|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Wydaje mi sie, ze stac nas na lepszego szkoleniowac od Skowronka i dlatego nalezy mu podziekowac
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2017
Offline |
|
W kontekście krakowskiej Wisły wymieniało się ostatnio kilku kandydatów, w celu zastąpienia Artura Skowronka. Swojego faworyta ma Kosowski, przekonując jednak, że postawienie na tego szkoleniowca wpłynęłoby na solidne zmiany związane z grą zespołu.
Dziś mam wrażenie, że trudno znaleźć jego następcę. Pojawia się kilka nazwisk, mówi się o Jacku Zielińskim, Kazku Moskalu, a nawet Maćku Skorży. Moim zdaniem jedyną osobą, która mogłaby Wiśle pomóc, jest Leszek Ojrzyński. Tyle że wówczas ta drużyna całkowicie zmieniłaby styl gry. Ten ofensywny, krakowski, zostałby zastąpiony przez defensywny, oparty na stałych fragmentach gry. Nie wiem, czy kibice byliby zadowoleni, ale ratując ligę, nie zwraca się uwagi na takie rzeczy â napisał były piłkarz teamu z Miasta Królów. ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
K***a tylko nie on, nie chcę żeby gra Wisły polegała na połamaniu nóg rywalowi...
Ostatnio edytowane przez Patryko : 23.09.2020 o godz. 10:18.
![]() ![]() [22/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2014
Offline |
|
Tja, styl defensywny bez choćby jednego sensownego obrońcy ...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
I gryzienie trawy bez walczaków w składzie.
![]()
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
https://www.youtube.com/watch?v=HS7TbyZod4g&t=88s https://www.youtube.com/embed/zxRQn346Lh0?start=182 Wasilewski nie nadawał się do gry już w końcówce sezonu 2018/19. Boguski dostał przedłużenie kontraktu o jednym dobrym meczu w ciągu 1,5 roku. Żukow (środkowy pomocnik) nie zanotował dla Wisły jeszcze żadnej bramki ani asysty w 17 dotychczasowych meczach, a przedłużono z nim kontrakt i gra w 1. składzie. Natomiast na trenera wzięto gościa, który w ciągu 8-9 lat swojej pracy trenerskiej nie osiągnął nic. Nawet w niższych ligach. W Wiśle w pierwszej kolejności trzeba zabrać decyzyjność w kwestiach sportowych zarządowi - łącznie z Dawidem Błaszczykowskim - i zatrudnić dyrektora sportowego z wizją. Zaraz miną 2 lata od przejęcia Wisły, a na najważniejszym stanowisku wciąż jest wakat. Niestety - programista, manager zajmujący się mediami i aktywny piłkarz myślą, że na wszystkim znają się najlepiej, a prawdziwy świat to Football Manager. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
Zmiana na Zielińskiego, bądź Ojrzyńskiego to żadna zmiana. Kazek Moskal na pół roku bądź rok jako strażak i w tym czasie spróbować szukać za granicą. Błaszczu z pewnością ma jakieś kontakty w Niemczech i tam moglibyśmy uderzyć.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
To może zapytam Cię tak samo: pomijając kwestie, że Skowronek ma aktualnie fatalne wyniki, a gra drużyny wygląda słabo i nie widać choćby cienia rozwoju tej drużyny, bo takie argumenty z dupy się pojawiają, to Skowronka należy zwolnić bo: 1,2,3..
Ostatnio edytowane przez masada : 23.09.2020 o godz. 12:42.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
2) Nie ma szans, aby przy tym trenerze jakis nasz zawodnik zrobil progres - widac jedynie zjazd formy. 3) Chodza sluchy ze do tego wszystkiego jest przekonany, ze wszystko wie najlepiej.... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
A co do łamania nóg itp. to pamiętam dwie ciężkie kontuzje spowodowane bezpośrednio wejściami rywali. Żaden z Koroną, Arką, czy Podbeskidziem. 1 przypadek to Boguski w meczu z Legią (Borysiuk). 2 przypadek to Niedzielan meczu z Górnikiem (Danch). ![]()
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg! |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Podobnie zabawny byłby ofensywny styl Skorży czy Moskala z Beciraiem i Silvą na szpicy oraz Abramowiczem na skrzydle.
Powiedzcie jakich mamy sensownych graczy i jaka taktyka pod to pasuje? Wydawałoby się że przy braku jakichkolwiek piłkarzy ofensywnych w formie najłatwiej postawić na defensywę, a przynamniej należałoby na nią postawić w pierwszej kolejności.
Ostatnio edytowane przez Harcownik : 23.09.2020 o godz. 12:50.
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2012
Offline |
|
![]() To już wole Kazia Moskala, wydaje mi się, że utrzymałby się bankowo (ale przecież nie o to tutaj chodzi). Mamy jednego: Zukov, akurat z Płockiem nie można powiedzieć,że stał jak cep bo widać było chyba tylko u niego jakąś większą chęć.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 23.09.2020 o godz. 14:07.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
![]() Dobra, może napiszę jaśniej, żeby uprzedzić kolejne tego typu posty. Też bym już zwolnił Skowronka w tym momencie na miejscu trio. Chodziło mi o to, że właśnie kwestie finansowe a także zapewne brak odpowiedniego kandydata, który jeszcze na dodatek byłby w zasięgu jeśli chodzi o pensję jest głównym powodem tego, że Skowronek pozostaje na stanowisku. Więc żądanie wymieniania powodów przemawiających za zwolnieniem POZA TYMI GŁÓWNYMI POWODAMI jest ciut bez sensu ;D A same te powody nonsensowne nie są. PS. Ale bym się śmiał, gdyby Skowronek został i jednak jakimś cudem odpalił. Spodziewam się, że ujawniło by się wiele osób, które zawsze, ale to zawsze w niego wierzyły. ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 23.09.2020 o godz. 12:56.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Online |
|
Po drugie , zmiany trenerów w okresie 2011-2020 generalnie nic nie dały . Było ich około 10 , niektórzy wielokrotnie , średnia długość realnego kontraktu to jeden rok a postępów nie ma .Dlaczego ich nie ma? Bo klub jest w permanentnym kryzysie , z którego (mam taką nadzieję) wreszcie wychodzi Po trzecie , trener Skowronek stanie teraz "na uszach" aby wyprowadzić drużynę z kryzysu bo wie że tylko taka opcja pozwoli mu dalej być "na karuzeli" . Zakładając jako pewnik że kontrakt jego wygaśnie na koniec tego sezonu , jego pozycja na rynku będzie uzależniona od tego czy odejdzie z podniesionym czołem czy też zostanie mu przyklejona łatka nieudacznika ( tak zapewne będzie jak zostanie "pogoniony" teraz) Po czwarte , uważam że jeżeli obecny prezes kontynuuje strategię poprzedniego prezesa czyli działania oszczędnościowe i szybkie pozbycie się długów (które są niesamowitym garbem) to czymś nierozsądnym jest opłacanie do czerwca przyszłego roku 2 trenerów Po piąte , tego trenera namaścił mocno Kuba a więc można przyjąć że coś w nim widzi . No chyba że optyka mu się zmieniła ale wtedy warto kibiców o tym poinformować ![]() Tyle... ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Co do pensji Skowronka... Pensji do czerwca zostało 9-10, niech na okrągło będzie to 500k PLN (nie mam pojęcia ile zarabia, ale strzelam, że te 40k miesięcznie ma).
Bardziej się opłaca Wiśle trzymać gościa, który stracił na ten moment kontrolę nad drużyną (z grą, jaką prezentujemy obecnie, jesteśmy kandydatem do spadku), czy zaryzykować pensję dla innego trenera, który zawróci Wisłę z kursu głową w dół, wywalczy lepsze miejsce w lidze (a co za tym idzie, lepsze pieniądze z praw TV)? ![]() ![]() [22/42] |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
No i w ten sposób pewnie teraz kalkulują: ile potencjalnie dałoby się zarobić na lepszym miejscu w lidze, gdyby ktoś to lepiej poukładał i czy to się opłaci. Co do frekwencji i tak cudów się nie można spodziewać, widać to w całej Europie: za bilety fortuny nie zarobimy w tym sezonie nawet przy świetnej grze.
Ja do zwalniania Skowronka jestem aktualnie nastawiony bardzo entuzjastycznie, dopóki nie słyszę propozycji nazwisk zastępców, wtedy moje nastawienie do zwolnienia zmienia się na bardzo umiarkowanie pozytywne. ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
Świetny piłkarz i człowiek, nawet legenda naszego klubu. Nie traktujmy jednak każdej jego decyzji i słów w każdej kwestii jak prawdy objawionej. Na ten moment Kuba desygnował na stanowisko prezesa swojego 38-letniego brata, który nic w życiu nie osiągnął i znany jest z tego, że jest bratem Kuby. Oraz wybrał na trenera konfliktowego gościa, który w ciągu 9 lat swojej pracy ma taką samą liczbę sukcesów trenerskich co ja (wliczając w to niższe ligi i juniorów). |
||
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
Naprawdę nie dostrzegasz kontekstu ? No to kawa na ławę ... Od 10 lat nie mamy realnych sukcesów sportowych i żaden trener nam ich nie zapewnił !Wyjaśnię ci też że sukces sportowy to bycie w pierwszej "trójce" , awans do pucharów ,itp . Zapytasz czy sukcesem jest więc utrzymanie ? Tak , ogromnym , szczególnie w naszej sytuacji bo może to uratowało byt naszego klubu. Ale , niestety , nie jest to sukces sportowy
![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Online |
|
A co do Kuby to , przynajmniej ja , nie mam zamiaru traktować każdego jego stwierdzenia "jako prawdy objawionej " . Ale jednak , można założyć że z racji ogromnej kariery sportowej i współpracy z szeregiem wybitnych trenerów (np Klopp ) ma pojęcie o standartach pracy trenerskiej . W związku z tym zakładam że wybór Skowronka nie był przypadkowy . A co do obecnego prezesa , dajże mu trochę popracować i wtedy oceniaj a nie z góry zakładaj że se nie da rady ! Przy okazji , wymień , sensownego prezesa z ostatnich 10 lat , oprócz oczywiście pana Piotra ? |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Skowronek musi odejść jak najszybciej.
1. Drużyna nie ma pojęcia jak się poruszać po boisku. 2.Gra jest bardzo wolna. 3.Atak pozycyjny praktycznie nie istnieje. 4.Nie ma żadnych schematów gry. 5.Ten trener, choćby dostał Messiego, Van Dijka czy Szczęsnego po 2 miesiącach, by ich s.......ił. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Skowronek powinien odejsc bo .......gorzej juz byc nie moze , bo i tak jestesmy obecnie najslabsza druzyna tej smiesznej ligi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Junior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Musi odejść. Nie możemy dopuścić znowu do serii iluś tam meczów bez wygranych. Później znowu będzie sraczka na wiosnę, że szorujemy dno tabeli.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
mecz pojutrze , skoro jeszcze nie poleciał , to juz raczej po Górniku
![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
W tym tygodni na bank nie poleci. Do Stolarczyka zarząd miał też wyjątkowy spokój. Ja szczerze wątpię czy w ogóle w październiku poleci o ile będzie cokolwiek punktował.
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Górnik o ile nas nie zlekceważy i nie będzie jakiegoś farfocla to przegramy z kretesem, choć też pewnie Kuba będzie chciał wstrząsnąć kolegami w drużynie. Nawet jeśli tak zrobi to nie nadrobi przygotowania fizycznego. Mecz z Lechią byłby do wygrania, ale.. i tu się zatrzymajmy. Szukanie dobrego zastępcy który w dodatku zgodzi się przejąć zespół to jak nic 2 tygodnie. Moskal/Jop/Marzec pewnie by wzięli drużynę od strzała ale na pewno szukają kogoś lepszego. Z Lechia |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Każdego można bronić, każdy zasługuje na szansę ogarnięcia kryzysu. Bo że kryzys każdą drużynę w końcu dotyka, to naturalna kolej rzeczy.
Ja mam jednak taki problem z obecnym trenerem, że nawet zawodnicy, którzy stanowili trzon tej drużyny, grają od dawna po prostu słabo i są bez formy. Basha, Żukow, a nawet często krytykowany Klemenz potrafił nieźle trzymać obronę wespół z Janickim. Doszło do takiego paradoksu, że na prawej obronie gdzie mamy dwóch piłkarzy do grania na zmianę (Burliga, Niepsuj), w składzie wybiega Szot (nic do niego nie mam, wierzę, że się sprawdzi). W środku był obiecujący Pawłowski, mający fajne przebłyski w grze do przodu Kuveljic - gdzie są ci piłkarze (pytam o ich formę)? Ani nie jesteśmy dobrze przygotowani fizycznie, aby zespołowo "zabiegać" przeciwnika, ani indywidualnie pojedynczy piłkarze nie zaskakują nas pozytywnie formą. Nie dziwi mnie więc krytyka Skowronka. Bo zwalanie wszystkiego na słabszą całościowo ekipę niż wcześniej albo powtarzanie do upadłego, że poszczegolni piłkarze nie dają jakości, to na pewno nie jest cała prawda. |
|
Senior Member
Offline |
|
Już Junco sprowadzał lepszych piłkarzy i konkretniejszego trenera. Obecny zarząd tego nie potrafi, a to co utrzymuje go na powierzchni to większe wsparcie finansowe kibiców (crowdfounding, karnety i Socios) + brak wyprowadzania pieniędzy. Sam bilans operacyjny z działalności sportowej jest gorszy niż za Sarapaty (SERIO!), a koszty utrzymania 1. drużyny większe (pisał o tym na Twitterze Obi i powtórzył w Hejt Parku) Trochę wstyd jak na tak wspaniałych biznesmenów... Nie piszę tego, bo tęsknie za czasami Miśka. Chcę jedynie zasygnalizować, że w kwestiach zarządzania sportowego drużyną jest obecnie naprawdę ch**owo. |
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Junco sprowadził trenera ze swoim sztabem który nas kosztował rocznie ponad miliony złotych. Tyle to nie kosztuje 10 Skowronków. Koszt utrzymania pierwszej drużyny jest mniejszy niż za Sarapaty i jeśli twierdzisz inaczej jesteś w grubym bledzie. I znajdź mi cytat Obiego który to potwierdzi bo najzwyczajniej pomyliłeś fakty i sobie tworzysz swoje historie. |
|
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|