|
Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Na komputerach znam się jak słoń na balecie, dlatego mam pewien problem.
1. Intel Core 2 QUAD Q9300 2,5 GHZ BOX PROCESOR 2. OCZ 2*2 GB 800 Reaper EPP pamięć CL4 DDR2 3. MSI P45 D3 Platinum Płyta Główna 4. SEAGATE 500 GB 32 MB Dysk SATA ST3500320NS 5. GAINWARD 9800GTX 512/256 DDR3 BLISS VGA PCX 6. PIONEER DVR-215D Black Nagrywarka DVD SATA 7. SILVERSTONE PRECISION PS01B B/Z OBUDOWA ATX 8. MODECOM VOLCANO 750W ZASILACZ 9. WINFAST AST 2000 XP EXPERT KARTA TV Co o tym sadzicie ? |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Od: 09.2003
Offline |
|
Z tym że zasilacz wymieniłbym na inny. 750 W to jednak przesada - ew. wymień na model lepszej firmy (coś wieczorem mogę zaproponować). Co do grafiki - jak poczekasz chwile to wchodzą teraz nowe NVidie... a z zestawu wnioskuje że ograniczenia finansowe nie grają większej roli, więc ja poczekłabym.. ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
To jest potwór nie komputer.
PS: Ile taki sprzęt kosztuje? ![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
cena pewnie oscyluje wokoło granicy 2000-2500 zł max 3000
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
2000-2500 to będzie kosztowała nowa karta od nVidia 280GTX a nie cały zestaw
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Dzięki za odpowiedz, przemysle to. Nie wiesz orientacyjnie ile na ta karte trzeba czekac? Bo nie ukrywam, ze troche zalezy mi na czasie.
Odnoscie ceny tez mam pytanie. Wszystkie czesci kupuje z Bit computer i ten zestwa oszacowali na 4500. W innych salonach uda sie znalezc taniej czy to cena adekwatna ? Jeszcze mam taki problem z monitorem. Jakis czas temu kupilem ten : http://www.rtvexpert.pl/monitory-lcd...c-master-226bw. I jest on podpiety narazie do mojego starego kompa (4 lata). No i zdaza sie, ze od czasu do czasu mruga, okran staje sie czarny. Czasami trwa to ulamki sekund, a czasami 3, 4 sekundy. Czy jest taka mozliwosc, ze ekran jest "za dobry" w stosunku do komputera, czy nalezy go oodac do przegladu ? (ma jeszze 1,5 roku gwarancji) |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Z drugiej strony chcesz co nieco oszczedzić? Co do czekania -> http://znak.pl/index.php?prid=kgPCX280GTX1+1280+BOX niby już jest i nawet z ceną nie przegieli 1500zł, ale kiedy sie pojawi? - mozna czekać i miesiąc (jak nie lepiej..) premiera ma być do końca tego miesiąca (może odnajde date to wrzuce). Do kilku godzin coś skrobne co do reszty Twoich watpliości bo zajęty jestem.. choć uprzedzam że z monitorem Ci nie pomogę bo rozeznanie mam w nich mizerne, a nie chciałbym wprowadzić w błąd. ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Oczywiscie nie chce jakoś strasznie przeplacac, ale ten zakup bedzie na pare lat, wiec chce zeby juz spokojnie, bez problemow sie wszystko odbylo.
Dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze jakos strasznie czasu przez mnie nie marnujesz. Co do monitora to nie potrzebuje jakichs wielkich wynalazkow tylko opinie kogos kto sie dobrze zna na komputerach, czy mozliwe jest, ze monitor jest "za dobry" na komputer i dlatego wariuje, czy jest to tylko jakis moj wymysl. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Mozna to przekonfigurować? (ja np. nie brałbym MSI (nie to że do nich cos specjalnie mam) a wziałbym któregos Asusa P5Q (tez na chipsecie p45). Quad - potrzebujesz robić cos profesjonalnie czy chodzi o granie? (Bo akurat ten model q9300 jest mało opłacalny) Czasu nie marnuje, tylko po prostu nie bardzo mam teraz czas tym sie pobawić ![]() Aha i najważniejsze - i o jakiej kwocie maximum rozmawiamy?
Ostatnio edytowane przez Wilku : 16.06.2008 o godz. 20:22.
![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jesli chodzi o kwote to obecna propozycja jest juz szczytowa. Czyli w gore raczej nie bardzo.
Komputer ma spelniac funkcje uniwersalne, czyli wszystkiego po trochu. Z tym, ze z checia tez bym sobie zagral w te wszystkie najnowsze gry, ktore teraz wychodza a maja olbrzymie wymagania. No i zeby pociagnal jeszcze takie gry przez najblizsze lata ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Z komputerem jak z samochodem jezdzisz 10 lat tym samym to przy kupnie nowego znowu musisz duzo zaplacic.. Co innego jak zmieniasz systematycznie..
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
||||
To po kolei.
![]()
![]() Pod koniec tego roku wchodzi nowa podstawka (a w przyszłym 2 :[) pod intela i nowe procki.. raz słychać ze wzrost wydajności Nehalema to tylko kilkanaście %, innym ze kilkadziesiąt % .. ale pewny byc możesz iż najpóźniej za 2 lata kompy beda co najmniej dwukrotnie wydajniesze, od tego co kupisz dzisiaj. I uważam póki co za lepsze rozwiązanie wziąść dwurdzeniowego e8400 czy jego lepszą wersje xeona e3110, bo quad q9300 bedzie Cię w grach ograniczał.. za rok czy za dwa tego spylisz, a wówczas kupisz 4rdzeniowego w podobnej cenie (koło 500zł) na tą podstawke (o ile będzie taka potrzeba) o wiele lepszego niż q9300. Cytat:
Więc nie liczyłbym abys pociągnłą najnowsze gierki przez kilka lat.. po pierwsze karta graficzna.. Cytat:
Cytat:
I po tym przydługim wstępie - podkreśle jeszcze raz najlepiej byłoby abyś sie wstrzymał przez kilka tygodni.. jeśli musisz już coś kupić odpuść sobie karte graficzną wrzuć do kompa cokolwiek i za kilka tygodni wszyscy będą mądrzejsi co i jak... Konfig na dzisiaj zrobiłbym mniej więcej taki (najważniejsze bebechy bez karty graficznej i dodatków jak nagrywarka, obudowa itd..) ![]() Nie odczujesz żadnej różnicy miedzy X38/X48 a P45 (przy P45 montują nowszy mostek południowy ICH10R) - ale jak poczekasz włąsnie te kilka tygodni to dostepne będą Asusy P5Q i coś z nich wybierałbym.. ale wszystko zalezy od tego ile możesz poczekać.. ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|||||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wielkie dzieki za pomoc Wilku, porownam jeszcze te oferty i zastanowie sie co wybrac. Czekanie kilku tygodni odpada, wiec poczekam najwzyej z ta karta graficzna. A co do Twojego pytania o ulubione firmy to nie mam zadnej bo nawet wielu bym nie potrafil wymienic
![]() Dzięki i jeszcze raz i pozdrawiam. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
czy da siuę dokupić tuner tv do laptopa
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Pytanie nie chce ktos mojego komputera kupić?
Intel Celeron 1,7 GHZ Płyta ECS L4VXA2 512mb ram Saphir Radeon 9550 128MB Dwa dyski jeden 40gb to na 100% drugi 30 gb ale to sprawdze dokładnie jutro Nagrywarka DVD LG Dodatkowo złacze Firewire Mysz i klawiatura bezprzewodowe Logitech Założone cichsze chłodzenie na procesor firmy ARCTIC COOLING Obudowo jakas taka nie firmowa z nalepka Power Computer ![]() Zasilacz Codegen 350W W gratisie moje dwa stare napędy jeden Combo czyli nagrywarka CD i czyta DVD a drugi samo CD, są wymontowane ale działają. Za to wszystko 360zł Plus super sprawa dla kibiców na czas mistrzostw Monitor LCD z wbudowanym tunerem TV 17 cali: Samsung Syncmaster 711MP Stan super wszystkie kable, pilot. Wygląda jak nówka obudowa tak samo żadnych rys przetarc nic. Nawet pudełko mam na szafie do niego, u mnie był niecałe dwa lata, obraz super nawet z anteny ktora sam ustawiałem wygląda dobrze. Takie monitory mają czasami w F1 w tych samochodach gdzie siedzi szef ekipy ![]() Tutaj link do opisu http://www.ada.com.pl/opisy/monitory/samsung/711MP.htm Cena za niego 500zł Jak ktoś zainteresowany to pisać na priv. Zdjęcia też podeśle. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Obecnie oczywiście najwydajniejsza jest Nvidia GTX280, ale w porównaniu do zapowiedzi, wyszło z tego w porównaniu do ceny nic ciekawego. A tu dopiero Radeony 4870 (26 VI oficjalna premiera) i 4870X2 mają wchodzić (ten drugi zapewne będzie najwydajniejszą karta na rynku) ten pierwszy powinien wydajnością przebić GTX260, nie mówiąc o mniejszej cenie. ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Jaki pecet byście zaproponowali za około 2400zł monitorem?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
pytania troszkę nie na temat ale nie chce zakładać nowego, mianowicie jakie anty wirusy byście polecili? mam cd z nortonem anty wirus security 2007 (tyle, że bez key gena) no i lipa bo nie mogę tego nigdzie znaleźć.
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Określ ile na samo "pudło" chcesz wydać to się coś złoży. ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No tak do 2tys.
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Dzisiaj widziałbym to tak. ![]() +obudowa do 100zł + Radeon HD4850 cena w okolicach 500zł ps. Rzuciłeś ceną 2000 zł i tego się trzymałem, ale zastanawiałbym się czy nie warto byłoby dorzucić do tej płyty -> http://kdo.pl/product_info.php/cPath...ducts_id/17887 ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wie ktos jakim programem mozna zrobic partycje dysku twardego na Viscie?
![]()
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zobaczę jeszcze którą płytę wybiorę.Ale raczej to 2tys to jest górna granica i nie za bardzo mogę ją przekroczyć.
Mimo wszystko dzięki Wilku za pomoc.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 24.06.2008 o godz. 17:27.
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Ta płyta umozliwia CF w Radkach, i gdybys stwierdził że grafika Cie hamuje przy lepszym monitorze to za psie pieniądze dokupiłbys wówczas HD4870 (tak - niekoniecznie musi byc ten model który już miałbys, są juz udane próby łączenia w CF HD3870 z HD4850 i miałbys nadal niezlą maszynke) - ale wybór nalezy do Ciebie. Oczywisicie możesz złozyc coś według swojego uznania - to wrzuć to coś tutaj i się oceni, bo za np. dwa tygodnie bardziej oplacalny/lepszy może być inny zestaw, to się obecnie szybko zmienia.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 25.06.2008 o godz. 00:03.
![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie, ale może jednak.
Kupuje teraz tą droższą płytę asusa , kartę radeona HD3870 i mieszczę sie dziś w 2tysiącach. A za jakiś okres czasu(jeden do dwóch miesięcy-jak będą fundusze) kupuje Radeona HD4850 lub HD4870 w zależności od funduszy. Co o tym sądzisz?
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 25.06.2008 o godz. 11:19.
|
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
![]() Chcesz zrobić CF? ![]() ![]() ![]() Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Możesz wytłumaczyć co to jest CF ,bo za bardzo nie łapie.
![]() --------------------------------------------------------------------- No to chciałbym zrobić takie połączenie.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 26.06.2008 o godz. 16:03.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Prawdopodobnie Crossfire, czyli połączenie dwóch (lub więcej?) kart graficznych ze sobą.
![]()
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć: my, wybrańców garść, ...kompania braci" W.Szekspir Drink up me Hearties Yo Ho! You can't always get what You want |
|
![]() ![]() ![]() |
lupus albus
Offline |
|
Jesli sie nie uda to sprzedasz tego HD3870. A pozostawisz sobie HD4850 i ewentualnie kiedyś podepniesz drugie HD4850. Własciwie przy CF to zasilacz wymieniłbym na ten -> http://www.morele.net/produkt/136793/
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.06.2008 o godz. 12:41.
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Moglibyśice mi doradzic co ciekawego można złożyc do 1800 zł bo ciotka chce coś mojej kuzynce (10 lat) kupic i prosiła mnie o pomoc
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|