|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Szkoda tego przegranego meczu z Górnikiem, pierwsza połowa była niezła
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
Postaw dom na lajfie!
![]() ![]()
"...morał: rób dobrze innym, Tobie też ktoś zrobi..."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Po przerwie zobaczymy kto lepiej zmotywował drużynę
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
Jednak brak pozorantów na boisku dał efekt
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wszedł Basha i załamała się gra naszej drugiej linii.. Dramatyczna forma najsłabszego na razie na boisku zawodnika.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
Boguski za Yeboaha? Oby to była właściwa zmiana...
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Wnioski na gorąco po meczu:
Zespół ma siły na około 60-70 minut gry. Później zaczynają się wybicia, spóźnienia do piłki, niedokładna gra. Zukov zdechł nawet szybciej, ale zostawił zdrowie i serce na boisku. Wreszcie na grę dało się patrzeć. Spory niefart, że nic nie wpadło do 60 minuty. Boguski rozwalił system - PRZEPCHNĄŁ gościa w walce o górną piłkę i w tempo zagrał setkę - niestety Savic zjebał. Inna akcja - Yeboah wrzutka, Bury ściągnął Frydrychowi setę z głowy. Też szkoda. Savic wcześniej patelnia w polu karnym od JCS, zamiast ładować z pierwszej piłki to przekłada i lutuje Panu Bogu w okno. Wreszcie WALKA o piłkę i DETERMINACJA! To ma być w każdym meczu! Nie ma miejsca na minimalizm! KAŻDY ma dać z siebie WSZYSTKO w walce o zwycięstwo! Basha niestety chujnia. Jedyne co było widać po wejściu, to podanie na lewą stronę do nikogo. Mehremić umie grać, jak widać. Dwa świetne bloki w 5 minut pod koniec meczu. Lis wyciągnął co miał wyciągnąć. Inni też nie odstawali zanadto. To w końcu jesteśmy chujowi, czy jednak nie? Siadł na ławce majster Sadlok, profesor Janicki i doktor Klemenz, i się zaczęła gra w obronie. Szału nie ma, sporo główek ze strony Górnika i trochę szczęścia, ale tragedii też nie było. Sadlok gry górą już się nie nauczy. Im bliżej pola karnego, tym niżej i słabiej. Abramowicz dwa razy mu pokazał, jak to zrobić. Ogółem, wygląda to lepiej, ale zobaczymy, co dalej. Wydaje mi się, że brak Kuby w składzie też pomógł. Zobaczymy. |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Dobra gra w defensywie, jednak można. Kolejny mecz z jednym celnym strzałem. Wzmocnienia ofensywy konieczne, brakuje w środku pola rozgrywającego.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2020
Online |
|
Para Mehremić - Frydrych to jednak dużo wyższa półka niż parodyści Janicki i Klemenz.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Chylę czoła przed drużyną za dzisiejszy mecz. Burliga Plewka Kuveljić Frydrych Mehremić pokazali, że radzą sobie lepiej niż Klemenz Janicki Basha i Sadlok. Była walka, była jazda na dupach i ogrom pecha. dwa słupki i poprzeczka.
Szkoda, że w przerwie zszedł Żukow bo Basha był dziś najsłabszy na boisku. Cieszy punkt ale żal że nie 3. P.S Postawiłem 100 pln na nas, zabrakło niewiele ale nie żałuję tej stówki. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Abramowicz, Kuvejlic ,Plewka przebiegli najwięcej. Mam.nadzieje ze wyjdą w następnym meczu w pierwszym.Frydrych ogarnia temat ,Adi też nie najgorzej. Może jakoś będzie w tych następnych meczach....brakuje napastnika..A następne mecze niech Sadlok Basha Janicki Klemens dalej grzeja lawe.Skrzydla elegancko Savic z Yeboahem
Ostatnio edytowane przez Chorynatrzykolory : 25.09.2020 o godz. 22:34.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Mamy ogromne problemy ze zdobywaniem bramek jeżeli to się nie zmieni punktów nie bedzie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
No i co? Gdzie ten pogrom i manto od Górnika? Niektórzy sie nigdy nie naucza ze ta liga jest pojebana.
![]()
młode pokolenie - stare przekonania
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Na plus walka i zero z tyłu.
Wreszcie obrona poza kilkoma wyjątkami bardzo pewnie. Ogromna różnica w porównaniu do kabaretów Głupiego i Głupszego. Frydrych wprowadził duży spokój z tyłu. Savic wygląda z meczu na mecz coraz lepiej. Lis wyjątkowo pewny dzisiaj. Żeby nie było za różowo , Basha tragedia, dalej nie mamy napastnika chociaż Silva przynajmniej biegał i presował bo Fatos mimo świeżych sił przedreptał. Niestety siły od 65 min. brak + dalej nie widzę jakiegoś pomysłu na grę do przodu . Co prawda w tym meczu plan był prosty i wypalił - zagęszczenie środa, pressing i wrzucanie piłki za kołnierz obrońców Górnika co mogło przynieść w tym meczu oczekiwany wynik ale jak przyjdzie nam pograć w piłką ze słabszym rywalem to znowu będziemy świadkami niestrawnego zakalca. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak jeszcze raz zobaczę Sadloka podchodzącego do rzutu wolnego to chyba zejdę.. Wolne dzisiaj wykonywał Savic, Yeboah, Abramowicz i wszyscy zrobili to lepiej niż on. Sadlok wykonal 2 i oba spierd....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Sadlok to powinien odejść z klubu jak najszybciej nic nie gra a mąci w drużynie.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Wygląda na to, że obecnie największy problem będzie z obsadą mlodziezowca. Plewka dzisiaj całkiem przyzwoicie, ale raczej nie ma szans na grę jeśli dojdzie jeszcze Kuba. Bo niby za kogo?
Szot na prawej też słabszy niż Burliga dzisiaj. Buksa w obecnej formie na razie gorszy niż nasi napastnicy. Właściwie każdy młody, który teraz wejdzie jest słabszy od starszego. Pytanie gdzie te braki będą najmniej widoczne |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kuba akurat nic nie gra od jakiegoś czasu a dziś jak widać był zbędny czy z nim czy bez mamy problemy z kreowaniem akcji podbramkowych.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Kuba zagrał ostatnio jeden, może dwa słabsze mecze. Poza tym jest zawsze jednym z najlepszych u nas.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Generalnie 1 połowa wyglądała tak jakby się zamienili koszulkami. Potem Górnik się obudził ale i tak był to remis ze wskazaniem na nas. Skowronek też obronił posadę i wypada zapytać czemu nie można było tak grać tydzień temu? |
|
Senior Member
Offline |
|
Może dlatego, że zagrała całkiem nowa obrona + dwójka pomocników?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
W takiej formie jak jest Basha, to dla mnie Plewka go dzisiaj nakrył czapką. Ogromnie się nabiegał i w przeciwieństwie do Vullneta, normalnie gra do przodu. Jestem zaskoczony, pozytywnie.
|
|
Senior Member
Offline |
|
Fajnie że widać światełko w tunelu, bo po Płocku sądziłem, że już jest pozamiatane. Po tym meczu jest sporo pozytywów. Widać, że z przygotowaniem jest ok, chyba mamy w końcu docelową obronę,( o ile Adi się nie rozsypał) środek pola i obsadzoną pozycje młodzieżowca. Teraz powinno być już tylko lepiej. Brakuje jedynie tego napastnika, ale nie wierze że nikogo do końca okna nie sprowadzą.
Co do osławionego "zawalonego przygotowania" to jak zwykle się okazało, że kibice to mają niesamowitą tendencje do wyciągania kretyńskich, przedwczesnych wniosków i argumentowanie ich na bazie dopisywania drugiego dna w stylu "Dyja umiał przygotować, Skowronek nie umie!!!". Pozdro też dla tych wszystkich co jechali ze Skowronkiem, że odpalił Pawłowskiego i wolał Plewkę "bo JAK PLEWKA MOŻE BYĆ LEPSZY!?" https://twitter.com/PKarpiarz/status...18598793621505 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Ja dzisiaj osobiscie nie zauwazylem braku Blaszczykowskiego. Niestety widac ze Kuba zjezdza juz do bazy. Troche szkoda zagralismy z sercem i przy odrobinie szczescia moglismy wygrac. Podobala mi sie gra obroncow poza wielbledem Abramowicza Gornik nie mogl za wiele stworzyc. Na duzy plus Mehmeric i jego ofiarne wslizgi. Widac potencjal w niektorych zawodnikach ale az sie prosi o lepszego napastnika typu Turgeman chyba ze Fat Beciraj zrzuci podgardle i min 5 kilogramow. Jak widze Sadloka ktory podchodzi do rzutow wolnych to mnie krew zalewa.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Member
Offline |
|
![]() Szanuje ten punkt , fajnie , że zagrali piłkarze na swoich pozycjach i było widać ambicję i wolę walki ale nie przesadzajmy w drugą stronę . Gra obronna wyglądała dużo lepiej niż we wcześniejszych meczach - duża w tym zasługa Frydrycha. Graliśmy blisko siebie i była jazda na tyłkach i to przyniosło skutek ale nie było widać jakiegokolwiek pomysłu na grę do przodu oprócz kilku błysków Savica i długiej lagi przez całą pierwszą połowę. Przyjedzie na Reymonta taka Warta , Stal czy Raków i znowu będą problemy.
Ostatnio edytowane przez ciastek88 : 26.09.2020 o godz. 01:21.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Fajny mecz, bo nie miałem oczekiwań. Oglądałem na żywo na Górniku. Fajnie zagrał Plewa. Brak napastnika jest bardzo widoczny, Ze zdrowym Turgemanem wywieźlibyśmy dziś 3 pkt. Stopniowo oddawaliśmy inicjatywę, aż doszliśmy do momentu, gdzie remis nie był taki zły, a powinno być 0-2 do przerwy, gdyby był napastnik. Nadal uważam, że brak nam 8-mki z prawdziwego zdarzenia, pomimo Plewki. Może Michał Chrapek?
![]()
Do what you mean and mean what you do.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Nie ma Sadloka i nagle okazuje się, że można rozgrywać rzuty wolne w zaskakujący i zupełnie nieszablonowy sposób.
Maciej na to NO NIE MOŻLIIIWEEEE i ładuje na pałe dalej. Mehremic - widać, że chłop tak po prostu umie grać w piłkę, coś jak Tugerman w tamtym sezonie. Po prostu zupełnie inny poziom niż Kl.- Ja. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() Jean Carlos Silva 20 sprintów, 57 szybkich biegów.
Ostatnio edytowane przez fansorina : 26.09.2020 o godz. 08:14.
|
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|