The White Star Division - Wisła Kraków


Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło


Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Reklama
Zakłady na Wisłę? Legalni bukmacherzy w Polsce - ranking i recenzje. Sprawdź też STS kod promocyjny.
Odpowiedź
 
Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wasiu
Senior Member
 
Od: 04.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#1
Stary 16.06.2008, 14:30
Na komputerach znam się jak słoń na balecie, dlatego mam pewien problem.

1. Intel Core 2 QUAD Q9300 2,5 GHZ BOX PROCESOR
2. OCZ 2*2 GB 800 Reaper EPP pamięć CL4 DDR2
3. MSI P45 D3 Platinum Płyta Główna
4. SEAGATE 500 GB 32 MB Dysk SATA ST3500320NS
5. GAINWARD 9800GTX 512/256 DDR3 BLISS VGA PCX
6. PIONEER DVR-215D Black Nagrywarka DVD SATA
7. SILVERSTONE PRECISION PS01B B/Z OBUDOWA ATX
8. MODECOM VOLCANO 750W ZASILACZ
9. WINFAST AST 2000 XP EXPERT KARTA TV

Co o tym sadzicie ?
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#2
Stary 16.06.2008, 14:52
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Na komputerach znam się jak słoń na balecie, dlatego mam pewien problem.

1. Intel Core 2 QUAD Q9300 2,5 GHZ BOX PROCESOR
2. OCZ 2*2 GB 800 Reaper EPP pamięć CL4 DDR2
3. MSI P45 D3 Platinum Płyta Główna
4. SEAGATE 500 GB 32 MB Dysk SATA ST3500320NS
5. GAINWARD 9800GTX 512/256 DDR3 BLISS VGA PCX
6. PIONEER DVR-215D Black Nagrywarka DVD SATA
7. SILVERSTONE PRECISION PS01B B/Z OBUDOWA ATX
8. MODECOM VOLCANO 750W ZASILACZ
9. WINFAST AST 2000 XP EXPERT KARTA TV

Co o tym sadzicie ?
Niczego sobie.

Z tym że zasilacz wymieniłbym na inny. 750 W to jednak przesada - ew. wymień na model lepszej firmy (coś wieczorem mogę zaproponować). Co do grafiki - jak poczekasz chwile to wchodzą teraz nowe NVidie... a z zestawu wnioskuje że ograniczenia finansowe nie grają większej roli, więc ja poczekłabym..

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member
 
 
Od: 03.2007
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#3
Stary 16.06.2008, 15:00
To jest potwór nie komputer.
PS: Ile taki sprzęt kosztuje?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member
 
 
Od: 10.2006
Skąd: NHSportowe

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#4
Stary 16.06.2008, 17:12
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
To jest potwór nie komputer.
PS: Ile taki sprzęt kosztuje?
cena pewnie oscyluje wokoło granicy 2000-2500 zł max 3000
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member
 
 
Od: 06.2003
Skąd: Bytom

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#5
Stary 16.06.2008, 17:20
dymek_nhs napisał(a):Wyświetl post
cena pewnie oscyluje wokoło granicy 2000-2500 zł max 3000
2000-2500 to będzie kosztowała nowa karta od nVidia 280GTX a nie cały zestaw
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member
 
Od: 04.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#6
Stary 16.06.2008, 18:39
Dzięki za odpowiedz, przemysle to. Nie wiesz orientacyjnie ile na ta karte trzeba czekac? Bo nie ukrywam, ze troche zalezy mi na czasie.
Odnoscie ceny tez mam pytanie. Wszystkie czesci kupuje z Bit computer i ten zestwa oszacowali na 4500. W innych salonach uda sie znalezc taniej czy to cena adekwatna ?

Jeszcze mam taki problem z monitorem. Jakis czas temu kupilem ten : http://www.rtvexpert.pl/monitory-lcd...c-master-226bw.
I jest on podpiety narazie do mojego starego kompa (4 lata). No i zdaza sie, ze od czasu do czasu mruga, okran staje sie czarny. Czasami trwa to ulamki sekund, a czasami 3, 4 sekundy. Czy jest taka mozliwosc, ze ekran jest "za dobry" w stosunku do komputera, czy nalezy go oodac do przegladu ? (ma jeszze 1,5 roku gwarancji)
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#7
Stary 16.06.2008, 19:29
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za odpowiedz, przemysle to. Nie wiesz orientacyjnie ile na ta karte trzeba czekac? Bo nie ukrywam, ze troche zalezy mi na czasie.
Wiesz zawsze moze wziąść np. 8800GT i z nim przeczekać, bo początkowa cena karty na chipie GTX280, może oscylować wokół kwot podanych przez Szczurka.

Z drugiej strony chcesz co nieco oszczedzić?

Co do czekania -> http://znak.pl/index.php?prid=kgPCX280GTX1+1280+BOX niby już jest i nawet z ceną nie przegieli 1500zł, ale kiedy sie pojawi? - mozna czekać i miesiąc (jak nie lepiej..) premiera ma być do końca tego miesiąca (może odnajde date to wrzuce).


Do kilku godzin coś skrobne co do reszty Twoich watpliości bo zajęty jestem.. choć uprzedzam że z monitorem Ci nie pomogę bo rozeznanie mam w nich mizerne, a nie chciałbym wprowadzić w błąd.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member
 
Od: 04.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#8
Stary 16.06.2008, 19:48
Wilku napisał(a):Wyświetl post

Z drugiej strony chcesz co nieco oszczedzić?

.
Oczywiscie nie chce jakoś strasznie przeplacac, ale ten zakup bedzie na pare lat, wiec chce zeby juz spokojnie, bez problemow sie wszystko odbylo.
Dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze jakos strasznie czasu przez mnie nie marnujesz.
Co do monitora to nie potrzebuje jakichs wielkich wynalazkow tylko opinie kogos kto sie dobrze zna na komputerach, czy mozliwe jest, ze monitor jest "za dobry" na komputer i dlatego wariuje, czy jest to tylko jakis moj wymysl.

Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#9
Stary 16.06.2008, 20:08
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie nie chce jakoś strasznie przeplacac, ale ten zakup bedzie na pare lat, wiec chce zeby juz spokojnie, bez problemow sie wszystko odbylo.
Dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze jakos strasznie czasu przez mnie nie marnujesz.
Co do monitora to nie potrzebuje jakichs wielkich wynalazkow tylko opinie kogos kto sie dobrze zna na komputerach, czy mozliwe jest, ze monitor jest "za dobry" na komputer i dlatego wariuje, czy jest to tylko jakis moj wymysl.

Pozdrawiam.
Dobrze to póki jesteś - dwa szybkie pytania.

Mozna to przekonfigurować? (ja np. nie brałbym MSI (nie to że do nich cos specjalnie mam) a wziałbym któregos Asusa P5Q (tez na chipsecie p45).
Quad - potrzebujesz robić cos profesjonalnie czy chodzi o granie? (Bo akurat ten model q9300 jest mało opłacalny)

Czasu nie marnuje, tylko po prostu nie bardzo mam teraz czas tym sie pobawić


Aha i najważniejsze - i o jakiej kwocie maximum rozmawiamy?
Ostatnio edytowane przez Wilku : 16.06.2008 o godz. 20:22.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member
 
Od: 04.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#10
Stary 16.06.2008, 20:55
Jesli chodzi o kwote to obecna propozycja jest juz szczytowa. Czyli w gore raczej nie bardzo.
Komputer ma spelniac funkcje uniwersalne, czyli wszystkiego po trochu. Z tym, ze z checia tez bym sobie zagral w te wszystkie najnowsze gry, ktore teraz wychodza a maja olbrzymie wymagania. No i zeby pociagnal jeszcze takie gry przez najblizsze lata
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member
 
Od: 08.2006

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#11
Stary 16.06.2008, 22:17
Z komputerem jak z samochodem jezdzisz 10 lat tym samym to przy kupnie nowego znowu musisz duzo zaplacic.. Co innego jak zmieniasz systematycznie..
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#12
Stary 16.06.2008, 22:25
To po kolei.

Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Oczywiscie nie chce jakoś strasznie przeplacac, ale ten zakup bedzie na pare lat, wiec chce zeby juz spokojnie, bez problemow sie wszystko odbylo.
Nie ma czegos takiego w kompach jak zakup na parę lat

Pod koniec tego roku wchodzi nowa podstawka (a w przyszłym 2 :[) pod intela i nowe procki.. raz słychać ze wzrost wydajności Nehalema to tylko kilkanaście %, innym ze kilkadziesiąt % .. ale pewny byc możesz iż najpóźniej za 2 lata kompy beda co najmniej dwukrotnie wydajniesze, od tego co kupisz dzisiaj.

I uważam póki co za lepsze rozwiązanie wziąść dwurdzeniowego e8400 czy jego lepszą wersje xeona e3110, bo quad q9300 bedzie Cię w grach ograniczał.. za rok czy za dwa tego spylisz, a wówczas kupisz 4rdzeniowego w podobnej cenie (koło 500zł) na tą podstawke (o ile będzie taka potrzeba) o wiele lepszego niż q9300.

Cytat:
Z tym, ze z checia tez bym sobie zagral w te wszystkie najnowsze gry, ktore teraz wychodza a maja olbrzymie wymagania. No i zeby pociagnal jeszcze takie gry przez najblizsze lata
Tu póki co ograniczenie jest w kartach graficznych - "Kryzysowi" aby grać na full na 24'' jeszcze za bardzo żadna karta nie sprostała...

Więc nie liczyłbym abys pociągnłą najnowsze gierki przez kilka lat.. po pierwsze karta graficzna..


Cytat:
Dzieki za pomoc, mam nadzieje, ze jakos strasznie czasu przez mnie nie marnujesz.
Co do monitora to nie potrzebuje jakichs wielkich wynalazkow tylko opinie kogos kto sie dobrze zna na komputerach, czy mozliwe jest, ze monitor jest "za dobry" na komputer i dlatego wariuje, czy jest to tylko jakis moj wymysl.
Może być tak jak twierdzisz, a może coś w nim nie "stykać" - będziesz miał nowy komp wyeliminujesz możliwość pierwszą.


Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Dzięki za odpowiedz, przemysle to. Nie wiesz orientacyjnie ile na ta karte trzeba czekac? Bo nie ukrywam, ze troche zalezy mi na czasie.
To już wyjaśniłem - ja poczekłabym kilka tygodni, pojawią się karty i ich testy i będziemy mądrzy. I pytanie drugie - jestes fanem jakieś firmy? Bo i Radeony teraz tez wchodzą, i podobno nie mają potrzebować aż takiej elektrowni jak NVidia.. opcji jest kilka (CF?) - wszystko warto przemyśleć, bo mnóstwo kasy chcesz na to przeznaczyć..

Cytat:
Odnoscie ceny tez mam pytanie. Wszystkie czesci kupuje z Bit computer i ten zestwa oszacowali na 4500. W innych salonach uda sie znalezc taniej czy to cena adekwatna ?
Nie ma wielkich różnić (pomijam złodziejskie ceny z Komputronika) - choć jest szansa że np. możesz przyoszczędzić 200-300zł.


I po tym przydługim wstępie - podkreśle jeszcze raz najlepiej byłoby abyś sie wstrzymał przez kilka tygodni.. jeśli musisz już coś kupić odpuść sobie karte graficzną wrzuć do kompa cokolwiek i za kilka tygodni wszyscy będą mądrzejsi co i jak...

Konfig na dzisiaj zrobiłbym mniej więcej taki (najważniejsze bebechy bez karty graficznej i dodatków jak nagrywarka, obudowa itd..)









Nie odczujesz żadnej różnicy miedzy X38/X48 a P45 (przy P45 montują nowszy mostek południowy ICH10R) - ale jak poczekasz włąsnie te kilka tygodni to dostepne będą Asusy P5Q i coś z nich wybierałbym.. ale wszystko zalezy od tego ile możesz poczekać..

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member
 
Od: 04.2003
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#13
Stary 16.06.2008, 22:50
Wielkie dzieki za pomoc Wilku, porownam jeszcze te oferty i zastanowie sie co wybrac. Czekanie kilku tygodni odpada, wiec poczekam najwzyej z ta karta graficzna. A co do Twojego pytania o ulubione firmy to nie mam zadnej bo nawet wielu bym nie potrafil wymienic
Dzięki i jeszcze raz i pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member
 
Od: 09.2005

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#14
Stary 17.06.2008, 00:54
czy da siuę dokupić tuner tv do laptopa jak tak to ile taka przyjemność kosztuje i jak się to instaluje
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member
 
 
Od: 05.2004
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#15
Stary 17.06.2008, 02:13
Pytanie nie chce ktos mojego komputera kupić?

Intel Celeron 1,7 GHZ

Płyta ECS L4VXA2

512mb ram

Saphir Radeon 9550 128MB

Dwa dyski jeden 40gb to na 100% drugi 30 gb ale to sprawdze dokładnie jutro

Nagrywarka DVD LG

Dodatkowo złacze Firewire

Mysz i klawiatura bezprzewodowe Logitech

Założone cichsze chłodzenie na procesor firmy ARCTIC COOLING

Obudowo jakas taka nie firmowa z nalepka Power Computer

Zasilacz Codegen 350W

W gratisie moje dwa stare napędy jeden Combo czyli nagrywarka CD i czyta DVD a drugi samo CD, są wymontowane ale działają.


Za to wszystko 360zł



Plus super sprawa dla kibiców na czas mistrzostw

Monitor LCD z wbudowanym tunerem TV 17 cali:

Samsung Syncmaster 711MP

Stan super wszystkie kable, pilot. Wygląda jak nówka obudowa tak samo żadnych rys przetarc nic. Nawet pudełko mam na szafie do niego, u mnie był niecałe dwa lata, obraz super nawet z anteny ktora sam ustawiałem wygląda dobrze. Takie monitory mają czasami w F1 w tych samochodach gdzie siedzi szef ekipy

Tutaj link do opisu

http://www.ada.com.pl/opisy/monitory/samsung/711MP.htm

Cena za niego 500zł

Jak ktoś zainteresowany to pisać na priv. Zdjęcia też podeśle.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#16
Stary 22.06.2008, 11:00
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Wielkie dzieki za pomoc Wilku, porownam jeszcze te oferty i zastanowie sie co wybrac. Czekanie kilku tygodni odpada, wiec poczekam najwzyej z ta karta graficzna. A co do Twojego pytania o ulubione firmy to nie mam zadnej bo nawet wielu bym nie potrafil wymienic
Dzięki i jeszcze raz i pozdrawiam.
OK, co nieco się rozejrzałem. I na dzisiaj proponowałbym bym coś na X38/X48 aby zrobić móc CF z Radków.
Obecnie oczywiście najwydajniejsza jest Nvidia GTX280, ale w porównaniu do zapowiedzi, wyszło z tego w porównaniu do ceny nic ciekawego.

A tu dopiero Radeony 4870 (26 VI oficjalna premiera) i 4870X2 mają wchodzić (ten drugi zapewne będzie najwydajniejszą karta na rynku) ten pierwszy powinien wydajnością przebić GTX260, nie mówiąc o mniejszej cenie.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#17
Stary 23.06.2008, 19:14
Jaki pecet byście zaproponowali za około 2400zł monitorem?
Odpowiedz cytując
Piotrek87
Senior Member
 
Od: 06.2008

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#18
Stary 23.06.2008, 19:20
pytania troszkę nie na temat ale nie chce zakładać nowego, mianowicie jakie anty wirusy byście polecili? mam cd z nortonem anty wirus security 2007 (tyle, że bez key gena) no i lipa bo nie mogę tego nigdzie znaleźć.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#19
Stary 23.06.2008, 20:05
Piotrek87 napisał(a):Wyświetl post
pytania troszkę nie na temat ale nie chce zakładać nowego, mianowicie jakie anty wirusy byście polecili? mam cd z nortonem anty wirus security 2007 (tyle, że bez key gena) no i lipa bo nie mogę tego nigdzie znaleźć.
Ja lubię mks-a. A polecili to nie wiem.


Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Jaki pecet byście zaproponowali za około 2400zł monitorem?
Określ ile na samo "pudło" chcesz wydać to się coś złoży.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#20
Stary 23.06.2008, 20:10
No tak do 2tys.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#21
Stary 24.06.2008, 09:47
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
No tak do 2tys.


Dzisiaj widziałbym to tak.



+obudowa do 100zł


+ Radeon HD4850 cena w okolicach 500zł


ps.
Rzuciłeś ceną 2000 zł i tego się trzymałem, ale zastanawiałbym się czy nie warto byłoby dorzucić do tej płyty -> http://kdo.pl/product_info.php/cPath...ducts_id/17887

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
qbbba
Senior Member
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#22
Stary 24.06.2008, 10:52
Wie ktos jakim programem mozna zrobic partycje dysku twardego na Viscie?
czy wygrywasz czy nie, zawsze ja kocham Cie
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#23
Stary 24.06.2008, 16:31
Zobaczę jeszcze którą płytę wybiorę.Ale raczej to 2tys to jest górna granica i nie za bardzo mogę ją przekroczyć.

Mimo wszystko dzięki Wilku za pomoc.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 24.06.2008 o godz. 17:27.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#24
Stary 24.06.2008, 23:43
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczę jeszcze którą płytę wybiorę.Ale raczej to 2tys to jest górna granica i nie za bardzo mogę ją przekroczyć.

Mimo wszystko dzięki Wilku za pomoc.
Ta płyta umozliwia CF w Radkach, i gdybys stwierdził że grafika Cie hamuje przy lepszym monitorze to za psie pieniądze dokupiłbys wówczas HD4870 (tak - niekoniecznie musi byc ten model który już miałbys, są juz udane próby łączenia w CF HD3870 z HD4850 i miałbys nadal niezlą maszynke) - ale wybór nalezy do Ciebie. Oczywisicie możesz złozyc coś według swojego uznania - to wrzuć to coś tutaj i się oceni, bo za np. dwa tygodnie bardziej oplacalny/lepszy może być inny zestaw, to się obecnie szybko zmienia.
Ostatnio edytowane przez Wilku : 25.06.2008 o godz. 00:03.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#25
Stary 25.06.2008, 10:43
Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie, ale może jednak.

Kupuje teraz tą droższą płytę asusa , kartę radeona HD3870 i mieszczę sie dziś w 2tysiącach.
A za jakiś okres czasu(jeden do dwóch miesięcy-jak będą fundusze) kupuje Radeona HD4850 lub HD4870 w zależności od funduszy.

Co o tym sądzisz?
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 25.06.2008 o godz. 11:19.
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#26
Stary 26.06.2008, 11:04
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie, ale może jednak.

Kupuje teraz tą droższą płytę asusa , kartę radeona HD3870 i mieszczę sie dziś w 2tysiącach.
A za jakiś okres czasu(jeden do dwóch miesięcy-jak będą fundusze) kupuje Radeona HD4850 lub HD4870 w zależności od funduszy.

Co o tym sądzisz?
Dlaczego nie, to nie taki zły pomysł jeśli możesz rozbić to na pewien czas.

Chcesz zrobić CF?

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
Greg91
Senior Member
 
Od: 03.2007

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#27
Stary 26.06.2008, 15:55
Możesz wytłumaczyć co to jest CF ,bo za bardzo nie łapie.
---------------------------------------------------------------------


No to chciałbym zrobić takie połączenie.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 26.06.2008 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
Szczurek_PB
Senior Member
 
 
Od: 06.2003
Skąd: Bytom

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#28
Stary 26.06.2008, 15:58
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Możesz wytłumaczyć co to jest CF ,bo za bardzo nie łapie.
Prawdopodobnie Crossfire, czyli połączenie dwóch (lub więcej?) kart graficznych ze sobą.
"Od chwili tej do końca świata,
...w pamięci ludzkiej będziem żyć:
my, wybrańców garść,
...kompania braci"
W.Szekspir

Drink up me Hearties Yo Ho!

You can't always get what You want
Odpowiedz cytując
Wilku
lupus albus
 
 
Od: 09.2003

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#29
Stary 27.06.2008, 00:59
Greg91 napisał(a):Wyświetl post
Możesz wytłumaczyć co to jest CF ,bo za bardzo nie łapie.
---------------------------------------------------------------------


No to chciałbym zrobić takie połączenie.
Tak jak pisałem - podobno to się udaje.

Jesli sie nie uda to sprzedasz tego HD3870. A pozostawisz sobie HD4850 i ewentualnie kiedyś podepniesz drugie HD4850.

Własciwie przy CF to zasilacz wymieniłbym na ten -> http://www.morele.net/produkt/136793/
Ostatnio edytowane przez Wilku : 27.06.2008 o godz. 12:41.

Tristan, Scytowie, Niniwa 2, Prawicowe czytanki, St. Michalkiewicz, NSZ, Keine Grenzen
Lew Dawidowicz Bronstein vel Trocki: ''Należy wysunąć hasło rewolucyjnego unicestwienia państwa narodowego. Domowi wariatów kapitalistycznej Europy, trzeba przeciwstawić program Socjalistycznych Stanów Zjednoczonych Europy, jako etap na drodze do Zjednoczonych Stanów całego świata''.
Odpowiedz cytując
grzesiek_gt
Member
 
 
Od: 04.2005
Skąd: Kraków

Offline

Ignoruj użytkownika Pomoc
#30
Stary 07.07.2008, 20:31
Moglibyśice mi doradzic co ciekawego można złożyc do 1800 zł bo ciotka chce coś mojej kuzynce (10 lat) kupic i prosiła mnie o pomoc
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Włączony
MordkiWłączony
[IMG] code is Włączony
HTML code is Wyłączone

Skok do forum
Reklama



Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:29.