tylko sprostować i nie mam czasu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
wrzucać zagadke
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
Który król Polski znał cztery języki (jakie?) - ba! był piśmienny, co w tamtych czasach nie było taką oczywistością...
![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
- Pan tu nie stał.
- Panie wsiądzie pan w 125, dojedzie na plac Zamkowy. Tam jest kolumna Zygmunta. Pójdzie pan i mu powie: "Pan tu nie stał" yy Król, który ze wsi rybackiej poczynił stolyce? -jeśli tak, to juz od razu zagadka - z jakiego filmu pochodzi cytat ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
![]() ![]() ![]() |
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
Władysław IV?
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie 2 na raz
![]() A co do zagadki Sambo to film "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
![]() Niet. Też nie ![]() ____________ Podpowiedź - to był hmm... chyba za bardzo ułatwie, ale niech będzie - Polak po mieczu.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 22.06.2008 o godz. 12:34.
![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
![]() ![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No to Greka, Łacina, Niemiecki i jakiś słowiański
![]()
W prosektorium najprzyjemniej jest nad ranem, gdy szrzeje za oknami pierwszy świt. W takim świetle całkiem ładnie wyglądają starsze panie, a i panom nie brakuje wtedy nic...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Thomasson gra
![]() ps. Dynek_nhs czy już były aż takie różnice pomiędzy polskim a czeskim, aby to były dwa osobne języki to kłóciłbym się. ![]() ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() W tym kościele jest witraż na którym znajduje się postać "raczej" tego niegodna. W jakim mieście znajduje się ten kościół i co to za postać? ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Może podpowiem że na zdjęciu widać katedrę we Wrocławiu.
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
ranny ptaszek
Offline |
|
Postać z witraża to Józef Stalin.
* Tak na szybko - co przed wiekami nazywano "chorobą zawodową" papieży? [kategoria: czarny humor] Podpowiedź - była to "choroba" śmiertelna, "przenoszona" drogą pokarmową. Na podobną zmarł Sokrates... ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Zejście z powodu trucizny?
![]() ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
ranny ptaszek
Offline |
|
A gdzie Twoje pytanie, Wilku?
![]() ![]()
www.historiawisly.pl
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
No własnie Dorotja mam z tym problem
![]() Hmm.. cesarz zginął podczas walk z Persami, wsławił się tym że próbował "zawrócić czas", i w związku z tą decyzją dostał do imienia przydomek, pod jakim go znamy - kto to? ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Flawiusz Klaudiusz Julian Apostata.
![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Tak jest.
![]() ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W jakim miescie, na jakiej ulicy i kiedy po raz pierwszy zamonotowano latarnie i na jakie
"paliwo"? ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
"Paliwo", miasto,data i ulice:
Cytat:
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Etiop : 26.06.2008 o godz. 21:47.
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Chodzilo mi o to drugie, ale jaka ulica
![]() ![]()
Per aspera ad astra.
BKS JAGIELLONIA |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
Bridge Street i Parliament Square?
![]()
"...Możesz nazywać mnie bratem diabła
I nienawidzić jeśli chcesz Możesz mówić, że jestem złem Lecz nigdy nie zmienisz mnie..." |
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Aktualne rekordy świata w biegu godzinnym, zarówno w kategorii kobiet jak i mężczyzn, ustanowiono na tym samym stadionie, mniej więcej w odstępie rocznym. Stadion ten leży w takiej odległości od pewnego stadionu aktualnego pierwszoligowego piłkarskiego klubu polskiego, że rekordzista świata w biegu godzinnym przebiegłby od jednego do drugiego stadionu w około półtorej godziny.
Pytanie brzmi: W jakich miastach leżą oba stadiony? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Ostrava i Wodzisław Śląski.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|